Ferrari F12berlinetta is Autoblog auto van het Jaar 2012

Auteur: , 61 Reacties

Voor de derde keer mochten jullie, de consumenten, kiezen wat de auto van het jaar zou moeten zijn!

Zoals elk jaar hebben wij de shortlist gemaakt, een kritische selectie van 14 vernieuwende of interessante automodellen die dit jaar(!) zijn uitgekomen. Waarom dit jaar? Omdat het publiek de winnaar mag bepalen, dus moet het publiek de auto ook gereden en/of gezien kunnen hebben (in tegenstelling tot andere “verkiezingen“).

Vorig jaar was de BMW M5 de Autoblog auto van het jaar. Twee jaar geleden was het terecht de Saab 9-5. Net zoals toen waren er ruim 20.000 bezoekers die hun stem hebben laten horen, het model wat ditmaal als winnaar is verkozen is de Ferrari F12berlinetta! Blijkbaar is dit de auto waarin u gezien wilt worden.

Dank voor alle stemmen! Klik HIER voor de volledige uitslag.61 reacties

Met geld kun je geen geluk kopen, maar ik huil toch liever in een Ferrari dan op de fiets.
Bij de uitslag: Ford focus ST, 15% maar staat wel onderaan??
@mclarenmercedes: klopt niks van idd!
@mclarenmercedes: moet gezien het aantal stemmen natuurlijk 1,5% zijn. Jammer want zeker de wagon verdient veel meer stemmen
@sketcher: Oh nee 1,5% kan ook niet, 0,15% dan?
Het feit dat de Twizy op 2 staat geeft misschien wel aan hoe serieus mensen dit soort polls nemen ;)
@ar156sw: +111
@ar156sw: Als je kijkt naar hoe vernieuwend een auto is, dan vind ik dat de Twizy terecht hoog in de lijst is geeindigd. De Ferrari F-zoveel, de BMW 3-serie, Audi S8, enz, zijn allemaal leuke auto’s, maar wat voegen ze nu toe t.o.v. eerdere modellen? (Zelf heb ik overigens op de Fisker Karma gestemd. Hoewel de techniek nog niet optimaal is, is het wel een goed begin en bovendien zeer mooi verpakt.)
Sjah zegt ook wel weer meteen genoeg over de gemiddelde autoblog bezoeker.
@Pordon: Gemiddelde Geenstijl bezoeker, zul je bedoelen ;)
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/12/windmolentuig_kaapt_poll_op_au.html
@theuving: denk dat er zo’n 8000 man via GS hebben gestemd, de meerderheid dus gewoon via Autoblog. En niet iedereen stemde overigens op de F12. Daarnaast hebben ook andere sites/fora opgeroepen om te stemmen, wat uiteraard niet verboden is.
@autoblogger: Nee, ik zie dat er ook mensen waren die op de Fisker Karma hebben gestemd.
@theuving: Ik vond dat die het heel serieus namen, want de poll stond bijna 1000 stemmen in de plus voor de Twizzy op dat moment. Liever een (tegen)pollfuck van geenstijl dan dat hier een auto tot auto van het jaar benoemd wordt, waar de bezoekers van de site helemaal niet achter hadden gestaan.
@Thomasio: Daarbij ga ik uit van meer mensen hier voor de Ferarri zouden gaan dan voor de Zissy.
@Thomasio:
Wat dan ook weer genoeg zegt over de infantiliteit van de gemiddelde bezoeker van AB….
Ondergetekende heeft op de Karma gestemd zie ik? ;)
”Blijkbaar is dit de auto waarin u gezien wilt worden.”

Afsluiten met een vleugje ironie, hoe-ha.
Dit is natuurlijk Autoblog maar, vooruit, hoewel ik mezelf en de rest van de gedeeltelijke afspiegeling van de autominnende samenleving niet tekort wil doen, is hieruit een korte conclusie mogelijk: een F12 Berlinetta is volgens Autoblog de Supercar van het Jaar 2012.

De Renault Twizy zou dan de échte Auto van het Jaar zijn, maar tja, auto… Meer een Piaggio, BMW C1 ding.
Met nummer 3, de GT86, komen we al een stuk dichter in de buurt.

Mag ik overigens vragen waarom de Fisker Karma zowel vet als cursief gedrukt in de uistlag staat?
@phaeton: Maar natuurlijk. BmwMPower geeft onbedoeld doch indirect het antwoord.
@phaeton: Dat is de auto waar de stem van Autoblogger naar toe gaat.
Als jij een stem had uitgebracht, zul je je stem ook vet en cursief zien staan.
Toch apart dat bijna elke ‘auto van het jaar’ geen goede verkoopaantallen op z’n naam kan zetten.
en toch is de échte auto van het jaar deze.. zeker in mijn dromen.. wereld auto van het jaar. 3 hoeraatjes voor de GT86 yay.
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Toyota-GT86-driftcursus.jpg
@Alwood: Ik had ook op de GT86 gestemd. Waarom? Omdat de GT86 weer het leuke rijden terugbrengt naar de normale mens. Een Ferrari F12 is leuk, maar 99,9% kan hem toch niet betalen en zal dus nooit kunnen meemaken hoe de ‘auto van het jaar’ rijdt. Een GT86 ligt veel beter in bereik en ik durf erop te gokken dat de smile net zo groot is. Waar die Ferrari dan wel in uitblinkt is snelheid en ongelofelijk mooie soundtrack en daar kan de GT86 weer niet tegenop. Maar ik blijf bij mijn keus.
@jzaero:
Ik ook, die is tenminste realistisch en bereikbaar….
@jzaero: normale mensen moeten opzouten, stom SP gelul dit
@flippert: flip niet zo..
@Alwood: Dus omdat toyota eens een auto maakt die net ff wat minder suf is dan gewoonlijk (zeg ik als oud toyota rijder) is het meteen de auto van het jaar?

Underpowered, te duur en interieur van hard plastic. Meh.
@wimpster: te duur? Zoek eens een auto met 200pk nieuw voor rond de 40k. Je krijgt er niet veel en die auto’s die in de buurt komen die hebben weer hetzelfde potentieel/concept als de GT86.
@wimpster: 200pk + RWD, correctie.
@Alwood: Ik was blij dat alle (door Toyota gesponsorde) ophef over die Celica eindelijk voorbij was op autoblog, begint de redactie weer oude koeien uit de sloot te halen.
@desoper:

Dan lees je er toch overheen…niemand die je verplicht om dit te lezen…
ik vind de auto van het jaar toch de nieuwe 991 gt3 cup. maarja die mag niet op kenteken
@964rs: Wat is daar dan zo speciaal aan dat die de nieuwe auto van het jaar moet worden?
@berlinetta: omdat het een porsche is.
Hmmm de Twizzy of de F12 Berlinetta..
ok, mss is de ferrari F12 mss wel de laatste ongeblazen (en zonder elektrische en hybride meuk) hypercar ooit, maar ik denk toch dat de GT86 toch had moeten winnen, veel meer toegankelijker en met redelijk weinig pk’s heeft de toyota aan de tests te zien een redelijk hoge fun factor. maarja het is mijn mening maar ;)
Ik kan me natuurlijk vergissen, maar het zijn niet krap 22.000 stemmen, maar 18.838.. Was de lijst langer of hebben jullie een rekenfoutje gemaakt?
Ik wou GT86 stemmen, klikte per ongeluk op Twizy :( zag mn fout te laat…
Enige ‘auto’ waar ik, van dit rijtje, in heb gereden is de Twizzy. Ik heb zelf gestemd op de G65 AMG. Gewoon een geniale auto eigenlijk met 612pk en 1000nm. Je hebt er niets aan. But who cares? ;)
Ik had op de Bentley GT V8 gestemt, 4e van onder niet slecht :p
Oei, bijna 3600 peoples die op de twizy gestemd hebben. Beetje veel om een autoliefhebber-reïntegratiecursus aan te bieden…
@Christiaanvdd: Dat ding rijdt leuker dan je denkt ;) Ok het is niet een volwaardige auto, maar het is wel leuk sturen..
De officiële ‘auto van het jaar’ is pas belachelijk. Zoals afgelopen keer de Opel Ampera die gemiddeld 80% meer verbruikt dan beloofd en dat gepaard met 0% emotie…
Zo zie ik maar weer, dat Autoblog.nl is opgeschoven naar de “groene” kant van autoland. Wat ook de rede mag zijn, het is hun blog, dus ook hun keuze.
Daar waar men vele jaren zich afzijdig hield van het “groene” spul, heeft men met de intrede van Groen7, de boeg 180 graden omgegooid.
Jammer voor de autopuristen en patrolheads, die zich bediend voelde met de meer anti-millieu-vriendelijkheid van Autoblog.nl.

Daarom had ik gekozen voor de enige klassieker, millieuonbewuste, benzineslurpende en de ultieme asobak der bakken in de lijst; de Mercedes-Benz G65. Die is voor mij de enige echte “Auto van het jaar”. Niet alleen om zijn statigheid en status, maar juist meer, omdat hij na alle jaren, dat hij al geproduceerd wordt, in al zijn vormen, nog steeds de auto is, die niet te overtreffen is, blijkbaar.
Dus misschien is de Mercedes-Benz G-klasse wel de “Auto van de eeuw”, of in iedergeval de “Auto der auto’s”, of “Bak der Bakken”.
Ik word er altijd een beetje moe van dat mensen altijd vinden dat het een betaalbare auto MOET zijn. Het gaat er gewoon om dat de auto van het jaar de auto is die de meeste indruk heeft gemaakt. Ik denk dat de top 3 op basis van dat criterium helemaal terecht is. Als betaalbaarheid voor Jan Modaal het criterium is dan is de hele top 10 op de Twizzy, de Golf 7, de V40 en de A-klasse na een kut-uitslag.
renault twizy op 2?
achja gun die bejaarden ook wat hebben ze er weer een leuke scootmobiel bij
en het is toch ook wel een verbetering de huidige kon echt niet meer
http://www.scootmobieldiscount.nl/dynamic/media/63/images/producten/large/traveso/traveso_large.JPG
ze zijn er helemaal blij mee:
http://www.debunschoter.nl/scripts/edoris/edoris.dll?tem=bun_image_doc&size=800&doc_id=94453
nee, sorry, werkt niet voor mij. F12berlinetta pro’s: V12, ferrari logo, vrij rap enzo. Cons: idioot design, lelijk interieur, en eigenlijk kon de 599 voor mij nog wel een paar jaar mee voordat ze hiermee kwamen. ik heb Fisker gestemd omdat dat een auto is die in een logische wereld elke gek uit zn dure mercedes zou lonken, omdat die gewoon veel mooier is en voor wat ie levert heel erg goedkoop is. tweede plek zou GT86 komen omdat die gewoon fantastisch is. maar de F12, meh, zou bij mij niet eens in de nominaties komen denk ik.. te lelijk
Iemand die autoblog niet kent zal er niet veel van snappen,denk ik.
Ik vind de Mercedes A-klasse veel geschikter, dat ding ligt binnen handbereik van velen en het heeft alle verwachtingen overtroffen. Daarenboven is Mercedes er in geslaagd om van een flopmodel een topmodel te maken.

Van de F12 verwacht je gewoon dat hij zo goed is, de A niet.
Als het aan mij lag, was het zeker de nieuwe Ford Focus ST geworden!
geef mij die huayra, aventador en andere shit deze lijkt op een maanverband, slipje, … kies zelf maar … .
Dat de F12 heeft gewonnen, vind ik niet heel raar. Echter, plek 2: Renault Twizy? Hebben de Groene rakkers van Groen7 hier mee te maken?
joepie ..
Ferrari heeft gewonnen ..
dat betekent dat Ferrari de beste is ..

de beste in wat ??
maakt niet uit .. gewoon de beste ..

en wie zijn opinie is dat ??
volgens het autoblog publiek ..

MUWAHAHAHAHA ..
Ongeacht wat de poll zegt – die is inmiddels al onbetrouwbaar gebleken (looking at you Twizy) – is the GT86 auto van het jaar. Vele mensen kunnen alleen maar dromen van een Ferrari en dan sta je nog lekker in de file in het Nederlandse hondenweer.

Nee, neem dan de GT86. Verwen moeder de vrouw eens goed en wellicht heb je de volgende dag een bestelling staan. Het is een auto binnen handbereik die op 50km/h net zo veel lol geeft als een supercar bij 150km/h. Hoeveel ik Toyota ook haat omwille van de Prius, is dit een auto voor de autoliefhebber. Niet voor de rappert.
@Dev: @toyota: uw marketeer zit op autoblog!
@Dev: helemaal mee eens; aan bijvoorbeeld wagens zoals de fisker karma of de 3 serie heb je tenminste nog wat.. maar de ferrari daarentegen wint alleen maar wanwege de fanboys.
ik vind het wel erg jammer dat de AVENTADOR er niet bij stond in de poll want dat vind ik de echte auto van het jaar!!!!!!
Met dank aan de liedens van GeenStijl en een beetje aan mij natuurlijk. ;)
@kickass: Liedens is natuurlijk zonder s…
Voor mij was de enige échte winnaar de GT-86!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).