Formule1 overweegt beursgang, zou $10 mld waard zijn

Auteur: , 25 Reacties

Het miljardenbal dat de Formule1 heet is momenteel qua aandelen in de Formula One Group verdeeld over een aantal partijen, waaronder Bernie Ecclestone (5,3%) en durfkapitalist CVC (63,4%). Die laatste partij schijnt te overwegen een deel van zijn belang in een aandelenuitgifte van de hand te doen.

Als locatie voor deze Initial Public Offering (IPO) zou Singapore in de picture zijn, en zakenbank Goldman Sachs (die vorige week nog een leuke imago-oppoetser te verduren kreeg) zou zijn ingeschakeld om de boel op waarde te schatten. Als eerste schatting wordt een bedrag van 10 miljard dollar genoemd, een aardig bedrag voor zo’n organisatie! Bernie Ecclestone blijft ongeacht wat er gebeurt overigens zitten waar hij zit.

Ondertussen schijnt Ferrari, een bedrijf dat toch meerdere malen in verband is gebracht met een IPO, voorlopig definitief af te zien van een beursgang. Dit nieuws komt van Luca di Montezemolo, in een interview onlangs. Maar ja, we weten hoe onbetrouwbaar CEO’s in hun uitspraken kunnen zijn, dus we sluiten niets uit.25 reacties

geef ze 3L v12 motoren en voer de earo regelgeving van de pre-2009 periode weer in en dan is het gelijk 12 miljard!
@lambo4all: Voor jou, de waarde voor milieu activisten is dan 1 euro
@priusredbenzine: dat soort mensen kopen ook vaak F1aandelen.
jammer dat ze eigenlijk van die hoogtoerige v8en gebruiken in plaats van die v10s en v12s, ze gaan trouwens in 2014 met ik dacht 2400cc(?) turbocharged v6en, klinkt niet zoals ik het wou ;-(
@astonfreak: In 2014 gaan ze met 1.6 V6 turbo motoren rijden.
Lijkt mij persoonlijk helemaal niks. Ik zie ook liever de V12 en V10 terugkomen, ipv milieuvriendelijke en snelheidsverlagende geleuter.
@Specht: ow, ok 1600 dus, huilen met de pet op #haha
@astonfreak: Momenteel gebruiken ze atmosferische 2.4 liters, ik dacht dat ze vanaf 2014 met turbocharged 1.6l V6’en gingen rondrijden…Nou, ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Spa-Francorchamps kan om het insane geluid te ervaren, voor het te laat is.
@trigger565: ja dat is wel gaaf, alleen mis je dat v10 geluid niet in plaats van de v8’s?
@astonfreak: V10 heb ik nooit irl ervaren, maar ik herinner het me wel van op TV. Maar die V8 klinkt nog steeds gestoord. Vorig jaar stond ik in de tribunes langs het rechte stuk tussen la source en eau rouge op een 3-tal meter van de wagens, en je voelt je hele lichaam meetrillen, net als de betonnen vloer. Je kan je echt niet voorstellen hou luid het klinkt, ook bij het terugschakelen. Maar de hele ervaring, verbrande benzine, verbrand rubber en dat ongelooflijk geluid, en een dikke aanrader.
@trigger565: ja ik heb het zelf ook nooit ervaren maar ik zou het wel willen, maar ik moet het doen met de youtube filmpjes :-( , het lijkt me ook wel heel gaaf formule 1. maar dan wel het liefst op monaco :-)
@astonfreak: Voor €120 heb je een ticket voor het gehele weekend (vrije trainingen, kwali’s en races) en bovendien kan je ook naar allerhande andere races kijken tijdens het weekend zoals Porsche Supercup, F1000 of F3000, dus voor het geld moet je het niet laten ;)
@trigger565: ja het zou het geld wel waard ziin, dat geloof ik best, alleen jah 240 euries voor 2 personen vind ik dan nog wel veel ,want je moet ook nog aan andere dingen denken he ;-)
@astonfreak: Mja, wij huren met z’n achten voor 3 dagten een villa’tje in Malmedy op een tiental kmtjes van het circuit, kost €70 p.p. Dan misschien nog 30 euro voor het eten (veel van thuis meenemen) en al bij al valt het nog wel mee. Ok, het is duur, maar dat is 3 dagen kicken wel waard ;)
@trigger565: het is wel leuk om met 8 vrienden te gaan ja :-) ik hoop dat ik dat later ook nog is gaan doen, maar dan wel iets van classic le mans of het liefs mille miglia #klassiekerliefhebber
Nou aan mij verdient die eikelstein geen stuiver…
@norge: Lol
wij gaan al jaren met 6 personen naar spa van woensdag t/m maandag zitten op 2km van het circuit op een camping in een chalet voor 400 voor 6dagen met alles erop en eraan vat bier of 6 mee en laat gaan. alleen die kaarten van 120vinden wij totaal niks zit je daar wat in de bosjes of je moet al om 6uur op het circuit zijn. doe ons maar gewoon gold6 (Chicane) voor 440 per stuk beste plaatsen en lekker kort op de baan altijd dat geleuter over de kaarten wij zijn gemiddeld 1000euro p.p. kwijt voor een weekendje spa. Ga daar toch niet wat rond lopen met mijn eigen broodjes enz gewoon een lekkere dure friet van daar voor 5euro en nog 1euro extra voor de mayo zou dat wat spa is maar 1x per jaar maakt het dan nog wat uit wat het kost???
monza en barcelona zijn ook net zo duur met eten en drinken je gaat toch niet met je koelboxje in het vliegtuig zitten? nou weet ik ook waar dat woord zuinige hollanders vandaan komt. Geef mij maar bourgondisch LIMBURG!!!
@scuderiaguido: Niet iedereen kan zomaar €1000 over de balk smijten he. Als student moet ik daar een maand voor werken, is me wat te gortig. Vorig jaar had ik de silver 3 maar omdat we dit jaar met wat meer gaan en niet iedereen een vakantiejobje kan doen gaan we de brons eens proberen, we gaan er toch van smorgens tot savonds zitten. Ik koop m’n broodjes in een bakkerijtje op 1km van het circuit, daar kosten ze €3, is wat beter dan een pitta voor €7 die ik de eerste dag op het circuit kost, en even lekker. Maar goed, ieder zijn ding e :)
@trigger565: Poeff, is dat zo duur daarzo? Dat mensen dat nog betalen!
Je gaat mij niet wijsmaken dat je dit nieuws hebt gevonden op de India Tines en niet op de site van Quote http://www.quotenet.nl/biz/rolly-van-rappard-wil-f1-naar-de-beurs-brengen.php
f1 is erg mooi om te zien jammer dat het zo duur moet zijn
maar als het een beetje wil gaan regenen zijn geld wel waard
http://www.autojunk.nl/fotos/f1-nurburgring-2007/2427/4
Gewoon weer van die grote motoren erin gooien en minder techniek.
F1 naar de beurs, snap het niet zo. Eveneens met Facebook want koop never nooit FB aandelen want die zijn over 3 jaar toch geen zak meer waard. En ik maar denken dat de hele organisatie eromheen in feite “non-profit” is.
Wat geeft je dat idee?
Ik ga ook ieder jaar naar Spa. Ik vind brons juist wel wat hebben! Wij zitten altijd op de camping direct naast het circuit. Super gezellig daar. Ik vond de v10 het mooiste klinken maar de V8 klinkt ook wel vet. Ben benieuwd naar het geluid van die turbo blokjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).