Tien Ferrari’s in beslag genomen bij vastgoedbedrijf Eurocommerce in Deventer

Auteur: , 46 Reacties

Tien Ferrari's. Minstens tien Ferrari's. Whatever, de details zijn nog niet helemaal bekend. Er ging gisteravond in ieder geval een hele rits aan Maranello's finest op een autotransporter. Ze waren van Ger Visser, directeur van Eurocommerce Beleggingen BV.

En dat bedrijf uit Deventer staat al maanden in een financieel belabberde positie. Een aantal weken geleden werd uitstel van betaling verleend, en dat is zuur, want een aantal grote banken hebben samen in totaal 650 miljoen euro uitgeleend aan de stenenschuiver. (Duiding bij Quote.)

Een snelle blik op Faillissementsdossier.nl laat zien dat er op 21 mei voor drie bedrijven van Eurocommerce surceance is aangevraagd. RTV Oost meldt echter dat Ger Visser alle reddingsplan voor zijn bedrijven frustreert, hij wil namelijk niet persoonlijk garant staan, en dan zit er voor de bewindvoerders natuurlijk maar één ding op: pakken wat er nog te pakken valt. En laat mijnheer Visser nu net een groot Ferrarist zijn. Minstens tien Steigerende Paarden troffen ze gisteren aan in een loods aan de Arnsbergstraat, Deventer. En dan hebben we het niet over zijn olympische paarden van renstal Eurocommerce.

We weten dat er tenminste één F40 bij de verzameling zit (foto), wat ongetwijfeld de grootste cashcow zal zijn voor de banken bewindvoerders. Welke modellen er nog meer tussen de verzameling zat is nog niet bekend. Foto’s bij RTV Oost.

Developing…46 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vastgoed en betrouwbaarheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
@Benz65: Wat een vooroordeel weer..
@zender: Die zijn er niet voor niets.
@Benz65: Wel leuk dit.. ” Les préjugés sont la raison des sots.”
@zender: In dit geval niet geheel onterecht.
@jrk68: In dit geval, je zegt het goed. Dus niet alles en iedereen :)
Fuck! Waar aanmelden? Domeinen of een andere veiling? :o
@Alwood: Als het door gaat komen ze wel op Domeinen straks. Hopen dat ie laag blijft en scoren dat ding. Misschien een ideetje om met alle bloggers 1,- in te leggen en dan lekker circuitdagen langs.
@E34M5Touring: Was laatst nog een E60 M5 verkocht, hield het in de gaten.. Voor 23.999,-. Exclusief veilingkosten trouwens, en dat is zo’n 10-15% geloof ik.
@E34M5Touring: ligt eraan of het een belastingschuld is. Banken veilen niet via onroerende zaken
@Alwood: Yeah, Ferarri’s kopen voor twee knijpers en een kauwgombal. ;)
@geengehoorisrechtdoor: Excuseert u mijn grove taalvaut, het moet Ferrari zijn uiteraard.
Dat wordt http://www.domeinenrz.nl/ in de gaten houden.. Enneh, waar was de toezichthouder wederom gebleven?? Gebeurt té vaak dit soort ongein..
Sinds wanneer houdt de overheidsdienst domeinen zich bezig met de executie van particuliere faillisementen?

Deze gaan gewoon het reguliere traject in van executieveilingen, dus je maakt een betere kans bij bijvoorbeeld http://www.bva-auctions.com
@PolarWolf: Zou de Belastingdienst denk je geen geld van zo’n man krijgen? Serieuze vraag hoor. Die staan dan wel als 1e op de lijst en dan zouden ze bij domeinen terecht komen toch?
@E34M5Touring: ik vermoed eerder BVA (en dan de speciale autotak van hen…kan niet op die naam komen).
@PolarWolf: Leuk bva weetje; Vriend van me dacht lekker goedkoop aan een motor te komen. Hij rijdt terug van de veiling niks aan de hand, paar uur later wil hij gaan rijden start de motor niet meer. Lang verhaal maar de klootzak die failliet was had bij alle kavels zand in de tank gegooid. Dus je weet eigenlijk nooit waar je op biedt, ok dit was wel een extreem gevalletje maar toch…
Waarom heeft deze meneer Ger niet een paar weken/ maanden (/ sinds het financieel slecht gaat) niet zijn wagens verspreid/ netjes opgeborgen? Lijkt mij meer dan logisch..
@bigcar:
Hij zal zich wel onaantastbaar hebben gewaand.
Ook een trekje van vastgoedboys dat de laatste paar jaar steeds vaker uitkomt.
@bigcar: Misschien was hij te druk met het zeker stellen van de paarden ( beesten, niet paarde krachten) en de honderden miljoenen “privé vermogen” die hij zo krampachtig buiten het bedrijf wilde houden.
Cashcow? Zal nog geen 650 mln opleveren. Wat ik me echter wel afvraag , als meneer het zo weet te spelen dat hij niet persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden waarom staan die auto’s dan niet persoonlijk op naam?
Onbehoorlijk bestuur comes to mind, in het geval dat de ferrari’s wel op zijn naam staan.
@dappers: dat ‘onbehoorlijk bestuur’ kan welhaast nooit aangetoond worden, en al zéker niet bij ‘grote jongens + advocatenkantoren’. Helaas, maar dit menneke is binnen 1 jaar weer volledig operationeel vanuit andere BV’s inclusief zijn geronnen oude bankgelden.
@Megakix: weet de juridische kan niet maar als het een BV is en hij is eigenaar dan zal hij de openstaande schuld na liquidatie van het bedrijf gewoon persoonlijk moeten ophoesten. Overigens is het voor de bank ook vaak goedkoper als een bedrijf een doorstart maakt. Heeft te maken met de risisco’s die een bank loopt als het geld uitleent. Als hij slechts directeur in uitvoering is zeg maar dan snap ik niet dat ze zijn ferrari’s impounden, dus dat zal dan wel niet..
@r2d2: in principe zou dat ook de regel moeten zijn…en de uitkomst van het artikel ‘onbehoorlijk bestuur’. Maar die vorm van bestuur kunnen aantonen is hoegenaamd onmogelijk. Daar zorgen enerzijds de betreffende advocaten wel voor en anderzijds de in het verleden opgebouwde BV-constructies. Denk hierbij aan die Kroymans, die gigantisch veel miljoenen (75 dacht ik) overmaakte aan een andere BV, één maand voordat de zaak plofte. En nimmer gepakt voor onbehoorlijk bestuur.
De Ferrari’s zullen overigens wel in één van de bedrijfspanden gestaan hebben = confisqueren.
Schril contrast, zo’n F40 versus een 348..
@ricardo ‘alle reddingsplan’, even kiezen enkel/meervoud
Hier http://www.domeinenrz.nl/ worden vaak echt dikke auto’s verkocht er staat nu ook weer een 911 op en een focus rs.
Dat moest ook een keer gebeuren. Tijdens mijn stage zat ik bij een bedrijf dat een pand huurde van Eurocommerce. De 8e verdieping was verhuurd aan een beveiligingsbedrijf, de 7e aan ‘ons’ de rest stond leeg. Daarnaast stond ook een kantoorflat. Alleen de 1e verhuurd. En daarnaast waren ze vrolijk nóg een kantoorflat aan het bouwen…
@Haakie: En zo nog tientallen panden!
Mooi kut voor die vent maar hij zal het er zo te lezen wel naar gemaakt hebben.
foute vastgoedboeren + Ferrari = niet echt verwonderlijk ..
Hoewel ik niemand ellende gun, is Eurocommerce inderdaad totale maffia. In dit geval terecht dat de hele boel implodeert, helaas zullen kleine ondernemers hiervoor de hoogste prijs betalen.
@Maarten123: kleine investeerders (bedoel je denk ik). Nu ze ‘uit de lucht zijn’ zijn de huurovereenkosten vernietigbaar voor een rechtbank, omdat de verhuurder zijn verplichtingen niet langer mag / kan namkomen.
@Megakix:

vastgoed is constant onderhoud ..
stratenmakers hoveniers schilders schoonmakers enz ..
allemaal kleine toko,s die het niet erg vinden 2 maanden te wachten op hun centjes omdat een reus toch niet snel valt ..
@lincoln: Precies. Als Deventer ondernemer ken ik al menigeen die wacht op zijn geld. Gelukkig lijkt Visser de dans ook niet meer te ontspringen.
@lincoln: klopt…wachten op geld vinden de kleinere ondernemers veelal niet erg. Maar een uitgsproken faillissement zet die onderhoudstak volledig stil. Vervolgens is er voor de huurders een mogelijkheid om dit kenbaar te maken voor een rechtbank om de noodzaak tot voortzetting huurcontract te ontkrachten. Sneeuwbaleffectje.
Als particuliere investeerder heb je overigens direkt de poppen aan het dansen; veelal privé gefinancierde maatschapjes, waarbij de banken hun claims gaan uitoefenen. Dat is het andere sneeuwbaleffectje.
Ik kan helaas de kenteken niet lezen maar kreeg onlangs een lijstje met 12 ferrari’s die te koop staan, allemaal nederlands. Waaronder een 348 ts FH-BN-71 en een F40 FF-FP-30 zijn beide 22 mei dit jaar overgeschreven, wellicht toeval!
@wassenaarbram: Dat zijn deze ja, op de tweede foto (RTV Oost) eindigt de 348 duidelijk met 71.
@jzaero: dan heeft hij een mooie collectie. De f40 wordt trouwens getaxeerd voor 350.000 euro, een boel geld!
@wassenaarbram: En ze worden alleen maar meer waard!
@wassenaarbram: Waar is die lijst trouwens?
@jzaero: kreeg het opgestuurd via de mail of ik nog interesse had maar helaas is mijn portemonnee niet zo gevuld
@wassenaarbram: jij bent (op z’n haags gezegd) echt een HELE BRAM :)
Die loods in Deventer was altijd al een rare bedoening, een MKB loods zonder opschrift waar af en toe de deur openstond maar meestal niemend te zien was vol met dure auto’s. Het had een crimineel luchtje.
De Ferrari F40 mogen ze naar mij opsturen hahaah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).