Ford Kuga maakt de oversteek naar Europa

Auteur: , 9 Reacties

Onlangs werd bekend dat Ford de SUV/Crossover-planning flink uitbreid naar Europa. CEO Mullaly kondigde in Amsterdam een verwachte stijging van 34% aan in dat segment. Daarom komt niet alleen de EcoSport hierheen, ook deze Kuga zal bij dealers arriveren.

Gebaseerd op de Vertrek Concept uit 2011 maakten we onlangs kennis met de Ford Escape. Maar laat je niet in de war brengen, want dat is zijn Amerikaanse benaming. Hier zullen we hem als Kuga voorgeschoteld krijgen, waarmee hij dit model opvolgt.

De Kuga is verkrijgbaar met 1.6 Ecoboost-motor, die 150 (2WD) of 182 pk levert. De Amerikaanse versie krijgt ook nog de beschikking over een 2.5-literversie, die wordt Europa echter bespaard. Dieselaars kunnen een 140 of 163 pk sterke 2.0 TDCIDe opteren.

Dit model is 10 mm langer dan de huidige Kuga en heeft –net als de Focus– een systeem waarmee de grille kan worden gestroomlijnd: het zogenaamde active grille shutter-systeem. Het interieur krijgt onder meer een MyFord Touch-infotainmentysteem mee, daarnaast wordt de Escape/Kuga uitgerust met BLIS (Blind Spot Information System) om dodehoekongemakken weg te nemen.

Een Crossover met een powerdome op de motorkap en het typische ‘nieuwe’ Ford-gezicht. Tja, als je dan toch een opgehoogde gezinsbak zoekt…

9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, best een nette en mooie auto, maar op de een of andere manier doen Fords me gewoon helemaal niets.
@erce: niks status maar prima motoren en ze sturen altijd goed, twee kwaliteiten die een pragmatische autoliefhebber aanspreken.
Escape klinkt toch 100 keer beter…
Ik vind het designs van deze te rommelig en niet passen in de huidige strakke modellijn van Ford.
Dan vond ik de vorige mooier, een beetje een afknapper dus na de Fiesta, Focus en Mondeo….
Het interieur ziet er altijd zo goedkoop en plastic uit bij ford, jammer want qua uiterlijk is het nieuwe design echt tof
Vind ‘m wel mooi. Iemand enig idee wanneer hij ECHT in de showrooms hier is?
Wat ik mooi vind van Ford is dat ze stappen naar de toekomst blijven maken in design. VAG blijft op dit moment steken in iets waar \’conservatieve evolutie\’ nog te grote woorden voor zijn imho.
Heb er hier een aan t einde van de strraat hoor
Dát noem ik nu eens een lelijk interieur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).