Fornasari Gigi 311GT: een beetje vreemd…

Auteur: , 43 Reacties

Double Bubble tweezits retro-ness met Italiaanse styling en een Amerikaans hart. Yes, please?

Bijna elke week krijgen we wel een automerk onder ogen dat een spectaculaire nieuwe supercar wil maken, maar in 9 van de 10 gevallen negeren we deze net zo hard, want van die mooie plannen en gelikte shopjes komt doorgaans niets terecht. Fornasari heeft zijn strepen echter al verdiend met modellen die er ook echt kwamen, zoals de RR600 en RR99, dus voor hen maken we een uitzondering.

Van de Gigi 311GT is nog niet veel meer bekend dan een paar renders, dus laten we ons daar eens op focussen, in plaats van op de geclaimde topsnelheid van 340 km/u en 0-100 in 3,5 seconden.

Fornasari Gigi 311 GT

In de jaren ’50 (1956) reed de vader van Guiseppe Fornasari de Mille Miglia, en deze Gigi moet een eerbetoon aan de bolide uit die tijd worden, of zoals de Italianen het zelf zeggen:

Fornasari Gigi 311 GT comes from the Italian heritage of the beautiful GT of the 50s. Ideally links the Fornasari today’s production with Gigi Fornasari and his racing at the in 1956. All aluminum made, combines a spectacular shape with astonishing modern performance. Two seater, coupé or convertible, with front-centra engine and transaxle drive train with limited slip differential. Lightweight and powerful it is designed for your personal enjoyment.

De afmetingen bedragen 414 x 194 x 130 cm, met een wielbasis van 265 cm, en een geclaimd gewicht van 1000 kg. Lekker klein dus, zoals elk Fornasari-product. De daklijn met double bubble-thema komt heel Zagato-esque over, en als we hem enigszins en profil bekijken, dan komt bij mij als eerste de vergelijking met een Wiesmann op, maar dan een stuk minder gedrongen, met een minder afhangende kont.

Het zal nog wel even duren tot we hier een definitief resultaat van zien, maar zeg het maar: moet Fornasari dit aparte bakje gaan maken?43 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Doet me meer aan de aston martin DB4 GT denken.. Maar wel mooi!
@lamborgfan: maar dan wel een te heet gewassen DB4… Is net 4 meter! Da’s formaatje Polo! Beetje een dinky toy dus…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Of formaatje Countach, supercars horen immers klein en laag te zijn…
idd DB4GT….spuit hem lichtgroenmetallic en je bent klaar…..
Een paar goedkope sketchup renders en iedereen is overtuigt van het feit dat een nieuwe auto word gemaakt… Ik ga ook maar is wat 3den denk ik
@darkpluisje: O echt, waar staat dat dan??
@darkpluisje: Leer nu toch eens iets van 3D-software, knul. Sketchup is een straight surface modeler, ze komen pas de laatste paar jaren op de proppen met wat knullige tools voor organische vormen. Dit soort van ontwerpen wordt gemaakt in NURBS-based pakketten. Vermoedelijk in Rhino, ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze een maintenance contract hebben lopen voor Alias of ICEM surf.
@BaRa: Hahaha leer iets van 3D software :’) De reden dat ik sketchup aanhaal is de brakke kwaliteit van de render en omdat de meeste mensen op dit blog anders niet snappen waar je het over hebt en dit een kwaliteit is die zelfs in sketchup te halen is. Aan de shading te zien is dit een plaatje uit mental ray waar weinig aan gedaan is, het material op de auto in de tunnel is het standaard flakes-car paint material van mental ray en de rest zijn basic lambert/phong shaders. Hoewel auto’s vaak in nurbs worden gemaakt lijkt me dat hier niet het geval gezien de patches te groot lijken hoewel sommige van de shading errors en het gebrek aan detail er wel wat van weg hebben. Rhino lijkt me sterk gezien er weinig bedrijven zijn die dit gebruiken en mental ray niet standaard in rhino zit, als het nurbs zijn lijkt de kans op Maya het grootst. In het geval van een zwak subd model (maar dan verwacht je meer detail) zal het wel max zijn.
@darkpluisje: Zet negerin stem op: Oh no you didn’t…
Het mooiste zijn nog wel de boom reflecties op het plaatje van de kustweg :D
@darkpluisje:
De Mini-koplampen zijn toch al realistisch :)
Ik vind t wel wat
Beetje vreemd??? Dit is gewoon gaaf!! Eens een keer iets dat qua design boven de meute uitsteekt en dan is het meteen vreemd……
Wat een mooie auto, direct bouwen! Maar haal wel die rappers wielen er onderuit.
@ferrari94tr: ik vind ze stiekem best wel heel mooi :$ (niet de zwarte, maar de zilveren old skool kaas-rasper velgen)
“Lightweight and powerful it is designed for your personal enjoyment. ”

Klinkt als een advertentie voor een vibrator… ;)
Die bovenste foto: je krijgt vier wielen, vier uitlaten en nog een klein beetje auto…
gedwongenleaser
Ziet er erg goed uit, doe mij maar met die zwarte velgen!
En laat ik ook nog iets on topic zeggen…

Ik vind het principe heel leuk, en de renders zijn an sich niet verkeerd. Maar heel overtuigend vind ik ze ook niet, om eerlijk te zijn. Enkele details, zoals een achterruit die qua omlijsting niet op de double bubble aansluit zou ik zeker bij een render niet verwachten. Specs klinken natuurlijk goed, maar ja, iedereen kan wel wat roepen.
@ar156sw: Over dat achterruitje: Dat kan opzich nog wel kloppen hoor. Kijk maar naar vroeger. De Fiat 8V Zagato had iets dergelijks.
Erg gave bak!!
Dat interieur is wel heel erg Bentley
@bordeaux: je bedoeld Bugatti.
Dat riekt naar de Huet Brothers Coupe:

http://www.inautonews.com/wp-content/uploads/2012/09/2014-Huet-Brothers-HB-Coupe-3.jpg
@motoragent: not even close. Ja, coupé-vorm en vier wielen, maar daar stopt het toch wel bij.
Mooi interieur, maar wel een beetje een wazig exterieur. Ook een beetje te simpel die renders, sketchup ofzo?
@Vanquish: Blijkbaar ken je evenveel van 3D als darkpluisje… Ten eerste kan je dit soort van modellen niet bouwen met Sketchup (te organisch), ten tweede moet je een plugin gebruiken om je SketchUp-geometrie op die manier te renderen. Denk maar richting Vray…
@BaRa: Girl please, Ten eerste kan je prima dit soort modelen maken in sketchup (hoewel andere programma’s makkelijker zijn) dat jij het niet kan wil niet zeggen dat het niet te doen is. Ten tweede zijn er enorm veel plugins voor sketchup te krijgen (niet alleen het bekende vray maar ook maxwell, Irender etc.) Bij alle andere 3d paketten zijn renders ook altijd via plugins (danwel ingebouwd via plugin zoals bij mental ray vaak is) op de inhouse renderer na. Hoewel daar kwaliteit mee te halen is die veel beter is als deze denk ik niet dat hij hier gebruik is (gezien het flaky material). Denk alsjeblieft niet dat omdat je 2 polymodel tutorials hebt gevolgd je veel van 3d afweet knul
@BaRa: Hier volg deze is, weet je volgende keer waar je het over hebt http://www.carbodydesign.com/tutorial/20049/car-3d-modeling-in-google-sketchup/ ;)
@BaRa: Wat darkpluisje zegt ;).
@Vanquish: ja een keer een tutorial max volgen geeft je geen recht om zo hoog van de toren te blazen hoor, kom nou :P
Zet maar op de oprit
Niet fotoshoppe maar bouwen. Veel gemaakte fout.
Iets te bobbelig en niet helemaal mijn ding. Maar ik kan best begrijpen dat er mensen voor zouden vallen.

Als ze het klaar krijgen voor de prijs van een ginetta zou het misschien zelfs verkoopbaar moeten zijn.
Mooi modelletje. Geen spek voor mijn bek helaas, maar ik hou hem graag in mijn toptien ;-)
Op zich leuk, maar zo’n ding ontbreekt t aan eigen identiteit. Als ik zoiets wel koop ik wel n goede replica. Dit is van alles net niet? Ik vind t retro concept best leuk, maar nu zijn er uit n grabbelton allerlei elementen getrokken en bij elkaar gegooid. En 0-100 in 4 seconden op spaakwielen?? Die dingen zijn niet voor niets sinds de jaren 60 vervangen…
Doet me denken aan de klassiek Fiat en Abarth modellen.
Ja! Maken! Maar niet de versie van foto 1. Van de andere foto’s. Zonder de dikke diffuser en met de mooie spaak wielen. En wat een gaaf interieur. En als we dan toch aan het coachbuilden zijn dan de nieuwe Gumpert Tornante ook maar meteen bouwen. Da’s ook zo’n gave auto.
whahahahahaha .. die spaken ..
en dan in 3,5 seconden naar de 100 km/h ..

suffe computerspelletjes generatie ..
Fornasari kan beter opdoeken als ze niks moois maken…
@kickass:
Dat heb ik met VAG….
@jrk68: Maar dat wisten we al…
ziet er uit als een Trabant in dat oude spel van Davilex A2 Racer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).