Ford GT Mercury 4 met 725 rwhp #awesome

Auteur: , 13 Reacties

Moet een auto voor de beste tuningprojecten gewoon een tijdje rijpen? In het geval van de Ford GT zet ik in op volmondig: JA.

Dit is de “Mercury 4”. Zoals ‘wij’ allemaal weten is Mercury (kwik) ook wel bekend als quicksilver. Dat is deze Ford dus, quick as silver. Heerlijk, nu de suffe woordgrapjes uit de weg zijn kunnen we aan de cijfers beginnen.

Dankzij een hevig aangepaste uitlaat, vette intercooler en een loei van een supercharger laat deze Ford GT met de voet in het schutbord geplant 725pk los op de achterwielen. Op Amerikaanse 91-octaan peut! Dat heet daar weliswaar “premium”. Amerikaanse 91 tank je als “Euro 95” bij de Nederlandse pomp (MON naar RON waarden), met zo veel power niet pingelen is best knap.

Kers op de taart is de lak. Geen wrap voor dit kwikzilver/chroom exemplaar, alles is gespoten. Zwarte en oranje strepen incluis. Extra grote wielen komen dit keer bij HRE vandaan. (via GTSpirit.com)13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
725pk aan de wielen, dus dik 900 aan de krukas dunkt me!
@alcantara: volgens mij komt er 725 pk uit de motor en dat gaat dan naar de achterwielen dus uit eindelijk zal je maar iets van 600 nog wat pk op de achter wielen hebben, wat nogsteeds super veel is
@jobh: 725pk rwhp is toch duidelijk aan de wielen?
@alcantara: Juist, en als je er vanuit gaat dat zo’n supercar als dit zo’n 25% verliest aan de gehele overbrenging kom je op zo’n 970 pk aan de krukas :O Lekker hoor! :D Kan ik niet tegen aan fietsen..
@jobh: Staat duidelijk in de tekst dat er 725 pk aan de wielen wordt geleverd.
Prachtige wagen!
725 RWHP (dus idd ongeveer 8/900 pk aan de krukas) uit 5.4 liters…zeer nette waarde. Hoop dat het wel allemaal een beetje heel blijft.
@mopar: Mag ook wel met een mega-charger hè. En volgens mij worden er dingen door elkaar gehaald want eerst is het 725 Rwhp en in de tekst gewoon 725 pk.
@The360box: Misschien lees ik het verkeerd hoor, maar volgens mij staat dit in de tekst: “met de voet in het schutbord geplant 725pk los op de achterwielen.”
Die Ford GTs blijven toch altijd wel heel dik, vooral die achterkant!
@Lan_Evo: Ja, alleen beetje sneu dat de auto stiltstaat op deze foto.
{typo} stilstaat
Ford GT blijft baas. gister er nog een sprintje tegen getrokken en dat geluid etc is gewoon ongeloofelijk vet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).