Fifth Gear: kan de Audi RS5 een C63 AMG Coupe aan?

Auteur: , 73 Reacties

Mogguh! Geen ingewikkelde verhalen vanochtend. Gewoon een vergelijk tussen twee hele brede Duitse coupés. Wat wint, AWD of motorinhoud?

De Mercedes (1630kg) en de Audi (1725kg) zijn allebei knap zwaar, niet zo heel praktisch en verschrikkelijk snel. Dat vergeten we tegenwoordig vaak. Tussen alle moderne supercars, de Audi RS6 en BMW M5 F10 mogen 450pk (Audi) en 457pk (Mercedes) niet veel lijken, dat is het wel. Bovendien sturen de coupés vaak net wat prettiger dan een station of sedan.

Door de grotere motorinhoud heeft de Mercedes vooral een bult meer koppel (RS5: 430Nm, C63: 600Nm). Naar praktische termen vertaald is koppel de ‘schopinjekont’-factor. Aan de andere kant hebben de achterwielen het soms wel heel zwaar met al dat koppel. Piepend, slippend en wild kwispelend zoekt de Mercedes zijn weg.

De Audi RS5 heeft natuurlijk quattro. Een groot voordeel op een iets vochtige baan? Dat zoekt Tiff Needell wel even uit. Mijn keuze staat in ieder geval vast.73 reacties

Om maar gelijk met alle cliché’s te beginnen, ja het was nat, ja daardoor was de audi in het voordeel, ja op het droge zou de Benz winnen…..

Doe mij maar de Audi! :)
@mylvan: klopte, Audi is veilig en heeft een voordeel op zo’n natte track met hoogte verschil. Maar mij is wel duidelijk dat de Mercedes toch echt de betere auto is in deze klasse. Qua uiterlijk spreek de Mercedes zich ook uit, de Audi totaal niet, ja het is een audi en dat zien we, 1 pot nat. Ze moeten is wat meer durven bij Audi in niet aan dat vaste saaie design vast houden, puur omdat het iedereen wel een beetje aanspreekt.
@drivingpleasure: en waar is de M3 trouwens? Niet erbij gedaan omdat we de uitslag dan al weten?
@drivingpleasure: De 3-serie is vervangen, het is wachten op de nieuwe m3, de m4 dus..
@drivingpleasure: Dat het design van Audi op elkaar lijkt en dan met name de A6 en de A8 daar kan ik nog wel inkomen maar de RS5 is echt beslist niet saai. Bovendien regent het hier best vaak dus aan die Merc heb je niets.
@dutchcourage86: Heb je niets? Denk niet dat je het verschil zult merken op de openbare weg. Om maar niet te spreken over de looks!
@dutchcourage86: Een blasting V8 sound, punt.
precies volgens verwachting. Ben benieuwd welke sneller is op een droge track. Fantastisch geluid van de merc.
Zou uit deze 2 zeker voor de C63 AMG Coupe gaan. vind hem echt erg geslaagd, geluid is vele malen beter en zoals Tiff al zegt more Fun!!!
@E34M5Touring: jupOp dit nat circuit heb je duidelijk AWD nodig!
Dus het is een easy win voor de Audi.
Ik zou deze 2 wel eens op Monza willen zien racen, eens benieuwd wie er dan gaat winnen!
Quattro compenseert dus dus duidelijk het meerkoppel en iets lichter gewicht van Mercedes. Geen betere manier om het vermogen optimaal te benutten.
Resultaat was te verwachten. Een combinatie van de 2 zou ideaal zijn. De looks van de A5, interieur en exterieur (hoewel de C coupé ook lang niet slecht is) met het speelplezier en sound van de Merc. Fuck performance… ik wil spelen met zo’n wagen!
@xilver: looks van de A5? van je niet helemaal goed ofzo?
@drivingpleasure:

Een audi A5 is schit-te-rend.
@drivingpleasure: Design is subjectief. Over het algemeen ben ik een voorstander van de Mercedeslijnen (CLS, CL, SL, E coupé en C coupe) maar het design van de A5 primeert voor mij boven dat van een C coupe.
Makkelijke keuze: De Mercedes voor mij. Dan hebt ge meer controle over U auto.
Doe mij die mercedes maar, en een hele hoop circuitervaring om niet rond een paal te eindigen.
@Hupke: Wat een zelfkennis! Heel goed, dat ontbreekt nog al eens bij veel reageerders hier…
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat is het mooie van Internep! Je kan zijn wie je wil zijn ;)
Best wel lastige keus, beide gewoon erg mooie wagens..
Ik zou denk ik toch voor de Audi gaan, vind hem net wat mooier, op dat plaatje bovenaan vind ik hem er wel heel vet uit zien :D

En tja, in dit filmpje beter, maar het zegt mij weinig..
Easy to forecast….vind dat Merc het eigenlijk verdraaid goed doet op het natte wegdek. Goede stuurman dus. Audi is stukken mooier om te zien, zeker in deze kleur. En voor een ‘leek’ is AWD toch prettig ;-)
Misschien is een RS5 wel een veilige keuze, maar leuk….
Mijn voorkeur zou naar de RS5
gaan. Veel grip en zijn ‘dikkere’ looks spreken mij meer aan dan de C63.
Mijn voorkeur gaat naar de Mercedes. Ik vind de Audi nogal een zenuwbak als Tiff vol in de remmen moet( zie 1:36)
De Mercedes is veel meer fun en de Audi vind ik ronduit lelijk.
@rufctr01: +1, zo denk ik er ook over!
@euro95: -1, zo denk ik er niet over !

Ohh wacht, nu plaats ik zelf net zo’n nutteloze bijdrage :(
@dawwg: Vriend, ga eerst eens rondlezen en zoek nog zo een reactie op! Als hij de tweede of de derde was, zou het inderdaad zinloos zijn geweest. Maar dude, was het “zinvoller” geweest om hetzelfde te typen?
Geef mij maar een m3
Ik ga toch voor de Audi. Al hoewel de keuze toch erg moeilijk is en ik eigenlijk ook de Mercedes wil :D. Ach ik neem ze allebei :P
E92 M3 laten ze maar buiten beschouwing omdat de strijd dan al gestreden is?
@alcantara: waarschijnlijk wel. ;)
@alcantara: M3 legt het ook af met zon natte baan.
ik kies ongetwijfeld voor de RS5. ookal zou hij op droog circuit iets trager geweest vanwege het onderstuur..( je kent het al wel)
Ik zou duidelijk voor de Mercedes gaan. Het is nat en de AWD Audi is net iets sneller, met ook nog is veel hoogte verschil in de track. Het is mij wel duidelijk dat de Merc de betere auto is hier. Maar volgens mij is het ook een redelijk oud filmpje, en waar is de M, om ze beide even van de baan te rijden?
Liever een M3. Als ik echt moet kiezen uit deze 2, dan maar de audi :D
Het fijne is dat de C63 er ook als Estate is en dan zou ik voor de C63 AMG gaan.
je kan zeggen wat je wil maar die merc is toch wel een hele lekkere bak! een M3 of de RS5 zal dan wel ‘sneller’ zijn op circuit of iets maar hoeveel mensen rijden met deze wagens altijd tot het limiet? 95% van die auto’s is voor dagelijks gebruik dus dan liever die C63 coupe want wat een lekker agressief ding is dat zeg!
eig totaal andere auto’s, zou zelf voor de RS5 gaan
Wow dat motorgeluid van de merc. Ik zou nooit zo snel een mercedes overwegen als sportwagen, maar de AMG motoren van de laatste jaren maakt voor mij dat merk opeens mega aantrekkelijk (als ik er het geld voor had)
Als ik mercedes wil rijden, bel ik wel een taxi.
@robertmooij: Als je Mercedes wilt rijden, bel je een taxi. Jippi! Mag je lekker achterin zitten ;)
@robertmooij: Mocht je willen, je mag alleen meerijden.
@robertmooij: erg kansloze reactie…

OT: leuk filmpje en ga zeker voor de 63 AMG!!!
pff, al dat gelul over meer ”fun.” die audi is gewoon beter om mee te rijden, hij is veiliger en sneller (wss ook op het drooge wegdek, want 1.4 sec is wel veel.)
met de rs5 neem ik zeker wel genoegen als het gaat om de funfactor, en ik vind de rs5 ook nog eens mooier…
C63 voor mij! Wat een geweldige wagen zeg. De Audi… tja, dan nog liever een M3.
De RS5 voor mij graag. Vind ik de mooiste van binnen en buiten. De rest is bijzaak.
@GOD: Dus je neemt genoegen met een kleine tsi motor?
@Benz65:
Ik bedoelde eigenlijk dat het uiterlijk en interieur voor mij belangrijker is dan een seconde sneller op een circuit of een halve seconde sneller aan de honderd of zo.
Maar om alsnog antwoord te geven op jou vraag.
Als het een soepel blok is en voldoende vooruit komt ja dan neem ik genoegen met een kleine tsi motor.
geen c63 amg bs? das flauw
Ben ik de enige die het opvalt dat dit de RS5 op basis van de ‘oude’ A5 is? Lijkt mij al een oude filmpje. Anyhow, de RS5 voor mij. Hier in NL valt toch maar weinig te driften…
Goh, erg verrassend weer die reacties hier. Voor een ‘track-car’ is de Merc misschien meer fun, voor “alledaags-gebruik” is de Audi (o.a. door de Quattro aandrijving) meer praktisch. Het ligt er dus helemaal aan waar je de auto voor gebruikt. Beide auto’s zien er goed uit, maar dat is eigenlijk meestal met een coupé. :P
Ik kan ze jammer genoeg beide niet betalen, dus blijft het bij het genieten van dit soort filmpjes..
Als ik de staatsloterij win koop ik ze gewoon allebei. Heb ik geen last van dat dilemma. :D
@davyschouw: Zou er niet op rekenen. De enige manier om geld te verdienen is door te doen en door risico’s te nemen. Er zijn genoeg kansen maar te weinig mensen die ze durven grijpen.
Als je een handbak wilt, ben je toch aangewezen op een m3. Dus dan wordt het voor mij toch een m3, ook al is die misschien niet het snelste.
Voor mij gewoon de Audi, als ik zo’n wagen had, zou ik alsnog niet het circuit opgaan, en aangezien ik nogal vaak op wintersport ga, toch liever dat geweldige quattro, driften zie ik mensen vaak ook niet doen met hun RWD does. En dat lijnenspel van die A/S/RS5.. Schitterend.
Het is vergelijkING i.p.v. vergelijk. De tekstlink heb ik het over ;)
RS5je spreekt me meer aan :D!
Jaaaaaa.. nou wil ik dat filmpje gaan kijken en die doet het niet.. “filmpje is verwijderd..” Heb jij hem ergens op de server Alwood?
@Freewarefreak: Check! Verse rip in het artikel gezet.
De sound van de mercedes is heerlijk. De RS5 is een hele fraaie auto, wat een sterk model zeg. Is in feite nog niets verouderd. Fraaiste in zijn klasse. Klassieker in spe. Knappe prestatie van Walter da Silva. Daar gaat mijn voorkeur dus naar uit. Schitterend.
Jammer is wel dat de RS5 niet handgeschakeld te verkrijgen is. Die playstation-bakjes, ik ben er geen fan van.
Een witte A5, nice nice, very nice.
ik wacht nog mooi even op de nieuwe M3!!! ///M POWER!!!
@jrmpower24: Nieuwe M3 is een volgende generatie dus geen eerlijke vergelijking.
@alcantara: het was ook geen vergelijking. ik bedoel gewoon dat ik niet kan wachten tot die er is!
de rs5 in het wit nice mijn voorkeur is toch mooi de audi
Dit is niet eens lastig. Audi RS5 is een fantastische wagen maar naast de C63 AMG wel een beetje het brave jongetje van de klas, zowel qua looks als handling. Voor mij de C63 AMG Coupé dus. Al is eigenlijk alleen het motorgeluid al genoeg trouwens om altijd voor de C63 AMG. Schitterend!
@Pordon: en dat vind je gek?
Tja als het nat is win je met awd gewoon, punt uit. Maar de Mercedes is toch wel een stukje bruter, dan maar een seconde of 2 langzamer hoef er toch niet m’n geld mee te verdienen. Plezier is het belangrijkste! :D
Ik sluit mij bij de Mercedes boys aan. De Audi is schitterend. Maar de Mercedes is nog net iets mooier vind ik. Bovendien het geluid van een AMG is onovertroffen het allermooist. Laptimes doen me niks. Beleving is alles. En aangezien ik niet zo kan rijden als Tiff, ga ik mij niet druk maken om 2 seconden. Dus de Mercedes!
Gewoon zeer sterke wagens, allebei. Maar er is toch 1 de sterkste en dat is altijd de Audi! ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).