Fiat duikt in bed met Mazda: MX-5 wordt Alfa! [updated]

Auteur: , 136 Reacties

Hela, daar lijkt zowaar een nieuwe autoliefde op te bloeien. Het gerucht gaat namelijk dat de twee een samenwerking zullen aangaan. En het meest bizarre aan dit verhaal: Mazda zou de MX-5 beschikbaar stellen aan de Fiat Group zodat de roadster als Alfa Romeo op de markt kan worden gebracht.

Sinds 2008 valt Mazda niet meer onder de vlag van Ford en opereert het zelfstandig. Maar de cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven en de sterke Yen helpt daar ook niet bepaald bij. Mazda bouwt de meeste auto’s immers in Japan, en ongeveer 80 procent daarvan wordt geëxporteerd. Nu Mazda vier jaar op rij verlies draait is het misschien verstandig om toch te gaan samenwerken met een grote partij, om zo de hoge kosten voor met name R&D te delen.

Enter Fiat S.p.A. De autobouwer die zich heeft vastgeklampt aan het drijvende vlot dat Chrysler heet kan in Europa best een boost gebruiken. Zuinige SkyActiv-technologie van Mazda implementeren en de gewichtsbesparende filosofie van het Japanse merk kan daar wellicht bij helpen. Maar volgens de Japanse bron wordt er één model specifiek genoemd: de MX-5, aldus Reuters. De epische roadster heeft immers alles wat autorijden leuk maakt. Achterwielaandrijving, niet meer dan twee zitplaatsen, een top notch weggedrag. Daar schijnt Fiat dus best een Alfa-neusje op te willen plakken. Alfa heeft zo veur weinig immers een nieuwe Spider te pakken, die ze onder de 4C kunnen plaatsen.

Terwijl wij het nieuws van een MX-5 met Alfa-uitstraling even op ons in laten werken horen we graag wat jullie van deze mogelijke samenwerking vinden.

UPDATE: Het nieuws is zojuist bevestigd. Het wordt géén gerebagde MX-5, maar Mazda en Alfa Romeo gaan samen een Roadster ontwikkelen op basis van het RWD-platform van de volgende generatie MX-5. Ook krijgen ze ieder hun eigen motoren. Vanaf 2015 moeten ze gebouwd worden in de Mazda-fabriek te Hiroshima, aldus het niet-bindende Memorandum of Understanding (MoU) die beide merken nu hebben ondertekend. In de tweede helft van 2012 wordt een definitieve overeenkomst gesloten.

“The study calls for both Mazda and Fiat to develop two differentiated, distinctly styled, iconic and brand-specific light weight, roadsters featuring rear-wheel drive. The Mazda and Alfa Romeo variants will each be powered by specific proprietary engines unique to each brand.”136 reacties

zo zo .. een superscherp rijdende/stuurende Alfa ..

da,s een tijd geleden ..
integralechubasco
@lincoln: die hebben nooit bestaan, geloof mij maar… een giuliaatje stuurt niet scherp, zijn wel licht en potent, dat wel…
@integralechubasco: Ik heb een 156 gereden, met zo’n 1.8 twin spark ding, dat vond ik nog wel oke gaan op het stroeve sturen na. De 166 met de V6 in combinatie met het sturen, dat was écht dramatisch..
integralechubasco
@kaasboerin: ik vermoed een haat/liefde verhouding voor alfa bij jou, hoeveel jij hier aan het posten bent, ongelofelijk… :)
@integralechubasco: Ik heb tijd teveel. Maar m’n ervaringen waren dus niet interessant genoeg? Jammer.
@kaasboerin: De 159 rijdt wel bijzonder strak, in combinatie met de Q4 in ieder geval. Helaas is ie wat te zwaar en heeft de V6 net even wat meer power nodig.
@integralechubasco:

ik geloof je zoals je mij ook zou geloven als het USA meuk zou betreffen ..
@integralechubasco:
Alfa is Italiaans voor Ramp.
Dus rijd ik er in.
Omdat ik allergisch voor rampen ben.
@integralechubasco: Nog nooit in een 155 of een 75 gereden?
integralechubasco
@xesisoj: beide, 155 Q4 en 75 imola… rijden idd wel aardig strak… was alleen wat aan het charcheren…
ik denk dat het een geslaagde auto wordt. een alfa ziet er goed uit en een mazda rijdt goed. alleen jammer, een mx5 moet eigenlijk altijd een mx5 blijven en niks anders.
Eindelijk weer een Alfa Spider… met MX5 rij-eigenschappen? Laat maar komen!
@Henk_he: http://www.autoscoops.be/files/imagecache/full_width/nieuws/2010/03/alfa-romeo-2uettottanta-1.jpg
@Henk_he:

Moest ik deze morgen niet met die rotwekker gevochten hebben zou ik geloven dat ik nog aan het dromen ben. Met wat geluk lijkt die erop.
@Henk_he: Breng het! In deze vorm is er niets mis mee.

Zolang de Alfa maar op een Alfa lijkt, is er weinig mis mee.
Het moet geen 1 op 1 kopie van de MX-5 worden.
@Henk_he: Hubba-hubba!
@Henk_he: hopen dat ie daarop lijkt inderdaad!! Wat een prachtconcept was dat.. Grappig.. Gister dacht ik nog: “eigenlijk is een MX5 een leuk auto voor erbij, overweegbaar voor later!” Nu weet ik zeker dat ik de Alfa versie neem als ie komt!
@jzaero: Die MX5’jes 2e hands zijn ook wel lachen, met name het ‘bang-for-buck’ gehalte. Ook wel eens aan gedacht.
Samenwerking is prima. De mx-5 vind ik zelf underpowerded en lelijk. Ik wacht wel op een HEMI 6.4 multi-air sky active.:)
Als ie maar blij kijkt! :)
Het zou dan een Alfa worden zoals Alfa’s eigenlijk bedoeld zijn. Licht en rwd. Jammer dat Mazda daar dan de hardware voor moet leveren. En niet Alfa zelf. Alfa heeft de Alfisti al jaren een rad voor ogen gedraaid door neuszware fwd rommel aan te bieden met GM motoren. Laat die bende maar lekker failliet gaan. Kunnen we lekker sentimentele doen bij plaatjes en oude verhalen…
@gearhead: Alfisti? Je bedoeld dat groepje pubers die een voorliefde voor Alfa hebben puur en alleen omdat die dingen 6e hands geen reet meer kosten?
@kaasboerin:

mee eens.
@kaasboerin: Excuse me??
@kaasboerin: alfisti; groep mensen die weten hoe de rwd aangedreven alfa’s stuurde..
Jij dus duidelijk niet.. ;)
@spylegion: @jeffreym3: Ja, en alle BMW rijders hebben bruine ogen.. Wat een simplistisch geouwehoer.. De 2 (vmbo-basis) personen die ik ken en zich ‘Alfisti in hart en nieren’ noemen zijn niet echt de personen waar ik graag mee converseer. Het enige wat ik aan moet horen is hoe geweldig hun 3 ruggetjes 156 1.8 met 170k km op de teller is en hoe ze ‘alles en iedereen eruit pompen’ op de openbare weg, als ik dan verder vraag krijg ik youtube filmpjes te zien met slechte kwaliteit hoe ze voor een random stoplicht een lease-116i eruit rijden met een zakenlul erin die bezig was met telefoneren. Als zij daar een stijve van krijgen snap je natuurlijk wat ik daarvan ga denken. Als ik in een goede bui ben en nog besluit moeite te gaan doen en door ga vragen komt uiteindelijk de kat uit de mouw en geven ze uiteindelijk toe dat ze gewoon puur ‘bang for buck’ wilde en dat ding daarom hadden gekocht voor 3 ruggetjes. Kwestie van een paar vragen stellen en doorvragen.. Oh, en die gasten kunnen dan ook maar over 1 merk lullen en dat is die pleitetoko genaamd Alfa Romeo. Sorry maar wat ik tot nu toe heb gehoord is gewoon sprookjesbullshit, maar er zullen ongetwijfeld ook échte ‘Alfisti’ bestaan.. Denk ik.
@kaasboerin: Nee bruine huid.. ;)

Nogmaals, ga even wat alfa fora’s af. Hele ”normale” mensen. Maar jouw mening over alfa rijders is dus gebaseerd op 2 personen die een alfa rijden?

Is dat niet net zoiets als zeggen dat BMW’s marokkanenbakken zijn, of voor saaie zakenlui en asociale linkrijders/bumperklevers. O wacht, dat komt toch wel heel dicht bij de waarheid ;)
@jeffreym3: Dat zeg jij toch? Jesus Christ man, lees even de berichten opnieuw voordat je post.. Éerst denken.. Dán doen. Nee hoor, ik heb hen ook gevraagd of men op Alfa fora net zo slap als hen lulde.. “Over ’t algemeen wel” kreeg ik te horen. Mensen vinden ’t leuk om henzelf een “identiteit” te verschaffen, en dat vind ik persoonlijk een sneue eigenschap. Net als dat men zichzelf…….. “Alfisti” noemen, maar als je vraagt naar enige merkgeschiedenis zijn ze er effe niet. Dus vertel ’t is, wat is nou een “Alfist”? Ik heb er nog geen ontmoet.
@kaasboerin: Eerst suggereer je indirect dat die 2 ”kennissen” achterlijk zijn. (Waarom is het anders nodig om te vermelden dat ze vmbo-basis doen. Waar overigens niks mis mee is) En vervolgens ga je van hen aannemen dat er ook ”dat soort lui” op alfa forums zit.

Beetje tegenstrijdig. De rest is al gezegt door andere bloggers.. Nu weer tuffen in de BMW knul.
@kaasboerin: dat zegt meer over de mensen die jij kent dan over de doorsnee “alfisti”….
@kaasboerin: Hmm, jouw voorbeeld zegt misschien meer over de mensen in jouw omgeving dan over Alfa rijders in het algemeen ;)
@ar156sw: Wauw, en wat moet dit betekenen? Wil je impliceren dat iedereen in mijn omgeving achterlijk is of iets dergelijks? Je kan ook gewoon vertellen wat een “Alfist” nou daadwerkelijk betekend in plaats van mijn vooroordeel v.w.b. de gemiddelde “Alfist” bevestigen. Waar kan ik solliciteren om Alfist te worden?? Kan ik er ook bij horen??
@kaasboerin: Rustig maar hoor… weet niet waar je je zo druk om maakt. Maar ok, als je daadwerkelijk antwoord op je vraag wil (wat de manier van vragen nou niet echt impliceert gezien de toevoeging over pubers, maar dat doe je wellicht onbewust): een “Alfist” is een autoliefhebber met een voorliefde voor Alfa’s. Dat was niet zo heel ingewikkeld toch? Aangezien het mensen zijn, zijn ze verschillend. Zitten aardige tussen, en onaardige. Ook niet heel verassend.
@ar156sw: Ah, als dat een Alfist is zijn ze dus behoorlijk zeldzaam.. ;)
@kaasboerin: Volgens mij snap ik je punt niet helemaal. Aan de ene kant lijk je je druk te maken om het feit dat mensen stereotypes aan auto’s koppelen. Aan de andere kant lijk je te impliceren dat “Alfisti” sneue patsertjes zijn die voor weinig een “stoere” auto willen. Vervolgens onderbouw je dat met twee, weinig overtuigende, “praktijkvoorbeelden” uit je persoonlijke kennissenkring.

Maar, waar gaat het je nou om? Noemen mensen zich ten onrechte “Alfist”, is een “Alfist” per defenitie sneu, zijn Alfa’s sneu, is het gepraat over emotie e.d. sneu, is het goedpraten van technische mankementen sneu? ik weet het niet…

Maar goed, veel uitmaken doet het ook niet.
@ar156sw: Ja, check m’n reply @ dawg maar beneden om 14:06.
@kaasboerin: Chill out maatje ;) Niks tegen BMW en bruine ogen! Groot deel van de Nederlandse Chinezen rijden in die dingen ;) De oudere generatie en ook veel van mijn vrienden rijden leuke BMW’s. Anyway, Alfa Romeo, tjah het is soms wat overrated, maar dat is met elk merk ook wel zo. Maar zondag ga ik naar een event genaamd ‘Viva Italia’, dat zijn dan ook de echte liefhebbers die echt hun auto tot in de details verzorgen. Die groep zijn de echte Alfisti zoals je ook echte BMW liefhebbers hebt en mensen die hun auto verwaarlozen.
@jzaero: Dat van BMW en bruine ogen was puur sarcastisch hoor, maar goed.. 90% noemt zich ‘Alfist’ na een simpele inschrijving op ’t Alfa forum. Ik vind die hele term trouwens al te sneu voor woorden.
@kaasboerin: I know ;)
@kaasboerin: Wat een BS. Mensen die in alfa’s rijden zijn over het algemeen echte autoliefhebbers of mooie vrouwen ;)

Kijk ook eens op alfa fora’s. I.t.t ongeveer ieder ander merk worden ze over het algemeen met rust gelaten door het petjesvolk. Ook een +. Over alfa rijders kun je gewoon niks zeggen.
@jeffreym3: Nou mooie vrouwen in Alfa’s heb ik anders al heel lang niet meer gezien. Mini’s zijn wat dat betreft betere kost.

Sowieso zie je relatief weinig Alfa’s meer, alle mooie (lease-) 156/159 zijn foetsie en ik zie meer oude foute 146/147 ragbakken met kachelpijpen rijden dan nieuwe MiTo’s of Giulietta’s.
@jeffreym3: Kijk jij snapt het, enkele barrels als de 145 en de 165 daargelaten, heeft Alfa best een mooie club autoliefhebbers/mooi vrouwen achter het stuur. Mensen die Alfa rijden hebben smaak en zijn, vaak, autoliefhebber.
Ter ondersteuning, een quote van Jezza: You’re not a real petrolhead unless you’ve owned an Alfa. Ik tel mijn Fiat als een halve Alfa.
Ps. altijd 147’s checken voor de bestuurder, veel mooie vrouwen!!
@jeffreym3: Kijk jij snapt het, enkele barrels als de 145 en de 165 daargelaten, heeft Alfa best een mooie club autoliefhebbers/mooi vrouwen achter het stuur. Mensen die Alfa rijden hebben smaak en zijn, vaak, autoliefhebber.
Ter ondersteuning, een quote van Jezza: You’re not a real petrolhead unless you’ve owned an Alfa. Ik tel mijn Fiat als een halve Alfa.. dus ben ik een halve petrolhead
@gearhead:

idd .. plaatjes en verhalen .. dat is de hele definitie van “Alfisti” ..
@gearhead: stop die grammafoon eens en ga bijscholen . De Focus rijdt op dit moment beter als de 1 serie met RWD ( onderzoek zegt dat ruim 80 % niet weet of FWD of RWD ..).
En waarom heeft Audi (blog) nog steeds geen RWD , ik hoor hier nooit iemand over ( wel de viagra substituut pk”s..).
En weet je dat een A4 nu zwaarder is als een Alfa 159 ?
Het waren trouwens ook geen GM motoren , maar Holden , enkel de onderblokken . Die tijd is weer voorbij trouwens . Nou mooi weer om buiten te spelen.
@Tweede Woning:
Dat wil niet zeggen dat fwd beter is geworden dan rwd, er zijn alleen merken die best wel matige rwd’s maken. En natuurlijk zijn fwd’s een stuk beter geworden, laten we zeggen dat ze dichter tot elkaar zijn gekomen. Maar misschien waren fwd’s helemaal zo slecht nog niet om mee te beginnen (kijk naar bocht-uit-kom-snelheid)
Technisch Mazda, styling Alfa Romeo. Dat wordt een winnaar. Beter dan andersom (ik herinner me een auto met het uiterlijk van een Datsun Cherry en de techniek van Alfa, wat een rampspoed was dat).
Zou slimmer zijn dan de Arna (Nissan styling, beruchte jaren ’80 Alfa kwaliteit).
Maar hoe lekker het ook op papier klinkt: Het is gewoon geen Alfa meer.
De Italiaanse autoindustrie heeft het leukste wat er te bieden was te grabbel gegooid. Dat dat inhoudt dat sommige merken nog (net) bestaan maakt de bijsmaak er niet minder wrang om.
@Klassiekerrally:

de Italiaanse auto-industrie staat nou niet echt bekend om zijn innovaties ..

wel om de handwerk vakmanschap en tekenwerk ..
en die 2 facetten zijn beide overgenomen door computers + robots ..
@lincoln: uhh Common-rail diesel techniek en MultiAir lijkt me anders vrij innovatief.
@sajmun:

oei .. de common rail moet ik je idd toegeven .. da,s idd een dikke fail van me ..
multi-air bestond al een soort van ..
@lincoln: italianen niet innovatief? duitsers en jappanners zal je bedoelen. bijna alle innovatie komt en kwam uit de landen waar de auto industrie het niet zo best meer doet. de mazda was niet anders dan een kopie van de lotus elan. het irriteert mij altijd dat er altijd wordt gekeken naar de laatste jaren. alfa had al sedans die gewoon 180 km/u reden toen bmw nog scootmobieltjes produceerde en porsche met zijn 356 die 160 km/u kon.
@Kaasboerin: zeker teveel hallucinerende schimmelkaas op? liever twee van die vmbo(is daar wat mis mee?) types die liefhebber zijn dan van die overdressed altijd bellende luidruchtige, de wereld is van mij, “zakenmannetje” in hun duitse prut.
Ik ben heel blij met mijn inferieure sub premium alfa 159 , en die staat trots naast mijn andere italiaanse auto’s een guilia super en lancia integrale 8v. ze zijn elk op hun manier leuk.
@hdla: Mooi, je laat maar weer exact zien wat ik tot nu toe dus heb mogen horen van een zogenoemde ‘Alfist’……. Thenx voor de bevestiging. “Jij bent stom”.. “Nee jij”.. Het enige wat ik doe is proberen te pijlen wat een Alfist is, mijn eerste reply was immers een vraag.
integralechubasco
@kaasboerin: met alle respect, jij begint een draadje over simplistische vmbo studenten met een voorliefde voor een automerk. Zo een kortzichtige constatering maakt jou geen beter persoon, al zou jij je waarschijnlijk wel beter voelen als die vmbo leerlingen.
@integralechubasco: Nee, dat ging puur over de 2 personen die ik dan gesproken had he. Jammer dat mensen altijd lezen wat ze willen lezen.
@kaasboerin: Een vraag?

kaasboerin [ reply ]
23-05-2012 om 8:48
@gearhead: Alfisti? Je bedoeld dat groepje pubers die een voorliefde voor Alfa hebben puur en alleen omdat die dingen 6e hands geen reet meer kosten?


Naja, als jij dat een vraag noemt… ik noem het een lullige opmerking verpakt in een retorische vraag (da’s een vraag waarop je geen antwoord verwacht).

Twee opties: of je ziet dat zelf niet, en in dat geval ga ik het je ook niet uitgelegd krijgen. Of, je ziet het wel, en bent dus bewust aan het stoken hier… Mij om het even welke, maar ben stiekem wel benieuwd.

Oh en voor wat betreft VMBO leerlingen… wat voegt dat toe? Ik ken er zelfs die weten dat “je bedoelt” met een T is, niet met een D ;)Sommigen zullen misschien zelfs “die” en “dat” correct gebruiken…
@ar156sw: Zodra we over spelfouten beginnen te zaniken peer ik ‘m, iig toch nog effe bij deze; ik zuig in m’n moedertaal.
@ar156sw: Oh, en noem het hoe je het wilt noemen, het is en blijft een vraag. Oh, je zou de politiek in moeten gaan, je bent goed in andere letterlijk herhalen maar met een mooie twist eraan die in je eigen voordeel werkt.
@kaasboerin: Als jij ‘m wilt peren, prima, maar helaas weet ik dus nog steeds niet wat je punt is…

En inderdaad, noem het hoe je het wilt noemen. Het was inderdaad een (retorische) vraag. Nogmaals: zo gesteld lokt hij niet tot beantwoording uit. Ik vroeg me af of dat bewust of onbewust was, daar ben ik nu in ieder geval uit :)
@kaasboerin:

Tsjonge wat een gezeik zeg over “alfisti”
Hebben die 2 “alfisti” personen je lopen pesten met je -4 schadevrije jaren ofzo…ff chill man.
@hdla:

Ze lijken dan ook sprekend op elkaar. :roll:

@lincoln:

Transaxle transmissie…
@jack_abarth:

Skoda was eerder (weet ik ook alleen maar via google moet ik toegeven) vrees ik.
En Csonka (iets hongaars dat al lang dood en begraven is) was nog eerder in 1908.
En in de Dion-Bouton uit 1898 lag ook iets dat erop leek.

Maar dan is het idd succesvol gebruikt door lancia en alfa.
@jack_abarth:

in Italie doen ze aan verfraaien ..
in Japan aan verduurzamen ..
in Duitsland aan perfectioneren ..

Frankrijk en Amerika waren de uitvinders ..
daar is alles voor WW2 al uitgevonden ..
daar reden in 1910 al Priussen rond ..
Wat een GEWELDIG nieuws deze morgen!

Eindelijk weer een Alfa Romeo Spider! En met de geweldige rijeigenschappen van de MX-5 wordt dat gegarandeerd een topper!
@Carreza: ik hoor mezelf praten…
@Henk_he: zo lijkt het wel ja…
Daar gaan we weer. En 3 maanden verder blijkt ook van dit gerucht geen h*l te kloppen…
@pjotr: jammer dat je dit postte 3 min voor bekend werd dat het geen gerucht was…
alfa’s zijn al een tijd geen alfa’s meer..opel/GM onderstellen, v6 motoren etc…..
@bozothenutter:

en het slechte nieuws is ??
@bozothenutter: Euhh wat is er mis met de V6. Die gebruiken ze namelijk al een tijdje hoor. Dat heeft geen reet met GM te maken.
@bozothenutter: GM gebruikt volgens mij gewoon diesels van fiat/alfa.
@bozothenutter: en volgens mij gebruiken ze sinds de 159 ook geen onderstellen meer ism Opel.
En het nieuws is zojuist bevestigd! “The study calls for both Mazda and Fiat to develop two differentiated, distinctly styled, iconic and brand-specific light weight, roadsters featuring rear-wheel drive. The Mazda and Alfa Romeo variants will each be powered by specific proprietary engines unique to each brand.”
@ricardo:

voor 1500 euro/dollar meerprijs ga ik voor de Alfa variant .. no doubt ..
@lincoln: Zozo, lincoln the badge-fapper.

Dat ik dit nog moet meemaken…
@Esprit_de_Flandre:

gvd .. betrapt ..
als ik wist hoe ik zo,n schijnheilige pleuris knipoog smiley kon plaatsen ..
dan had ik dat gedaan ..
@dennisr:

thanks dude ..
het craftygirls forum is op pagina 1 al 100X leuker als autoblog ..
@dennisr: :lol:
Die update klinkt goed!! eigen styling, eigen motoren! eigen karakter! beter voor beide merken.
Ah, ze hebben het gevarendriehoekje er alvast bijgedaan voor Alfa (plaatje hierboven). Lijkt me een redelijk idee voor Alfa, maar dan nog wordt dit dan een redelijk prijzig auto’tje als ik zo kijk naar Mazda’s prijzen. Zal ’t aanslaan? Ik betwijfel ‘t. *Kuch* Lancia *Kuch*
@kaasboerin: Je moet ook een echte autoliefhebber zijn om een alfa te kopen ;) .

Goed onderhoud is de sleutel. Heb met mijn 147 GTA in die 40.000km geen noemenswaardige problemen gehad :)
@jeffreym3: Je moet ook een echte autoliefhebber zijn om een Alfa te kopen? LOL, de grootste stront wat ik ooit heb gehoord. Zegt de Alfa dealer dat straks ook tegen me?? Dat kan ik bij elk merk die zuigt wel zeggen, lekker makkelijk.. Goed bezig kerel.. Jammer maar helaas, zo ga je de strijd niet winnen als autofabrikant.
@kaasboerin: jezus man, wat ben jij een gefrustreerd kereltje zeg. Wat is er gebeurt dat je zo debiel hier moet reageren? Laat mensen zich lekker “alfisti” noemen als zij dat willen. Wat dat ook moge betekenen als zij er maar blij van worden. Prettige dag.
@rantheman: Ik probeer hier informatie te vergaren.. Kan ik niet van u zeggen.. Randdebiel..
@kaasboerin: nou volges mij probeer ik weldegelijk informatie te vergaren. Sterker nog, ik probeer zelfs enige persoonlijke
Informatie te vergaren in wat er in jou hoofd op dit moment mis gaat dat je je zo gedraagd!
Waarschijnlijk krijgt die alfa dan een paar pk’s meer uit z’n 1.8 T spark of watever (echt geweldig zou die 1.8 turbo met 300pk zijn) en de mx5 blijft het alternatief voor mensen die liever geen 5k meer dan wat moet uitgeven aan een leuk wagentje.
Dat ze niet eerder op dit idee zijn gekomen.
Moet een goed platform zijn als ze het samen met Mazda ontwikkelen. Zolang het maar geen Chrysler/Lancia rebadge wordt.
Als ik het goed begrijp wordt de carrosserie anders als ook de motoren. Waarom zou de Alfa dan in Japan gebouwd worden?
Zo zo, dus Alfa is op het laatste moment weer tot leven gewekt! Met dank aan Mazda, wie had dat gedacht?
@autoblogger: nee hoor , zo werkt het niet , maar jij ziet liever allemaal Golfjes in de vinexwijken en elders ?
@Tweede Woning: Die blijf je toch altijd zien, die Malzfa gaat ook waarschijnlijk 30k+ kosten, dus niet vaak in NL.
@Tweede Woning: dat zeg ik toch helemaal niet?? hoe kom je daarbij?
@Tweede Woning: Toch knap dat je dat uit zn reactie haalde..

dacht dat ik veel fantasie had..
Goed idee dit!

Plaatje in het begin gepost door henk_he is precies zoals ik hem zou verwachten van Alfa. Prachtig, stijlvol, apart, pure rijdersauto! Weer een merk dat (Vanaf de mito al) de goede kant op gaat! En BMW/Audi/Mercedes maar stil staan kwa design!
Dat wordt een stralende auto, die nieuwe Mazda/Alfa……
Audiblog :”Mazda zou de MX-5 beschikbaar stellen aan de Fiat Group zodat de roadster als Alfa Romeo op de markt kan worden gebracht”

Nee hoor , beide modellen krijgen een eigen indentiteit , lijkt me logisch .
@Tweede Woning: Audiblog? Dit is toch Autoblog? Volgens mij zit je op de verkeerde website te posten ;-)
@koelkast: oooh , vanwaar die vergissing.
@Tweede Woning
Ik zit de hele ochtend al naar Audi nieuws uit te kijken en het komt maar niet… wellicht dat ik de VAGweek nog maar even moeten checken dan :P
Klinkt als een goed plan, laat maar komen!
Stiekem kijk ik toch meer uit naar de nieuwe MX-5 dan de Alfa ‘Spider’.
klinkt als een goed plan voor alfa. Hoop niet dat mazda hiermee zijn eigen mx-5 glazen ingooit.
@kaasboerin

Orazio Satta Puliga: “Alfa Romeo is a unique way of living and feeling a car. There is no definition that explains what Alfa Romeo really is. You can compare it with those irrational emotions, that sometimes have a human spirit, for which it is impossible to find a logical explanation. We are in? the domain of feelings, passion, of things that are closer to a man’s heart than his brain”.
@Ilquadrifoglio: LOL, de eerste die normaal reageerd.. Maarre, lijkt op religie, ongrijpbaar, ondefinieerbaar. Voor mij persoonlijk onzin dus, precies zoals ik dacht.. :lol:
@kaasboerin:

“… for which it is impossible to find a logical explanation. …” ik dacht dat die opmerking over de olieplassen onder veel Alfa’s ging en niet over het rijgevoel ;)

Nee ff serieus, iedereen basht je, maar je hebt wel een punt. Ik heb wel eens in een 156 benzine, 159 diesel en een Guiletta 1.4T (zelf) gereden. Prachtige auto’s om te zien, maar qua rijervaring helemaal niet bijzonder !

Een Mondeo (stuurt scherper) of Passat (meer comfy als je lang bent zoals ik) uit dezelfde periode rijdt minstens net zo lekker, als je echt rijbeleving wilt, koop je gewoon een RWD bak of een Megane RS !

De enige Alfa die in mijn beleving wel een ‘bijzondere ervaring’ om te rijden was, was een hele oude Spider, maar dat geldt eigenlijk voor heel veel oude auto’s ;)
@dawwg: Ach, ik kan iig de conclusie trekken dat ik te materialistisch/praktisch/realistisch ben om een !Alfist! te worden.. @jeffreym3: hieronder bijvoorbeeld, zegt letterlijk ‘Je moet ook een echte autoliefhebber zijn om een alfa te kopen’. Met een welgemeend en betweterig knipoog-smiley’tje erachteraan. Misschien heeft hij wel een punt, misschien kopen alleen mensen een Alfa die écht freak zijn en al de bijbehorende narigheid van zo’n barrel slikken. Of beter gezegd; kochten. Want die Giulietta en MiTo’tjes zijn volgens mij degelijke machinetjes, al is ’t volgens mij 90% Fiat onderdelen.
@kaasboerin: Ik denk dat jij het dan verkeerd hebt begrepen. Ik reageerde min of meer sarcastisch op deze opmerking van jou; ”Ah, ze hebben het gevarendriehoekje er alvast bijgedaan voor Alfa (plaatje hierboven).”

Een alfa heeft gewoon goed onderhoud nodig. Met een BMW ”boot” zoals jij rijdt, is dit niet nodig. Dit zijn dan ook geen liefhebber auto’s. De M modellen daar gelaten.
@dawwg: Zat andere fun auto’s hoor. Heb je geen megane rs voor nodig :)

Maar ik zie juist totaal het tegenovergestelde. Ouwe 147’s zie ik zelden meer. Mito en die Guilieta daarintegen zie ik erg vaak!
Ben benieuwd naar het resultaat: Italiaanse design met Japanse degelijkheid :-)
@kaasboerin

Dat maakt het juist zo mooi! ;-). Niet iedereen kan van opera genieten.
@Ilquadrifoglio
Waarom krijg ik hier nou zo’n Apple vibe bij? :P
@kaasboerin
3 ruggen… 170k op de teller en ‘alles en iedereen eruit pompen’ het had zomaar van het BMW forum af kunnen komen van de gemiddelde E36 rijder hihi ;-)
Ik heb eens zo’n collega gehad die helemaal wild was van Alfa’s (die had een Giulia ofzo gehad) raakte niet uitgepraat over dat ding maar die kon je wel alles vertellen over de auto, merkgeschiedenis enz. enz. dat is denk wat men met ‘Alfist’ bedoelt? Maar goed, elk merk heeft dat soort figuren wel.
@koelkast: Uh, nogmaals, het interesseert me écht geen reet wat er over het merk wat ik rijd gezegd wordt hoor.. Ik weet niet wat iedereen continu probeert, maar ik ben écht geen blinde fanboy..
@koelkast: Ik denk het wel. Ik ben er ook zo een :P.
Mazda heeft wel vertrouwen in haar producten, op de foto al een gevarendriehoek achter de auto plaatsen. Hoe gaat dat als het een Alfa wordt?
@kaasboerin
Niet zo happen het was maar een plaagstootje hoor, fangirl ;-)
Maar goed nu weer ontopic, stel deze samenwerking komt er dus dan krijgt Alfa voor het eerst in jaren weer een RWD auto? Goede zaak als je kijkt naar de merkgeschiedenis.
Beter nieuws is er niet mogelijk denk ik!
Alfa was.
En is nu een FIAT met een designers jurkje.
Zoals zoveel andere merken die ingesteld waren op individualisten; gaat dit helaas niet meer.

Kijk naar BMW, dat zijn tegenwoordig keurige leasebakken geworden, het foute, beetje ordinaire is er vanaf.
Mijn eerste Alfa was een afgeragde Giulia 1300Super Nuova uit 1975.
Die kon je horen roesten idd.
En de tweede versnelling kraakte.
Toch was het een wagentje dat met vier man erin vrolijk 160 liep.
En de detaillering van het interieur was veel beter dan dat van de -eveneens- afgeragde 525 BMW die hem later opvolgde.
Beiden waren eigenlijk ‘kwalitatief’ even grote krengen.
De Alfa wilde bij vochtig weer ’s morgens nooit starten, zodat mijn vriendin en haar buuv’ in hun nachtponnetje als twee nimfen de Alfa ’s morgens moesten aanduwen.
Het beste uitzicht ooit in een achteruitkijk spiegel.

Die BMW verrotte het op enig moment, onder demeest gevaarlijke en bizarre omstandigheden.
Electronica noemde men dat toen.
En zo’n ellendeling van een roof panel dat allerlei onnozele meldingen gas, als oliedruk weg, koelvloeistof etc etc.
Gelukkig kwam er heel snel iemand die er ‘verliefd ‘op werd.
Oh ja het koelsysteem, alu Behr radiatoren, kostte een vermogen dat ding.
Qua lol, doe mij maar dan die ouwe trouwe Giuul.

De Sjonnies.
Negeer het bovenste vakje :).
img src=”http://www.trolino.com/image?id=3225″ width=”450″ /
Hopen dat de afbeelding er ook echt staat :P
@kowalsk: Nee dus :D
Mmmh! MX-5 die staat op mijn verlangenlijst!
Dat klinkt leuk…
Goed nieuws dit. Ik pleit al langer voor een Aziatische partner voor Fiat. Eerst leek het erop dat dit Suzuki zou worden maar die staan niet open voor een fusie. Dit zou kunnen betekenen als ik het naar de zeer lange termijn vertaal dat er nog een fusie in het veschiet ligt. ChryslerFiatMazda van west naar oost. We zullen zien..
Dat klinkt lovend ,krijg alleen bibbers als ik aan de “Arna” terug denk.
Ik ben altijd een fan van de oude Alfa Spiders geweest. In de jaren 90 is het mis gegaan. Te zwaar, aandrijving op de verkeerde wielen, te slappe carrosserie. Ik vond dat ze met de Spider het soort auto hadden moeten maken wat de mx-5 is. Dit lijkt dus een goed plan. Echter, Alfa is zelf al lang niet meer in staat geweest om een goede roadster te maken, Mazda wel. Mazda zet zijn auto’s beter in elkaar en ze maken fijnere motoren (atmosferisch i.p.v. turbo). Dus zou ik waarschijnlijk de Mazda boven de Alfa kiezen. En dat maakt de Alfa dan weer overbodig.
@topless goed om te hon dat er ook nog wat echte liefhebbers van Alfa Romeo aan deze discussie deelnemen. Die oude Spiders zijn geweldig, zelf ook eentje gehad. Nu een 916 Spider, beter voor dagelijks gebruik en toch prima om te rijden. Nog wel echte Italiaanse twin spark en V6 motoren bovendien. Ja, heeft voorwielaandrijving en er kraakt en rammelt genoeg aan. Maar het is best een echte Alfa. Moeten we blij zijn met de combi van een MX5 en een Spider? Niks mis met die MX5, RWD, scherp sturen, goed gemaakt, echte klassieke sportwagenlooks. Maar opnieuw houdt Alfa de merkgetrouwen aan het lijntje, want eerder werd er zogenaamd gewerkt aan een eigen Spider, die veel zou meekrijgen van de 2uettotanta conceptauto. Nu komt Mazda weer uit de hoge hoed en gaat het ineens over 2015 i.p.v. 2013 of 2014. En waar blijft de 5-deurs MiTo, de combiversie van de Giulietta, de Giulia als opvolger van de 159? Hoe zit het met die grote Alfa (169)? Die twee (prima) huidige autootjes zijn niet genoeg, maar inmiddels geloof ik al die powerpoint tijdens de jaarlijkse persbijeenkomsten van Alfa niet echt meer…
Ik snap dat Fiat wanhopig is en niet weet wat het met Lancia en Alfa aan moet. Maar nu de samenwerking met het overgenomen Chrysler net op gang komt alweer een samenwerking met Mazda aangaan, kunnen ze dat allemaal wel bolwerken? Mercedes en Mitsubishi ging niet, VW en Suzuki loopt ook niet, Renault Nissan gek genoeg wel. Ik heb twijfel, samenwerken met trotse Japanners is lastig.
@mashell:

Ford en Mazda hebben anders altijd heel goed zaken kunnen doen ..
Na de updat ben ik enigzins bedaard,
Niet echt slim van Mazda, hier maken ze juist een concurrent mee…
het enige voordeel dat ik zie is dat mazda de fabrieken vna alfa in de eu kan gebruiken om de dure yen te omzijlen maar het idee dat fiat de techniek van de mx5 krihgt is wel en doem senarion. dit is namelijk een van de gorte pijlers van mazda. ene concurent op dit gebied kunnen ze dan ook niet veroorloven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).