Foutparkerende agente gaat helemaal los op burger

Auteur: , 111 Reacties

Het gepeupel: je zou er simpel van worden. Parkeer jij als wetsdienaar even je auto in een voetgangersgebied om je lunch te scoren, komt er zo'n NuKuBu je vertellen wat je allemaal wel en niet mag. Nou, dat heeft 'ie geweten, de brutale aap!

De agente in kwestie wilde in Arnhem met haar collega even een broodje scoren, want er waren even geen Porsches te achtervolgen. Een stukje verder wandelen, of je collega even laten uitstappen en later weer oppikken is dan natuurlijk uit den boze, want stel je voor dat je BMI onder de 25 zakt. Er werd dus in een voetgangersgebied geparkeerd, waarop een voorbijganger een afkeurende opmerking maakte.

Wellicht had de agente de rode vlag uithangen of last van het warme weer, want dezelfde voorbijganger werd op een salvo aan beledigingen getrakteerd waar de honden geen brood van lusten. Hij kreeg te horen dat dat hij ter plekke kon ‘doodvallen en een hartaanval krijgen’. Zo, die zit. Helaas was deze man een oud-journo van de GPD, en dus duikt dit verhaal nu in de media op.

Op de een of andere manier denken veel mensen tegenwoordig in rare termen van gelijkheid en gelijkwaardigheid. Alsof de wet ook van toepassing is op ons politie-apparaat, kom nou. Verschil moet er wezen, en wie het daar niet mee eens is, kan een scheldkannonade naar zijn hoofd krijgen. Man, hij mag van geluk spreken dat de lange lat er niet overheen is gegaan. Bovendien weten we allemaal wat een onaangepaste tuigtokkies die journalisten zijn, vraag maar aan Erwin Olaf.

Daarom vinden we het erg slap dat mevrouw (nou ja, haar leidinggevenden via een brief) nu alsnog excuses heeft aangeboden. In je minachting voor de burger moet je wel een beetje standvastig zijn, volgende keer de rug recht graag!

Foto credit: autojunk.nl111 reacties

dat is niet slim meneer de agent. welke leuke auto waar je in rijd.
@MAB: mevrouw de agente ;)
Die pet past ons NIET allemaal !
mevrouw de agente!
Deze journo mag nog van geluk spreken, dat ie niet getrakteerd is op een schop in zijn kruis om vervolgens in de boeien te worden geslagen.
@desoper: Wat doet hij fout, helemaal niks. Dit is een vrij land, dus hij mag z’n mening geven. En dat was dat ze daar niet mag parkeren (eig. is het geen mening maar een feit).
@masterstig: hoog tijd dat er is wat gedaan word aan al die politie agenten die denken dat ze boven de wet staan… Dit had mevrouw agent minimaal een schorsing op moeten leveren! En dan zeiken dat er voor de politie geen respect meer is
masterstig via Android app
@darkpluisje: Helemaal mee eens, sommige agenten (lees: de meeste) voelen zich echt té. Ze zouden beter moeten weten…
@desoper: gewoon keihard CITIZENS ARREST! CITIZENS ARREST! roepen… Mag ook, alhoewel, bij een agent…
Slechts een scheldkanonnade?
Ik dacht dat het onder vrouwelijke agenten tegenwoordig gewoonte is om het knietje te gebruiken…
Zo, is autoblog weer terug in de jaren 50 belandt? Zo’n opmerking als “Wellicht had de agente de rode vlag uithangen” kun je in deze tijd echt niet meer maken. Dat die agente zich niet professioneel gedraagt wil niet zeggen dat jullie dat ook niet meer hoeven te doen.
@oli4k:
Is waar, Autoblog mag socialisten niet met de vinger wijzen…
@oli4k: Denk dat ze hier op autoblog een rood kruis bedoelen ;-)
@oli4k: Misschien was ze echt wel aan de rode klats..?

Overigens is eerst doodvallen en daarna een hartaanval wel een beetje een rare volgorde..
@Ferry_76: scherp!
@Ferry_76:

Die agente gedroeg zich als een vieze hond.
En in de honden wereld betekend “val dood” ga liggen.
Dus feitelijk klopt het wel ;)
@oli4k: Dat van doodvallen vind ik toch wat erger.
Die journalist moet blij zijn dat ie niet met haar getrouwd is… Heb nu al medelijde met haar echtgenoot.
@moondustfocus: wie zegt dat ze een echtgenoot heeft!
@bbroek: Gezien haar actie kan de ook nog eens kloppen… Misschien is ze wel pot.
-edit: nutteloze bijdrage-
@oli4k

Ach,het stinkt hier op AB altijd een beetje naar vrouwenhaat, dus waar maak jij je druk om?
@glashelder: waarschijnlijk is @oli4k: dus een vrouw.
@glashelder: Stinkt? Ik vind ’t juist lekker ruiken.
Met zulke dikke reten moeten ze dat schuldgevoel na/tijdens/voor ’t vreten van zich af schelden.
Koos Spee: levensgevaarlijke situatie want voor hetzelfde geld… enz enz
Tja, als je van de politie bent mag dit schijnbaar allemaal. Als die man terug was gaan schelden had ie waarschijnlijk een bekeuring gekregen. Slaat helemaal nergens op dit. En dan klagen ze over het toenemende geweld tegen agenten. Met zo’n acties vraag je er zelf om.
@stanoow: Gebeurt vaak genoeg, sirenes om effe door rood te blazen, ’n kennis woont boven de bakkerij, daar staat dagelijks wel ’n politieauto op de stoep.
@kaasboerin: Ik zie het hier in de straat ook vaker gebeuren bij de snackbar.
@kaasboerin: yep, hier in Amsterdam ook!
j00rs via iPhone app
Moet je in Frankrijk of Duitsland eens proberen om een opmerking naar een Agent te maken. En verder ben je ook gewoon een lul als je gaat zeiken dat een agent fout parkeert.
@j00rs: waarom dan?
@j00rs: Inderdaad, waarom dan? Dat recht hebben wij toch in Nederland? Wat ze in frankrijk doen zal mij worst wezen.
@j00rs: hoezo ben je een lul als je er iets van zegt?? Als jij , tenzij je ook een landverrader bent, of ik een fout maak in het verkeer trekken ze ook een boekje. En als ik tegen een agent zeg dat hij/zij dood kan vallen dan word ik gearresteerd.
@rufctr01: Inderdaad. De politie heeft een voorbeeld-functie. Maarja, professionalisme is ver te zoeken bij de politie de afgelopen tijd; ze zijn al blij als ze een afgestudeerde VMBO’er kunnen krijgen om hoofd-agent te worden …

En zich dan maar afvragen waarom de burger geen respect heeft * zucht *
heeft zij weer, schelden tegen een oud-journalist.
Grote vraag blijft: wat heeft hij tegen haar gezegd dat er voor gezorgd heeft dat ze hem de huid vol gescholden heeft?
@awesome: Dat ze daar niet mag parkeren?
@jeffreym3: en wie is hij om daar iets van te zeggen?
@awesome: Een gewone burger. Net als dat wij andere burgers ook op hun fouten mogen wijzen!
@awesome: Sorry maar ze zijn zelf begonnen hoor, met burger hulp in te vragen, met de kliklijn, M anoniem en burgerwacht etc.
Niks nieuws toch? Tegenwoordig mag een agent(e) ook al excessief geweld gebruiken zonder gevolgen.

In R’dam hoef je een agent(e) al langer dan 2 tellen aan te kijken en men stopt al om te vragen of er ”iets” is.
Sir Smokalot is niet bekend met de vrijstelling die agenten in functie hebben? De agente mócht daar staan en de burger maakte daar volkomen onterecht een opmerking over. Dat de agente uit haar slof schoot is dan ook weer volkomen onterecht; ze moet daar eigenlijk tegen kunnen.
@oxymoron: Als mevrouw Agent daar staat omdat ze haar beroep moet uitoefenen en dat vereist dat zij daar de auto parkeert mag dat. Maar als daar wordt geparkeerd omdat mevrouw denkt dat de politie zich niet aan de regels hoeft te houden en ze te beroerd is om gewoon op een parkeerplaats te gaan staan en een parkeerkaartje te kopen omdat ze met haar dikke reet haar lunch wil halen heeft die man groot gelijk dat hij er een opmerking over maakt.
En ze heeft al helemaal nooit het recht om dan maar te roepen dat hij dood kan vallen en een hartaanval moet krijgen (wat niet eens mogelijk is in die volgorde maar soit)
Agenten denken tegenwoordig veel te veel rechten te hebben en trekken zich opvallend weinig aan van de plichten die ze hebben… (overigens zijn er natuurlijk ook goede agenten bij)
@EdwinV: Blijkbaar denk jij niet verder na dan je neus lang is, want de reden dat mevrouw de politiewagen zowaar voor de deur parkeert heeft niets te maken dat zij lui is of omdat ze haar vrijstelling misbruikt, maar omdat zij bij een melding niet eerst een kilometer moet gaan rennen vooraleer ze onderweg kunnen naar hun melding.
@anuspraeternaturalis: Misschien, maar geeft haar dat het recht om iemand maar helemaal uit te kafferen en dood te wensen? Ik dacht het niet…
@EdwinV: Daar ben ik het natuurlijk mee eens. De reactie van de agente was gewoonweg buitensporig…
@anuspraeternaturalis: gelul!! Als dat zo is dan vreet je je eigen gesmeerde bammetjes maar in de auto op, ben je nog sneller!!!
@anuspraeternaturalis: Ook totale lulkoek: http://www.politie.nl/KLPD/veel_gestelde_vragen/Wanneer_mag_een_politieauto_te_hard_rijden.asp

Komt er op neer dat de smeris alleen ‘ontzegging’ heeft als 1) het uit functie-uitoefening noodzakelijk is en 2) de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt.

Broodje halen hoort daar niet bij !
@dawwg: Er wordt nergens gesproken over te hard rijden, maar over parkeren…! Wel bij de feiten blijven.
@oxymoron: Vrijstelling om een broodje te halen? Daar is die vrijstelling niet voor bedoelt me dunkt
@oxymoron: Eindelijk een intelligente post…
vind sommige politie touaregs echt rare velgen hebben, gewoon een soort van karton
@rsvbf1: Pantser plaatjes zijn dat ;)
@rsvbf1:
Zeker die in Den Haag, die rijden op kruiwagenwieltjes.
Geen gezicht inderdaad.
Die op de foto is volgens mij zo’n geval in Scheveningen.
@jrk68: Haha, voor de strandjutters??
@jrk68: klopt, da’s daar bij Simonis. Overigens wordt die strook door iedereen gebruikt om te parkeren en volgens mij bekeuren ze daar ook niet voor…
@jrk68: op koninginnedag in veenendaal stond ie in de hoofdstraat bij een paar big bags met zand geparkeerd om eventuele zwarte suzuki swifts of ander gespuis tegen te houden ;)
@smoked: klopt die heb ok gezien er reed later ook een volkswagen met kenteken AA-…. voorbij
Misschien al eens nagedacht dat ze de auto daar parkeren omdat ze elk moment een oproep kunnen krijgen, mogelijk een reanimatie etc. Dan is het niet handig als de auto vijf straten verderop staat.
@rantheman: en daarbij komt dat een politieambtenaar in zijn uitvoering gevrijwaard is van alle verkeersregels en verkeerstekens. Dus mag er ook geparkeerd worden waar de burger dat niet mag. Zelfde geld voor het door rood rijden, al dan niet met of zonder toeters en bellen.
@rantheman: Hoe kmom je aan die wijsheid? Dit is echt NIET waar! Een politieagent(e) mag alleen de verkeersregels overtreden indien dit noodzakelijk is! Een broodje halen en daardoor fout parkeren is NIET noodzakelijk. Dan moet ze maar iets meer in de sportschool rondhangen als ze te lui is een stukje te lopen/rennen.
@jeffreym3: die wijsheid kan je terugvinden in het rvv icm wvw. Ik geloof voor het rvv artikel 91 en wvw artikel 141.
@rantheman: Kan je lekker interessant doen met je arikeltjes, maar men mag enkel de regels overschrijden indien noodzakelijk. Ergens parkeren waar dit niet mag omdat je snel in je auto moet kunnen stappen is geen noodzaak, enkel een constatering van de agenten en die mkoeten hier dus maar een andere oplossing voor vinden!
@jeffreym3: kan je lekker gepikeerd reageren maar jij vraagt mij waar ik die wijsheid vandaan haal. Ik zit hier niet om me gelijk te halen, ik geef enkel antwoord.
@rantheman: Hier zitten veel wet-analfabeten en Oost-Indiërs collega…
@Emile_Benz: ja ach, je probeerd ze met de beste bedoelingen iets bij te brengen en uit te leggen. Maar het als ik het niet mag dan hunnie ook niet gehalte blijft erg hoog. Helaas.
Politie mag verkeersregels (dus ook parkeerregels) overtreden wanneer dat nodig is voor uitvoering van haar taken. Dat is natuurlijk een ruim begrip en het halen van een broodje lijkt het wat op te rekken. Maar, wanneer ze tijdens (het halen van) de lunch een melding krijgen, moeten ze daar zo snel mogelijk zijn. Dan is het dus wel handig als die auto zo dichtbij mogelijk is.

Wat mij altijd verbaast is dat veel mensen enerzijds klagen dat de politie “altijd te laat is, nooit wat doet, niet durft op te treden, etc.” en anderzijds commentaar heeft als de politie zich niet lief, netjes en vooral “net als wij gewone mensen” gedraagt.

Neemt niet weg dat iemand die commentaar levert uitschelden nergens voor nodig is, maar ik kan me ook voorstellen dat je als agent dat gezeik af en toe zat wordt.
@ar156sw: Simpel: omdat er weinig begrip voor de politie heerst in ons land.
We zien hangjongeren, we zien woonwagenkampen en allerlei andere onbeschoftheden door bepaalde bevolkingsgroepen. Sommige mensen zijn bang om ergens heen te gaan door dit soort volk.
Maar het enige waat men de politie ziet is bij een fietslampjes controle, bij een mobiele flitsunit (ja, dat is een blabla-ambtenaar, geen politieagent), in het nieuws omdat ze een bonnenquota krijgen en, als ze fout parkeren om een broodje te halen.
Ja, dan is het lekker om de politie eens te wijzen op een foutje, ipv dat het andersom is!
Misschien dat de polietie eens reclame moet maken over het aanpakken van de dingen waarover de burger klaagt! Maar dat zal wel niet door 25 verschillende commissies heen komen etc.
@gregorius: Prachtig geschreven maat!
@ar156sw: Wel grappig.Ik heb een keer hetzelfde gezegd tegen een agent,wel beleefd, en kreeg toen heel beleefd (met u en zo)als antwoord terug dat als ze opgeroepen worden ze zo snel mogelijk weg moeten kunnen gaan. Edoch sorry hoor,iemand dood wensen omdat die er wat over zegt is niet goed te praten. Als ze me nu nog even uitleggen waarom de sirenes aangaan zodra ze een kruispunt naderen , en vervolgens na het kruispunt weer uitgaan, dan ben ik helemaal tevereden !
@nostravinniedus: omdat er situaties zijn waarbij het niet wenselijk is om met sirenes aan te komen. Denk aan overvallen, inbraken, zelfmoordpogingen. In deze situatie is het dan wel wenselijk dat er snel politie ter plaatse is.
@rantheman: net na het kruispunt? Wat een toeval toch elke keer…
@nostravinniedus: bedenk jij een andere reden dan..!
@nostravinniedus: en wat is het nou? Als ze een kruising naderen of er langs zijn? Op de eerste heb ik net antwoord gegeven. Maar dan moet je de boel niet verdraaien.
Of het nu wel of niet mag, feit blijft dat die agente blijkbaar dan niet het intellectueel vermogen heeft om de regels even uit te leggen, danwel normaal te reageren. A-sociaal en on-professioneel noemen we dat.
@jeffreym3: misschien is ze ook op niet al te intellectuele wijze aangesproken door journalist!? Ik haal tenminste niet uit het stuk hoe dat is gegaan. Het is de toon die de muziek maakt.
@rantheman: Ja precies. Omdat de burger agressief reageert moet zij dat ook terug doen. Zo werkt dat dus niet hè! Je bent een ambtenaar in functie en blijft dus rustig en professioneel! Dit word van je verwacht en daar worden ze ook op getraind. Ze hebben het dus inderdaad maar te slikken. En de man in zijn ongelijk stellen is veel ”stoerder” dan hem maar verrot te schelden.
@rantheman:
Als ik kijk naar het opleidingsniveau van een journalist t.o.v. die van een agent denk ik eerder dat ze te intelligent aangesproken is.
@rantheman: Kan zijn, maar dat geeft een agent nog niet het recht om iemand maar dood te wensen en te zeggen dat ze een hartaanval moeten krijgen. Agenten hebben nog altijd een voorbeeldfunctie in dit land…
@rantheman: dan hoor je daar als agent boven te staan. Zou lekker zijn als ze bij elk figuur dat ze probeert aan te houden helemaal door het geluid gaat…
@mrs250: en @ de anderen hierboven. Ergens moet ik jullie idd gelijk geven dat een politie ambtenaar altijd professioneel dient te handelen met inachtneming van zijn voorbeeldfunctie. Maar ik vind niet dat naar aanleiding van dit incident iedere politie ambtenaar over een kam geschoren mag worden. Net als in iedere organisatie heb je klootzakken en aardige(r) lui.
En die fotoshop velgen dan?
@gearhead:
Dat hoeft geen fotoshop te zijn, in Den Haag rijden ze echt zo rond.
De politie is je beste vriend.
Helaas neemt de politie ook mensen aan uit asociale kringen. Als je wat verder graaft (mits je zoals ik toegang daartoe hebt cq of kan verschaffen via derden), dan weet je dat mevrouw voor haar 18 behoorlijk wat op haar kerfstok heeft :) Vandaar dat die reactie wel raar is, maar niet vreemd.
Ik dacht er komt nog een leuk geenstijl-achtig filmpje, maar nee, een stom verhaal over dienders die een broodje gaan halen.

:(

Nu maar snel Wouter gaan bekijken in de Continental,
Ik lees hier en daar tussen de reactie’s het argument dat de politie fout mag parkeren om zo snel weg te kunnen rijden als ze een oproep krijgen.

Nu… Ze zijn toch met 2 op pad? Kan er één toch brodjes gaan halen terwijl de andere standby staat in de wagen? Als er dan toch een dringende oproep is kan de agent aan ’t stuur toch supersnel z’n collega oppikken?

Nu, hoe dan ook, deze dame is ZWAAR over de schreef gegaan. Ik durf zelfs te stellen dat dergelijk gedrag tegenover ‘klanten’ in een bedrijf vaak een grondige reden voor ontslag is! Zoiets doe je gewoon niet, PUNT!
@Rohrl-fan:

Fijn om te lezen/weten dat er ook nog mensen zijn die nadenken. Natuurlijk hoeven ze niet allebei uit die auto te stappen.

En ik heb het artikel gelezen; “Later kwam de agente in de auto langszij, aldus de Arnhemmer. Vervolgens kreeg hij te horen dat hij ter plekke kon ‘doodvallen en een hartaanval krijgen’, aldus Kuiper.”

Dus er zat ook nog enige tijd tussen het aanspreken van de man en het schelden van de agente.
Blijkt overigens ook geen enorm slimme agente… eerst doodvallen en dan een hartstilstand krijgen, die heeft ook een lesje biologie of twee gemist.
Leuk geschreven Smoke, moest niet per se een AB artikel zijn, maar wel leuk gedaan.
” Het gezag van een land, is de spiegel van de bevolking “
Ik verdenk ze juist ervan dat ze expres daar een broodje gaan halen. Zo van: kijk mij is ff van de politie zijn en de regels aan mijn laars lappen, omdat ik als agent boven de wet sta.
Snap echt sommige naïeve reacties van sommige niet bij dit soort berichten. Er zijn nou eenmaal overal rotte appels te vinden, ook bij de politie.

“Zij mogen dit mbt tot de uitoefening van hun functie” of “snellere reactie op melding”
Pauze is geen werktijd, maar eigen tijd. Alsof dat de enige zaak is waar mijn een broodje kan halen. Wat is er mis met zelf bammetjes smeren? Kun je zo in de auto eten en kun je zo wegrijden bij een melding. Nee, beter in een voetgangersgebied wegstuiven naar een melding, das lekker veilig.
Niet om het één of ander…. ik weet (heel toevallig) dat er in Arnhem meerdere broodjeszaken zijn waarbij je de auto gewoon (in een parkeervlak) voor de deur kunt parkeren. Net zoals iedere andere burger (zijn politieagenten geen burgers?). Deze agenten waren dus gewoon lui, want je hoeft niet met een politie-VW het centrum in te rijden.
Ik weet ((heel toevallig ook) dat de Arnhemse politie wel meer probemen heeft als het gaat om normaal en gewenst gedrag. Zonder aanleiding tegen het verkeer in rijden, is redelijk normaal. Rode stoplichten staan er alleen voor ‘normale’ burgers en ze lopen (als ze lopen) erbij als kleine Rambootjes in de dop. Ik ken (wederom heel toevallig) ook een aantal agenten die voor geen goud voor het Arnhemse korps willen werken. Dat zegt wel genoeg, lijkt mij…….
haha, heerlijk stukje Smoke!

in mijn onderbewustzijn (nja goed, niet helemaal) ontwikkel ik steeds meer haat tegen de politie..
@dennisr: Pas op; met ‘haat’ ben je meteen een ‘gevaarlijke terrorist’, noem het ‘afkeur’ en je bent slechts een ‘politiek tegenstander’ :)
Als een journalist een agent/agente een oor wil aannaaien dan verzin je een verhaal als dit uit je duim. Vervolgens heeft de agent/agente de schijn zwaar tegen anno 2012 waarna de korpsleiding geen zin heeft in tijdrovende en dure rechtszaken om “hun gelijk” te halen met als gevolg: een excuusbrief waarmee de zaak af is.

Denk daar maar eens over na. Het zou zo maar kunnen op deze manier. Ik zeg niet dat het hier ook zo is gegaan maar het zou zomaar kunnen……
misschien heeft die agente wel Gilles de la Tourette, dan kan ze er ook niets aan doen wat ze eruit gooit.
@moveyourmind:

Yeah right! Een politieagent(e) met Tourette. LOL!
Tja… en jij maar zeiken als de politie te laat is als je hem/haar net nodig had.

Agent(e):
“Sorry meneer, wij moeten eerst een kilometer lopen voordat we bij onze voedselvoorziening zijn en daardoor zijn we net te laat bij u aangekomen…”

Opzich is de reactie niet goed te praten, maar weet uit ervaring dat het vervelend is om eerst naar de auto te rennen bij een spoedmelding. Dus ook voor de burger kan het handig zijn om een agent te laten parkeren, al is het een voetgangersgebied, voor een happie eten.
@mar10us: Laat maar, dat is meestal tegen dovenmansoren gezegd…
En natuurlijk is de politie agent weer fout bezig :), gelukkig vraagt niemand zich af wat die schijnheilige journalist heeft gezegd. Als ik die gasten op tv vragen hoor stellen aan mensen vraag ik me af hoe deze journalisten nog levend ergens vandaan komen, deze “groep” mensen is geleerd om het bloed onder je nagels vandaan te halen. Soms vraag ik me dan ook af hoe vaak ze een aantal scheldwoorden naar hun hoofd geslingerd krijgen.
Is deze foto ook echt de foto van de politie auto van de agente? Het is natuurlijk totaal niet relevant, maar ik lijk daar toch duidelijk de visafslag van Scheveningen te herkennen, bij het vis restaurant Simones.
Er zijn hele foute lui bij de politie.

Mijn vriend werd een x gemept omdat hij bij het uitschrijven van een parkeerboete wt teveel vragen stelde, overigens zonder schelden etc. toen wij zeiden daarover een klacht in te dienen grijnsde hij van oor tot oor en zei “succes, jouw woord tegen die van mij!”
In Rotterdam centrum doen ze dat regelmatig. Ook op laad en losplekken staan en naar de Mac lopen. Man lief ging naar Duduk taartje halen om 11:30 zondag en ik rij dan 500 meter rondje en dan staat hij normaal alweer buiten. Zag politie staan op laad/los plaats, maar mannetje deed er iets langer over dus ging erbij staan. En 4 politie met lunch in handen kwamen op me af dat ik weg moest of werd gelijk op de bon gezet. Ik zei dat ze zelf het erger deden door er te parkeren en te “lunchen” en toen kreeg ik ook een grote bek. Mannetje kwam uit Dudok en ik ree weg. Nooit een bon gezien. Misschien omdat ik tijdens chatten met de agenten duidelijk had laten zien dat ik hun kenteken even in mijn telefoon noteerde. Lozers.
@autogek123: ik heb ook geen bon gekregen toen ik voor mijn huis in de berm aan het werk was en ik mijn middelvinger opstak naar een veel te hard rijdende terreinauto (zo’n 90 waar je 60 mag). Pas toen zag ik dat het de milieupolitie was. Dat had ik dus niet moeten doen, zal nooit het gezicht vergeten van een van die twee: die ontplofte zowat, maar kon zich met moeite inhouden. Zijn collega was gelukkig niet zo’n heethoofd. Maar wel glashard ontkennen dat ze te hard reden natuurlijk.
@moveyourmind: Middelvinger opsteken naar een mogelijk te hard rijdende automobilist getuigt ook niet echt van voldoende intelligentie.
@jeffreym3: Eerlijk is eerlijk, dat valt onder ongewenst gedrag. Maar als je met hesje aan en van grote afstand duidelijk zichtbaar pal langs de weg aan het werk bent en er zo’n twintig auto’s met veel te hoge snelheid je rakelings passeren raakt je geduld op. Als je hard wilt rijden fine, maar doe dit dan alleen als de situatie dat toelaat en breng een ander niet onnodig in gevaar.
Of de agent nu gelijk heeft of niet maakt ik principe niet uit, maar wat is dat toch met al die mensen die zichzelf zodanig goed vinden dat ze steeds hun mening kwijt moeten?
@roadrebel123d: Zoals jij zelf nu ook doet bijvoorbeeld?
De samenleving krijgt de (r)overheid (dus ook politie) die zij verdient…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).