Flitspalen Belgische A12 werken al jaren niet

Auteur: , 27 Reacties

Beste zuiderburen, wij hebben geenszins de motivatie om jullie als bananenrepubliek af te schilderen, maar zolang er zich Afrikaanse toestanden in jullie land blijven afspelen maken jullie het ons wel erg makkelijk..

We wisten al dat de combinatie ‘België’ en ‘snelheidscontrole’/’boetes’ niet altijd een even gelukkige is (ideaal voor de doorrijders), en daar kunnen we nu een hoofdstuk aan toevoegen. De meeste mensen pakken tussen Antwerpen en Brussel de A1, maar ten westen hiervan loopt de A12, een incomplete snelweg met een aantal gevaarlijke kruispunten.

Omdat er hier disproportioneel veel ongelukken gebeurden, werd enkele jaren geleden besloten om flistpalen neer te zetten. So far, so good, zou je zeggen, maar nu komt de grap: deze palen functioneren al twee jaren niet, zo bericht het Nieuwsblad. De reden: ‘Het zijn nog oude, analoge toestellen. We hebben niet het personeel om er telkens nieuwe filmrolletjes in te steken’, aldus de federale politie. We liggen hier op de redactie collectief over de grond te rollen van het lachen.

Dit kwam aan het licht toen een senator bij minister Milquet (bekend van de beursbabe-ban) informeerde hoeveel boetes de flitspalen opleveren. Haar antwoord: ‘De flitspalen op de A12 hebben in 2010 en 2011 niet gefunctioneerd, voornamelijk ten gevolge van technische redenen’. Zoiets verzin je toch niet?

In 2011 steeg het aantal ongevallen met lichamelijk letsel op het traject van de A12 van 115 naar 138. Of er binnenkort een rolletjesBelg aangesteld wordt is niet bekend.27 reacties

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Wat is het toch ook een dom volk soms hè?

Hahahahahahahahahahaha

(gaat weer op zijn stoel zitten)
@paere: rustig jongentje, neem je pilletjes maar
@paere: heeft weinig met dom te maken. Wel met slechte controle op de uitvoering van beleid. No worries, daarvan hebben we in Nederland helaas ook voorbeelden zat…
@wheelzzz: nederland zou er wat aan doen, als er geld te verdienen valt dan zijn ze er als kippen bij
http://www.autojunk.nl/2012/01/remi-gaillaird-is-een-flitskast
Voor de mensen die afvroegen vanwaar de foto komt.
@Nv: Te hirlarische filmpje!!!
@Nv: echt geniaal filmpje! hoe die er ook achteraan rent… te grappig :D
@quincy: Dan moet je ook z’n andere filmpjes kijken. Vooral Kangaroo en Pacman zijn leuk. :P
Zul je zien, iedereen pakt nu de a12, dat opeens wel een rolletje erin ligt en iedereen flits..
dikke bullshit ,ik rij dagelijks door de boomsesteenweg ,heb nog gisteren avond ,iemand gezien die geflitst werd..
@w211: Bovenstaande zegt niet dat de flitskast niet flitst, maar er word niks geregistreerd wegens het missen van een filmrolletje (danwel het bevatten van een vol filmrolletje).
Only in America? Nee wacht…. Alleen in België!
Faalde onze overheid maar net zo hard met verkeershandhaving dan kan ik weer met een gerust hart de weg op.
@koelkast: Als je je gewoon aan de snelheid houdt, hoef je nergens bang voor te zijn.

Ik vermoed dat ik vroeger net zo paranoide rond reed als jij. Autoradio aan de op de juiste zender voor flits info. Radardetector. Uiteindelijk ging de radardetector stuk en de boetes vielen regelmatig op de mat. En toen viel het kwartje: rustig relax rijden. Echte snelheidswinst bereik je toch niet met het snelle rijden en voor een ieder ander ben je gewoon een aso. Het scheelt ook flink in de portemonnee kwa boetes en benzine…
Je kunt je afvragen of die camera’s daar dan uberhaupt wel een effect hebben. Vooral als het aantal ongevallen met letsel omhoog is gegaan. Of het dummie camera’s of echte camera’s zijn: het afschrikeffect zou alleen al moeten helpen. Ik ken die weg niet, maar (zoals beschreven staat in de tekst) is waarschijnlijk het verkeersaanbod en de verkeerssituatie een groter probleem. Als ik hier langs zou rijden en een camera zien zou ik niet gokken “ach er zit zeer waarschijnlijk toch niets in”.
Ik zou er een hoop geld voor over hebben als de politie in Nederland op dezelfde manier die schatkistslaven van het CJIB zou behandelen. Lekker die palen laten verroesten. Maar nee, hier rennen ze braaf heen en weer om de flitspalen op en top te onderhouden.

Is sir smokalot een klpd’er ofzo?
Wel slim gedaan ,iedereen heeft zich toch twee jaar in de maling laten nemen en rustig gereden? Bravo voor Belgie.
errr ik schat in dat de kosten voor het plaatsen van een filmpje makkelijk worden terugverdiend door de inkomsten die iedere prent genereert?
Jongens, het doet me plezier dat jullie zo snel lol maken. Maar ik geef bij deze mee dat het algemeen geweten is dat slechts 1 op de 4 flitspalen een camera bevat en dus werkt. Deze worden frequent gewisseld tussen alle palen.
@xowen: Jup… :-) Gewoon de snelheid houden, dan heb je helemaal nergens last van.
Al die jaren…allemaal voor niets… dat traag gerij op de A12… doodzonde…
Van buiten kun je niet zien of de flitspalen wel of niet werken dus de mensen zullen toch wel zachter gereden hebben.
Bananenreplubliek, is dat niet zoiets met heel veel fraude en zo?

Hoe loopt dat zo met rijswaterstaat bij jullie? Fraude much?
En dan hebben jullie niet eens walen om in de gaten te houden..
Geef toe dat jullie jaloers zijn op ons vernuft om telkens het wereldnieuws te halen. ;)

Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Ik weet ook een flitskast op onze A12 te staan die zeker al 10 jaar niet flitst, maar die in elke app wel wordt gesignaleerd.

Dat zal in B ook wel zo werken, want je remt er toch voor af, niemand neemt het risico dat er toch ineens een camera in zit.

Het netto resultaat is dan nagenoeg hetzelfde.
“We liggen hier op de redactie collectief over de grond te rollen van het lachen”

Wees maar gerust, bij ons rollen ze ook over de vloer van het lachen, omdat wij Belgen al jaren weten dat er veel flitsbakken zijn die niet flitsen, en ook veel flitsbakken die soms wel, soms niet flitsen.

Ooit al gehoord van afschrikeffect?

Maar toch hulde voor het feit dat jullie nu hetgene berichten wat wij al 10 jaar weten.
@SimonMc: Ik stel mij meestal ook iets anders voor bij “een redactie” dan een bende pubers… die schrijfstijl is soms om van te wenen (en subjectief)
@lowlow: Subjectief? Op een blog? Het moet niet gekker worden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).