Filefuik-killer Maikel R: het was schuld van politie

Auteur: , 106 Reacties

Vandaag was de eerste zittingsdag voor Maikel R, het heerschap dat vorig jaar na benzinediefstal en een 58 km durende politie-achtervolging een onschuldige automobilist de dood in joeg. Niet lezen als je last hebt van een hoge bloeddruk.

Tijdens de zitting kwam het volgende aan het licht: de verdachte rijdt al 30 jaar zonder rijbewijs, is blind aan één oog, had sporen van cannabis in zijn bloed, en was bang voor de politie die volgens hem met getrokken wapens achter hem aan reden (nadat hij ze een aantal keren geramd had).

Trouwens: als de politie zijn geld en bankpas niet zoek had gemaakt, dan had hij ook niet getankt zonder te betalen. Dit gebeurde toen hij twee dagen eerder op het bureau zat in verband met vier eerdere benzinediefstallen. Overigens wilde hij de benzine best betalen, maar dan wel later. Ah, vandaar ook de valse kentekenplaten zeker?

Eigenlijk is het de schuld van de Rabobank politie dus. En daarmee horen we niets nieuws.

Maikel R werd bij binnenkomst getrakteerd op een fluim van de broer van de overleden man. De advocaat van R opperde enkele dagen geleden om de agenten die de fuik hebben veroorzaakt te vervolgen. Dit als reactie op het besluit ze niet te vervolgen.

UPDATE: OM eist tien jaar cel tegen Maikel R.

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van de tweets van @SaskiaBelleman en berichtgeving van de NOS.106 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
wat een drama.. voor een beetje benzine.
@MAB: En het volgende drama zal niet lang op zicht laten wachten…
Het zal zich hieronder ontvouwen in weloverwogen en mooi geformuleerde karakterschetsen van de verdachte en creatieve voorstellen voor een straf die hoort bij het gepleegde delicten.
@rikkon: het gepleegde delicten?
Trap ik er toch nog in, ondanks ‘niet lezen als je een hoge bloeddruk hebt’!
Je zou em toch… &%$#*
jammer dat fluimen zacht en afwasbaar zijn…
@roller79: Pruimtabak doet wat dat betreft al wonderen…
hoop dat die kerel zo lang mogelijk blijft zitten, het liefst levenslang! of erger…
Wat een regelrechte debiel is die gast zeg. Nek schot voor zo\’n figuur en klaar er mee!
Ja, het was inderdaad de schuld van de politie.
Dat vogels poepen, is de schuld van Moeder Natuur.
Dat Autoblog tegenwoordig een TV-programma heeft, is de schuld van RTL.
Dat internet toegankelijk is voor elke jan lul en truus typmiep, is de schuld van ..

En zo kunnen we nog wel ff doorgaan ..

STEEL DAN GEEN BENZINE MONGOOL !!

Maar aan de andere kant –> Een fucking filefuik uitvoeren om een bezinedief gaat veel te ver. We zijn geen Amerika, we zijn Nederland .. al is die waarheid tegenwoordig ver te zoeken ..
@JaxDryke: In Amerika hadden ze spijkermatten gebruikt om hem tot stoppen te dwingen. Hier gebruiken ze jou en mij als je netjes uit je werk komt tuffen…
@audir8v10: In america gebruiken ze inderdaad gewoon spijkermatten bij dit soort acties.
Maar ze zijn daar ook geoorloofd om auto’s van de weg te rammen als dat nodig is.
Maar dat zie ik ze hier in nederland nog niet doen omdat de Opel of Volkswagen waar de gemiddelde Nederlandse agant in rijd zo’n actie zelf niet eens overleeft.
Gewoon 15 jaar lang zun rozetje laten uithonen in de gevangenis.
@GOD: Geniale reactie! Ik ben het helemaal met je eens, kan die namelijk niet meer zo lang op zn kont zitten en moet dus wel uitstappen….
Het is de schuld van Shell, als benzine gratis was dan hadden we dit probleem niet.
Veelsteveel van dit soort ongedierte hier..
Na de 1e diefstal voortaan gewoon ’t land uit trappen gaarne.
@kaasboerin: En waar wilde je “Maikel R.” heen gaan trappen?


Want “Maikel” is zo’n buitenlandse naam…zoals Pedro, Ahmed of Zbegniew.
@bozewolf: Volgens mij is ’t geen NL’er iig, tenzij ik ’t me verkeerd herriner.
Dan nog overigens.
Doodstraf, geen tijd verspillen aan zulke nozems.
@dbonline: En die prutsers die de filefuik veroorzaakten zijn zeker zo onschuldig als een zak potgrond ?

Ga toch fietsen man ..
Deze vent is dé reden om de doodstraf weer in te voeren.
Wat een ongelofelijk stuk waardeloos tuig.
@j00rs: @dblondine: Waardeloos stuk tuig inderdaad deze kerel.

Maar om de doodstraf toe te passen op iemand, die een ander per ongeluk om het leven brengt, vind ik te ver gaan.
@desoper: Nee oke, ik ben ook geen voorstander van de doodstraf. Maar zo’n vent voegt echt helemaal niks toe aan de maatschappij.
Ik ben het er trouwens niet mee eens dat hij “per ongeluk” iemand om het leven heeft gebracht.
Hij had ook gewoon kunnen stoppen en zich overgeven. Maar in plaats daarvan heeft hij willens en wetens enorme risico’s genomen en op verschillende mensen ingereden.
Kansloze veelpleger gewoon gebruiken als crashtest dummy.. Doet ie wat nuttigs voor de mensheid. Maar begrijp ook niet dat politie willens en wetens mensen gebruikt om criminelen tegen te houden. Dat doen ze in de VS toch ook niet? Als je een auto wilt stoppen dan duw toch ook geen burger ervoor in de hoop dat ie dan stopt? Spijkermatten en daarna gelijk taseren of een shotgunshell to the head.
@audir8v10: Spijkermatten op de snelweg gaat denk ik niet lukken. Hoe wil je dat uitvoeren? Door de risico`s die de dief veroorzaakt kun je denk ik ook nooit zo iemand echt veilig laten stoppn. maar alleen maar zoveel mogelijk risico`s uitsluiten.
@KUYL: “CAMDEN COUNTY, Mo. – Police stopped a high-speed chase this morning down Highway 7 and Route EE with spike strips and a short chase on foot.” Staan wel duizenden filmpjes dat dit lukt. Politieautos strategisch plaatsen en daar tussenin spijkermatten.
@audir8v10: Alleen nu op een nederlandse snelweg waar veel meer auto`s veel dichter op elkaar rijden. Ook rijden we in nederland een stuk harder op de auto/snelweg dan in de V.S. Vaak aan twee kanten vangrails. Zoals je op de foto ziet is het een 5 baans snelweg met brede pechstroken. Ren jij even over alle banen met een spijkermat achter je aan zonder een onschuldige persoon zijn banden lek te steken met alle gevolgen van dien?

In de V.S. gaat het goed, maar onder heel andere omstandigheden zoals je vaak ziet in de achtervolgings filmpjes. Maar als het uitvoerbaar zou zijn in Nederland geef ik je groot gelijk.
@KUYL: Het verkeer gaat in veel staten in de USA net zo snel als in Nederland, zie http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_United_States (75 mph = 120 km/h).

Daarbij zijn de snelwegen in de USA ook vaak dubbel- of meerbaans met een geleidings-rail in het midden.

Spijkermatten werken misschien, maar die waren op dat moment niet beschikbaar en mochten niet gebruikt worden in Nederland. Deze idioot had al een paar politiewagens geramd, het enige dat misschien geholpen had waren stootblok-wagens van rijkswaterstaat geweest. Maar ja, als hij zichzelf daar tegen doodgereden had was de wereld ook te klein geweest.
Snap niet dat de politie schuldig is er aan die dief zat duidelijk fout.
Tuurlijk is het zijn eigen schuld.

Maar je zal maar verdomme als laatste in de file staan. Met je kinderen op de achterbank.
En de politie heeft een file gemaakt om de man tegen te houden.
Ze moeten gewoon niet het publiek inschakelen voor dit soort acties.
Ze moesten weten dat hij niet zou stoppen (hij had al meerdere politie-auto’s geramd).
Dan moeten ze hem maar van te voren van de weg afknallen of anders voorlopig laten wegrijden en hem later aanhouden.
@Hubert: Ik ben het met je eens.. Burgers gebruiken als stopmiddel is echt schandalig! Gebruik lekker een paar politieauto’s daarvoor en niet onschuldige burgers. Nu is er toevallig 1 man dood, maar idd voor hetzelfde geldt zaten er ook nog eens 3 kinderen op de achterbank… Pff je moet er niet aan denken.
Ze hem eens gebruiken als crashtest dummy. Zo een persoon heeft geen toegevoegde waarde voor deze samenleving. Helaas faalt dit rechtssysteem weer aan alle kanten. Het enige wat je jezelf nog afvraagt.. hoe kan dit nog gebeuren anno 2012!
en wiens schuld is het dattie blind is aan 1 oog en onder de cannabis zat?
@TDI-goeroe:

Iemand van de VVD denk ik
@yerrie: ??????
Misschien moeten we naar een Amerikaans systeem waar als je niet schuld erkent maar in verweer gaat je straf ook velen malen hoger word bij veroordeling.
Kijken of die advocaat dan nog adviseerd om met dit soort lulkoek aan te komen zetten.
@yerrie: Dat lijkt me onwenselijk. In Amerika leidt het er toe dat onschuldige mensen uit een vorm van kansberekening of risicobeheersing schuldig pleiten. Voor mijn part zegt ‘ie dat hij overgenomen was door marsmannetjes, trouwens. De rechter trekt zich weinig aan van dit soort overtrokken smoezen.
Omdat ik uit mijn ooghoeken keek naar de monitor las ik “Vuile flikker! Maikel R!” Ik zat er niet ver naast. Daarnaast, de broer van de slachtoffer heeft ontzettend veel zelfbeheersing, om niet meer als een fluim te lanceren. Mijn gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffer. Het moet verschrikkelijk zijn om aan te zien en horen dat iemand zijn fouten probeert te rechtvaardigen waardoor jij iemand hebt verloren.
@MAB: het werd pas een drama nadat er een dode viel… Je kunt je afvragen in hoeverre de benzine nog een rol speelt, tuurlijk geen benzine dief geen dode… Maar zonder die dode ook geen \”drama\”/mediaspektakel
@dbonline: en geld.
Wat een domme sukkel! Het is misschien heel ongenuanceerd maar dit soort figuren mogen ze van mij ergens op een Waddeneiland dumpen zonder eten en drinken…

Ook dom vind ik mensen die zeggen: “Dat de politie dit gedaan heeft om een benzinedief te pakken……”
Op dat moment was de man allang geen benzinedief meer, hij had al veel meer stafbare feiten gepleegd, waaronder het rammen van auto’s etc (poging to doodslag).
Als iemand benzine jat en daarna iemand doodschiet ga je hem toch ook moordenaar ipv benzinedief noemen?

Laten we niet vergeten dat de man ook met gestolen platen reedt en dus later (bijna) niet meer te vinden geweest.
@RudyV:
Heej, daar ga ik op vakantie!!!
Dus als je dat van plan bent, dan AUB zonder eten. Dan heb ik er geen last van als ik daar in de kerstvakantie heenga.
@RudyV: op een waddeneiland dumpen? Woeeehh… Binnen een poep en een scheet staat ie weer aan wal, nooit van wadlopen gehoord?
@HDM: Wadlopen naar den Helder, Groningen of Friesland is zeker niet mogelijk.
Maar vooruit, dan doen we hem in een kooi op “Griend”
Zowel Maikel R. en de Smurfen zijn schuldig. Natuurlijk is Maikel R. de aanstichter van wat er gebeurd is, maar de Smurfen hadden nooit een opzettelijke file mogen gebruiken om hem te stoppen. Ik vind het onacceptabel dat die Smurfen ermee wegkomen. Maikel R. moet levenslang krijgen en de “dienders” die besloten een opzettelijk veroorzaakte file te gebruiken moeten ook zwaar gestraft worden.
@ej20g: Hij had inmiddels al VEEEL meer gedaan dan enkel benzine stelen.

Oh wacht, als er geen file was gecreëerd en deze Maikel R had in de eerst volgende woonwijk een overstekend gezin plat gereden was de Politie ook fout geweest?

Nee, dit had niemand kunnen voorspellen. Achteraf praten is zó makkelijk.

Het bloed zit aan de handen van Maikel R, dat hij de hoogst mogelijke straf mag krijgen.
@widodh: neemt niet weg dat de politie onschuldige mensen als buffer gebruikte. Onacceptabel in mijn ogen, zeken als politie zijnde die in zo’n geval de slimme partij moet zijn. Zoals hierboven al vaker aangegeven hadden ze spijkermatten moeten gebruiken. We hebben, zetten ze alleen niet in.
@ej20g:

Jij bent gek, als er nou een file had gestaan die niet door smurfen was opgezet (niet geheel ondenkbaar in nederland)dan was dit niet gebeurd of zo of wie was dan de schuldige geweest.
-=edit: take it down a notch, please..=-
@yerrie:

Ja zo vermoeiend dat tokkie excuus, werd een beetje boos
@ej20g:

Van het weekend was je natuurlijk in Haren omdat ze het vinkje vergeten was gaf het jou het recht de smurfen met bierflessen te bekogelen.
mag hopen dat je 12 bent en dat het nog goed komt met je maar zegt me niet dat je ouder bent want mijn hemel wat ga jij de staat/ons weer een hoop geld kosten in de toekomst
@yerrie: ik ben 17, en hoezo dat? Ik geef zéér duidelijk aan dat R. hier de aanstichter is en zeker de hoofdschuldige. Echter, de politie moet slimmer zijn dan ze hier gedaan hebben en dat vind ik óók een behoorlijk kwalijke zaak. Zowel R. als de politie speelden op deze manier met de levens van onschuldige mensen. Het verschil is alleen dat R. een crimineel is waarvan dit soort gedrag verwacht wordt (nee, dat maakt het zeker niet goed!) en de politie beter zou moeten weten als “the good guys”. Ik verdedig R. totaal niet, hij zou voor het leven opgesloten moeten worden. Maar als de politieagenten die deze beslissing namen er zonder straf of maatregelen vanaf komen vind ik dat een uitermate treurige zaak.

En waarom moet er nu opeens over die rellen begonnen worden? Ik ben verre van een tokkie, relschopper of aso. Wat er in Haren gebeurd is had ook nooit mogen gebeuren, en ik keur het dus ook niet goed. En waarom ga ik de overheid veel geld kosten? Ik vraag om niks en heb het ook niet nodig. Ik draag ook netjes belasting af (als ik iets koop bijvoorbeeld) en maak het de samenleving niet overdreven moeilijk. Een beetje rustig mag dus ook wel, ik probeer iedereen hier te respecteren en ik krijg hopelijk dus ook hetzelfde terug. Ondanks je extreme reactie reageer ik dus ook nog steeds normaal. Nogmaals, ik vind zowel de gebeurtenis in het bovenstaande artikel als de rellen in Haren zéér treurig en ze hadden beiden nooit mogen gebeuren.
Opzettelijk een file veroorzaken doen ze in Engeland ook.Daar werkt het wel.Doodstraf zijn veel mensen het mee eens die weer in te voeren.Kost zo’n crimineel ook niks meer en hij kan het nooit weer doen.Andere mensen gaan beter oppassen voordat ze wat uitvreten.Dus eigenlijk heeft iedereen er belang bij,maar het gebeurd niet….
Hahahaha you make my day, was bijna de legendarische uitspraak van probleemwijken vergeten. Het is de schuld van de Rabobank!
We zouden de politie maar weer eens een zooitje slappe koude thee noemen (of erger), wanneer ze niet alles zouden doen om boeven te vangen. Nu doen ze het en dan zou het wéér niet goed zijn.
Na een achtervolging van maar liefst 58 kilometer staat er dan ineens een file. Of die door de politie is opgezet of om andere reden is ontstaan, doet er gewoon niet toe. Je ziet het op de matrixborden en als je gewoon uit je doppen kijkt. Of dacht deze volslagen idioot, dat je daar gewoon dwars doorheen kunt?
Waar mijn bloeddruk echter echt van naar het kookpunt gaat is, dat dit soort stompzinnige excuses worden ingegeven door een advocaat, die ik nog geen vijf euro voor me zou durven gaan laten wisselen.
Levenslang voor dit tuig en de sleutel weggooien.
@9000cse: Dat is ’t werk van een advocaat.
En stomme excuses werken hier (helaas) vaak genoeg.
@kaasboerin: Oh, dat wist ik nog niet!
@kaasboerin: dan zal het heel erg rustig worden bij jou in zaandam. Niet dat ik daar verder een probleem mee heb..
@bartjuh: Gat in de lucht! ;d
Ik mis nog de info dat het om 56 (zesenvijftig) euro ging…

Hoop dat de politie dit middel ook niet meer gaat inzetten, want het blijkt nu dat dat gewoon te gevaarlijk is.

Maar de grote schuldige mag wat mij betreft heel wat jaartjes worden weggestopt…
@Sorcerer: Doen ze (voorlopig) ook niet meer.
@Sorcerer: Precies, de burger met gevaar voor leven inzetten om een tank benzine van €56,- ?!?! Sorry hoor buiten dat de dader gewoon fout is, vind ik dat de middelen het doel totaal niet heiligen. Ik vind dat de agenten die hier voor verantwoordelijk zijn, meteen uit de functie moeten worden gezet. En degene die het beleid van een filefuik heeft verzonnen, die had in de getroffen auto moeten zitten!
Misschien moet iemand hem wat benzine toewerpen… Over zn kop gieten en dan zn sticky aansteken.
Oooh dat wordt vrijspraak en 30 jaar zitten voor die moordende agenten, hoop toch wel dat die man 400 mijoen smartegeld krijgt
Tja als je je kind Maikel noemt..
Wat ik zo jammer vind is de onbeperkte spreektijd die deze man krijgt. Misschien is het een idee de familie van het slachtoffer ook even te laten vertellen in wat voor een hel zij nu leven. En hoe zij te horen kregen dat hun zoon/broer/man/vriend voor 56,- de dood is ingejaagd. Door een man die al 30j zonder rijbewijs rijd, onder invloed is en 2 dgn daarvoor voor 4 eerdere vergelijkbare gevallen vast zat.
@dirkwkd: nee, is niet erg genoeg.
Hang hem op aan z\’n tenen terwijl je hem dagenlang mishandeld met justinbieber muziek ;)

Dat laatste is natuurlijk en geintje, gewoon naar Guantánamo bay sturen, daar weten ze wel raad net hem, moet je wel ff zeggen dat het een \’terrorist of van El Quayda\’ is ( of hoe je het ook mag spellen..)
@bigcar: gewoon vrijlaten die vent onder het mom van vorm-fout. Wel even de familie van het slachtoffer inlichten natuurlijk, waar deze man vrijkomt. Goedkoop en effectief
Dag lieve mensjes van autoblog.
Ook ik hoop dat hij zeer zwaar gestraft wordt. Dat lijkt te kunnen lukken, want bij gebrek aan rijbewijs is er geen sprake van verkeersovertreding, maar uitsluitend van misdrijven. En daarvan heel wat.
Maar wat zijn jullie toch gevoelig voor de toon van het stukkie! Op 23-01 en 22-08 werd ook over de A2-killer geschreven. Toen waren jullie veel meer boos op de politie dan op de bestuurder.
Van het optreden van de politie vind ik ook iets, overigens.
@mout: Lieve mensjes van autoblog? Dit is Pipo de Clown niet!
Ik vind dat die man in eerste instantie helemaal fout is. Maar toch vind ik het ook raar dat de politie niets vermoedende burgers heeft gebruikt om zo iemand te stoppen. Je weet dat als iemand niet stopt en zelfs agenten ramt, dat hij dan netjes blijft wachten in een file? En dan nog iets, dat allemaal om een tank benzine? Omdat de arme Shell (of andere grote olie maatschappij, die al jaren met hun oneerlijk hoge prijzen veel te veel verdient) wordt bestolen van een tank benzine, laten we dan vooral de burgers (die al slachtoffers zijn van die maatschappijen) inzetten als blokkade om zo iemand te pakken?!?! Dat is toch te gek voor woorden? Lekker boeiend als iemand een tank benzine steelt, het doel moet de middelen heiligen, en dat deed het in dit geval zeker niet! Ze moeten zelf vanuit de branche maar met een systeem komen om dit soort dingen te voorkomen. Net als alle juweliers, die hun hele winkels moeten bepantseren omdat de politie te incompetent is om een overvaller te pakken/ te voorkomen dat hij het doet. Want voor een achtervolging op een roofoverval van juweliers zijn er nog weinig “filefuiken” gecreëerd.
Wat een debiel deze man. We gebruiken hem gewoon in de nieuwe saw film. Zonder special effecten en real life folteren tot de dood. Lijkt me gepast.
@zeevink: the human centipede lijkt me ook een leuke optie!
@RudyV: klopt maar dan heb ik meerdere mensen nodig.
@zeevink: Met dat reltuig uit Haren kom je een heel eind
Mag de Nederlandse politie eigenlijk een Pitt manoeuvre uitvoeren??

OT voor dit soort mensen zijn alleen Chinese straffen goed genoeg.
@Thomasio: helder nadenken is moeilijk; in andere Europese landen is het wel effectief maar soms gaat een normale handeling fout, dar is nou eenmaal zo. En het was niet meer alleen benzine diefstal, vluchtmisdrijf, poging tot doodslag etc.
@Jipp: Toch blijf ik vinden dat de burger (zonder dat hij het weet) niet gebruikt mag worden om dit soort criminelen tot stoppen te dwingen, en ik vind het al helemaal geen gewone handeling. Er spelen inderdaad meer strafbare feiten mee, maar die tellen alleen maar op in het gevaar wat de niets vermoedende burger die in zo’n file staat kan oplopen.
@Jipp: En trouwens lekker belangrijk wat ze in andere Europese landen doen, ik geloof meer in de verschillen dan in de overeenkomsten. En wat zijn mensen hier toch dom en kortzichtig (eens zijn met het creëren van zulke files), ik denk dat je wel anders piept als het jouw zoon was die niets vermoedend in die auto zat. Allemaal omdat iemand zijn benzine niet betaald en de prioriteit blijkbaar meer daarbij ligt, dan de veiligheid van alle overige automobilisten.
update: eis van 10 jaar celstraf en 10 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.
En terecht ook.
Waarom reed die man in een auto als ie geen rijbewijs heeft? Eigen normen en waarden?
Alleen maar HULDE aan de Politie. Ik vindt het creëren van een file een goed systeem. Dat daar zo’n plantenroker vol op inrijdt is niet te bedenken. Rechte weg, volop zicht dus, nee goed systeem.
Verder moeten ze Richard in volledig isolement zo lang mogelijk opsluiten met een TV die 24 uur per dag beelden met leed van mensen toont.
@zanveld: Nee de weg gaat rechtuit, dus de kans is niet heel reëel aanwezig dat hij op iemand knalt? Voldoende zicht? Op achtervolgings-snelheden? Hoe weet jij dit allemaal? Zat je naast hem in de auto? Ik denk dat het een heel gevaarlijk systeem is en vind dat de burger (die altijd al de lul is) nu ook weer ongevraagd voor iets wordt ingezet. Je zou je moeten opgeven voor het: “Ik rijd vrijwillig in fileluiken-burgernet”. Maar ik wil mezelf en mijn gezin niet laten gebruiken als blokkade. Laat ze lekker de weg afzetten en met hun eigen auto’s een blokkade maken, daar hadden ze meer de 50 km de mogelijkheid toe.
@Thomasio: Ik weet niet op welke snelheid matrix borden zijn afgesteld maar die zie je echt wel, ow wacht hij had geen rijbewijs..
@Sciurida: In een verhitte achtervolging was die man denk ik niet heel erg bezig met de verkeersborden, die grotendeels van de tijd aan geven: nu 90, nu 100, nu blabla. Maar ik was er niet bij :). Ik ben toch meer voor de gewone wegversperring van politie auto’s en niet met onwetende burgers.
@zanveld:

SBS6?
Nederlandse Politie…
NEEEEEEE nu nog gekker. Het OM eist maar liefst 10 jaar cel volgens nu.nl. Waar is de verhouding in strafmaat gebleven. Als je de feiten op een rij zet die hij gepleegd heeft en dan de strafeis, waanzin. Wil dus zeggen dat straks de uitspraak op een jaartje of zes zal komen wat effectief 3 jaar wordt.
http://www.nu.nl/binnenland/2917615/eist-10-jaar-cel-inrijder-filefuik.html
Je mag er als politie toch wel vanuitgaan dat iemand stopt voor een file? Kom op nou jongens, alsof de politie de intentie had ‘mensen als buffer te gebruiken’. Nee, de politie gaat ervanuit dat weldenkende mensen niet vol op het gas gaan bij het zien van een file. En als die file er om andere redenen had gestaan, niet geheel ondenkbaar, wie was dan de schuldige? Ik word er ziek van dat mensen hier de politie evenveel schuld toeschrijven. Ben blij dat ze iets doen verdomme, dit tuig had al veel eerder moeten brommen. Ik zag overigens dat hij in een rolstoel zit, volledig terecht.
@Sciurida: Ben benieuwd wie die rolstoel betaald heeft.
@Sciurida: Ik denk dat deze man niet echt weldenkend was.
@Sciurida: Nee ik ben niet blij dat ze wat doen, laat ze de branches die het veel moeilijker hebben maar eens wat meer ondersteunen. De Tankhouders-branche moet maar lekker net als alle juweliers en winkels zelf maar een systeem verzinnen om jatten te voorkomen (Zoals ze bij de scooter houder vaak als vereiste hebben dat je eerst je helm inlevert, dan tankt en betaald, en dan krijg je je helm terug). Maar als er een junk uit mijn AH rent met een nog grotere waarde aan scheermesjes en in een auto stapt, heb ik ook nog nooit zoveel politie aandacht gezien (zeg maar geen aandacht).
Achteraf is het heel makkelijk om te concluderen dat het risico te groot was om in deze situatie een file te creëren. Ik ben zelf ook van mening dat het het veel te risicovol was om koste wat het kost de achtervolging door te zetten. Los van het politie-optreden, deze man is zelf 100 procent verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Hoop dat de straf maximaal is, en dan komt hij er nog te goed mee weg.
Politie een reprimande en deze eikel de doodstr/levenslang.
Maikel is schuldig omdat :

* hij een diefstal heeft gepleegd toen hij de kentekenplaten stal
* Fraude heeft gepleegd toen hij die kentekenplaten monteerde op zijn (?) auto.
* hij uberhaupt in de auto plaatsnam, zonder rijbewijs. Dus ook niet verzekerd.
* hij eerder die dag verdovende middelen had gebruikt
* hij geen geld bij zich had, en toch heeft getankt
* hij al 3x eerder dit had gedaan, en dus dondersgoed wist dat dat niet mocht.
* hij niet stopte toen de politie hem in eerste instantie met weinig middelen tot stoppen probeerde te dwingen. Maarja….geen rijbewijs = geen theorie….dus misschien is hij wel zo dom geweest dat hij niet wist dat je voor zwaailichten en een “stop” teken moet stoppen.
* vraag is of het niet te wijten is aan zijn afwezige rijvaardigheid dat hij op het filefuik inreed, omdat hij de situatie niet kon inschatten.
* wat was er gebeurd als er een normale file had gestaan?
Weet niet wat meer oplevert tegenwoordig, een bank overvallen of een volle tank benzine stelen..
@Thomasio:
Laat ik vooropstellen, dat ik ieders mening respecteer, ook al ben ik van het tegendeel overtuigd. Dus ook die van jou. Waar ik het absoluut niet mee eens kan zijn is, dat jij mensen, die een andere mening hebben dan jij, wegzet als “dom en kortzichtig”.
Ook vind ik je argumenten op zijn minst gezegd nogal zwak. De politie heeft zeker geen mensen “ingezet met gevaar voor eigen leven”. Deze file had er ook kunnen staan om een andere reden: Wegwerkzaamheden, een aanrijding, een controle, enz. Zoals jij het formuleert, zou je dan kunnen concluderen, dat de oorzaak of veroorzaker van die file er schuld aan zou zijn, dat deze crimineel er achterop reed.
En verder klinkt jouw gedachtengoed ietwat absurd. Als je die namelijk doortrekt, zou jij ook van mening kunnen zijn, dat de politie geen wapen zou mogen dragen. Als die namelijk hiervan gebruik maakt bij een gewapende overval en er zou een onschuldig slachtoffer vallen, dan zou jij op basis van je eigen verhaal zeggen: Moeten ze maar geen wapens gebruiken.
@9000cse: Nope dom vergelijk op het eind, ik vind juist dat ze voldoende andere middelen tot hun beschikking hebben, maar niet de juiste hebben gekozen. En ja ik vind het kortzichtig en dom, want als het je eigen kind is die dat overkomt dan piep je anders. Maar er is niemand hier die zich vrijwillig zou aanmelden om aan zo’n file deel te nemen(aan geen enkele denk ik). Dus daarom vind ik het kortzichtig, omdat mensen vaak niet stilstaan hoe je het zelf zou ervaren om zoiets te moeten doen, maar voor een ander vinden dat ze niet moeten zeuren als ze bezwaar maken tegen dit soort gevaarlijke acties.
@Thomasio: En ja, er had ook zomaar een gewone file kunnen staan, en dan was het waarschijnlijk ook mis gegaan. Maar dat was niet het geval, ze hadden hem gecreëerd. Dus om te zeggen, ja als hun die file niet hadden gemaakt, dan was hij toch wel op een andere file ingereden vind ik een beetje makkelijk.
@Thomasio: Ik vind de veroorzaker van een nodige file niet meteen een schuldige als iemand hier op in rijdt, maar het gaat me juist om het feit dat het gecreëerd is. Had gewoon twee politie auto’s op de weg gezet en daarmee de weg afgezet, dan was de schade beperkter (Een normaal mens zou ook voor een blokkade stoppen, dus laten we dat even gelijkstellen aan een gecreëerde file)
De politie is in mijn ogen echt een bijeengeraapt en vastgebonden zooitje. Dat bewijst maar weer eens de actie in Haren en ook deze actie(het file creëeren) getuigd van de weinig middelen die politie heeft. Verder zijn ze onderbemand en dus krijg je van die agenten die overal tegelijk moeten zijn, maar nergens echt goed in zijn. Multifunctioneel inzetbaar, wtf!
Die Maikel R. moet natuurlijk gewoon opgesloten worden en bij voorkeur niet meer vrijkomen (helaas zie ik het somber in wat betreft de strafmaat). Maar zijn advocaat heeft -helaas- wel een punt, niet zozeer om z’n cliënt in een beter daglicht te stellen maar het is natuurlijk volstrekt gestoord dat “wij” gewoon ingezet kunnen worden als menselijk schild. De politie is blijkbaar te incompetent om een rijdend voertuig op een andere manier tot stoppen te dwingen. Dat vind ik gewoon niet kunnen.
@koelkast: inderdaad.. we hebben in NL nog steeds Apache’s en die moeten toch regelmatig oefenen. Gewoon een gat in de motor en als het per ongeluk door die kneus heen gaat dan is dat cost of (stealing) business.
eindeloze discussie.
@Thomasio: kijk ergens kan ik wel begrijpen dat mensen daar over vallen dat de file gecreeerd is. Maar er zijn nog ongeveer 654.275.931 andere manieren waarom er een file kan ontstaan. En wat denk je dat er gebeurt bij 2 of meer politie auto\’s op de weg als blokkade. Op een snelweg met andere auto\’s? Dan staat er toch ook binne no time een file. Die gast is gewoon fout en ik vind dat elke automobilist hoe dwaas je ook bent er vanuit moet gaan dat er een file kan staan. Zo werkt dat nou een keer op de snelweg. Dus ik vind dit een goed middel van de politie om in te zetten. Sommige mensen zijn gewoon zo achterlijk, daar kan je je niet in verplaatsen of op voorbereiden. Je kan nooit alles 100% plannen. Dus een enkel slachtoffer af en toe, hoe erg het ook is, ontkom je niet aan.
Geef die gozer een kogel tussen zn ogen en dump hem ergens in een gracht! Ik ben het ook niet altijd eens met de politie maar als die twee pokkenhonden die peut niet hadden gejat was dat hele verhaal met die file ook niet nodig geweest!
@RudyV: nee joh, dan hebben die zeehonden en vogels nog last van hem, gooi hem midden op de waddenzee overboord met een stuk gietijzer aan zn nek!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).