Ferrari F40-trio staat te shinen in Tokyo [video]

Auteur: , 27 Reacties

Hallo dikkerds!

De Tokyo Auto Salon is niet alleen een vergaarbak van wanstaltige tuningprojecten en Japanse spookjes, er staat ook veel klasse. De dames zijn er doorgaans prima te pruimen, en als je geluk hebt kom je een stukje geweldige youngtimer-historie tegen. In drievoud.

Roberuta is een Japans bedrijf dat lift-kitjes maakt voor allerhande auto’s, maar bij voorkeur voor peperdure supercars natuurlijk. Om hun stand wat luister bij te zetten had het concern maar liefst drie dikke Ferrari F40’s neergezet. Autoguide liep langs, en schoot een reeks plaatjes, die je in de gallery kunt bekijken!

Hoe zo’n liftkit werkt? Dat kan je HIER bekijken, met een lekker circuit-videootje van een 780 pk sterke Ferrari F40, inclusief het betere heel-and-toe-werk. Iets dat je kinderen waarschijnlijk nooit meer kunnen doen, gezien de opmars van de automaat.

Klik!27 reacties

wat een bak(ken)
Lekker hoor!

En heel en toe? I do it all the time ( als ik op t circuit ben dan op mn fiets heeft t namelijk weinig zin)
Inderdaad de betere heel-to-toe ervaring!
Vind heel-toe’en nog best moeilijk hoor, maar ik zit dan ook vaker op de motor dan in de auto.
@birdboy: blijft wel gaaf en blijf t ook oefenen
De 3 musketiers
Air ride voor dure auto’s dus.
Slim systeem. Het verbaast me dat het in de tuning wereld (pimp scene is een beter woord) geen gemeengoed is. Scheelt een hoop schade aan al dat plastic wat men op hun auto’s plakt. Ik heb ook een paar van die gasten in de straat. Kan geen oprit afrijden zonder krrrggg geluiden (geen drempels bij ons in de stad, dat scheelt weer).
@midasracer: Komt natuurlijk omdat het redelijk veel geld is om in je Opel Tigra of VW Golf te proppen.
Is het denk ik voordeliger om wat plastic te vervangen!
@epimetheus: Een gast bij mij in de straat heeft vleugeldeuren in zijn Astra gezet. Zal ook niet goedkoop zijn geweest.
@midasracer: Ja, en toch is dat eenvoudiger toe te passen en voor vaak voordeligere prijzen dan een volledige liftset.

En met een liftset moet je ook ruimte afstaan aan de onderdelen hiervan. Vleugeldeuren hebben dat minder. Plus vleugeldeuren kunnen soms wel heel handig zijn wanneer er weinig ruimte is om te parkeren! ;)
@midasracer: Geen drempels in jouw stad? Waar in wonderland is dat?
@Pallas: Een van de kleinere elf steden. Overigens ook geen stoplichten en alleen gratis parkeren. En de dichtsbijzijnde politiepost zit ook een stad verderop (geheel toevallig blijft de allochtonometer op 2% steken). Soms denk ik wel eens dat ik in de jaren 50 ben beland.
Ziet er leuk uit, ik begrijp helaas geen klote van die commentaar. Die man heeft wel unieke veters!
Blijft een prachtig ding die F40. Was al verkocht toen hij, als kind zijnde, als schilderij op mijn kamer hing!
@epimetheus: En nu je groot bent, kun je er prachtige modellen van kopen, zelfs 1 op 8!
@midasracer: Heb een vitrine waar er 2 in staan ;)
@epimetheus: ik ook. Een rode en een gele.
@epimetheus: mooi! Welke merken? Ik heb zelf de Kyosho light weight staan.
@midasracer: kyosho’s zijn erg mooi hè? Ken ze alleen van foto’s. Probeer zelf alleen de rode Make Up/Eidolon F40s te krijgen, 1/43. Laat net wat meer ruimte en de hoeveelheid detail is verbazend! Naar mijn idee de mooiste modellen op die schaal van de F40!
Valt veel geld mee te verdienen. De 3 F40’s op de stand hebben de straatlegale lichten en de wagen op de video de LM-race lichten. 4 auto’s van 1 eigenaar???
Blijft lastig die F40s… Op stand zijn indd ‘normale’ uitvoeringen, alleen andere spoiler erop geschroefd. Ding in filmpje kan een GTE zijn. LM denk ik niet, die heeft n gesplitste achterzijde. Hij heeft iig wel ook de spiegels van de race-uitvoeringen. Wat t lastig maakt is dat je alles kan vervangen op die dingen en ze toch makkelijk weer in originele staat kan brengen. Iemand toevallig n link naar een goede informatieve site ofzo??
@davelepeef:
Die op de stand zijn F40 LW (light weigth) die hebben dus de LM spoiler en velgen, maar zijn verder straat legaal ;)
En die in het filmpje zou ik om eerlijk te zijn niet weten, maar het lijkt me ook geen LM nee, gezien die toch een andere achterkant heeft (wat je al zei ja)
@nickmercedes: lightweights… Dat zijn ze überhaupt :) De eerste weet-ik-hoeveel zijn geleverd met kunststof schuiframen, daarna normale ramen zoals deze op de stand. Ik zie dit als standaard F40s met aangepaste spoiler -kwestie van n paar schroeven- en andere velgen. Zwarte schoenen staan m überhaupt beter, wit ook!!
Kwwwijlll
blijft toch een droom van mij om ooit één te bezitten.
Schitterende wagens! Of zoals Tatjana zou zeggen: wat een mooie wagen buurman :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).