#Fileleed: wie gaat er dan ook op zaterdag op vakantie?!

Auteur: , 55 Reacties

Ga je in de drukke periode in de zomer op een zaterdag richting je bestemming rijden, dan teken je je eigen doodvonnis. Iedereen weet het, en toch staat het elk jaar weer muurvast op de drukke zaterdagen, net zoals vandaag. De vraag is: waarom??

Ga je naar San Fermin in Pamplona, dan loop je het risico dat je aan de hoorns van een stier wordt gespiest. Ga je naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal, dan loop je het risico dat deze k#t met peren is. Ga je naar een bareback-party, dan loop je het risico dat je niet alleen met een pijnlijke anus, maar ook met het HIV-virus thuis komt. Allemaal mogelijkheden, maar geen zekerheden.

Hoe anders is dat als je op een dag als vandaag besluit over de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk te reizen, of via de Gotthardtunnel naar Italië. Dan wéét je gewoon dat je stil komt te staan, en niets is zo irritant als in een file staan, zeker als de zon schijnt en je 2 tot 3 jengelende koters op de achterbank hebt die hun frustraties over papa’s domheid om op zaterdag te gaan rijden als een boemerang terug in zijn gezicht slingeren. En terecht.

De ANWB meldt momenteel files van epische proporties op de A7 tussen Lyon en Orange (75 kilometer), in Duitsland-Oostenrijk op de A8 tussen München en Salzburg in totaal 38km. Als je de Gotthardtunnel door moet kan je ook nog wel een shaggie of 40 roken, de wachttijd is er langer dan bij een gemiddeld telefoontje naar de Vodafone helpdesk.

Of er vlak voor de Luxemburgse grens ook een rijtje Nederlandse heikneuters op de vluchtstrook staat, omdat ze per sé een paar euro wilden schrapen door in het Groothertogdom te gaan tanken is niet bekend, maar als dat het geval is hoop ik dat ze eerst 2.000 euro boete krijgen en vervolgens (als trap na) een ravijn in gerold worden. Stelletje Hollanders.

Wat wij wel graag willen weten: zijn er onder de reaguurders ook mensen die op zaterdag overdag gaan rijden langs alle drukke punten? En zo ja, waarom? Dwingt je vrouw je, hou je er van om stil te staan, of heeft het een andere reden? De vloer is van u.55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik heb dat kudde gedrag ook nooit begrepen.
Ga altijd door de weeks op pad en trek er dan een paar dagen voor uit.
Een paar BBtjes onderweg en je ziet nog eens wat anders dan alleen maar Autobahn.
@jrk68: Die 28km in Frankrijk is eigenlijk 13km aan auto’s + 15km aan sleurhutten (voor 90% NL kenteken) voordeel is dat je bij de buren uit je eigen straat koffie kunt drinken.
@audicoupe84: ???????????
Ach, de meeste mensen staan bij (bijvoorbeeld) het Gardameer ook weer met een club medelanders op elkaar gepakt. Die paar uurtjes file is zeer geschikt om alvast aan elkaar te wennen.
Omdat de huur van je peperdure huisje dan begint.
Ehh vliegtuig?
@eklasse: in de lange rijen voor de incheckbalies op Schiphol staan is in deze weken ook geen pretje, hoor.
@RRRobert: viel gisteren best wel mee.
@rufctr01: viel gister idd enorm mee. Helemaal geen problemen gehad op Schiphol. En een weekje in een Polo rijden valt ook nog wel mee..
4991 via Android app
@eklasse: een echte petrolhead gaat natuurlijk met de auto op vakantie
@4991:
Taxi’s horen van en naar schiphol te rijden anders raakt dat ding alleen maar in de war.
@jrk68: veel plezier met je sleurhut in de eiffel!
@4991: of huurt een auto op bestemming… Moeilijk naar Bali rijden
@4991: trekhaak dus……. ;)
@eklasse: Gadver, kapot vervelen in hallen waar een ongemakkelijke sfeer hangt, om vervolgens zelfs met mijn 1m75 de benen al niet kwijt te kunnen. Op de vakantiebestemming een brakke huurbak moeten rijden. Nee dank u, ik rij veel liever.
@RoT___: brakke huurbak? :)
HET IS “MET” VAKANTIE EN OP REIS beste redactie.
SORRY, IK VERSTOND JE NIET GOED. Capslock day was vorige week trouwens al.
@sir_smokalot: Shit , heb ik capslock day nou weer gemist?
@Tsjechie: Zowel ‘op vakantie’ als ‘met vakantie is correct.
@gerwinw: en welke variant je gebruikt wordt bepaald door je sociale afkomst…
@Tsjechie: IK GA ALTIJD MET REIS!!!
Smoke toch…. Eerst keurig ‘kut met peren’ met een # hekje in de eerste alinea. Maar vervolgens koters neerzetten als kutkoters, waarbij het hekje weer achterwege wordt gelaten.
@phaeton: tweede alinea.
Oh, gut. Foutje. Ik bedoelde natuurlijk gewoon ‘koters’.. :s
Allemaal autisten. Waarom zou je anders elk jaar in dezelfde periode naar hetzelfde land, dezelfde regio en dezelfde camping afreizen? Als alles toch ieder jaar hetzelfde is, dan mag je de jaarlijks terugkerende file natuurlijk ook niet missen.
4991 via Android app
Ik vertrek de dinsdag richting het zuiden, enig idee hoe het dan gaat zijn?
@4991: Dat overleef jij nog wel denk ik. De massa is toch al vertrokken op die #zwartezaterdag
@4991: Door de week valt het prima te doen, vooral buiten de spits om is het goed doorrijden.
@RoT___: @pokerface: het is te hopen!
Al die idioten die denken dat het op de #zwartezaterdag wel kan en de stom zijn om te kunnen nadenken. #zwartevrijdag ga gewoon die dagen vermijden en doe jezelf een pleziertje anders krijg je de zoveelste #echtscheiding
@pokerface: ga toch weg vent, het is hier geen #twitter!
Ik zeg: daar hoort bijpassende muziek bij!
http://www.youtube.com/watch?v=4luyvWaEtLI
Leuk! Drs P-tastisch.
De classificatie zwarte zaterdag verwijst ook naar het ernstigste verkeersongeluk uit de Franse geschiedenis.

In de vroege ochtend van 31 juli 1982, tijdens vakantiedrukte en regenval, reed bij Beaune een bus op enkele personenauto’s in. Als gevolg van de crash en de brand die daarop uitbrak kwamen 53 mensen om, waaronder 44 kinderen tussen 6 en 15 jaar.
@pokerface: Dank voor dit feit! Ik dacht altijd dat het ook puur te maken had met de classificatie van de drukte in Frankrijk, met vier kleuren (groen, oranje, rood, zwart) geven ze de drukte daar aan.
Gisteren gereden, op een kleine file na continu op de cruise naar Nice kunnen rijden. Bewust niet vandaag gereden, nationale feestdag helpt ook niet bepaald mee qua drukte.
Gelukkig rijden wij nooit op zaterdag naar vakantie, schijthekel om in die zon stil te staan.
Ik ga altijd vrijdag avond al weg, sta ik tenminste vooraan in de file :)
@dennisr: Weet ik nu eindelijk op wie er gevloekt mag worden als er aangesloten moet worden.
@RoT___: Aangenaam :)
Of je gaat lekker naar Zweden op vakantie… Heerlijke rust, prachtige meren om te zwemmen/vissen en vooral: Vriendelijke mensen en prachtige natuur zonder botte fransozen.
@156v6power: liever niet, anders wordt het daar ook zo druk… Zweden, het land waar je al bumperkleeft als je 300 meter achter je voorganger rijdt :)
En ik maar schelden dat ik tien minuten moest wachten op de veerboot over Hardanger …..
Wij reden vroeger wel eens op zwarte zaterdag, maar dan gingen we pas om 3 uur weg. Konden we overal doorrijden, soms een korte file in Luxemburg. Dit jaar ga ik zelf met een vriend en vertrek ik maandag omdat ik een dag naar Monaco wil rijden via Duitsland, Zwitserland en Italië. Maar zelf begrijp ik niet waarom iedereen massaal in de file gaat staan. Gelukkig hebben wij een tol kastje zodat je onder de oranje T door kan. Deze is trouwens makkelijk aan te vragen als je een Franse bankrekening hebt!
@leandro: Ssssst, niet te hard roepen! Juist heerlijk dat er bij die poorten meteen door gereden kan worden. De creditcard poorten zijn ook lang niet zo rustig meer, hoewel het nog altijd beter is dan de bemande versies.
@RoT___: haha er zijn bij chambery en nog een paar drukke plekken nu zelfs poortjes waar we met 30 door kunnen dus helemaal niet meer hoeven te stoppen echt ideaal :)
Dat je met je eigen voertuig op vakantie wil gaan begrijp ik heel, heel heel goed en dat je geen eigen helikopter hebt kan ik ook nog best begrijpen.

Maar waarom je dan per se over die snelweg moet rijden dat heb ik nooit begrepen.
Tot nu toe heb ik al iedere vakantie die ik genomen hebt begonnen vanaf het moment dat thuis de voordeur gesloten werd.
maw. Vanaf de 1e km (of dat nu met de zijspan, motor of zelfs auto was) waren we op vakantie gewoon ieder jaar over de kleine baantjes tot waar we op vakantie gingen. En het een jaar deden we er 3 dagen over en het ander zelfs 7 om te raken waar we wilden maar da’s toch zeker zo plezant. Onderweg kom je dan ook nog eens wat tegen.
Omdat mensen niet meer nadenken over de route en gewoon zsm in de auto gaan zitten en de tom tom aanzetten. Stukje planning zit er niet meer bij.
Vandaag naar Italië gereden. Geen file gezien. Leuke routes ftw.
@eMbe: zonder caravan mag ik hopen.
Rij doordeweeks, helaas zitten vele campings nog in de 1960 modus, dus alleen op zaterdag aankomen en vertrekken. Ik heb al geboekt in november, je betaald de hoofdprijs, maar je kan nog zoeken0 naar (een paar) campings waar dat wel kan : 2 weken boeken met aankomst / vertrek op woensdag.

Wil het stressvrij in 1 dag rijden ( zonder sleurhut, huur een caravan daar ). Moet makkelijk kunnen
Anderhalf uur gister gestaan bij Nürnberg… Drama!
Zaterdag gereden, alleen 5 min. vertraging bij Breda gehad :) Zit in de Bourgogne.

En inderdaad zaterdag vertrokken omdat ik maar een weekje vakantie heb en in een huisje zit..
Op veel vakantieparken in Zuid-Frankrijk kan een huisje in het hoogseizoen alleen gehuurd worden van zaterdag tot zaterdag. De toeristen moeten dus wel op zaterdag reizen. Aldus, Wikipedia over zwarte zaterdag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).