Ferrari-veiling Eurocommerce: ruim € 2 mln geboden

Auteur: , 36 Reacties

Wekenlang bestookten jullie ons met mailtjes over de grote Ferrari-veiling van Ger Vissers failliete Eurocommerce-toko. Gisteren sloten de biedingen, en dus hebben we een beeld van de opbrengst.

Van de 14 kavels sloten er slechts vier met een bod hoger dan 100.000 euro. De topper was de 275 GTB uit 1965, met een bod van 468.000 euro (excl 16% veilingskosten en 21% BTW, dus eigenlijk moet er € 656.884,40 gerekend worden). De overige biedingen, van hoog naar laag:

  • Ferrari Testarossa 1985 – € 35.010,00
  • Ferrari 328 GTS 1986 – € 27.000,00

Een simpel rekensommetje levert op dat er in totaal voor € 1.433.463,- (€ 2.012.009,-) is geboden op de twaalf Ferrari’s, de ene Roller en het Ford Dondervogeltje.

Hoeveel van deze biedingen daadwerkelijk gegund zijn (er is doorgaans een minimumbod) is nog even onduidelijk, maar dat zullen we hopelijk snel weten.

UPDATE: De curatoren dhr. mr. A.A.M. Spliet, dhr. mr. P.F. Schepel en dhr. P. Miedema van Eurocommerce Beleggingen B.V. en BVA Auctions kunnen terugkijken op een geslaagde online veiling. Internationaal was er veel belangstelling voor de exclusieve autocollectie. Ruim 1.400 autoliefhebbers uit diverse landen hebben de kijkdagen bezocht. Voor de veiling hebben zich meer dan 200 bieders uit 15 landen aangemeld. De uiteindelijke veilingopbrengst van de Ferrari-collectie is ruim € 1,4 miljoen (exclusief BTW).36 reacties

Prijzen vallen me heel erg mee. Alles vanaf de F355 lijkt mij zelfs een koopje. Een Testarossa voor 35k, lekkahhhh.
@E34M5Touring: “excl 16% veilingskosten en 21% BTW”
@towi1989: Jawel, maar dan nog. Een 57 T Bird doet zelfs in de States in daily driver condition nog wel 25k$. Een top gerestaureerde ging bij Chasing Classic Cars laatst weg voor 80k$.
@E34M5Touring: Mooi programma he! Jammer dat ik altijd pas inschakel als het bijna is afgelopen..
@motoragent: Ja super. De auto’s zijn echt gaaf. Het is ook vaak op Discovery World (als je dat in je pakket hebt). Mocht je het een keer gemist hebben, kun je die proberen. Ik ga begin volgend jaar naar de States in wil er samen met mijn broertje heen rijden. Om is te gaan kijken bij zijn bedrijf. Aan de shots te zien heeft ie altijd wel mooi spul staan.
@E34M5Touring: Gaaf! Dan zien we de foto´s vanzelf wel een keer op Autojunk verschijnen ;)
@E34M5Touring: Vind de prijzen juist stevig. Met veilingkosten etc er bij gerekend komen ze flink boven de ferrari`s uit die in Nederland vergelijkbaar te koop staan. Daarbij komt nog eens dat bij het kopen op een veiling je nergens meer aanspraak op maakt.
Vind het maar betrekkelijk weinig voor een aantal van deze pracht stukjes auto-geschiedenis :O
Even een vraagje hoor (ik ben niet zo thuis in die veilingen). Moeten de veilingkosten altijd door de koper boven op de geboden worden bijbetaald? Ik dacht namelijk altijd dat die veilingkosten, in dit geval dus 16% van de 468.000 euro, werden ingehouden van de prijs die aan de verkopende partij wordt uitbetaald (dus eigenlijk dat de bieder 468.000 betaald, daarvan 393.120 euro bij de verkopende partij terecht komt en de 16% (74.880) bij het veilinghuis)

In principe is je bod dus niet de prijs die je daarwerkelijk moet betalen?
@motoragent: dat dacht ik dus ook.. anders word het een grote rekenpartij voordat je kan bieden.
@motoragent: Op de veilingsite staat: “Het bod is exclusief eventuele (veiling)kosten en
belastingen”. Je moet dus nog even doorrekenen…
@jmeverts: Dat betekend bieden met de rekenmachine in je hand dus… maar goed, mensen die zulke bedragen voor een auto neerleggen zullen van die 16% ook niet wakker liggen.

Bedankt voor je antwoord!
@motoragent: Makkelijke vuistregel is bij dit soort en domeinen veiling. Ga uit van +40% dan zit je aardig goed.

Voorbeeldje €100 veiling + €16 kosten is 116 en daarover 21% BTW = €140.36. Daar komt de 40% vandaan.
@motoragent:

Pas goed op wat je zegt.
Als je prijzen ziet van 30k kan het goed zijn dat je bakker daar idd met z’n rekenmachientje zat om z’n droomwagen aan te schaffen.
@motoragent:

rekenmachine is niet nodig hoor, daar hebben we tegenwoordig computers voor.

Als je bij BVA een bod doet verschijnt er voordat je het bod bevestigt een overzicht van je totale bod, dus inclusief BTW en veilingkosten. Laat niets aan onduidelijkheid te wensen over.
@motoragent: Je neemt gewoon het bod en vermenigvuldigt dat met 1,4 (1,16×1,21). Dat is de prijs die je betaalt. Daar ben ik de eerste keer ingestonken met de koop van een ATB fietsje. Ik had hem achteraf goedkoper bij de lokale fietsenboer kunnen kopen!
@Redactie:
heel slordig dit. Prijzen ex-BTW gelden NIET voor margeauto’s, en dat ik meen in de prospectus gelezen te hebben dat deze dat vrijwel allemaal zijn.

Met andere woorden, die GTB gaat nooit zoveel kosten.
@Stefje: Dat dacht ik dus ook!
En de F355 blijft de mooiste uit het lijstje :)
@fant:

Vind ik persoonlijk ook, de laatste ferrari die ‘iets’ heeft vind ik.
een 2005 RR Phantom voor € 106000????????
Ik dacht dat die Duitse auto’s nooit afschreven?
Er staat ook een Ferrari 575M tussen de foto’s maar is niet verkocht?!

Wel leuk als je zo’n 275 GTB koopt, de halve wereld weet nu voor hoeveel en waar je hem gekocht hebt. Maar even 15 jaar in een schuurtje stallen totdat iedereen het vergeten is ;)
@roberto: Ik zag het ook al.. En er staan 2 verschillende testarossa’s… :P
Tuurlijk schrijven de duitse Rollers af.Stond er poos geleden nog 1 te koop bij Milano,geloof voor 95000.
EuroCommerce Een Deventer onderneming waar we trots op mogen zijn!. Ahum…
Prijzen lijken me aardig marktconform. Ferrari\’s zijn minder duur dan je zou denken.
@siemi: Een Ferrari kopen is dan vaak het probleem niet, het onderhouden, afschrijven, verzekeren en rijden daarentegen…
@Stefje: Eigenlijk zijn alle auto’s waardevast.. Afschrijving is voor de meeste auto’s uit de veiling afgelopen
@maxx1: * de auto’s die geveild zijn. Natuurlijk niet als je ze in de prak rijdt of paar ton kilometers mee gaat rijden.
@maxx1: Jij snapt hem, koste je een extra poging, maar toch ;)
@maxx1:

Of hem door boer Charles laten onderhouden dat kan de prijs ook al wel eens doen duiken.
Hebben ze een Fish-eye achtige lens gebruikt of hebben Ferrari\’s altijd zo\’n grote overgang aan de voorkant? Lijken wel Audi\’s zo…
@RRenault: lol, overhang bedoel ik natuurlijk.
UPDATE: De curatoren dhr. mr. A.A.M. Spliet, dhr. mr. P.F. Schepel en dhr. P. Miedema van Eurocommerce Beleggingen B.V. en BVA Auctions kunnen terugkijken op een geslaagde online veiling. Internationaal was er veel belangstelling voor de exclusieve autocollectie. Ruim 1.400 autoliefhebbers uit diverse landen hebben de kijkdagen bezocht. Voor de veiling hebben zich meer dan 200 bieders uit 15 landen aangemeld. De uiteindelijke veilingopbrengst van de Ferrari-collectie is ruim € 1,4 miljoen (exclusief BTW).
Rolls Royce Phantom 2005 – € 106.000,00

Ferrari F355 Berlinetta 1996 – € 48.100,00

Ferrari Testarossa 1990 – € 43.510,00

Ferrari 456 GT 1994 – € 35.500,00

Dus voor de prijs van een Italia/Continental/… – of minder… Je moet jezelf maar wijsmaken dat het de 90ties zijn (haal de cassettes maar boven) – dan is die Rolls een relatief ruimteschip.
@Pieter-Jan Catteeuw: samengeteld bedoel ik dus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).