Forza Horizon – de gaafste racegame ooit? [trailer]

Auteur: , 99 Reacties

Het is inmiddels al even bekend dat Forza Motorsport gaat uitbreiden, en wel onder de naam Forza Horizon. Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij dit spel niet zozeer om statische races, maar kun je er de vrijheid opzoeken. Inmiddels is ook de eerste trailer op het internet beland.

Forza meets Need for Speed? Het lijkt er wel een beetje op. In Horizon gaat het dus niet meer alleen om races waar de route al vastligt, maar kun je rondrijden in het verkeer en met je pk-monster rondjes draaien om onschuldige medeweggebruikers. Ook is er voor het eerst de mogelijkheid om ’s nachts te racen en kun je van het asfalt af, want er schijnen 65 verschillende type ondergronden in de game te zitten.

Het speelt zich af in een wereld die gebaseerd is op de wegen van Colorado. Veel ruimte, nog meer bergen en een virtuele hang out genaamd Horizon Festival. Daar draait het om de show, muziek, DJ’s, vrienden en feesten. Verder kan er worden losgegaan op driftsessies en burn-outs leveren nu opeens punten op. En er gaan verhalen dat ej moet racen tegen een heli. Jup, een ware schok voor de verstokte Forza-adept. En wie weet vinden de échte racegameliefhebbers dit wel helemaal ruk.

Vanaf 23 oktober komt Forza Horizon -in ieder geval in de VS- in de schappen te liggen. Bekijk de trailer HIER, begeleidt door een aardig #wubwubwub-deuntje. En ja, dat is de nieuwe Viper GTS die centraal staat.

Forza Horizon99 reacties

Tsss ,nep game ,nog geeneens kinderen die op de weg spelen.
@norge: Beste Racegame ooit: Carmageddon of NFS 3 ?

Als je een zogenaamde race-sim wil, kun je beter in real-life naar het circuit gaan; G-krachten zijn in het echt toch anders dan met een controller :P
@dawwg: Wat je zegt, een race-sim. Sim = simulator en dus niet real life. neemt niet weg dat je wel gelijk hebt maar een simulator is altijd buiten de realiteit om.
@dawwg: Circuitbezoeken hangen volledig af van je budget. 50 euro voor een game waar je verschillende maanden mee kunt bezig zijn, of pakweg 100 euro voor een trackday of enkele rondjes Nordschleife en dan nog eens 100 euro benzine/diesel en eventueel huur van een circuitwaardige auto (of nog meer voor koop & onderhoud ervan). Dat maakt een redelijk verschil ;) En dan hebben we het nog niet gehad over snellere slijtage van banden en remmen. Op circuit rijden, graag hoor, maar een mens moet nog kunnen eten ook hé :P
@Revvji: in het echt blijft het toch echt een stuk vetter om te doen. Daar kan voorlopig geen PlayStation of Xbox tegenop. Het kostenaspect slaat nergens op omdat het echt twee verschillende dingen zijn. Das hetzelfde als het vergelijken van een televisie met een Rembrandt omdat je naar allebei de zaken kan kijken;-)
@CBR600rr: Het is inderdaad een moeilijke, zo niet onmogelijke, vergelijking. Maar hoeveel kost het om elke maand eens een dagje op circuit te gaan rijden met iets waarmee het ook wat leuk is? Dat kan gerust onder de 150 pk blijven, maar het is nog steeds een 2e auto om aan te kopen en te onderhouden. Ik schat dat je daarmee makkelijk aan 500 euro per maand zit? Of overschat ik dat?
Dat lijkt me toch geen bedrag dat iedereen zomaar elke maand aan de kant kan leggen? Toch niet als je kinderen hebt en/of wat wil sparen om te anticiperen op tegenslagen.. Dan denk ik dat zoiets een – weliswaar mager – alternatief kan bieden als je je nu en dan eens wil uitleven met autootjes.
@CBR600rr: Er zijn trouwens waarschijnlijk zelfs nog minder mensen die een Rembrandt kunnen betalen. Maar dat terzijde ;)
Heb alle Forza’s al gespeeld en deze lijkt me ook gaaf, wel heel anders dan wat je van Forza gewend bent maar wel heel gaaf :p
Gran Turismo 5 is en blijft de baas. Mooi en zeer realistisch! Zoals het hoort bij een racegame.
@Audiboy: sorry maar forza is echt een stuk realistischer dan GT hoor, echt wel
baap via Android app
@loloo: Er is niets realistisch aan Forza of wat voor console-racegame dan ook.. ze zijn allemaal 1 pot nat en crap!
GOD via Android app
@Audiboy:

Realistisch? Doe mij ook wat van dat grij!
@Audiboy: Als je realisme wil is er maar 1 keuze: iRacing
GOD via Android app
@derx: nooit uitgeprobeerd, nooit aan toegekomen, beter als de betere simbin sims?
@GOD: SimBim maakt hele goeie games, maar heeft geen lasergescande tracks, lasergescande auto’s, een tire banden model wat gebaseerd is op natuurkunde, en niet op “in deze situatie heb je zoveel grip”, officiele races waardoor online gamen geen crashfestijn is en een van de weinige racesims die door pro drivers (oa. Shane v. Gisbergen (AU. Ford V8), Dale Earnhart jr, JP Montoya) gebruikt wordt als training tool. Zie ook: http://www.iracing.com/testimonials/
@derx: Gewoon in een echte auto stappen, zeer realistisch :D
@michelyman: True. Maar die waar ik dagelijks in stap, houdt het bij 90 pk en een saai onderstel.. ;) En vooral: een vangrailtje of een medeverkeerdsdeelnemer raken is meteen een iets groter drama :P
@Revvji: Zelfs 90pk (en FWD) en wat onderstuur in een rotonde geeft meer adrenaline dan een computer-game ooit kan geven :)
@dawwg: Maar ook meer hartaanvallen. De auto waar ik momenteel mee rijd, moet ik na mijn studies beginnen terugbetalen aan m’n ouders. Dus ik mag er niet aan denken dat ik thuis moet gaan uitleggen dat er “iets fout gelopen is”. :P En bij een nog vrij onervaren bestuurder zit die kans er natuurlijk altijd in ;)
@derx: Live For Speed voelt anders ook wel héél netjes aan hoor :)
baap via Android app
@derx: Jij weet het.. +1! IRacing is op dit moment de koning in SIM-racing!! Lasergescande tracks, officiele referee’s bij online wedstrijden!! Toptoptop…
@Audiboy: Ik heb mij onlangs GT5 aangeschaft omdat het maar voor 20 stond – en omdat ik geen geld heb om naast een PS3 nog een Xbox aan te schaffen – en ik moet echt zeggen dat ze bij Sony geluk hebben dat ze kunnen teren op de naam. Qua content trekt het maar op weinig (die standaardauto’s, damn, sommige zien er echt héél lelijk uit, en geen degelijk interieur, da’s echt lachen met PS3-eigenaars). En de decors konden grafisch ook wel beter, zeker in de verte.. En ja, ik speel op HD ;) Geen Full HD, maar mijn tv-scherm is toch niet groot genoeg om Full HD nodig te hebben. Kijk ook eens naar de premiuminterieurs: cirkels zijn geen cirkels, maar achthoeken. Resolutie van templates kon daar ook beter eigenlijk.
Gelukkig rijdt het iets beter dan Forza, want anders ging ik me voor 20 euro zelfs nog compleet bekocht voelen…
@Revvji:

Tijd voor een nieuwe tv. Bij mij ziet het er erg goed en glad uit.
ik hoop dat de besturing blijft zoals het is als in forza 4!
@Matthijs: dat blijft zo, staat op de site van forza
en dan denk je waarom heb ik een PS3 en ik vind GT5 ook niet zo realistisch maar project cars komt eind dit jaar uit en die schijnt echt supercool te zijn
@rsvbf1: Ja daar wacht ik ook
nee dat is nog altijd GT5
Ik vind Gran Turismo 5 juist helemaal niet zo mooi, ja de filmpjes!…maar het spel zelf valt me bar tegen eerlijk gezegd.
En ja ik heb een Ps3 en geen NiXbox360.
@sanderm3: speel je op gulle HD? Want bij mij ziet het er briljant uit!
@Audiboy: full HD natuurlijk…
@sanderm3: Gewoon 3d tv kopen en GT5 op 3d full hd spelen. Heel mooi en grappig met dat 3d effect :)
@VeniVidiVici: Koop een schroot-bakkie voor 500 euro en ga rally-crossen in real-life, dat is pas full HD !
@dawwg: Daar heb je zeker gelijk in, maar als het fout gaat druk ik toch liever op ‘Restart’ ;)
ik mis gewoon 2 functies in GT5 om je auto heen kunnen kijken en autos kunnen bestickeren
@rsvbf1:

En fatsoenlijk geluid…
@jack_abarth: Is dat ook echt zo? Bij mij zou het inderdaad ook een stuk beter kunnen klinken, maar dat zou ook aan de tv-boxen kunnen liggen. Ik moet nog steeds eens proberen om m’n speakers (+ kleine woofer) eraan te bevestigen, ik denk er gewoon nooit aan :P
@Revvji:

Ik vind dat er een behoorlijk monotoon geluid uitkomt. Verschillen tussen het aantal cilinders is al bijna niet hoorbaar, en dat is iets, wat in mijn ogen, toch echt wel nodig is.
@jack_abarth: Ik heb wel nog eens gelezen dat het veel beter kan door het geluid door degelijke boxen te sturen, dan door inferieure tv-boxen. Als ik er eens de tijd voor vind, test ik het uit ;)
@Revvji: Er zijn op internet talloze filmpjes te vinden die het geluid van GT5 goed weergeven oftewel een stofzuiger. Heb er destijds €80 voor neergelegd…
http://www.youtube.com/watch?v=pn5OOsQ1RXI&feature=related
@The360box: Ik heb ook wel al verschillende filmpjes gezien, maar die zeggen vaak niet genoeg. In het filmpje dat jij postte klinken ze beide niet al te goed. En het Forza-filmpje was opgenomen met een videocamera? Dat trekt de vergelijking al helemaal krom. Maar vanavond heb ik misschien wel ff tijd, dan test ik het wel eens uit. (hangt af van hoe het studeren vordert, en het ziet er tot nu toe nog niet goed uit :P)
Ik heb voor het mijne 21 of 22 euro betaald (enkele weken geleden). Stond in promotie op Pixmania. Had het niet in promotie gestaan (30 euro dan dacht ik), dan had ik het ook niet gekocht, hoor.
@Revvji: Mwa, ik heb beide games aardig lang gespeeld en van Forza kan ik wel zeggen dat het voldoet integenstelling tot GT5…
@The360box: Ik heb daarnet nog even GT5 gespeeld en het klinkt inderdaad niet erg goed. Ik was aan het racen met een 430 Scuderia (standaard motor) en hij klonk werkelijk als een stofzuiger. Net alsof er een supercharger op zat.. Morgenavond misschien eens boxen aansluiten en luisteren naar het verschil..
@The360box: FM3 & 4 heb ik nog enkele keren gespeeld bij een maat, maar toen heb ik eigenlijk amper op het geluid gelet. Vergelijkingsmateriaal heb ik dus niet ;)
Vet een kruising tussen NFS the run en NFS pros street onder de naam van forza? ik zou er bijna een xbox voor kopen…
@phantom95: Nee, nee en nee.. Een mix van Test Drive + FM4. Alhoewel ik de physics nog betwist..
@The360box: Die physics zien er inderdaad niet al te goed uit. Mocht je die inhaalacties met die Viper proberen in gelijk welke andere sim (en al zeker in het echt) lag je hoogstwaarschijnlijk ergens te kermen naast de weg..
@Revvji: Met zulke physics denk ik wel en dat merk ik ook in FM4 waar ik liever cockpit rijd omdat ik anders elke bocht eruit glijd.. Niet erg real maar voor mij nu de beste sim op de Xdoos.
@The360box: Zo zie je maar. Ik ben nu al afgestapt van de cockpitview in GT5, het ontneemt gewoon veel te veel zicht. En de interieurs zien er dan nog niet eens heel goed uit ook…
Iemand een linkje naar het filmpje in HD?
Neem aan dat ie niet in 8-bit is.
Helemaal mee eens!! Elke forza is goed en deze krijgt dezelfde besturing, ik kan niet wachten met pre-orderen.
Dit spel lijkt overigens ook erg op tdu 2 wat ook leuk is, maar heel nep, dus dit wordt geweldig.
GOD via Android app
Ik wacht al een paar jaartjes op GTR3 voor pc. Arcade spellen als nfs, forza en gt5 zijn niets voor mij. Vroeger waren ze wel leuk maar tegenwoordig echt bagger.
@GOD: Misschien ligt het aan mij, maar ik vind GTR2 echt niet goed rijden.. Rond de periode dat ik dat spel nog speelde, was ik ook vaak bezig met RFactor en Live For Speed 2, en die voelden toch stukken beter aan. LFS stak er met kop en schouders boven uit, maar het gebrek aan user generated content vond ik echt jammer.
GT Legends, die uitbreiding op GTR2, reed dan wel weer erg goed, vond ik.
ik kan niet wachten!
Niet Forza meets NFS (shitspel sinds 2002), maar Forza meets TDU2 (ook behoorlijk shit). TDU2 lijkt er namelijk meer op: dynamische dag/nacht cyclus (heeft NFS voor zover ik weet niet gehad), offroad en onroad allebei groots aanwezig in open wereld (NFS is nauwelijks open-wereld te noemen, laat staan met echt offroad)…

Grote verschil met TDU2 is dan dat Forza wel een serieuze game kan neerzetten wat Atari twee keer heeft nagelaten en nu een flinke klap oplevert.
@HDM: Ooit gehoord van Hot Pursuit. Was behoorlijk arcade(Critereon>Burnout) en daar waren stukjes offroad en dag/nacht. Deze game was ondanks de arcade leuk om te spelen. Recent komt Most Wanted weer opnieuw uit trouwens(critereon)
http://www.youtube.com/watch?v=0-Imb_hTVmw
@The360box: Ik ga die nieuwe Most Wanted zeker halen op PS3!
vond HP niet zo geweldig maar deze wordt weer heerlijk!
GT5 blijft stilstaan en Forza neem de macht over met updates en nieuwe gamevarianten.GT5 doet al bijna maanden niks interessants meer voor de spelers. Ik vind persoonlijk GT5 mooier kwa graphics en vind Forza mooier met geluid/beleving en aanpassings mogelijkheden.
@bsxc2: Dat van die graphics vond ik met FM3 nog wel opgaan maar bij FM4 werd dat ook te niet gedaan. De kwaliteit staat erg hoog bij FM in tegenstelling tot GT waar ze nota bene 5 jaar de tijd gehad hebben…
Ik hou van die “open wereld” auto games als tdu. Komtie ook voor de ps3
@snelweg: helaas voor de mensen zonder xbox, maar hij is dus alleen voor de xbox 360
@snelweg: Forza op PS3? Ik hoop met je mee, maar ik vrees dat die ijdel zal blijven ;)
Dit bevalt me wel. Ik vond TDU, en dan vooral deel 1, ook al heel tof, het was alleen zo doodzonde dat alle auto’s de handling van een winkelwagentje hadden.. En dit ziet er sowieso stukken beter uit!
@timmmehhhh: Precies, concept komt van TDU, geweldige game was dat alleen was handling inderdaad stront en was geluid ook poep! Allemaan mods maakte het enigszins beter!
@baap: Leuk om te zien dat er nog meer mensen iRacing spelen hiero! Er is gewoonweg geen racegame realistischer dan dat. Binnenkort lekker op Zolder scheuren wanneer die uitkomt!
ik heb 257 gereden in een BMW cijfertjes huppeldepup ..

(ja .. want dit is wel het goede topic) ..
Gelukkig een ps3 en xbox 360. Plus af en toe ritje op the green hell :p
Wat een verschrikkelijk slecht spel, de crash-effecten zijn waardeloos en het is een soort NFS UG met al dat botsen en zooi.
Word zeker wel vet!
http://www.youtube.com/watch?v=4NSjfaSw4_M&feature=youtube_gdata_player deze komt voor PS3 en XboX het lijkt mij een mooi racespel met realistische geluiden komt eind dit jaar
@rsvbf1: Ziet er inderdaad gaaf uit. Ben altijd groot fan geweest van GT5, maar de snellere ontwikkelingen van Forza 4 en de triest trage release van GT5 maakten we wel aan het twijfelen. Project CARS kan je tenminste op beide consoles spelen en daarmee hoef ik niet meteen nieuwe console te kopen en alternatief stuur voor mijn G27… Stuk aantrekkelijker :-)
@rsvbf1: heb de beta hiervan gespeeld ziet er idd leuk uit geluid is top maar physics zijn wat minder in mijn ogen is te veel arcade
@nicktexel: Is er ook een bèta voor PS3? Want ik vrees dat mijn laptopje dat niet erg goed zal kunnen draaien..
@Revvji: niet dat ik weet.
@rsvbf1: Als ik wat footage kijk ziet er het erg arcade ala Shift 2 uit helaas..
Forza meets Test Drive: Unlimited! Inderdaad gaafste racegame ooit!!
Blijft een kut spel, puur omdat het niet op de PC komt. En ik ga zeker niet voor 1 spel een XboX of een PS3(GT5) aanschaffen.
Het blijkt 65 grondsoorten, niet schijnt
Belachelijk dat forza niet voor de PS3 te krijgen is!
Kost ze een heel stuk winst!
@jeffreym3: Forza is (mede) ontwikkeld door Microsoft. Dus het zou wel eens heel goed kunnen, dat zij onrechtstreeks heel wat winst verliezen, mochten ze het wel uitbrengen op PS3. Want ik vermoed dat Forza een van de grote redenen is, at mensen een xbox kopen. De meeste andere bestsellers zijn (denk ik) op beide consoles beschikbaar.
Het “belachelijkste” zal dan wel nog zijn dat het niet op PC uitgebracht wordt/werd. :(
@jeffreym3: Valt wel mee, ik heb er een Xbox voor gekocht.
@Jochempie: Als uiteindelijke keuze tussen PS3 en Xbox? Of naast een PS3? De PS3 heb ik samen met mijn broer gekocht, en omdat hij vooral een PS3 wou (na ook mindere ervaringen met een 1e generatie Xbox) hebben we uiteindelijk daarvoor gekozen. Maar had ik Forza (de nieuwere) en GT5 kunnen vergelijken voor het maken van die keuze, ging het waarschijnlijk toch een Xbox geweest zijn. Maar ik heb heus het geld en de zin niet om nog eens bijna 300 euro neer te leggen voor 1 spel hoor..
@Revvji: Ik heb gewacht tot GT5 uitkwam, gezien, gespeeld. En besloten de Xbox te kopen met Forza. Geen spijt!
@Jochempie: Dat kan ik geloven! Ik troost me met het feit dat GT5 voor mij toch iets beter aanvoelt qua besturing.. ;)
@Revvji: Ik kon niet overweg met die starre camerapositie achter de auto, die mag van mij een beetje swingen!
@Jochempie: Da’s een camerapositie die ik in gelijk welk spel amper gebruik. Meestal speel ik interieurzicht, maar in GT5 doet dat wat benauwend aan en onteemt het iets te veel zicht om goed te zijn. Ook vrij donkere interieurs. Daarom is het nu vaak gewoon fullscreen (ook geen motorkap zichtbaar). In Forza zijn de interieurs op dat vlak gewoon perfect (en ze zien er meestal beter uit ook).
Na-Aperij van Forza. Bij NFS Most Wanted heb je de mogelijkheden al om vrij rond te rijden en deel te nemen aan races en achtervolgingen.
30 Oktober komt NFS Most Wanted uit dan zullen ze weer een flinke tik uitdelen aan Forze huppeldepup.
Gran Turismo is een simulator die alleen leuk is als je nog geen rij ervaring hebt en bezig bent met het behalen van je rijbewijs.
@bempi: Ik heb m’n rijbewijs en ik speel het nochtans vrij graag hoor..
TDU heeft ook hetzelfde concept als NFS en die halen toch ook een behoorlijke verkoop? Het valt alleen maar af te wachten of het publiek van Forza zit te wachten op zo’n concept, en of het publiek van TDU/NFS zit te wachten op betere besturing..
Je zou er bijna een Xbox voor aanschaffen…
Er komt ook een nieuwe NFS Most Wanted. Lijkt mij ook wel wat.

Muziek is trouwens Show me a sign van Modestep
is dus echt een Test Drive Unlimited kloon, hopelijk zitten er ook veel snelle SUVs in en worden de auto’s vuil bij het offroad gaan!
@Jantje_555: En de graphics zullen een stuk beter zijn. Ik ga hem denk ik wel kopen.
supervet! ik denk dat ik hem wel ga kopen, heb ook forza 3&4
24 minuten informatie + gameplay:

http://www.youtube.com/watch?v=pGx3Uif3maA
Bye bye beste racegame, gaat nu foute kant op….
Ik had eerst een xbox 360 met forza 4, uiteindelijk begon het te vervelen en kocht ik een ps3 met gt5, maar wat een slechtspel is dat zeg, zeggen ze wel dat ze 1000 auto’s in hun spel hebben, maar 1/5 is daarvan maar premium, dat wil zeggen dat ze een cockpit hebben. Ik vond het zo’n slecht spel dat ik nu weer besluit om weer een xbox 360 te kopen met forza 4 en een playseat. ik hoop dat Forza horizon een leuk spel word en niet dat het een mix van NFS en forza wordt, het zou leuk zijn als het meer op TDU ging lijken met het geluid de gameplay en beelden van forza, het zou ook leuk zijn als je BV echt moet tanken of wachten voor een spoor, dat maakt het nog meer realistich!
FM4 omdat 242T en 855R!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).