F&M Mugello is nieuw in supercarland

Auteur: , 33 Reacties

Nieuw projectje van Faralli & Mazzanti, de in Italië gesitueerde toko die ons eerder de Vulca S bracht. Ze zijn bezig met een nieuwe supercar en hebben alvast wat zuigende teasers rondgestuurd.

Waar de Vulca S nog een blok in het vooronder had- een V10 van BMW- lijkt het er op dat de Mugello een middenmotor meekrijgt. F&M heeft verder nog geen specificaties losgelaten, dus waar ze dit blok vandaan hebben getoverd blijft nog even een raadsel.

Wel kunnen we op de bewerkte plaagfoto’s -met dank aan WCF– zien dat deze supercar met het formaat van een 458 Italia over vleugeldeuren beschikt en hipsjiek LED-gedoe in de koplampen en achterlichten heeft. Ook zien we een in het midden geplaatste uitlaat en een ‘hoodroofscoop’ op het dak zitten. Jep, dit lijkt een stuk sportiever te worden dan wat we tot nu toe uit de F&M-keuken zagen komen.

F&M laat wel weten dat ze vanaf volgende maand zullen beginnen met de bouw. dat zal plaatsvinden in Pontedera (vlakbij Pisa) en ze hopen er jaarlijks vijf te maken. Hoeveel Luca Mazzanti en Zsolt Tarnok van F&M voor deze bak zullen vragen is ook nog niet bekend, maar echt goedkoop zijn hun creaties nooit te noemen.

Nog twee teasers van de Mugello:

F&M Mugello

F&M Mugello33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wow!!!!
doet met denken aan een ontwerp van die Indiër in London….
@dotternetta: Inderdaad, door die ‘overdreven’ belijning boven de wielen.
@dotternetta: yup, en da’s geen compliment…
@Svenska_Aeroplan_AB: Inderdaad, dat is geen compliment. Neus a profile super.. kont idem, maar de zijkant.. een allegaartje van overdreven lijnen. Hij had inderdaad zomaar van Leepu kunnen zijn.. ;)
http://media.lunch.com/d/d7/296235.jpg?2
@dotternetta: Hahaha touché

Die eerste indruk had ik ook
@dotternetta: Hahaha zie je, Leepu levert zelf het bewijs! :)
@dotternetta: En toch hè.. stiekem heb ik een waanzinnig respect voor deze man. Kijk, wat hij maakt is niet de Europese smaak. In India is hoe meer tierelantijnen hoe mooier. Dat komt ook terug in zijn design.

Maar de skills waarmee hij dat doet. Alles met het blote oog, alles met zijn voorstellingsvermogen, deze man heeft een ruimtelijk inzicht, ongekend! Er komt geen CAD/CAM tekening, maatvoeringsberekening of wat dan ook aan te pas. En alles klopt, alles is synchroon.

Doe het maar na.. ;)
@Freewarefreak: Weet je dat zeker? Ik weet niet wat er zich behind the scenes afspeelt, maar als hij dat inderdaad zoals afgebeeld zo ‘effe’ doet.. Dan inderdaad. Talent.
@kaasboerin: Kijk de afleveringen maar van Chop Shop. Ik zal nooit de aflevering vergeten dat hij van een Porsche 924 een American musclecar maakt. Niet te geloven.. die neus en kont waren echt bruuuuut dik. En alles met het handje.
@Freewarefreak: Ik heb ook niks tegen Leepu, het ontwerp doet me er aan denken.
Garageklusproject ‘wij gaan een supercar bouwen’nummer zoveel….
Een slappe ‘doorontwikkeling’ van de Vulca S van jaren geleden, wat een prutkar!
Jullie zijn het trouwens niet helemaal eens met jezelf over waar ze vandaan komen, de ene keer is het Italië, de andere keer Hongarije… (http://www.autoblog.nl/archive/2010/07/02/fm-vulca-s-de-supercar-uit-hongarije), geen idee wat waar is, ik heb geen zin het uit te google-en.
@stationcar: Oh, je weet nu al dat het een ‘prutkar’ is. Jij hebt er al in gereden blijkbaar! [SARCASM]Knap hoor![/SARCASM]
@kliko: Stationcar heeft ook al z’n geld in Saab gestoken omdat alles toch wel goed kwam, ik was een stomme naieve pessimist volgens hem omdat ik dat níet deed.. Ach ja..
@kaasboerin:
Dat was een hele andere discussie, zoek het anders nog even op en lees het terug, ik heb zéker niet in Saab geinvesteerd, ik zei alleen dat als iemand het DIE dag gedaan zou hebben, hij DIE bepaalde dag veel geld had KUNNEN verdienen.
Zucht.
@kliko:
Ik geloof niet meer dat iedereen die zin heeft in staat is een supercar te bouwen, als je maar lang genoeg het autonieuws volgt kom je steeds allerlei rare bedenksels tegen waar je nooit meer wat van hoort.
Hoe kan zo’n klein bedrijfje een ‘supercar’ bouwen die vergelijkbaar is met supercars van de grote merken met miljoenen aan ontwikkelingsbudget??? Dat kán toch niet? Denk na! Het is 2011, niet 1911! Auto’s zitten vol met electronica, geavanceerde motoren met vele honderden pk’s, dat maak je niet in je schuurtje achter je huis! Vandaar…
@stationcar: Zij hebben al een model uitgebracht toch.. Bovendien, dit is niet 1 of andere knaap die bezig is in z’n schuurtje.. Bij instanties als deze zijn er altijd investeerder(s) die een rol spelen.. Het is al bijzonder dat ze zover zijn gekomen, ze gaan volgende week beginnen met bouwen zoals je kunt lezen, ze moeten nu zorgen dat ze bekendheid krijgen. Dan volgt de rest, er staat ook in dat ze lekkere vadsige bedragen vragen. Ben het wel met je eens dat het zeer risicovol is, en je hoort dan ook vaak dat ’t wel mis gaat..
@stationcar: Ja, dat snap ik ook wel. Maar jij suggereert nu al dat het een slechte auto is. Terwijl die auto nog niet eens in levende lijve bestaat. Da’s toch wel erg snel een conclusie trekken, niet? Wacht eerst nou maar eens af wat er uit hun “schuurtje” komt rollen…
@kliko:
Je hebt gelijk, maar ik wordt gewoon een beetje cynisch van die mooie beloftes die dat soort merkjes (ik geef toe, dit keer houden zij zich in) altijd doen…
Vaak als het te mooi lijkt om waar te zijn is dat het ook.
Die ledjes eruit, dan wil ik ‘m wel hebb0n..
Voorkant en achterkant nog wel redelijk okay, maar dat zijaanzicht brrrr. Horrific.
Ziet er goed uit
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De zijkant had iets rustiger gemogen. Voor de rest zie ik er wel wat in hoor… :)
De kont (met name de verlichting) doet me denken aan volvo (C30).
Ledlampjes vooraan doen me denken aan een audi r18
letterlijk alles is gestolen aan deze auto, van elke kant zie ik duidelijk een bekend merk er in.
’t Is best knap hoeveel onsierlijke en lelijke elementen je in 1 ontwerp kwijt kan. ’t Zal technisch misschien allemaal best ok zijn, maar ’t ziet er naar mijn mening werkelijk niet uit.
Van de achterkant mooi, van de voorkant mooi, maar van de zijkant echt een gedrocht.
@Vanquish: Deel mijn mening met die van jou
Ik houd niet zo van illegal immigrants in supercar land.

Deze is er toch ook maar eentje dat zichzelf super noemt. Ziet er afschuwelijk, over de prestaties kunnen we natuurlijk pas oordelen als hij er heeft.
ziet er goed uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).