G-Power BMW M5 Hurricane RRs: Nu met 830 pk

Auteur: , 35 Reacties

Om te vieren dat G-Power maar liefst 100 G-Power Hurricane's heeft gebouwd hebben ze een nog krachtigere versie ontwikkeld.. Het ding heet Hurricane RRs en heeft geen 800, maar 830 pk! Hoe gek wil je het hebben?

Dit is (voor zover wij weten) de 3e Hurricane op basis van de BMW M5 (E60) die G-Power presenteert. Ze begonnen “bescheiden” met de Hurricane RS die beschikte over 750 pk/750 Nm. Daarna volgde de nog snellere Hurricane RR met 800 pk/800 Nm en nu is er dus de Hurricane RRs met 830 pk/780 Nm.

Het koppel is dus iets afgenomen, maar er zijn wel 30 paardjes bijgekomen. De 800 pk sterke Hurricane RR behaalde in 2010 al eens een topsnelheid van 372 km/u, dus we mogen wel aannemen dat de Hurricane RRs nog iets sneller zal zijn. Hieronder nog wat andere prestaties:

Top speed: 372+ km/h
0-100 km/h: 4,3s
0-200 km/h: 9,1s
0-300 km/h: 25,2s
G-POWER Bi-Kompressor system SK III RRs „Sporty Drive“

Het hogere vermogen van 830 pk is volgens G-Power bereikt door de twee ASA T1-313 superchargers die normaal gesproken gemonteerd worden te vervangen door twee ASA T1-316’s.

De nieuwe generatie M5 (F10) is door G-Power tot nu toe ‘slechts’ opgepept tot 640 pk. Dat zal de komende jaren ongetwijfeld nog fors stijgen. Oh ja, weet je trouwens wat zo’n Hurricane setje kost? Prijzen beginnen bij 57.000 euro. En dat is dan alleen voor de supercharger kit. Velgen, remmen, onderstel etc komen daar dan nog eens bovenop.35 reacties

Mooi blauw is natuurlijk ook niet lelijk!
@Jokkebrok: mooi blauw niet nee. Maar dit… Het blijft natuurlijk een superding de oude m5, Alleen 830pk.. is dat niet een beetje teveel van het goede.
-edit: Zo zie je maar dat je persberichten niet kan vertrouwen ;)-
dikke bak, maar die kleur vind ik niet zo staan. Ik zou hem persoonlijk liever beetje standaard houden en porsches en ferrari’s voor de gek houden.
@kenner: http://www.youtube.com/watch?v=CucsJ2V1KmI
@kenner:

Dit filmpje blijft echt sick inderdaad :D!!
@MLTB:

http://www.youtube.com/watch?v=QUFX8AhbWdg
@MLTB: Haha “playing”? Dit is gewoon ordinair pesten wat die M6 doet, Geweldig!
Gewoon weg overkill.
Wat is er nu aan zo’n wagen?
@Hupke: Omdat het kán.. :D
@kaasboerin:

Tja, als dat een reden is.
Ik kan ook onder een trein springen, een kogel door m’n kop jagen, m’n spaargeld opdoen aan whisky, in m’n broek kakken, m’n vlees rauw eten of frieten zonder mayonaise eten maar is dat dan een reden om het te doen?
@Hupke: Hupke lieverd, niet zo raar. Er zijn zat fans van extreem vermogen, waarvan er een paar dit kunnen betalen, zo te zien.. :D
@Hupke: “… in m’n broek kakken”

Lol ik kon toch even mijn lach niet inhouden :D
@Hupke: grapje zeker?
Verbazingwekkend dat er al 100 gebouwd zijn, vind dat best wel wat voor zo’n apparaat
@BobbyD: ik dacht precies hetzelfde.
Moordende smurf met 830 pk nice!
@jay448: G-Power, wat smurf je me nou??
Geen setje keramisch remmen? haha lijkt me met 830 pk en zulke snelheden niet echt onverstandig..
En die 800 kon hij al zo goed kwijt…
@Hupke
Zuurpruim, waarom een G65 AMG kopen met een koppel en vermogen waardoor de aarde stopt met draaien? Juist, gewoon omdat het kan!
@Kaasboerin
Jij snapt het tenminste, maar dat was me al vaker opgevallen :P
@koelkast:

Ik zou nooit een G65 kopen, ten eerste is een G55 (compressor versie) veel leuker en ten tweede is een G320 of 350 stukken nuttiger en interessanter.
@frederikf
En wanneer je 1x door een plas water of de regen rijdt zijn je schijven gewoon hartstikke kapot. Wanneer de remmen niet op temperatuur zijn kennen ze maar twee standjes, vol in de ankers of niets… niet erg fijn dus allemaal, gewoon fatsoenlijke 390mm en 360mm schijfjes respectievelijk voor- en achter dan komt het ook best goed!
@koelkast: Dat is al even niet meer hoor, al die audi’s en AMG’s (met optie remmen) die dagelijks gereden worden hebben een prima doseerbare rem en ook heus geen defecte schijven in de regen.
Dat blauw is echt lelijk…sorry hoor!:-)
Leuke auto voor Grote smurf!
Ook verkrijgbaar in Tourer?
@The360box: Tourer? T’is geen Honda Accord!
@kp92: Touring dan mierenneuker.
Ik wil deze auto leasen. Hoeveel is de bijtelling? :D
via Android app
@zakar36: 25%
@autogier:

In dat geval DEAL. Moet wel een tankpas regelen :P
Heerlijk kleurtje, vind dan toch de oude M5 zekersteweten gaver dan de nieuwe.
Allemaal leuk en aardig, maar niet in pijn-aan-je-ogen-blauw…
Zo! die set kost dus wel een paar duiten! Dan mag je er wel wat voor terug verwachten lijkt mij! Toch denk ik dat ie zo niet lang mee gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).