Fototopic: MINI Countryman John Cooper Works

Auteur: , 16 Reacties

De naam van autolegende John Cooper prijkt sinds enige tijd ook op een ietwat obese 4X4, en het is daarmee voor het eerst dat JCW een auto aanpakt met de aandrijving op alle wielen. Het uiterlijk was al bekend, evenals de prijs, nu kun je hem nog eens van alle kanten bekijken om jezelf af te vragen: wie zit er op een Countryman met 218 pk en rode biesjes te wachten?

Het 1,6-liter John Cooper Works-blokje levert ook hier 218 pk en 280 Nm aan koppel, dat middels een overboostfunctie tijdelijk op 300 Nm gezet kan worden. Straatstenen trek je er waarschijnlijk niet mee uit, maar in zeven seconden naar de honderd sprinten moet te doen zijn. Die tijd geldt voor zowel de handgeschakelde zesbak als de automaat met zes versnellingen. De top komt uit op 225 km/u (223 km/u voor de automaat) en het turbogeblazen vierpittertje slurpt op papier 7.2 l/100 km weg, tenzij de automaat wordt geopteerd, waarbij 7,9 liter per 100 km wordt gedronken.

Zoals gezegd; voor het eerst werd door motorsportdivisie John Cooper Works een 4X4 aangepakt, en dus worden de 218 paarden via het ALL4-aandrijfsysteem richting vier 18-inch velgen (19″ is optioneel) gestuurd. Samen met een sportonderstel met aangepaste veren en dempers, versterkte stabilisatorstangen en een koets die 10 mm dichter bij het asfalt staat zou dit zowaar scherp(er) moeten sturen. Alsof je Erica Terpstra op een paar sportschoenen zet. De Countryman JCW is verder aangekleed met een aerokit, en waag het niet hem zonder die hippe striping te bestellen.

Wat zulks kost? Welnu, vanaf december kan dit obesitasspeeltje van John Cooper Works voor €45.580 worden opgehaald bij de dealer. Daarvoor zou je ook 2,79 Dacia Dusters kunnen bestellen, maar dat geheel terzijde.

De auto werd begin dit jaar al onthuld, maar nu komt MINI met een marktintroductie die gepaard gaat met 191 nieuwe foto’s van dit apparaat. Bekijk ze HIERO.16 reacties

45 mile voor dat!? Dan moet je je hoofd wel heel hard stoten..
@lamborgfan: in België heb je hem al vanaf 32 mille
Je zou er ook een GT86 van kunnen kopen, heb je 10x meer lol.
@sdk16420: dan is de keuze snel gemaakt! ;)
Dan toch maar een 2e hands 330i.
Nee. Gewoon nee. Obees misbaksel. Kan me niet voorstellen welke doelgroep dit moet aanspreken.
Welk weldenkend mens schrijft een artikel rond 9 uur op een zaterdag? Ik ga weer slapen.
Brrr wat een lelijk en overbodig gevaarte.
gelukkig heb ik nog niet ontbeten ….
Bij MINI vond iemand het nogal lastig om te bepalen welke foto’s hij zou insturen.
Wat een sjagrijnig front heeft dat ding. Om over de rest van het hok maar niet te spreken. Mijn keus voor de lelijkste auto van 2012 award.
John draait zich om in zijn graf…
Je kunt veel beter een mini countryman cooper s met flink wat opties bestellen, dan heb je ook striping en blablabla voor 45k.
Wat een reclame voor de Dacia Duster weer…
Wij hebben er al een jaar 1 thuis staan, heel tevreden over.
Ben er fantastisch mee naar Italië gereden op wintersport. Mijn moeder is er erg blij mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).