Ford Focus 1.0 Ecoboost: Rijtest en Video

Auteur: , 80 Reacties

Multiple-choice vraag, wil jij een driecilinder? 1. Ik spring ga nog liever voor met de trein dan. 2. Niks mis met trio's! 3. Het milieu is best belangrijk en daar offer ik graag een cilinder voor op. 4. Dat hangt van jouw mening af. Ik ga dus eerst het artikel lezen en de video kijken.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De twijfel sloeg hevig toe toen ik de sleutels van de Focus 1.0 Ecoboost overhandigd kreeg. Met drie wielen rond rijden heeft nog iets cools, maar met drie cilinders… En de wereld is inmiddels zover dat zelfs BMW overweegt om driecilinders te gaan toepassen, alleen Ford was ze voor. Hoewel de Focus 1.0 Ecoboost niet direct een hele spannende auto is, is het wel interessante technologie die in het vooronder huist. Nog niet eerder ging downsizing zo ver. Volkswagen durft het aan om in het C-segment de blokken tot 1.2 liter te verkleinen, maar dat blijven “traditionele” viercilinders. De hamvraag is dan ook of Ford niet te ver is gegaan in hun zoektocht naar brandstofbesparing en reductie van CO2 uitstoot.

Ford Focus 1.0 Ecoboost

Een 1 liter grote driecilinder in een Focus: het blijft wennen. Het kan nooit een strepentrekker zijn maar wees gerust: dáár is het blok ook niet voor bedoeld. Het is een vervanging voor de atmosferische 1.6 liter (of zelfs de 1.4 liters) die voorheen de instap-Focus voortbewogen. De 1.6-jes waren bij geen enkele C-segmenter voor de sportieve rijder, met als enige uitzondering wellicht de 1.6 T.Sparks die Alfa Romeo vroeger monteerde. Vergeleken met het 125 pk sterke 1.6 Ti-VCT blok van Ford biedt de 1.0 Ecoboost al enkele duidelijke voordelen. Natuurlijk is het brandstofverbruik veel gunstiger, over de hele linie zo’n 15-20% zelfs. De 125 pk versie haalt 5,0 liter per 100 km wat een CO2 uitstoot van 114 g/km oplevert. Voor de zakelijke rijder levert dit dus 20% bijtelling op. Nog beter doet de 100 pk versie het: die verbruikt 4,8 liter per 100 km en stoot 109 gram CO2 per km uit. Die versie heeft tot 1 juli dan zelfs 14% bijtelling.

Ford Focus 1.0 Ecoboost

Daarnaast is een kleiner blok sneller warm; prettig voor de inzittenden tijdens de winter, maar ook voor de levensduur van de motor. Nog belangrijker is dat de driecilinder een hoger koppel biedt dan de atmosferische 1.6 die het tot 160 Nm schopt. De 1.0 haalt 170 Nm of zelfs 200 Nm tijdens de kortstondige overboost. Dat lijkt een miniem verschil, maar de koppelkromme heeft de vorm van een plateau. Bij 1400 tpm piekt het koppel en dat maximum houdt tot 4500 tpm aan. De eenliter is daarmee een lekker soepel blok, waarbij je niet perse enorm moet schakelen om er enige snelheid uit te onttrekken.

Het goede nieuws is dan nog steeds niet op, want Ford heeft het ook voor elkaar gekregen om het blok heerlijk stil te houden. Traditioneel probleem bij driecilinders is onbalans en herrie. De oplossing daarvoor is balansastechnologie, maar dat voegt complexiteit, gewicht en wrijving toe. Dus koos Ford een andere weg: het vliegwiel en distributiepoelie worden ook in onbalans gebracht. Dat lijkt zo’n oplossing die alleen op papier werkt, maar dat is niet het geval. De Focus klinkt in sommige toerenbereiken nog best interessant, maar is bovenal heel erg stil.

Ford Focus 1.0 Ecoboost

De rauwe prestaties zijn op zich niet eens zo heel indrukwekkend. De sprint naar de 100 duurt 11,3 seconden en de topsnelheid is 193 km/u. Echter doordat de koppelkromme zo mooi vlak is en het interieur zo stil blijft, lijkt de motor potenter dan hij is. Uiteindelijk is dat precies wat de doorsnee gebruiker wil hebben. Die zullen over het algemeen niet, zoals wij dat wel doen, ieder stoplicht weer proberen de fabrieksopgaves qua prestaties te verbeteren.

Ford Focus 1.0 Ecoboost

Ford Focus 1.0 Ecoboost

De fijnste huis-tuin-en-keuken Focus blijft de 1.6 Ecoboost, maar met de 1.0 Ecoboost met 125 pk doe je geen verkeerde aanschaf. Hulde voor Ford dus, die met deze auto aantoont dat driecilinders in het C-segment best een optie zijn. Het toont ook maar weer aan dat hybrides niet de enige weg zijn in verlaging van de CO2 uitstoot. Hoewel ze zuiniger zijn is een hybride vergeleken met de 1.0 Ecoboost ook nodeloos veel complexer en duurder. Kortom: missie geslaagd, met een driecilinder kun je in het C-segment best voor komen rijden. Filmpje!80 reacties

Leuke rijtest, en dit driecilindertorretje doet het beter dan ik verwacht had. Iemand nog een taart trouwens (0:15)?
Lekker weer trappen naar de hybrides. Natuuuuurlijk.

Heeft overigens wel 10 jaar geduurd voordat de coventionele techniek met een antwoord kwam. En natuurlijk maar heel beperkt, want een goeie hybride maakt mager gehakt van deze (overigens naar mijn mening erg fraaie) Focus bij een lager verbruik.

En zo ingewikkeld is die techniek niet. Je moet alleen de patenten hebben.

Overigens prima natuurlijk dat de industrie zijn best doet elkaar te overtreffen. Respect voor de technici. Wacht op de volgende stap.
@glashelder: Hoezo ? Ik heb nog geen enkele hybride bak gezien die in de praktijk kan tippen aan conventionele verbrandingsmotoren …

Prius = 550kg aan extra batterijen, zwaar verontreinigende metalen en amper minder CO2 uitstoot. Dus traag, matige rij-eigenschappen en op lange termijn slecht voor het milieu.

CO2 uitstoot door personen-auto’s is 10% van totaal vervoer en de mens is maar verantwoordelijk voor 4% van de jaarlijkse CO2 uitstoot. Ofwel, minder vlees eten is beter voor het milieu dan een Prius rijden …

Niet dat hybride-technieken slecht zijn, maar ‘pas na 10 jaar een antwoord’ is f’ing dagdromen ! Het enige voordeel is dat het de ontwikkeling van duurzame & schone motoren gestimuleerd heeft …
@dawwg: volgens mij ben jij nogal eenzijdig (en verkeerd) voorgelicht. Zowel over de batterijen (gewicht, samenstelling en milieuonvriendelijkheid-want volledig recyclebaar- slaan helemaal nergens op) als de besparingsopbrengst sla je de plank volledig mis. Vind maar eens een auto van gelijke binnenruimte en acceleratievermogen die in de praktijk minder verbruikt. Check anders voor de grap eens Spritmonitor of Werkelijkverbruik.
@kevlard: Dat ze recyclebaar zijn is mooi, maar dat is een “reguliere” auto ook. Volgens mij is het redelijk bekend dat de accu’s van een Prius in winning en constructie niet bijzonder milieu vriendelijk zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden niet de Li-ion accu’s gebruikt maar nikkel-metaalhydride. Bovendien is het nog steeds niet geheel duidelijk hoeveel van die setjes een hybride/elektrische auto gaat gebruiken.

Wat verbruik/CO2 uitstoot betreft; Prius vs 1-serie is het werkelijke verbruik 6.2 vs 6.1 en CO2 147 vs 161. Dus ja wel wat meer CO2 maar minder brandstof. Ik weet wel wat ik liever zou rijden…
@BJ: Overigens vergelijk ik dan de 116d; uiteindelijk gaat het volgens mij om het totaal plaatje verbruik/CO2 en maakt de aandrijving hoe die bereikt wordt niet uit.
@kevlard: Een auto is voor mij niet ‘vergelijkbare binnenruimte’ maar vooral wegligging, rijplezier, comfort, veiligheid.

Mensen die een Prius van 1800kg met 140pk ‘goed vinden rijden’, hebben nog nooit een fatsoenlijke auto de bocht omgestuurd ! Daarnaast is CO2 dus slechts een hele kleine factor van de totale milieubelasting, en niet geheel toevallig het ENIGE deel waarop de Prius goed presteert …

Niets eenzijdig voorgelicht, onafhankelijk voorgelicht i.p.v. marketing pietpraat. 500kg aan zware metalen toevoegen maakt een auto spontaan ‘schoner’ * kuch * kuch *
@dawwg: 1800kg? Zorg alsjeblieft dat je de feiten kent ipv dit soort klets de wereld in te slingeren.
http://www.autowiki.nl/specificaties/4157042/toyota_prius_18_full_hybrid_comfort_cvt_aut_hatchback_2012/
@dawwg: Dat trage valt best mee. Het is die beleving die echt waardeloos is. Daarnaast betaal je fors meer voor zo’n ding. Haal je dat wel na 3-4 jaar er uit?
alsie nou ook nog zuinig in de praktijk is, en niet alleen onder theoretische omstandigheden….dan is het helemaal mooi.

Maar feit is….de meeste verbruikscijfers zijn een utopie
En de distrubutieriem/-ketting rekt niet uit na een maand?
@Poll: riem in dit geval, hij loopt in de olie. spannende techniek denk ik zo!
Haha, “Na tien bier”.
Ik wacht wel op de RS. :)
Ben benieuwd hoe ze zich houden. Opzettelijk “tegen”-balans toevoegen lijkt me een interessant krachtenspel te geven in het blok.
@dotternetta: deze balanstechnologie wordt al jaar in jaar uit in motoren voor motorfietsen gebruikt, dus heel nieuw is het niet.
Verder een leuke auto om te zien en voor 75% van de bevolking is 100 tot 125 pk ruim voldoende om dagelijks achteraan te sluiten in de file en om in het weekend boodschappen te doen. Echte petrol heads en autobloggers willen natuurlijk ieder weekend het circuit op *kuch*…
@Henk_he: Echte petrol heads en autobloggers willen natuurlijk ieder weekend het circuit op *kuch*…

Nou die tijd is ook in huize Awesome wel geweest.
Ik hoorde van de week zelfs de woorden Renault en Scénic fluisteren vanuit de mond van mrs.Awesome.
@awesome: ..tijd dat je dus op eigen beentjes gaat staan..je wordt te duur voor paps en mams Awesome ! :lol: Dus, dóór jou moeten ze verplicht verhokken naar een Renault…ik zou je maar gaan schamen, potverteerder ! ;-)
@Megakix: Het was mijn vrouw, dat maakt het allemaal nog veel erger ;)
@awesome: oh, haha, nou…dan wordt het tijd dat je (na jarenlange vrouwencastratie) je ballen laat zien in ‘huize Awesome’! Grr !
@Megakix: Ik heb 1x m’n ballen laten zien, dat heeft tot gevolg gehad dat er een Scénic moet komen.
Ik zit over een paar maanden tot m’n oren in de luiers, kinderwagens en maxi-cosy’s… ;)
@awesome: ondanks alle nare gevolgen die erbij horen, toch gefeliciteerd! ;)
@awesome: gratz kerel ! Geniet ervan !!
Fiat heeft tweecilinders, maar bouwt die dan weer niet in C segmenters.

Rijdt trouwens wel grappig zo’n TwinAir. Zeker de moeite waard om een keer in proef te rijden.
@Benjamin1: Vooral dat geluidje is leuk!
@masterstig: ja alleen is die 85 pk net te weinig om lekker mee te komen, auto heeft wel weer een 6-bak
saaai reclame maken voor ford. de fiat 125p is al interessanter
best leuk, die schakelindicator (@1:25), het ding zelf wil dus ook niet altijd zo zuinig rijden. :D
Ik denk dat als je woon/werk route aardig MKB is en je geen caravan mee nemen wilt in de zomer dat dit helemaal niet zo verkeerde auto is.
2 trio’s graag, een zes cilinder V dus!
Ik zou inderdaad wel eens wat praktijkcijfers willen zien wat het verbruik betreft, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het een knappe prestatie van Ford is.
(filmpje nog niet bekeken maar) volgens mij rijd dat ding echt schokkerig, zonder enig vorm van comfort. Vb: mensen willen niet voor niks grote motorinhoud, veel cilinders; het gaat zowel om de power, als het gemakkelijk en soepel wegkomen van je plek ( zie als voorbeeld Rolls-Royse: een Phantom kun je ook van z’n plek krijgen met een 4 cilinder 2 liter motor maar dat gaat nooit zo soepel en comfortabel als een dikke V8 of een V12 dat doet.

@bigcar: Kijk inderdaad maar eerst het filmpje, voordat je met meer van die irrelevante vergelijkingen komt..
@bigcar: wat een onzin, soepelheid wordt wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de chauffeur en verder door de kwaliteit van de zaken als de koppeling, niet door motorinhoud en aantal cilinders.
@Henk_he: de soepelheis wordt voornamelijk bepaald door grote hoeveelheden koppel over een heel groot toerengebied, en daar zijn de grote motoren in het voordeel, die halen bij lagere toerentallen veel meer koppel, dat gaat je nooit lukken met een klein motortje.

er zijn mensen die zeggen dat een honda s2000 ofzo vergelijkbaarr is met een bmw 850 csi met 5.6 liter v12, als je naar de maxim waardes kijkt, is het inderdaad zo dat de s2000 meer vermogen heeft per liter, maaar de souplesse van een bmw v12 kan zo’n 4 cilindertje niet op. Het kopelvereik van zo’n grote motor is ingekend, gewoon stationair al 400nm en max 550nm, dat geeft souplesse, de koppeling enz. maakt dan niet heel veel meer uit.
@bigcar: valt mee joh, ik rij voor mn werk ook in veel 45 km wagentjes, en als je stil staat rammelt het een beetje maar onder het rijden niet meer, gaat gewoon langzaam :lol:
45km bakjes zijn 2 cilinders trouwens, had ik er niet bij gezegd :)
@bigcar: ik kan je verzekeren!! hij rijd niet schokkerig. zeer soepel zelfs, ik had het slechter verwacht.
volgens mijn word dit weer helemaal niks en komen er zometeen heel veel problemen met de motor en alles daar omheen netzoals bij volkswagen
@dave5555: Ik denk dat dat wel mee zal vallen.
1) een 3-cilinder is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd. De meeste downsizers die je nu kunt kopen zijn op oude onderblokken gebouwd.
2) Ford komt vaak niet als eerste met een nieuw motorconcept, maar heeft niet vaak blokken met ingebakken ellende.
3) VAG en Mini/PSA gaan nat, maar van Fiats 3-cilinder hoor ik weinig problemen.
@mout: hola: veel 3-cilinders hebben ze ff niet in Turijn. Ik bedoel de 2-cilinders natuurlijk)
@dave555

Een Ford is geen VAG. Punt 1.

Het zou wat zijn als alle innovatieve fabrikanten afgestraft worden door de fouten van VAG en het gebrek aan klantgerichtheid van PON (die niet voor niks zwemt in het geld). Punt 2.
Topauto als je het mij vraagt :)
Voor de mensen die nooit meer dan 120pk benutten is dit de ideale wagen, behoorlijk groot, zuinig, stil & comfortabel.
& niet vergeten, minder belastingen in Nederland
Ik snap echt niet hoe mensen hier nou echt moeite mee kunnen hebben. Hier is toch gewoon niks mis mee toch?
Leg dat blok snel in de Fiesta zou ik zeggen!
Mijn vader heeft een dat ibiza 1.3 3 cilinder diesel. Heeft totaal geen kracht!! Dus ik rijd maar wat graag in mijn corsa opc. Veel beter
ideale auto idd voor mensen die niet veel vragen van hun auto en gewoon een praktische, stille, comfortabele auto willen maar niet veel aan belastingen en weet ik veel wat allemaal kwijt willen zijn. NIKS voor mij dus xD
Ik heb het al eerder gezegd, die prestaties van die 125pk lijken niet verkeerd, maar als je er dan een 316i met 122pk naastzet, is tie gewoon een seconde sneller naar de 100, en dat voor een auto die tog echt wat meer weegt.
@jeanclaude: da’s wel een beetje appels met peren vergelijken hè, zo’n BMW kost ook wel een paar centen meer.
@jeanclaude: is de 316i niet atmosferisch ?
Prima test – maar om te beoordelen of het wat is, zou je ‘m moeten testen tegen een 1.6.
Nu is je conclusie dat er leukere motoren zijn. Tsja, da’s waar. Maar wat ik wil weten is of je er met plezier een 1.6 voor laat staan. En als je dan toch bezig bent, doe dan een paar 1.6en met verschillend karakter (al zijn die dingen wel errug 1 pot nat).
Kijk dit bedoelde ik nou met mijn commentaar op de 114i van bwm. Dit heeft een veel kleiner motortje en toch betere prestaties. Ik weet het toen volgde het non commentaar van een bmw fanboy dat 3cilinders maar 125000km mee zouden gaan maar volgens mij halen de meeste 1.6jes van bmw/psa dat niet eens.
@bigcar
De motorinhoud maakt volgens mij niet (heel veel) uit voor de balans van de motor, maar het is wel zo dat een 90 graden v8, 60 graden v12 en 45 graden v16 van nature het meest in balans zijn. Tegenwoordig hebben ze niet zoveel moeite om andere motoren in balans te houden. Motorinhoud is vaak wel groter voor meer koppel, zodat de motor minder moeite hoeft te doen om samen met de auto weg te komen.
@T16
4 trio’s = 4 x 3 = 12
Is dat niet nog veel leuker? ;)
@ytrewq: juist, en ik doelde juist meer op dat die motor minder moeite hoefde te doen en hierdoor vele malen soepeler wegkomt, net als @undifined1: ook al bevestigde ;)
Van buiten een afschuwelijke auto! Rijden, en de stoelen zijn geweldig! Het dashboard vind ik niet je van het…
@Henk_he hahaha daar gaat het toch niet om, met jou reactie bedoel je dus dat je als je meer betaalt je ook sneller bent dan de rest. ik bedoel het meer in de zin van dat de 3 serie tog echt wat meer weegt en ondanks dat een seconde sneller is, goed lezen vriend.
@gerard1710
utr1984 via Android app
Ik rij momenteel deze auto en het is echt een fantastisch blok!
@utr1984: ..blokje… ;-)
Haha die ruitewissers! ‘best wel gay’ ;)

Telkens als ik de vorige Focus zie denk ik van: ja, ziet er goed uit. De nieuwe vind ik maar een rare bak geworden. :?
Het is trouwens zo dat een 1 liter 3-cilinder zowieso al een beter koppel heeft bij lagere toerentallen dan een 1-liter 4-cilinder. Heeft te maken door de invloed van de ene zuiger op de andere bij het aanzuigen van de inlaatlucht….
@joeke: Bron? ( ben oprecht geïnteresseerd ;) )
heel knap dat blokje…

Lijkt me wel leuk onder m’n motorfiets :)
Kweet niet hoor maar ik vind het nog steeds niks, zo’n overdekte bromfiets (Met zo’n blokkie erin dan)
3-cilinder in een stationwagen :'(!!
Beter een Tomos blok met 50snel ofzo, dan een driecilinder die echt sloom optrekt :’)
Valt er nou werkelijk helemaal niets anders te melden dan dat ie best ok is?
Wie o wie zou nu nog een diesel boven deze verkiezen? Ik zie geen enkele reden om een diesel boven deze te verkiezen !
@SimonMc: iedereen die genoeg kilometers rijdt… deze focus verbruikt waarsch. zo’n 11 cent per kilometer aan benzine. Een zuinige diesel zit op 7cent. Met zo’n 35/40.000 km scheelt dat zo’n 1000 euro per jaar in brandstof.. daarmee verdien je een paar tientjes per maand meer met een diesel bij dat aantal kilometers…zelfs na de hogere mrb (als je die moet betalen, hoef je dat niet bij de diesel dan is het verschil nog groter).
Hoe zit het eigenlijk met de mrb-vrije status van deze bakken ná 1 juli? Volgens Ford blijft de 1.0 EcoBoost 100pk (105pk volgens hun folder) ook ná 1 juli mrb-vrij, maar dat kan ook kletspraat zijn van de dealer natuurlijk.
@CapsLock: MRB vrijstelling vervalt voor alle auto’s op 1 januari 2014. De nieuwe bijtellingsregels staan los van de afschaffing van die MRB vrijstelling voor mueslimeuk.

Ik heb zelf een Focus 1.6 100 pk gereden voor een paar weken, en ook deze heb ik 1 dag mee gestuurd, die dingen zijn gewoon vergelijkbaar. Nee, ik word er niet vrolijk van, maar ik betaal me dan ook scheel voor een beetje vermogen.
Voor mensen die een auto willen waarmee je lekker van A naar B komt en dan nog een beetje zuinig ook is dit toch prima? Mijn buren hebben de 100 pk 1.0 en ik kan het ze niet verwijten.
Voor ons idioten is die hoop schroot voor de deur emotie, voor veel mensen niet, lekker boeiend.
@stsv8: Beetje laat, maar bedankt voor de info! :)
Wat is dat toch voor geleuter van al die autojourno’s die van elke driecilinder zeggen dat hij “best leuk klinkt”.
Waarom zegt niet een van die gasten dat een driecilinder klinkt als een grasmaaier??
Het klinkt gewoon underpowered en in de meeste gevallen schudt en ratelt zo’n koffiemolen dat het een lieve lust is.
Driewerf “nee”!
Doe mij maar 4 cilinders of meer . . .
@PeugeotGTI: ga er eerst een in rijden. Dan weet je hoe het klinkt en rijd
@PeugeotGTI: die zijn gewoon bang dat ze vervolgens geen testauto’s meer mee krijgen.

Heb je RTL-autowereld wel eens bekeken, daar hebben ze nog nooit een auto afgekraakt. Op zn minst vreemd te noemen als je ziet wat voor blikken ze daar af toe onder de loep nemen.
Driecilinder;

I organized a threesome last night…

Had a couple of no-shows but still had a good time ^^
helemaal geen rare waarden. Die cijfers zijn een stuk beter dan mijn voorloop-astra 1.4 (120pk, 0 koppel, niet vooruit te schoppen, slaat drempeltje-op al af).

Ben alleen niet zo gecharmeerd van het interieur, dat is me te druk.
Beetje een matige test, namelijk geen verbruikswaarden?!

En vind dat er wel ‘negatief’ over het vermogen wordt gepraat, want voor zo’n blokje is ie best vlot te noemen.
Ik wacht wel op de Fiesta 1.0 Ecoboost! Daarin komt dat motortje helemaal tot zijn echt.
Even een reactie van een gebruiker (dus ERVARING) en niet alleen maar op cijfers gabaseerde reacties: rij n u een half jaar met de 1.0 driecilinder 100PK 5-bak en kan met één woord zeggen: fantastich! motor is superstil, trekt als een lier vanaf bijna stationair (turbo!) geeft bij doortrekken een waanzinig goed geluid(je) je, want hij is zoals gezegd superstil. Echt een geweldige motor! iedereen die zegt dat het een slome slak is of traag of ‘net aan’ of ‘maar 100 PK’ of kan niets zijn’ of naaimachine, of ‘trutteschudder’ of…ga nou eerst eens zelf rijden en ERVAAR de trekkracht vanuit lage toeren, net een diesel, in zijn drie door een haakse bocht en dan in 1 keer door tot over de honderd! Dat is lekker rijden! En dan die opmerking van iemand waarvan zijn vader een Seat driecilinder diesel heeft ‘ heb ik ook gereden; ook een heerlijke motor, net en vijfcilinder, maar je moet wel iets verder doortrekken dan de schakelindikator aangeeft anders smoort hij helemaal en zit er geen versnelling meer in maar dat is logisch: als je met 60 km/h in zijn 5 net 1200 tpm rijdt komt zelfs een Ferrari niet meer van zijn plek! Maar als je doortrekt is het een heerlijke motor die lekker aan het gas hangt en en een 5 cq 6-cilinder geluid maakt. En dan heb ik het ‘nog maar’ over de 100PK 5-bak versie van de Ford! Laat staan de 125 PK variant; die moet NOG lekkerder rijden met een 6-bak.
Bij het stoplicht ben ik echt iedereen als eerste voor; jullie begrijpen het: hier is een liefhebber aan het woord en geloof mij: ik heb vele andere veel ‘dikkere’ auto’s gereden; maar deze Focus driepitter geeft mij het meeste rijplezier! Freude am fahren zogezegd!
Potentiele kopers: geloof negatieve reacties maar niet: rij er in en overtuig uzelf! waarvan akte.
En dan de rijtest: wat een mager commentaar zeg! op een dergelijke geweldige motor/auto! Triest!Vind ik helemaal nergens op slaan; “best wel OK” zegt hij, zo van: het kan er (net) mee door. pardon?: inderdaad: heel best wel OK!
Ik ken geen auto die zo lekker aan het gas hangt, zo lekker rijdt en optrekt, zo lekker klinkt, zo lekker vanuit slechts 1300 tpm optrekt en zo’n rijplezier geeft!
Deze rijtest commentator slaat m.i. de plank volledig mis.

Verder lees ik reacties van ‘schudden, trillen ‘dat het een lieve lust is’ en dat soort onzinnige dingen meer: jongen; je weet niet waarover je praat; we hebben het over een doorbraak in motortechnologie; Ford heeft hiermee een award gewonnen; loopt verbazend trillingsvrij! Je merkt totaal niet dat het een driecilinder is alleen aan het mooie geluidje! Wat denk je daarvan? het is alleen maar een VOOROORDEEL van je, rij eens zou ik zeggen.
Het is een genot em er in te rijden man. EN IK BEN VEEL DIKKERE AUTO’S GEWEND HOOR!!
@henne: ben het met je eens hoor, fantastische auto, rijd zelf eentje met nu 145pk. Heel verfijnde en soepele motor, gasrespons is wel typisch (goede) turbo, een gelijksterke atmo v6 reageert sneller maar je went eraan. Heel leuk en comfy onderstel ook.

Verder kan ik vertellen dat het eenvoudige feit dat deze auto niet helemaal afgekraakt wordt door wouter een teken is dat het een heel goede auto is ik zn klasse, normaal komt ie niet uit zijn bed voor minder dan 300pk ;-)
@Henne en @ Onehp

Ja, allemaal hardstikke leuk in de lease ivm de bijtelling want verbruik boeit dan niet.
Inmiddels rijden er meer rond en als je de verbruikscijfers ziet dan zie je dat qua verbruik de techniek 10 jaar heeft stil gestaan !
Leuk hoor die lage uitstoot maar als je zelf de peut moet betalen dan is het verbruik de enige interessante factor.
Gemiddelde verbuiken van 1 op 12 a 13 in de Focus en de Bmax en dat met de 1.0 ecoboost.
Een 125pk zal het zeker niet beter doen.

Waardes die 10 jaar geleden ook gehaald werden, zonder een enkel probleem met motoren die 2x zo groot waren, de auto hetzelfde woog of zelfs meer en sowieso meer pk/NM.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).