Foto’s: Politieauto vs lantaarnpaal

Auteur: , 68 Reacties

Utrecht. Eerder vandaag. Een politieagent op weg naar een aanrijding maakt onvrijwillig kennis met de buigzaamheid van een lantaarnpaal.

De sterke arm der wet rijdt -zeker in de Domstad- in grote getale rond in geprepareerde Tourans. Ondergetekende ziet ze er zelden overdreven hard rijden, maar als ze het doen, kán dat natuurlijk hevigst misgaan. Zo ook bij de agent die op de Vleutenseweg zijn dienst-VW met de nodige snelheid tegen een lantaarnpaal zette, en maar net voor de gevel van een Surinaamse eettent tot stilstand kwam. Althans, het lijkt er op dat hij het muurtje net niet aantikte. Gelukkig raakte niemand zwaar gewond.

Commenter @Bigcar was erbij en legde de nasleep vast op foto. Meer bewijsmateriaal op Autojunk.

Dat er bij de politie het nodige dienstmateriaal stuk gaat (logisch, waar gewerkt wordt…) is geen geheim meer. Zie ook deze statistieken. De lantaarnpaal in betere tijden zie je HIER. Of de auto in kwestie zonder optische- danwel geluidssignalen reed is ons niet bekend, al meent de uploader dat er geen zwaailichten of sirenes aan stonden.68 reacties

Z’n achteruitrijlichten staan aan. Zou ie geprobeerd hebben er vandoor te gaan?
@E34M5Touring: :P Het is al jaren bekend dat de politie niet kan rijden, dat werd trouwens meerdere malen bevestigd in blik op de weg.
@agera: Schieten kunnen ze ook al niet, lijkt alsof ze anno 2012 alleen nog goed zijn in het boetes uitschrijven …
@E34M5Touring: Volgens mij zijn dat de knipperlichten
@mopar: Zou ook kunnen, ik probeer zo min mogelijk naar de achterzijde van een politieauto te kijken…..
@E34M5Touring: Wel naar de voorzijde? Dan vind ik deze op de foto nog best aanschouwbaar.
@E34M5Touring: @mopar:
klopt, dat zijn de knipperlichten
Waren het @rechercheurs of gewone agentjes die trek hadden in een Surinaams broodje?
@norge: Het was de @rechercheur :P om aan te tonen dat deze VW zeer stevig en solide en beter zou zijn als die “Japanse meuk”. Maar kwam er uiteindelijk toch achter dat hij verkeerd zat :P
@agera: dat weten we nog niet, de uitslag van de kia moet nog binnenkomen.. die heeft bigcar gemist..
@dennisr:De Kia miste de paal en heeft maar een Hotdog gehaald.
@dennisr: hmm.. zou best ’s kunnen dat ik (heel) wat gemist heb. drukke tijden ;)
Jammer dat we hier geen ‘vind ik leuk’ knop hebben…
Zwaailichten hoeven ook niet aan… Maarre:

“Ondergetekende ziet ze er zelden overdreven hard rijden”

Ik zie ze bijna altijd overdreven hard rijden, vooral in bochten…
@utr1984: Ik las het ook bij een nieuwsbericht op RTV Utrecht. Reageerders aldaar die klagen ook over het rijgedrag van politieagenten in Utrecht. Serieus, WAT mis ik. Zie het echt zelden tot nooit.
@utr1984: 40 in z’n 3 in een 90-gradenbocht gaat makkelijk…
@utr1984: Maar jij rijdt natuurlijk met circa 20 a 30 door de bocht. Is niet goed voor ’t milieu en je aanrijtijd. Moet je na de bocht weer gas geven en de wagen op snelheid zien te krijgen.
utr1984 via Android app
@Emile_Benz: zeg ik dat dan? Ik zie ze regelmatig als idioten door het verkeer jakkeren, vaak zijn dat van die jonge agentjes die het kenbaar wel leuk vinden zo’n Touran…

Een keer stonden ze wat raar op de weg voor een verkeerslicht geparkeerd. Dat hadden ze zelf ook door, dus in plaats van de auto even in de achteruit en van de weg te rijden gingen ze maar een auto voorbij, door rood en dan weer rustig verder tuffen. Afgezien van dat ze af en toe duidelijk naar een gevalletje toe moeten, weten ze maar al te goed misbruik van hun positie te maken.
utr1984 via Android app
@utr1984: Overigens was dat ook op de Vleutenseweg – zat daar ooit op kamers :)
Tja de Nederlandse politie die rijdt in een Mitsubishi Space Star is uberhaupt niet serieus te nemen.
@agera:

Hahaha het kan nog erger, *kuch* belgië *kuch*
Maar geef je groot gelijk, toch is het ze laatst gelukt met die Mitsubishi een vriend van me aan de kant te krijgen die 180 reed op de A20 :S
@agera: In Utrecht rijdens ze rond in een focus ST:
http://www.focus-st.nl/forum/Diverse/Politie-ST.png
Vind ik nog wel kunnen.
@mopar: Bijna goed. Van de Focus maken ze portretjes, de Tourans rijden ze. Bij voorkeur tegen palen.
@mout: Ik zie hem anders vaak genoeg rijden in Utrecht. Maar ze gebruiken hem alleen voor achtervolgingen bij alcohol controles.
ik werk naast Autoschade Friesland, hoe vaak er Politie auto’s op trailer binnenkomen is echt abnormaal.. kan het niet laten om te grijnzen als ze weer de bocht om komen met een kapotte Touran.. gun het ze wel, ongetwijfeld leuke mensen die agenten.. na 5 uur..
@dennisr: Wat wil je ook met die Tourans ,die dingen hebben een wegligging van een koelkast op wielen.
@dennisr: wat is daar nou weer grappig aan? Toch kut dat die idioten niet hebben geleerd te rijden en dat wij uiteindelijk ze moeten betalen! Of dacht je dat ze 2 maanden salaris inhielden?
@mightymike: & @bowie: moet er maar het beste van maken.. dan lach ik ze wel uit.. die belasting betaal ik toch wel dus dan ga ik niet 2 keer janken, 1 keer als die blauwe envelop komt en 1 keer als er weer een touran bij de buren word afgeleverd..
@dennisr: Grijns maar lekker verder, wordt toch allemaal gerepareerd op kosten van de staat….dus van onze belastingcenten! Da’s lache he?
Ach de politie had gewoonn honger, kan iedereen overkomen.
Het lijkt wel alsof er een moord is gepleegd. Er is wel heel veel roodwit lint gebruikt. Zeker een straal van 50 mtr om de auto is afgezet. Als ik een aanrijding heb zijn ze te lui om te komen. Want dan kunnen ze ergens anders geen bekeuringen uitschrijven die goed zijn voor een quotum.
ik hoorde trouwens dat politie auto’s in zekere zin onverzekerd zijn.. iemand die daar meer over weet?

lijkt mij niet onlogisch.. welke verzekering gaat nou auto;s verzekeren waarvan de kans groot is dat ze een ongeluk krijgen..
@dennisr:
Klopt rijks eigendommen worden niet verzekerd.
@giordino: Premie zal ook wel niet te betalen zijn zo.
@dennisr: Klopt wat @giordino zegt. Het is goedkoper om een nieuwe te kopen dan ze te verzekeren. Defensie voertuigen zijn ook niet verzekerd.
@pax1004: nou ik weet dat nieuw kopen niet gebeurd.. compleet restaureren is namelijk goedkoper dan nieuwe aanschaffen dacht ik.. soms worden er politie auto’s gebracht die ik zou doorsturen naar de sloop voor die ene achterklep die nog heel is.. maar dan gaan er gewoon complete zijpanelen in heb ik wel eens gehoord.. aangezien die apparatuur binnenin ook behoorlijk wat kost lijkt me dat ook wel een goeie optie..
@dennisr: klopt.
Om slachtoffers van een ongeval met een voertuig te beschermen is het wettelijk verplicht om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten beter bekent als een WA verzekering. Deze verzekering is van toepassing op alle voertuigen binnen de EU, met uitzondering van voertuigen die eigendom zijn van de rijksoverheid. In dit geval zou namelijk bureau schade afhandeling (kortweg BSA) optreden als verzekeraar.

stukje uit een verslag die ik eerder dit jaar moest maken over verzekering en belasting voor voertuigen.
@dennisr:

Hetzelfde verhaal in België met ambulances en brandweerwagens, of die onverzekerd zijn weet ik niet maar ze restaureren de meest onwaarschijnlijke wrakken daarvan ipv nieuwe te kopen en de apparatuur over te zetten.
Zal wel iets te maken hebben met de manier waarop die uitbestedingen moeten gebeuren en hoe duur die apparatuur daardoor gemaakt word.
bvb. zo’n flikkerlicht zou duizenden euro’s kosten? (hoe kan dat nu?)
@Hupke: ja zo’n lamp snap ik ook niet, vind het sowieso allemaal maar duur wat ze er in stoppen..
@bigcar: vay adamim waar blijf je onze reporter :P
@agera: haha ;)
ik weet dat de politie zich niet aan verkeersregels moeten houden (min of meer dan) maar hier in utrecht word je regelmatig overreden door politiewagens die zonder (optische) sirenes etc. rondscheuren…

je zou daar maar wonen =_=”
de bewoner op foto nr. 4 is anders ook niet echt gecharmeerd van de lantaarnpaal die z’n raam aan gort heeft geholpen ;)
@bigcar: Woon je in de buurt van de vleutenseweg dan?
Sjonge, het moet niet veel gekker worden….
Gisteren ook zoiets raars gezien:
Op weg naar huis van het Louwman Museum had ik nog een motoragent een beetje zien spookrijden en was bijna tegen een auto op geknald, de beste man ging daarna nog ff boos doen tegenover de bestuurder.. (of zo leek ’t :S)
hij zal wel gemaakt worden met de boete die ik laatst heb gekregen!!
Hahaha popo kan ook echt niet rijden he ;) Die motorrijders zijn echte bazen, maar die lui in auto’s mogen nog veel van die racelessen hebben ;)
the-budel-guy
@Thijsj: moet je me even vertellen wat een popo is
@the-budel-guy: politie, was vast wel moeilijk te raden he ;) sorry maar dit is mij al geleerd vanaf toen ik een klein kindje was dus dat zit er bij mij nogal ingebakken.
http://desmond.imageshack.us/Himg822/scaled.php?server=822&filename=kutwout.jpg&res=medium

Heh, ’t zal hem wel zijn geweest. Domme k*twout!
@theblackstig:

Nee, die rijd alleen golfjes en Subaru’s stuk :D
Wat raar, ik woon in Lombok (de wijk waar dit is gebeurd), maar heb niks gemerkt of gehoord hier van.
@Ozan: kwestie van de ‘politielintjes’ zo wijd mogelijk uitleggen…zodat zelfs fotocameras er niet meer bij kunnen komen ;-)…behalve @bigcar natuurlijk!
Ik irriteer me mateloos aan de politie hier in Amsterdam. Ze rijden te hard, rijden onnodig op de trambaan,zetten de sirene aan bij het kruispunt, om die vervolgens eenmaal er voorbij weer uit te zetten etc. Ik zou graag zien dat ze hun voorbeeld functie wat serieuzer namen. Dit lijkt echter gewoon op pech.Hoe gaat het met de lantaarn paal?
@nostravinniedus: de lantaarnpaal heeft naast lichte keuzingen en een beetje ‘au au’ geen klachten.
@nostravinniedus: die zwaailichten gaan aan om veilig de kruising over te kunnen en daarna worden ze terug uitgezet, anders heb je continu dat gejoel boven je hoofd en op straat
@ Norge, ik heb enkele maanden met een vervangtouran gereden, ding schakelde slecht, elektronicaprobleem a volonté, deuren die niet goed sloten wegens slechte bouwkwaliteit enzovoorts, maar op de baan liggen, doen ze goed hoor!
@Volvo_440_turbo: Een slecht schakelende Volkswagen? Ik dacht dat dat zo’n beetje het enigste positieve punt van die apparaten was… (Al gaan de versnellingsbakken van in het bijzonder de Golf V met bosjes tegelijk kapot…)
R.I.P. lantaarnpaal…
Zit je rustig tv te kijken komt er een lantaarn door je voorruit naar binnen. Das weer is wat anders op je zondag.
toevalig woon ik in utrecht en het gebeurt mij nog wel eens dat ik van de word gedrukt ( ik als fietser ja ja ) door een politie wagen meestal rond de klok van 10 ( koffie tijd ) zonder zwaai licht of sirene kort om die gasten zijn levens gevaarlijk
gevolg van dit alles: afgesloten weg die pas na 3 uur word vrijgegeven. de dupe van deze acties waren dus automobilisten en OV-reizigers (aangezien bussen er ook niet langs mochten).

erg zonde, zeker als je je bedenkt dat hier heel veel belastingcenten mee gemoeid gaan, denk bijvoorbeeld aan: ‘onderzoeks kosten van de politie’; schade aan de politiewagen; kosten personeel (er waren echt veel agenten ter plaatse, incl. bijbehorende materieel) en de buurtbewoners waren eveneens de dupe, aangezien degene die uit de wijk kwamen rijden een lange stuk achteruit terug moesten rijden, keren niet mogelijk, vandaar.

erg zonde, al die belastingcenten konden vele malen beter benut worden, erg jammer.
@bigcar: owja, laten we vooral de kosten van die lantaarnpaal niet vergeten ;)
Kom maar eens naar west-vlaanderen stikt er van de jonge agenten die vlugger willen zijn dan gewone verkeer. Overlaatst nog ingehaald door touran met 2 jonge knapen, een paar kilometers verder zaten ze in de struikjes, ze hadden eens bocht met sneeuw gevonden. Heb ze dan laten zien hoe je de handrem moet gebruike :p sukkels
@ RRenault, de enige écht fijn schakelde VAG waren mijn spiksplinternieuwe octavia 1.6 tdi die na 15 km in panne viel met een onherstelbare elektronica falen en de octavia 1.9 tdi van mijn broer

Wat heb ik van VAG nog gereden, nieuwe golf, nieuwe jetta, mijn octavia 2.0 TDI, nieuwe roomster, recente touran, 4-tal jaar oude A4 1.9 TDI break (superzware koppeling), oude golfjes, oude audi’s, waarschijnlijk vergeet ik er nog enkele…
@Volvo_440_turbo: ik heb een Polo gehad! vreselijk!
Het is niet alleen een lantaarnpaal die hij/zij mee had genomen.

http://www.youtube.com/watch?v=fHdbadQJ5wY&feature=g-u-u&context=G280bfcaFUAAAAAAAMAA
Moeten politieagenten eigenlijk cashen als ze schade maken, lijkt me dat de verzekering hier geen zin in heeft!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).