Ferrari-veiling na aardbeving brengt €1,8 mln op

Auteur: , 24 Reacties

Eind mei werd het noorden van Italië opgeschrikt door een reeks aardbevingen, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Ferrari zette een veiling op touw, ten bate van de nabestaanden, en maakte zojuist bekend 1,8 miljoen euro opgehaald te hebben.

Naast allerhande snuisterijen van de Scuderia F1-coureurs, gingen ook een F1-motorblok uit 2008 en de neus van een F60 (2009) weg, maar het klapstuk was een 750 pk sterke Ferrari 599XX Evo, die voor meer dan 1,4 miljoen aan een Amerikaanse klant werd verkocht.

Een aardige geste van de fabrikant uit Maranello, maar natuurlijk bovenal een mooie gelegenheid om goede PR voor jezelf te genereren. De slachtoffers in Emilia-Romagna zullen in veel gevallen een verzekering gehad hebben, en zo niet, dan is de overheid bij dit soort gebeurtenissen ook nooit te beroerd om bij te springen, dus in de kou zullen ze niet snel staan.

Maar laten we niet te veel afbreuk doen aan dit gebaar van Ferrari’s PR-machine. Een overzicht van de geveilde zaken vind je HIER.
24 reacties

Geestig dat alonso z’n spullen een stuk meer waard zijn dan die van massa
@roquez: Niet verwonderlijk toch? Alonso zal de geschiedenis boeken in gaan als een van de beste coureurs, Massa zal slechts een voetnoot zijn..
@raphael: of als de man die een suspention part kopte and lived to tell the tale
Dus Alonso staat nu bij iemand in de kast?
Die handschoenen waren best gaaf geweest en ook nog “redelijk” betaalbaar. Is toch een mooie gimmick
Dit formule 1 motor had ik wel graag in m’n alfa gehad…
Ach zo had je de vuurwerk ramp in Enschede (misschien niet vergelijkbaar), maar de overheids steun was toen ver te zoeken, nu nog hebben mensen daar last van, wat nou zorg staat?
Dus daar in italie zal het vast niet veel beter zijn, dus ondanks PR, toch lief van Ferrari!
Ik zie het spyker het niet zo snel doen, die denken zoals velen, ikke, ikke en de rest kan stikken.
masterstig via Android app
@tritone: Die hebben dan ook wat minder geld dan Ferrari hè. Ferrari kan zulke acties wel veroorloven, extra aandacht dus betere verkoop petjes en mokken.
masterstig via Android app
@tritone: En natuurlijk de laptop hoezen niet vergeten!
Ver te zoeken? Gemeente Enschede was heel ruimhartig, waar natuurlijk meteen mensen misbruik van gingen maken
Alonso is kennelijk niet veel waard, aangezien de 599xx evo al 1,4 mln heeft opgebracht. En er ook andere dingen werden verkocht. Ik vraag me toch ook wel af wie zijn 599xx evo na zo’n korte periode al verkoopt
Maar krijgt die Amerikaan die 599xx evo nou? Of valt die nou onder dat Ferrari programma?
@lenny24: goede vraag, zal wel in zn garage staan, anders is hij wel heel hard genaaid
@W115: Zulke bedragen betaalde je ook voor het FXX programma exclusief service kosten etc. Kosten liepen al dacht ik naar de €3.000.000 ;)
Laat die aardbevingen maar komen. Zulke lekkere speeltjes mogen ze wel meer gaan veilen!
Volgens mij is het moeilijk verzekeren tegen natuurrampen.
In de kou zullen ze niet snel staan?? Na de aardbeving in l’aquila jaren geleden heeft de
plaatselijke bevolking jaren in tenten moeten wonen omdat de staat (Berlusconi) geen helpende hand toestak…
@sjon: Zo zat ik ook even bij mezelf te denken. Italie lijkt me een prima land als je geld hebt maar zit je zonder dan ben je gauw de sjaak daar. Mooi initiatief van ferarri om de bevolking een hart onder de riem te steken. Zouden grote bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Er zit wel een kern van waarheid in dat het pr is maar in de kern blijft het een actie met een goed doel.
Mooie spulletjes maar een beetje boven mijn budget.
@Lenny24

Je kan zelf kiezen of je je FXX, F1, 599XX, 458 Challenge etc etc thuis wil hebben of bij Ferrari in de stalling laten staan.

De meeste klanten kiezen er voor om het bij Ferrari te laten staan IVM de makkelijkheid van onderhoud, reparaties en transport naar circuits.

Het is en blijft een mythe dat je Ferrari X miljoen betaald en dat je je auto niet thuis mag zetten.
Goed gebaar van Ferrari,ze hoeven het per slot van rekening niet te doen.Zie je andere bedrijven zoiets doen?Daar denkt de directeur alleen aan zichzelf,toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).