Ford komt met nieuwe Fiesta ST Concept

Auteur: , 26 Reacties

We zagen in Frankfurt een hoop lekker nieuws bij Ford in de vorm van verschillende ST Concept modellen maar deze hadden we nog niet gezien!

Het gaat om de vijfdeurs uitvoering van de Fiesta ST. En hoewel Ford nogmaals benadrukt dat de Fiesta ST vooralsnog alleen een concept is kan je er gerust vanuit gaan dat dit ding vrijwel ongewijzigd in de showroom komt te staan. Met het 1.6 EcoBoost blokje voorzien van 180 pk is het namelijk een prima concurrent voor een flinke bult VAG producten en bijvoorbeeld de onlangs door ons geteste Abarth Punto Evo Esseesse.

De Fiesta ST ziet er in ieder geval lekker uit en Ford heeft een naam hoog te houden wat goed sturende hatchbacks betreft, dus op dat vlak maken we ons ook weinig zorgen. Wil je de mooiste dan ga je waarschijnlijk voor de driedeurs Fiesta ST maar wil je iets meer praktische bruikbaarheid dan zijn die twee extra deuren toch wel erg prettig. De Fiesta ST vijfdeurs zal het dagbeurslicht voor het eerst zien tijdens de Los Angeles Motor Show die op 18 november van start gaat.26 reacties

Ik snap niet waarom het bij Ford altijd zo lang duurt voordat het model in productie gaat als de concept al af is. Kijk naar de Focus daar werden we ook een jaar lang mee om onze oren gegooid zonder dat iemand hem kon kopen.
Mooi dat het nog een concept is, dan kunnen ze misschien nog even iets aan de uitlaten doen. Eén aan ieder kant ziet er 100 keer beter uit!
Verder wel een mooie auto. En een EcoBoost blok, houdt dat ook in dat deze in de 20% bijtelling gaat vallen?
@GT4Ever: goede vraag, in de driedeurs is de uitstoot 140 g/km, precies op de grens dus. Maar het kan zijn dat deze vijfdeurs iets zwaarder is, dat weten we nog niet. Ik neem aan dat ze bij Ford hun uiterste best doen om hem onder de 141 gram te houden.
Gaaf bakkie hoor, zal goed rijden ook. Alleen moet die uitlaat links hangen. Dat rechts ziet er niet uit en voelt niet goed:P heb ik ocd..?
@Stief3: of van die lekkere centrale pijpjes zoals de Focus ST: http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Ford/Focus_ST_hatch_2012/
@Stief3:
De Fiesta is vanaf de allereerste Fiesta (1976) altijd voorzien van de uitlaat aan de rechterkant. Ik zie niet in wat er mis is met de uitlaat rechts.
Vind hem eigenlijk niet echt onderscheidend van de andere Fiesta modellen! Een Fiesta Sport ziet er (bijna) hetzelfde uit!

Maar ja, dat is bij de Polo ook zo ;)
Jammer van die neus…doet mij weer maar eens denken aan:
http://imagecache.artistrising.com/artwork/lrg//2/277/YLA5000A.jpg
@Carreza: wat een vergelijking
@theman1996: het gaat dus over de muil voor alle duidelijkheid ;)
Deze zouden ze nog wat meer moeten oppeppen naar een 220-240PK dan is het echt een HOT HATCH
@racecrazy:
ach het is een turbomotor, chipje erin en hup je hebt 220pk zoiezo
@RazorHead:

Dat valt soms toch vies tegen.
Als ik naar mijn wagen kijken, standaard 155pk is te chippen tot maar ongeveer 170pk en dat omdat de turbo standaard al bijna op zijn eind zit.
@jack_abarth:
ja dat hangt van motor tot motor af natuurlijk.
mijn neef zijn BMW E46 320d coupe is dan weer gechipt van 150 tot 190 dusja
Wel oppassen dat je niet te dicht met je vingers bij de grille komt. Straks is het HAP! :P
zal wel een lekker sturende auto,
hopelijk word-ie scherp geprijsd.
spuug lelijk net als de 3 deurs :(
Die nieuwe Ford neus kan me echt niet bekoren….
Ik blijf me afvragen wat er mis was met deze, had tenminste niet zo’n vreemde gril.
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201004/ford-fiesta-st-to-de_460x0w.jpg)
http://blogs.timeslive.co.za/wheeldeal/files/2010/08/2011-Fiesta-ST-Rear.jpeg)
@rgeerolf: Volgens mij had ik ook die gepost in het 3 deurs topic.. En terecht. Dat is smaakvol. Misschien die spoiler ietsje normaler, zeker op de 5 deurs. Maar dan nog. Designchef heeft een steekje los
ben er zeker van dat deze fiesta die VAG producten aankan (en zal verslaan?)
Ik moet zeggen dat ik deze leuker vind als de 3d (iets wat ik bij auto’s vrij weinig vind). Deze auto lijkt wat meer volwassen, beetje
Gelieve Titel-wijziging: “Ford komt met nieuwe Fietstas ST Concept” :D ;)
Op foto lijkt de ford toch lelijker dan in het eggie?
@euro95: idee heb ik ook…in het echt (andere motor, beetje sportplastic) ziettie er héél behoorlijk uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).