Ferrari F150: Dit weten we alvast

Auteur: , 61 Reacties

2013 wordt het jaar van de titanenstrijd in hypercarland. Porsche zet hoog in met de 918 Spyder, McLaren heeft gigaschoenen te vullen met de P1, en Ferrari volgt de Enzo op met bovenstaand sujet, aldaar voorzien van camouflage. We dachten dat Ferrari de kaken stijf op elkaar zou houden tot aan de onthulling, maar de eerste details geven ze nu al prijs.

F150
Ten eerste de naam: intern werd de auto aangeduid als F70, toch? Niet meer, of gewoon helemaal niet. De voorlopige naamgeving is ‘F150’. Het productiemodel zal ongetwijfeld anders genoemd worden, al was het maar om te voorkomen dat Ford straks weer met een legertje advocaten op de stoep staat in Maranello.

V12 met KERS op je taart
De primaire krachtbron wordt een +/- 800 pk sterke V12, afgeleid van de 6.3-liter V12 uit de F12berlinetta, bijgestaan door een KERS (kinetic energy recovery system). Een elektrokrachtbron gevoed door een accupakket dat in het midden achter de stoelen wordt geplaatst. Dankzij het elektrovermogen word een sprint naar de 200 km/u met tien procent ingekort (ze houden het nog even vaag) en snijdt het 40 procent in de theoretische uitstoot. Het systeem is gekoppeld aan het remsysteem á la Formule 1, en wordt dus opgeladen zodra er afgeremd wordt. Over het aantal toegevoegde kilo’s zegt Ferrari niets, behalve dat het aantal elektro-pk’s gelijk staat aan het totaalgewicht van KERS: verhouding 1 op 1. Het geheel wordt gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling, ook geen onbelangrijk gegeven.

Chassis van koolstofvezel
In reguliere modellen opteert Ferrari juist aluminium als lichtgewicht materiaal, en blijven ze uit de buurt van het spul uit de bakovens. Bij de crème de la Crème is dit juist niet het geval. De gehele monocoque is van carbon fiber en hieraan wordt inmiddels drie jaar gewerkt door F1-ingenieurs, waaronder Rory Byrne, zo schept Ferrari op. Door nieuwe technieken toe te passen wordt de torsiestijfheid van het chassis met 27% vergroot ten opzichte van de Enzo. Leuk weetje voor aan de bartoog, want we vragen ons af of iemand dit verschil zal merken.

Geen stoelgeschuif
Af een toe de stoel in een andere stand zetten, of de rugleuning in lean back-houding plaatsen zit er niet in. Ferrari is zo geobsedeerd met ideale gewichtsverhoudingen dat de sportzetel op een vaste stand komt te staan. De fixed seat wordt wel naar de vorm van de klant gemaakt, en zowel het stuur als de pedalen zijn verstelbaar. Best wel racy.

Na de eerdere teasers van de voor- en achterkant, een blik op het geraamte en nu deze info loopt de spanning bij Ferraristi, en eigenlijk iedereen die een leuk hyperkarretje wel kan waarderen, hoog op. Komop Ferrari, onthul die million dollar hypercar volgende maand gewoon!

Tot slot nog een tweetal Ferrari-topmannen die hun relaas doen over de F150. En meer weten over Ferrari’s KERS? Check de uitlegvideo van weleer.

Design Director Flavio Manzoni over de looks:

‘I wanted a front end still inspired by F1, but not the same, so how to do it? Of course it’s not easy, but this is the most exciting project in the world! It was natural to create proposals, among which was to choose the most iconic, but at the same time futuristic and corresponding to the technical and aerodynamic requirements of the front end. There’s no comparison. This is the pinnacle of everything, of the aesthetics and technology of Ferrari. This always had to be a masterpiece.’

Hieronder een pr-quote van technisch directeur Roberto Fedeli:

‘The most important car is always the next one, and the F150 will be the Ferrari with the greatest transfer between F1 and a road car that we ever did. We are trying to anticipate the future with this car. We are trying hard to achieve the technical limit of every single component we are using, and also the packaging of the car as a whole. We are building a car close to the limits of technology, but we will only have succeeded if you can feel the result. The real objective of a special Ferrari is feeling, feeling, feeling.’

61 reacties

Nu is het wederom wachten op geklaag van Ford. Net als met die formule 1 wagen van 1 of 2 jaar terug.

Verder word dit natuurlijk weer een wagen waar stiekem iedereen van droomt en spontaan begint te stotteren/kwijlen.
@gerbie:

als je denkt dat ze bij Ford klagen ..
dan ken je Ferrari nog niet ..
@lincoln: daar gaat het nu niet om. Destijds moest de naam ook worden aangepast op last van ford.
@gerbie:

dat hun auto,s kopieen zijn is al erg genoeg ..
dat ze geen naam kunnen verzinnen is gewoon schandalig ..
@lincoln: yup…laatst nog een HELE website kunnen laten verbieden bij een particulier ! Ge-wel-dig ! /clap :(
@gerbie:
Spreek voor jezelf aub, ik ga hier niet van kwijlen noch van stotteren….
Ik heb die zogenaamde über Ferrari’s altijd zum kotzen gevonden, technische mooi maar esthetisch een aanfluiting…imo.
@jrk68:

De F40 is ook één van die über ferrari’s. Nu vind ik die (misschien ook wel omdat iedereen altijd zegt hoe mooi die is en ik daardoor beïnvloed kan worden) best nog wel meevallen.
Nu is het geen alfa romeo barchetta of 250 gt california.

Maar de enzo en de f50 zijn gewoon echt extreem lelijk.
@gerbie: nou ik droom niet van een ferrari hoor. Ik wil graag een auto die het langer volhoud dan 10.000 km
Kan niet wachten!!!
Ferrari weet iedere keer weer iets geweldigs neer te zetten.
Deze keer zal dat niet anders zijn.
@ascari15:

yep .. jij kan gewoon wachten ..

by the way ..
in dat marketing-teaser dingetje trap toch geen hond meer zeker ..
@lincoln: Woef woef ik wel Woef, zegt de hond.
@Nv:
Gaat af…in je mand….
Het wordt gewoon een grotere F458
Die koplampen komen me bekend voor
Wat ik niet snap is dat je een auto gaat testen met die enorme afzuigkap dr voor. Dat vernaaid toch je hele aerodynamica? Raar volk, daar bij Ferrari. *zoekt schuilplek tegen Ferrari Advocaten en Notarissen NV*
@E34M5Touring:
Mocht je nog een goede advocaat zoeken, hij werkt nu bij de buurtsuper om de hoek….
Kreeg net een foto van Moskovich achter de kassa bij AH….
@jrk68: Ik ben niet bang. Italianen he, die zijn goed met vormfouten :)
@E34M5Touring: yup…en als ze er NIET mee wegkomen, dan blazen ze gewoon een (voorbeeldje) ‘rechter Falcone’ via het asfalt de hel in…
@Megakix: ik snap niet wat heeft de mafia mee te maken maar volgens mij je ook niet, je kletst maar wat voor de grave uit te hangen maar je kunt bla bla doen zoveel dat je wilt maar italiaanse autos zijn overaal geapprecieert voor disign en prestaties en er zit geen mafia in maar allen passie , creativiteit … bij jou allen jalouzie
@Fabio Gaveglia: ga ff snel terug naar je failliete land oliebol….of leer hollandse humor en al zeker de nederlandse taal wat beter :)
@E34M5Touring: zoveel kritiek over de italianen,je kan een auto mooier of lelijker dan de andere vinden dat wel , maar ik zie geen belgische of hollandse autos op de markt , dus voor dat jullie de italiaanen proberen afbreken moeten eerste bij jullie thuis kijken, geef gewoon een mening over de autos en niet over de volk anders is belachelijk
Nee, en er zijn ook helemaal geen Nederlandse of Belgische designers bij automerken te vinden inderdaad…
@Fabio Gaveglia: Beste Fabio, ik rijd een Italiaan. Sterker nog mijn 4e alweer. Dus voordat je begint te tetteren. Ik heb geen hekel aan Ferrari’s, ik ben het niet altijd eens met hun bedrijfsvoering. Bovendien vind ik de huidige range zeker niet allemaal fraai. Ben meer van de classics. En voor de rest, wat @Smoke: said.
@E34M5Touring: Als je je niet mee eens bent met de politiek van ferrari dat kan , maar iemand die kritiek levert aan italiaanse autos in algemeen (zie je vorige reacties) en dan koopt er vier van das belachelijk messchien ben je aan tetteren
@Fabio Gaveglia: Waar, in welke comments zeik ik Italiaanse auto’s af? Wat brabbel je allemaal man. Kijk de diverse Alfa topics etc. maar na. Ik ben groot liefhebber van Alfa’s, Lancia’s noemt het allemaal maar op. Dus waar jij je comments op baseert is mij een raadsel
Mooi is tegenwoordig niet de vraag, van de rijke klant, EXTREEM is dat wel, en aparte vormgeving.
Italianen kunnen dat heel goed.
Deze Ferrari wordt natuurlijk een hit!
WOW, die foto, ze zijn blijkbaar heel goed in camoufleren,
zo ziet die er echt lelijk uit!
De foto is een gecamoufleerde 458?
Heb hem op foto ;)
Uploaden die hap :)
@sir_smokalot: ik heb de foto’s als .pps en weet niet hoe ik deze hier kan uploaden. Als je wil stuur ik jou de pps presentatie per mail op dan mag jij ze uploaden. Ik ben niet zo handig met die dingen ;)
@luxair: Ik kan altijd even kijken of t wat is. Zet maar door naar [email protected]
Beetje cheap dat ze er de lichten van de 458 in hebben gestoken.
Voor de rest zal het een technisch meesterwerk worden, zolang ze niet opfikken natuurlijk.

Offtopic: zijn er nog mensen waarbij autoblog zo traag laad?
Ik moet echt lang wachten om een artikel te openen.
@vale46: Yup, heb hetzelfde. Helemaal als je een specifieke comment wilt laden. Krijg ook wel is een Server overbelast melding.
@vale46:

Ik heb er ook wel last van.
@vale46: het zal me niet verbazen als die lampen bij de camouflage hoort.

En land laden inderdaad. Zal wel internet-uitval zijn door de zonnevlammen die de zon ivm 21-12-2012 uitstpuugt. Einde van de wereld enzo.. Morgen wel weer over.
De F150 is toch de F1 auto van 2011?
@rsvbf1: pinokkio (ferrari) sart hiermee Gepetto (Ford)…voor de F1 kregen ze het verbod om de F150 dood te zwijgen..maar dat gold niet voor een produktieauto in conceptvorm…hahahaha, leuk grapje van ferrari hae…hahahaha… NOT.
Ik ben zo benieuwd naar deze wagen!
Ik verwacht niet dat deze voorbumper het productiestadium gaat halen.
Als verstelbare stoelen het weggedrag al te veel verstoren, wil dit dan zeggen dat ze er ook geen nose-lift systeem in steken en weer eens een echte pure racer gaan maken zoals de F40?
@fejjie:
Een F40 heeft ook niveauregeling….
@jrk68: Er zijn maar enkele F40’s die een lift systeem hebben
@fejjie: hoe is het met jouw ‘liftsysteem’…? (aangezien je een wijf als avatar nodig hebt)
Het enige dat ik mij afvraag…. is ie in de sprint zo snel als een Veyron?….
@Jochempie: Ik vrees er voor, geen volwaardig 4WD systeem.
@Jochempie: Alleen 16 jarige pubers hechten waarde aan sprinttijden ( of als je op wilt scheppen in de kroeg ).

En ik vermoed van wel eigenlijk. Porsche Turbo S, is al geklokt op ong. 3.0 seconden, en dat met “maar” 530 pk.
Natuurlijk, zo’n Turbo S heeft vierwielaandrijving, en de motor recht op de achteras.

Maar aangezien deze Ferrari ook nog een KERS systeem gaat krijgen, en er geruchten waren dat hij 4-wiel aandrijving gaat krijgen, interpreteer ik dat als, dat hij de KERS aandrijving op de voorwielen gaat krijgen, en de voorwiel aandrijving bijspringt “wanneer nodig”, m.a.w., tijdens accelereren vanuit stilstand.
@SimonMc: oh, oke, want een dikkere duw in je rug is zeker niet van belang?
Super, die automatische brandblusser. Ditmaal geen optie, maar standaard?
Wat voor een breedsmoel is me dat seg!
Jaaa joepie ik heb toch gelijk.. Hij wordt echt lelijk! ):
Om de een of andere reden doet die voorkant me denken aan een porsche 906… Geen idee waarom, doet het gewoon :p
@lamborgfan:
Dit is natuurlijk niet het productiemodel. Beetje jammer dat je zo merkgericht bent en niet gewoon kunt genieten van auto’s in het algemeen. Ik vind dat kortzichtig. Ik ben een Ferrari liefhebber in hart en nieren, maar kan desondanks genieten van alle mooie concurrenten die het merk Ferrari heeft. Verbreed je (auto)wereld en kijk eens goed naar bepaalde auto’s, dan zul je vanzelf de schoonheid gaan inzien. Misschien doe je dan ook niet meer zo’n kortzichtige uitspraak.
@lowbird: blah blah.. Ik ben niet merkgericht. Maar dit is gewoon weer zon windtunnel ontwerp ipv de losse pols allá ferrari daytona. Die tijden zijn helaas voorbij.. Dus wil je een italiaanse supercar en ben je een nerd en houd je van cijfertjes? Dan is de F70 iets voor jou.. ik ben meer van de klassieke Ferrari’s
Ik kijk meer uit naar de nieuwe Honda nsx,andere klasse weet ik,maar denk dat ie nog wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen.
@pikes83: op welke manier kijk je dan uit?
Fraai, zo’n breedmuil Ferrari
Die lelijke walvishaai bek gaat er wel af hoop ik. Ik hoop dat hij alleen bij de gecamouffleerde versie zo is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).