Filefuik-killer krijgt 6 jaar cel en 10 jr rijverbod

Auteur: , 89 Reacties

Maikel Rechards, de benzinedief die *ahem* geheel buiten zijn schuld vorig jaar na een achtervolging iemand dood reed, is zojuist veroordeeld tot 6 jaar celstraf en een rij-ontzegging van 10 jaar. Tegen hem was 10 jaar cel en rijverbod geëist.

De celstraf viel lager uit dan de eis omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat Rechards met opzet op de man inreed. De facto betekent dit dus dat de Maikel over een jaartje of 3 weer benzine kan gaan stelen (aftrek voorarrest en natuurlijk zit niemand in Nederland zijn volledige straf uit), want het niet hebben van een rijbewijs hinderde hem voorheen ook niet, dus waarom zou dat na zijn celstraf wel het geval zijn? Zo gaat het in Nederland: een gezin raakt een familielid kwijt, maar de veroorzaker ervan komt met een lang weekend staatshotel weg.

De agenten die de fuik veroorzaakten worden niet vervolgd, maar, en hier komt de uitsmijter van de dag, als het aan Rechards ligt gebeurt dat wel: de bajesklant in spe wil een procedure starten waarmee hij wil afdwingen dat de agenten die de fuik opzetten alsnog worden vervolgd. Ja, dat leest u goed, nog even een ferme trap na van ons benzineboefje. Gewoon omdat het kan. Zijn advocaat steunt hem hier uiteraard in: hij vindt dat de overheid de grootste rol heeft gehad in het fatale incident.

Wij adviseren pomphouders om per 2015 een grote foto van Rechard achter hun kassa te plakken, dan ziet hun personeel hem in ieder geval aankomen. Want ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren dat meneer als herboren (en zonder rolstoel?) uit de bajes komt. Benieuwd wie er de volgende keer de schuld krijgt…

Bij dit artikel is gebruik gemaakt van berichtgeving van het NRC Handelsblad, en tweets van Ivar Penris.89 reacties

Hopelijk wordt dit dan de laatste discussie erover..
Inderdaad, +/- 3 jaartjes, en natuurlijk 3 vd 7 dagen per week op verlof omdat z’n kat gevoerd moet worden..

Hij heeft me trouwens al wat foto’s van z’n tijdelijke verblijf gestuurd:http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2010/11/ritz-carlton-hong-kong-bedroom-468x308.jpg
@kaasboerin: of anders moet zijn cavia wel naar de fysiotherapie….
Meestal hebben ze in de gevangenis minimaal 50inch tv’s trouwens
@RudyV: Lol.
Een maat van me had stage gelopen bij een elektricien (7 jaar geleden?) en die moest – ja echt – internetkabels voor de Playstation(!) aanleggen in de gevangenis.
True story..
@kaasboerin: 7 jaar geleden deden we toch nog met de Playstation 1-2 die nog internetloos was?
Hoe dan ook is dat soort shit naar mijn mening volledig ongewenst in de staatshotels. Om een beetje op peil te blijven met de buitenwereld mag er van mij max. een beeldbuis van 12 inch wat alleen nederland 1,2,3 in zwart wit ontvangt, en geen afstandbediening.
@thoisss: Volgens mij was de 2 al met internet overigens.
En yep, zal nooit vergeten dat er zo’n mafkees (die z’n vrouw had omgelegd en onder ’t huis had begraven) op bezoek was bij “Jensen” (het spijt me nog steeds dat ik die show gekeken heb), en die moest er zelf om lachen hoe dat eruit zag daar in de “gevangenis”.
Die vond het ook wel prima om weer terug te gaan zo relaxed was ’t leven daar..
@kaasboerin: ik kan me voorstellen dat zulk uitschot minder zorgen heeft wanneer de staat alles voor ze regelt, ook al betekent dat dat ze maar 3x in de week de \”deur\” uitmogen ipv 7.
@kaasboerin: In ‘Merica hebben ze hoogstens een doorzichtige 15 inch tv die ze zelf moeten betalen en een strijkbout als illegaal broodrooster.
@RudyV: zoveel heb ik niet eens onder mn auto :O
Volgens de autowiki wordt de rolstoel van Rechards geclassificeerd als een Ford Focus.
@Thomasio: Wedden dat zodra hij vrijkomt, er een aanvraag voor een speciaal opmaat gemaakte invalide-brommobiel+invalide parkeerplek bij zijn gemeente op de deurmat ligt.
@Thomasio: Of kan je met een brommobiel niet onder de rijbevoegdheid uitkomen? (in het kader van ik moet mobiel blijven en ben zielig)
@Thomasio:
Ja dat kan, gek genoeg kan je een ongeldig verklaard rijbewijs laten omzetten in AM en daar mag je brommobiel mee rijden….
Beste Smokalot, kent u het dossier? bent u rechter? waarom deze onzinnige uitbarsting van onvrede? of heeft u het weekend zo druk gehad met feesten dat de serotonine hormonen weer even op adem moeten komen? Groeten
Ik ga er voor het gemak maar van uit dat de eerste twee vragen retorisch zijn.
Volgens mij is het klip en klaar wat er gebeurd is, en mag ik daar dan ook een mening over hebben. Of deze je aanstaat of niet is een tweede.
@Bram Schipper: Het is een blog he, geen nieuwssite. Dus dat er een mening in deze post zit is toch niet vreemd? Je hoeft het niet te lezen…
@Bram: waarom deze uitbarsting van onvrede? Er is hier een of andere randdebiel die al vaker benzine steelt, nu expres achter in iemand geknalt die het met zijn leven heeft moete bekopen. Iemand moet nu voor de rest van ze leven zijn vader/broer/zoon/neef of hoeveel familie die ook had missen. Die totaal onschuldig was. En de aanrichter komt weg met 3(als t meezit 4) jaar celstraf. + dat hij de schuld nog even neerlecht bij de politie.. dit gaat helemaal nergens meer over in dit land. Ik mag lije dat iemand hem herkent in de gevangenis en hem de rest van ze leven door een rietje laat eten en ademen.
@bartjuh: Misschien is ‘ie zelf advocaat en verdiend ‘ie z’n centjes aan crimineeltjes beschermen?! :o
@Bram Schipper: Het staat een ieder vrij om een mening te hebben over de situatie. In deze situatie hebben beide partijen (de politie maar ook de benzinedief) uitgebreid de mogelijkheid gehad om hun kant van het verhaal geven. Dus ja, we hebben een redelijk idee van het dossier. Met name omdat de benzinedief dat zelf uitgebreid in de media heeft gezegd.

De onvrede in dit bericht is daarnaast maar minimaal gericht op de dief, maar meer op de strafmaat in Nederland. Er kon niet meer dan 10 jaar geëist worden, want op doodslag staat niet meer. De verzwarende omstandigheden gaan minimaal op, dus het is logisch dat de rechter 6 jaar geeft. De heer Smokalot geeft daar dan ook geen mening over, maar over het feit dat de straffen in z’n geheel te laag zijn.


Dan richten we ons op uw reactie. Vanwaar uw onvrede over dit bericht? Waarom staat dit bericht u zo tegen? Kent u zijn geschiedenis? Wellicht was het een familielid van de heer Smokalot. Wellicht stond werd hij ingehaald door de dief en heeft hij zijn eigen mening gevormd op basis van dat. Wellicht heeft hij eigen ervaring met het Justitieel systeem in Nederland.
Daarmee is uw relaas ongegronder dan het zijne.


Verder vind ik het inderdaad debiel. Ter contrast: vriend van me moet toevallig vandaag voorkomen omdat hij in juni 2010 om 4:00 op zondagochtend met 260 geflitst is met de motor op de A2 Utrecht richting Amsterdam. Resultaat? Een eis van 2 jaar rijontzegging en 1000 euro boete plus een EMG (a 800 euro). Tsjah, in mijn ogen is het dan bijna lucratief om tegelijkertijd te proberen nog iets te stelen.
Dat kan nooit de bedoeling zijn van ons rechtsysteem. Justitie is er om mensen er van te weerhouden bepaalde misstappen te maken of in de toekomst weer te maken. Niet om de bevolking te laten denken dat het interessant is om een misdaad te begaan, omdat de gevolgen minimaal zijn.
@lemster: nou nog een keer proberen en dan alles in één zin svp, het is hier geen collegezaal..
@flippert: Wat een inhoudelijke reactie op een goed doordacht betoog.
@Thomasio: betogen hou je in een rechtszaal, hier imponeer je daar niemand mee
@flippert:
zo jochie, weer bezig met ‘opbouwende’ kuch*kuch kritiek?
Of heb je moeite je te concentreren met wat langere stukken proza?
@flippert: wanneer je vindt dat er te veel lettertjes en zinnetjes staan in iemand z’n post, hoef je niet te reageren, hoor. Scroll gewoon lekker door naar beneden. One-liners zat…
@flippert: stel je niet aan.. Analfabeet
Dat ze hem al die jaren kapot mogen verkrachten.. Kijken hoe hij het vind om ongewild van achter geramd te worden..
@dirkwkd:
Ach hij krijgt tenminste nog een beetje straf….
Toen Kluivert iemand dood reed met 110 in de bebouwde kom kwam hij weg met 80uur dienstverlening in een 020 asiel….
Het zou me niet eens verbazen als hij dat destijds heeft afgekocht….
@jrk68: Plusje uit norge.
Toch is 6 jaar hoger dan ik had durven hopen. Had namelijk verwacht dat de beste er man er veel beter vanaf zou komen. Dus complimenten voor de rechter.
lol 10 jaar rijverbod voor iemand die al zonder rijbewijs de auto instapte.
Achja een 66-jarige uit Bergen op Zoom komt voor moord op zijn echtgenote, weg met 4 jaar celstraf…
@jack_abarth: Of een Marokkaanse man van 25 die ’s nachts bezopen een meisje van 16 doodrijdt op het zebrapad -> 5 maandjes..
Beter niet meer lezen want het kost me nog m’n tere hartje.
@kaasboerin: Voegt de afkomst van zijn ouders nog iets toe? Volgens mij is het sowieso schandelijk dat iemand daar zo makkelijk vanaf komt, al was hij paars met blauwe stippen…
@baasbas: Jonguh, ik kopieer dat letterlijk van het artikel, ga me nou daar niet op proberen te pikken..
Het was te verleidelijk hè? :(
@kaasboerin: Ik wist niet dat je dat rechtstreeks uit een artikel gekopieerd had, maar eerlijk gezegd verbaast me dat niets. Ik vind dat de media niet objectief genoeg is in haar berichtgeving. En in zo’n kop zoals jij die post is het zelfs ronduit storend. Welk artikel is het, heb je een link?
@baasbas: Nee stond in de krant, maar zal vast ook wel op internet staan ergens, paar weken terug.
Overigens vind ik dat je het probleem gewoon bij de naam mag noemen hoor.. Snap niet wat ’t probleem is. Ik zie het wel vaker langskomen hoor.
Volgens mij was dat een aantal jaren geleden trouwens nooit.
@kaasboerin: Nou, het is gewoon logisch onjuist. En dat is echt storend. Je ziet mij nergens zeggen dat je het probleem niet eerlijk mag benoemen. Daar ben ik juist voor. Punt is: de afkomst van zijn ouders staat niet in relatie tot het feit dat het een schandvlek is die bezopen achter het stuur zit. Al had hij een innige voorliefde voor doedelzakmuziek, dat staat er toch ook niet bij?

Nou. Punt is dat jij het niet zei, maar een artikel. En ik stoor me blijkbaar aan dat artikel. Klaar. We maken nu al teveel woorden vuil aan die nutteloze opeenhoping van cellen. Dat is hij niet waard
Het was niet geheel onzin want als ik goed begrijp dat kaasboerke naar de zaak Floor v/d Wal verwijst, was de motivatie van de rechter deels ingegeven door het feit dat het een Marokkaan was. Want, hij kwam volgens de rechter uit een “schaamtecultuur” en dus was het extra zielig wat hij gedaan had. Dit verzin ik helaas niet:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3174761/2012/02/12/PVV-stelt-vragen-over-vrijkomen-doodrijder-Van-der-Wal.dhtml
Heb ik idd ook gelezen, zat ff rond te zoeken, deze heb ik iig ook sowieso gelezen:
Niet schrikken.. 5 maanden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12147899/__5_maanden_voor_doodrijden_meisje__.html

Maarja, daar wordt geen ‘marokkaan’ gezegd iig.
@bozewolf: Oke, dat is een goed punt. Dat maakt het opeens wel relevant. Die context staat er alleen niet bij, dus dat kon ik niet ruiken..

En dan nu mijn inhoudelijke reactie op jouw artikel: WTF?!?! In wat voor land leven we?? Zijn rechters dan echt compleet de binding met het volk kwijt? Die is echt serieus van zijn padje af. Hoe is dit verhaal afgelopen? Is daar ook iets over bekend? Of zijn er details niet bekendgemaakt in het artikel om net wat meer sensatie erin te stoppen? Hmm.. het is ook weer geen Telegraaf..
@baasbas: Sorry dat ik ’t zeg maar als dat mijn dochter was geweest, dan weet ik niet zeker of ik niet mijn recht in eigen handen zou nemen..
Ik heb even doorgezocht en the plot thickens. In het vonnis tegen die doodrijder van Floor staat niks over een “schaamtecultuur”. Misschien ben ik ook in de media-hetze eromheen getrapt, maar ook veel “fatsoenlijke” kranten runden dit bericht. Enfin.

http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BT2353Het onderliggende punt is wel dat het best vaak voorkomt hier dat straffen lager uitvallen vanwege media-aandacht of “berouw” (tsja, beetje acteren denk ik dan…), terwijl de schuldige gewoon iets enorm verkeerds heeft gedaan.


Het is die “de dader is zielig” mentaliteit die toch wel binnen de NL rechtspraak rondwaart waar zoveel gewone Jan Lul burgers zoals jij en ik het rambam van krijgen. Wellicht is het voorbeeld van de doodrijdende mocro en schaamtecultuur slecht gekozen omdat juist dat spraakmakende voorbeeld nu net onjuist is.
@baasbas: beetje off topic.Maar ik wil alleen maar zeggen dat ik het vaak met je commentaar eens ben!
@nostravinniedus: Gelukkig. Ik vind mezelf altijd heel normaal. Maar zodra blijkt dat ik daar ook de enige in ben moet ik mijn mening wellicht herzien :-)
@baasbas: ja voegt zeker iets toe, als gast in een ander land heb je jezelf nog beter te gedragen. Met je zatte kop een meisje doodrijden op het zebrapad valt daar overigens niet onder.
@kaasboerin: Hmnn context in wel een beetje op zijn plaats. Het meisje reed door rood, of hij gedronken had is niet bewezen. Hij reed (waarschijnlijk) te snel en hij reed weg na het ongeluk, daar is hij voor gestraft. Het meisje reed door rood en kwam zodoende in het pad van een auto die te snel reed maar wel het groene licht had. Ik kom niet op voor de dader, maar jaren gevangenis straf is ook niet op zijn plaats.
@kaasboerin: AH! mijn excuus, ik haal 2 verhalen door elkaar. Ik dacht dat je het had over de cabaretier die doodgereden was. Deze zaak ken ik niet.
Laten we blij zijn.
Heb de reacties op televisie gezien van zijn zoon en indien de appel niet ver van de stam is gevallen, ben ik al opgelucht dat hij niet is vrijgekomen wegens verminderings toerekingsvatbaar. (een synoniem voor zwaar debiel zijn)

Een paar jaar geleden kreeg zo’n type nog een tegoedbon voor de plaatwerker en een cursusje.

Ik hoop dat hij opgsloten wordt bij Nol.
Da’s een hele grote neger en als die je te pakken krijgt stopt’ie hem in je ***
Voorspelbaar en tamelijk belachelijk… die mag best wat langer worden opgesloten.

Aan de andere kant mogen pompstations nu eindelijk eens overstappen op een iets meer ‘waterdicht’ systeem van tanken. Van tevoren betalen, pinnen aan de pomp, etcetera. Met de immer stijgende brandstofprijzen zal de benzinediefstal vast niet minder worden. Bovenstaand voorval heeft al aangetoond hoe idioot mis het kan lopen bij benzinediefstal. Belangrijkste stap is dan het ‘praktisch’ onmogelijk maken van deze misdaad.

Geen schande, niemand hoeft er minder of moeilijker door te tanken, grote delen van de wereld passen al dergelijke systemen toe en men pint gemiddeld al erg veel aan de (onbemande) pomp.
@Alwood:

aanpassen aan apenculturen !!

dat kan ook door de doodstraf weer in te voeren hoor ..
Of handjes af te hakken. Ik noem maar wat…
@sir_smokalot:

duw jij die rolstoel ??
Als het een ravijn in is wel.
@sir_smokalot: Nou moest ik lachen :)
@lincoln: klopt ;) in gevallen zoals dit raak ik nuance en geduld snel kwijt… de schade die hier is aangericht door 1 lullig tankje brandstof te stelen is ongekend. Zo’n knakker met de peut er vandoor laten rijden is echter ook absoluut niet de bedoeling. Bij ieder tankstation een scherpschutter plaatsen mocht iemand pogen zonder te betalen weg te rijden lijkt me ook niet goed :-/
@Alwood: Nou.. Nou.. Eigenlijk wel een puik plan..
@Alwood:

dit soort lui stelen niet 1 lullig tankje benzine ..
die kosten al geld sinds hun eerste ademhaling ..
en doen niet anders dan andere mensen schade berokkenen ..
@lincoln: Precies, tuig is tuig, terroriserende bloedzuigers die de maatschappij verzieken.
@lincoln: Ik wou net zeggen, omgekeerde wereld..
@Alwood: Ben er in de weken die ik nu in Belgie woon er achter gekomen dat het vooraf betalen hier al grootschalig gebruikt wordt, zowel bij kleine pompen als die langs de snelwegen. Zeer slim systeem, zonder te betalen kan je lang wachten heb ik ervaren. Mogen ze in NL snel uitrollen, ipv nu enkel bij de ombemande pompen. Bijkomend voordeel is dat de \”pakkie kauwgom voor een eurootje?\” ook niet meer hoeft. Tanken en gaan!
en dat die file-fuik verzinner niet gewoon opstapt bij de politie maakt de politie ook een veroorzaker van de hedendaagse apencultuur ..
wat een idioot, nog even de politie gaan aanklagen haha!
Dit soort figuren voegen werkelijk niks toe op aarde en kunnen eigenlijk niet snel genoeg in een kist of oven gelegd worden…
@RudyV: want het is rechtvaardig om mensen zoals jij en ik te mengen in een poging om een lullig diefstalletje op te lossen? Ik vind dat elke politieman die met de filefuik te maken had, als in ‘het veroorzaken’ ervan, vervolgd dient te worden

Ik keur de actie van deze benzinedief absoluut af, echter om nou een filefuik in te zetten voor dit?? Vervolgen die hap.
@JaxDryke: En als dat dan niet kan vanwege de wet op bescherming van een ambtenaar in functie, dan wel voor het in gevaar brengen van onwetende automobilisten.
@JaxDryke: ja dan moet het OM die agenten aanklagen. Nu klaagt de moordenaar de agenten aan… Gekker moet het toch niet worden?
@JaxDryke: Lol, als je die gaat vervolgen help je de samenleving nog meer naar z’n klote…..
Liggen die boeven al helemaal dubbel hoe ’t er hier aan toe gaat.
@kaasboerin: Ja, er nog meer een Politiestaat van maken helpt…
@JaxDryke: je maakt een grote denkfout. Hij was allang geen benzinedief meer. Hij had al meerdere malen poging to moord gedaan door op mensen (proberen) in te rijden. Vroeg of laat moest er iets gebeuren om hem te stoppen. Achter lullen is altijd makkelijk. Als die idioot gewoon uit zijn doppen had gekeken en had geremd dan was de actie van de agent als geniaal bestempeld… Ga je dit bestraffen dan doen agenten nooit iets meer.
@RudyV: Nee jij maakt een denkfout.
Die vent heeft helemaal niet ingereden op de politie. De politie heeft dat op hem gedaan, maar omdat politie-auto’s met zwaailicht en sirene voorrangs-voertuigen zijn, wordt het verkeers-technisch ineens de omgekeerde wereld, en krijgt die man de zwarte piet toegeschoven… Nee, de politie is in deze echt belachelijk bezig geweest voor een tankje benzine, met een dode als gevolg. Logischer wijs dienen deze politie-agenten dus echt wel vervolgd te worden, in de hoop dat politie-agenten eens wat minder hun ego laten spreken, en daadwerkelijk de burger gaat beschermen i.p.v. inzetten als menselijk schild…
@dedon: Wat mag de politie volgens jou wel doen om een crimineel op te pakken? Moeten ze gaan smeken om zichzelf in te laten rekenen??
@notsobig: Kijk, daar leg je de vinger op de zere plek. Die grote ego’s raakten gefrustreerd dat ze een half blinde in een aftandse Focus niet eens tot stilstand konden krijgen… En kijk dat is al een discussie op zich, of ze dat wel moesten doen. Een wijze agent (ja, die bestaan ook) zou hem waarschijnlijk laten gaan en/of op een later tijdstip of andere plaats tot stilstand dwingen. Maar deze manier is gewoon onacceptabel.
@dedon: ja dat werkt handig als hij met Valse platen rijdt.
Misschien moet jij in Rusland gaan wonen, daar werkt het ongeveer zoals jij beschrijft.
@dedon: En hoe weet jij dat dit uit frustratie was? Was je erbij?

Ja dat gaat lekker werken, laat alle criminelen maar overal mee weg komen. Daar wordt het vooral beter van in Nederland! Het slaat helemaal nergens op wat je zegt…

Word wakker, je droomd niet meer!
@notsobig: *droomt (even verbeteren voor de taalnazi aanklopt)
@notsobig: Nou, als ergens nergens op slaat is het jouw ongefundeerde relaas….

Maar ik heb inderdaad meerdere acties van mijn ex-collega’s gezien, en ja, ze raken echt vaak erg gefrustreerd, zonder dat het nut heeft en vervolgens konden wij de auto’s naar de plaatwerker brengen (of in dit geval zelfs een dode veroorzaakt)

Misschien nog een leuk voorbeeldje: Ik noemde een voormalig collega in het voorbij gaan eens wat amicaal “held”. Hij raakte daar dusdanig gefrustreerd van dan hij mij perse achterna moest en dit met dik 200 deed binnen de bebouwde kom deed…
Typisch weer zo\’n Ford Focus rijder.. Alleen deze hield m niet..
Iedereen heeft hier wel dezelfde mening over, altijd wel. Maar waarom wordt er geen wet of iets dergelijks aangepast dat de straffen harder moeten. Uhh, meneer Rutte, grijp even in wil je… Je hebt het beloofd.
@ThomasBol:
De rechtspraak in NL is onafhankelijk. Rutte, Beatrix, Peppie en Kokkie, Rene Froger, LA de Voices, hebben er nix over te zeggen.
@ThomasBol: Iedereen? Praat even voor jezelf, wil je?!
Dan neem je die rechters toch ook niet serieus, iemand die 30 jaar zonder rijbewijs rijdt en dan 10 jaar rijverbod opleggen. Die kerel moet uberhaupt niet meer in een auto rijden met z’n ene oogje. Daarbij mag hij ook wel wat langer in het gevang!
@pier: Dat is nou het nadeel van het Nederlands wetboekje..

Zo gaat het nu dus ook met die Haren slopers.. lage straffen omdat ze simpelweg niet zwaarder MOGEN straffen.. in het boekje staat voor elke daad een bepaalde straf, en daar mag een rechter dan ook niks aan veranderen..

als ze nou gewoon dat wetboekje eens verbranden..
Maikel Rechards had cannabis gebruikt op die bewuste dag, dus dat gecombineerd met zijn beperkte zicht, en zijn ruime ervaring met ’t begaan van misdrijven, heeft er voor gezorgd dat hij er echt niks aan kon doen dat hij iemand heeft afgemaakt…

Hopelijk nemen ze hem zijn NL paspoort af, en gooien hem na afloop van zijn strafje ons land uit. IJdele hoop van mij, maar op die manier kan hij iig in Nederland geen andere slachtoffers meer maken…
@fit4fun: Je weet wat je moet doen..
Een Rambo DVD hoes op je dvd-speler leggen, een blowtje doen en dan whatever je ook van plan bent..
Ben je altijd ontoerekeningsvatbaar..
Mooi verwoord, dit artikel.
Te triest voor woorden dat deze man, Maikel Rechards, er zo makkelijk van af komt. En dan ook nog de arrogantie hebben om andere de schuld te geven.
@SpoonM5: Als ‘ie dat niet had, was ’t in 1e instantie al geen crimineel geworden.
En toch he.. blijf het een onacceptabele actie vinden van de politie.. en dat zij op hun beurt niet even met de zweep krijgen vind ik dan ook minder acceptabel..

echter, benzine stelen, en vervolgens niet stoppen voor agentjes, en tot slot niet stoppen voor een file.. helemaal zelf in de hand..
Geef die vent nou 5 liter benzine…..ik heb vast nog wel een vuurtje.
Het gevoel wat ik krijg bij deze “benzinedief” is, dat deze man niet gaat veranderen, ook niet door de nu opgelegde straf.

Blijkbaar vindt deze man het heel normaal wat hij doet, en als het fout gaat, dan is iedereen schuldig behalve hij zelf.

Misschien een idee om deze man te voorzien van een GPS-zender ( zelf bedenken hoe ), dan kunnen we altijd nagaan waar hij geweest is en waar hij nu is ( tankstation hermetisch afsluiten voordat hij het kan verlaten zonder te betalen ).
Met alle respect maar ligt de verantwoordelijkheid van dit zwaar ongeval niet bij de politie? Ik denk van wel hoor,zij hebben de situatie totaal verkeerd ingeschat met alle gevolgen vandien.. Akkoord de bestuurder is in fout maar mede door een professioneele fout van de politie..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).