Fisker Karma: gezellig samen aan de stekker

Auteur: , 37 Reacties

Even ging het licht in de straat uit maar eenmaal (bijna) opgeladen konden de omwonenden gelukkig weer verder computeren.

Ok, de beeldbuizen gingen natuurlijk niet echt op zwart toen deze Fiskers even kwamen tanken. Dat zou wat zijn, als ons superduper stroomnet niet eens 2 autootjes kan opladen. Een probleem hebben we pas als iedereen elektrisch gaat rijden. Gelukkig zijn we daar met zijn allen nog even te eigenwijs voor (eerst superaccu’s!).

Verder brengt de elektrische auto vooral de bestuurders samen. Want, net als je smartphone, laad je hem graag zo vaak en snel mogelijk op. Als nog niet ieder huis of kantoor van een laadpaal voorzien is sta je dus met de billen bij elkaar. Aan het eind van de dag even babbelen over de ervaringen tot nu toe. Moet er alleen geen Leaf naast je staan. (foto: autojunk.nl)

Met dank aan jmeverts voor de spot!37 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Blijven toch mooie auto’s ook al zij ze elektrisch!!!!!
@jj22: je zegt het verkeerd: “blijven toch mooie auto’s én ze zijn nog elektrisch ook”. Een V8 is zo twintigste eeuw.
@mattraket:

de grijze of de beige ??
@lincoln: Een lichtgrijze, zoals die linker. Maar niet deze, ik kom niet zo vaak in Amsterdam. Ik rijd dagelijks over de A15. Wat je dan allemaal meemaakt trouwens… Vorige week een Aston Martin Virage, die me voorbij sjeesde, toen vol in de remmen ging en zich tot achter me liet terugzakken om het eens een minuutje lang te bekijken en er toen weer vandoor ging (ik rijd wat relaxter). Moet toch de enige auto zijn waar een Virage-bestuurder voor inhoudt. Ik werd vanochtend een hele tijd gevolgd door een arrestantenbusje van justitie waarvan de bijrijdster een filmpje van mijn Karma aan het schieten was. En vanmiddag knalde een Peugeot in een flauwe bocht bijna de vangrail in omdat hij niet meer naar weg keek. Met een ruk aan het stuur ging het net goed; ik dacht dat-ie over de kop zou slaan. Dus bevorderlijk voor de verkeersveiligheid is mijn Karma niet :-)
@mattraket:

vreemd he ..

ik rijdt best vaak obscure meuk ..
en dan zou af en toe krijg je dan een beetje aandacht van een volstrekt vreemde ..
of een thumbs up van een onbekende ..

die lui vinden dan (waarschijnlijk) dat je een “goede” keuze hebt gemaakt van waar jij je geld op stuk slaat ..

en dat voelt dan gewoon voldaan goed ..
@mattraket: Haha, nou geen V8 afkraken hè.. :lol: .. Maar 1 ding is zeker; ik heb over het algemeen helemaal niets met elektrische auto’s. Maar jij koopt dat ding tenminste omdat je overduidelijk wat voor een mooie auto over hebt.. Respect daarvoor, en gruwelijk is dat ding zeker.. :)
@kaasboerin: Ik kan een V8, en vooral het geluid, wel waarderen hoor. Ik had er ooit zelf eentje (Grand Cherokee) en mijn buurman roffelt ’s ochtends lekker de buurt wakker met zijn V8 Vantage. Erg mooi om te horen!
@mattraket: Zo te horen woon je in een aardig leuke buurt:)
@smoked: Is toeval hoor, het is geen villawijk of ander soort rijkeluisbuurt of zo. Gelukkig niet, al die dikdoenerij is niks voor mij. M.u.v. auto’s natuurlijk ;-)
@mattraket: heb je een eigen bedrikf dat je dit kan veroorloven of heb je zo’n goedr baan dat je een aardige leaseauto kan veroorloven? :P
@smoked: bedrijf, goede*
@smoked: Yep, eigen bedrijf. Dat maakt het fiscaal allemaal wat makkelijker om zo’n auto te kopen.
mooie auto’s, dat mag ook wel voor een aston martin/ bmw designer
Prachtige auto!
Ik trek altijd voor de lol de stekkers eruit dat is echt lachen
@volvofreak: nee, dat is niet lachen, tenzij je een kleuter van 5 bent. Bovendien jok je. De kabels kun je er niet zomaar uittrekken, alleen met een persoonlijke pas kun je ze verwijderen.
@volvofreak: Hehehe Lache joh!
@volvofreak:

jij moet toch een allejesus mooi leven hebben ..

ben oprecht jaloers ..
@volvofreak: ik zal bij jou de stekker er eens voor de lol uit trekken ;)
Hoe kloten moet dat zijn als je je auto wilt opladen en er zit zo een klote fisker(accu helemaal vol) en jij maar irriteren.
Over 5 jaar zullen ze zich echter bedenken dat ze beter wat anders kunnen verzinnen dan die kabeltjes.. Deze gaan geheid massaal doorgeknipt worden..
@kaasboerin: Koperdiefstal?
Gaaf dat er al meerdere rondrijden nu gewoon, heeft ook Fisker toch alweer iets bereikt!
Ach, deze is wagen is de ultieme bak voor een mkb’er aangezien je een wagen die een ton kost kan rijden voor dezelfde prijs als een 5 serie, door allerlei leuke fiscale voordelen en weet ik er allemaal nog meer

Echt, als je een mkb’er bent: dit is je ultieme bak ;)
@bigcar: een 5 serie kost dus geen ton of meer volgens jou??
@993c: leer lezen.
@bassie, of ik.. die vrijmibo altijd!

maargoed, er wordt beweert dat een 5-serie flink meer dan een ton kost? laat me niet lachen.. een dikke met flink wat opties komt op 70-80k.. de gemiddelde 5 in NL misscien 60k.. Dan is een fisker van pak em beet 2 x dat bedrag wel erg voordelig als je maandlasten in de lease/voor bedrijf even hoof zijn niet?
Nou nog inductie lading en ik ben verkocht.
Wie trekt m eruit?
Jezus, die dingen zie je ineens overal. kroymans kan bijna zijn Ferrari colectie weer terug kopen.
Volgens mij komt heel Groen Links Amsterdam klaar op deze auto’s dus dat wordt dan wel smeerboel.
Heerlijke auto! Ik vind hem erg mooi. Vanmiddag ook een leuk momentje met een maatje van me gehad. Die kwam met een foto van de Karma aanzetten. “Moet je kijken.. wat een bak.. 400 PK.. blablabla..” Ik tegen hem “je weet dat het een EV met range-extender is?” “huh.. een wat?” Ik hem alles verteld.. wist ie dus niet.. dacht dat het gewoon een dikke bak met 400 PK was.. geen echte petrolhead.. ;)
Ik heb een keer achterin gezeten en met mijn 1,70 was dat echt niet te doen, nu zat er iemand van 1,90 voor me maar alsnog is de ruimte achterin niet veel.
Op de site van Jay leno’s garage staat een interessante video met een interview met Henrik Fisker en een review van de Karma.

Ik heb een volvo amazon dus probeer maar de stekker eruit te krijgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).