G-Power BMW M5 Hurricane RS doet 357 km/u [video]

Auteur: , 48 Reacties

En uiteraard haal je dat soort capriolen uit op de Autobahn. Waar anders kan je op de openbare weg met zoveel gemak 300+ km/u aantikken. Als je dan ook nog eens een 750 pk sterke G-Power BMW M5 Hurricane RS tot je beschikking hebt gaat het helemaal gemakkelijk.

We zagen een G-Power BMW M5 Hurricane RS Touring eerder al een 359 km/u aantikken en we weten dat de sedan zelfs een snelheid van 367,4 km/u heeft behaald op het testcircuit Papenburg. En later haalde een G-Power Hurricane RR (met 800 pk) zelfs een snelheid van 372 km/u.

Of de auto in deze video een sedan of Touring is weet ik eerlijk gezegd niet, maar is dat heel belangrijk? Het geluid is er in elk geval niet minder om.48 reacties

Beetje mistig wel.
Gaat wel echt hard! Heb toevallig dit filmpje vanochtend zitten kijken, maar echt een flinke snelheid zo door de mist!
Beetje riskant zo door de mist…
Mist, verdubbel je snelheid halveer de afstand moet deze man gedacht hebben. Niets mis mee!
@alcantara: Mwaaah, je kan veel zeggen maar het is geen bumperklevert :)
Wel gevaarlijk die mist; is het niet omdat je zelf niks ziet, dan wel omdat untvoegende auto’s je niet zien in hun spiegels.
@klavertjevijf: inderdaad! Viel mij ook op, hij blijft wel netjes op afstand als iemand zich op de linker waagt.
@label89: idd, en dan vind ik het ook niet erg als ze zo hard rijd.
als je respect hebt voor de mede-weggebruikers kan ik er niet moeilijk over gaan doen iig
@964rs: precies! En al helemaal op de Autobahn… Daar kun je makkelijk ff het gas indrukken!
Onvoorstelbaar wat moet dat je nekharen overeind laten springen als je dat voorbij ziet razen!
Trekt behoorlijk mama mia. Wel erg mistig op sommige plekken misschien niet de beste weersomstandigheden voor dit soort snelheden.
heerlijk, wat een sound. G-Power +1
Stoer hoor, snel rechtuit rijden .
Bizar hoe hard dat ie moet remmen als er verderop twee auto’s met 120 rijden. Als je 350 km/u rijdt en je remt voor 200 km/u kan je nog steeds leuk crashen. Bizarre snelheden.
En wat nou als je een afslag “mist”….
Ik denk dat je je rot schrikt als deze man plots bij je achterop klapt omdat hij je niet zag vanwege de mist!
@alcantara: Als er bij mij iemand achterop klapt die 120 rijdt schrik ik ook hoor.
@FelixF: dat zegt ie ook
Bla mist blabla… Sowieso gevaarlijk als je met 300+ over de openbare weg racet.

Maar dat geluid…… P-O-R-N-O.
@maheey: Bedoel je het geluid uit het filmpje? Wat daar hoor ik amper iets, of bedoel je gewoon het geluid van de m5 hurricane gebaseerd op andere filmpjes?
Fijn :D
Met zo’n mist zo’n snelheid… Kan ik toch niet echt toejuichen.
Veel mensen die hier zitten zagen over die mist maar in feite is het dat wat de adrenaline in je bloed laat stromen.
@4991: Maar in feite is het dat wat (…) je bloed laat stromen. Met een paar woorden te doorstrepen heb ik het helemaal met je eens ;)
Ik denk niet dat hij het haalde mochten er 2 vrachtwagens aan het inhalen zijn en die komen met 270km/h dichterbij.
@4991: De mensen die opmerkingen maken over de mist zijn mensen die al jaren hun rijbewijs hebben en heel goed beseffen dat dit filmpje heel anders af had kunnen lopen.

De bestuurder heeft nog best redelijk zicht, maar als iemand daar 150 a 160 rijdt en een vrachtwagen in wil halen die 80 rijdt is de kans verwaarloosbaar klein dat die persoon een auto op tijd in z’n spiegels ziet die 200km/uur harder rijdt dan hijzelf.

Zeker als die persoon een conference call in z’n auto aan het doen is of bijv. 3 jengelende kinderen op de achterbank heeft.
En dan ga ik nog even uit van een auto die gemaakt is om comfortabel 150 a 160 te rijden, als de binnenspiegel veel trilt zie je iemand die 350 rijd gewoon niet voor het te laat is.
@tinnemans: Ik begrijp je punt wel. En dat beseft deze heer waarschijnlijk ook. Maar het is gewoon leuk om zoiets te doen. Het geeft je een kick. Het is ongeveer hetzelfde als parachute springen. Je hebt sowieso kan dat het mis kan gaan.
3 maal sneller dan normaal mag op een autosnelweg.. RESPECT!
Wel behoorlijk gevaarlijk wetende dat je voorliggers met 240km/h dichter komen! Je moet dus 240km/h zien af te schudden voor je in hun kont zit. In deze mist had hij dat niet gehaald vrees ik…
Daarom upgraden de goede tuners dus ook de remmen :D
Doet G-power dat?
@vale46: is dus zo’n 350 meter voor nodig om 240km/u af te remmen met de reactietijd van 1 sec meegerekend. Met goede remmen zal het 300 meter zijn maar niet veel minder. Dus goed vooruitkijken is hier de boodschap!
Nice!
Onverantwoord als je het mij vraagt, tuurlijk is het gaaf om met 300 km/h+ over de Autobahn te scheuren, maar met dit soort snelheiden kun je geen mist veroorloven imo. Qua geluid vind ik het nog wel meevallen, je hoort meer de wind razen. Leukste is natuurlijk het snel optrekken en terug schakelen, dan hoor je pas echt het geluid van de motor.
@Zimon: Het zicht is meer dan 400 meter dus kan prima, dez man echt wel wat hij doet. Zo’n wagen rij je niet voor de lol in de prak.
@alcantara: Ik wil net zeggen. Deze man(nen) trapt niet zo maar het gaspedaal in. Het gaat gecontroleerd.
Het zicht is in het echie beter als op de video. Op 0:38 remde hij al voordat ik 1 pixel zag dat op een auto leek.
@blackie: Exact. Mist of niet, het lijkt er wel op alsof deze persoon verantwoordelijk rijdt. Er zit geen kleefmoment in, hij houdt echt ver van tevoren in als iemand links rijdt, geeft niet al gas zodra hij merkt dat iemand naar rechts gaat, lijkt me prima zo. Hoge snelheden zijn op (sommig) stukken van) de autobahn legaal en de mist is niet dusdanig dicht dat je niet hard kunt rijden. Tuurlijk zou het beter zijn met optimaal zicht maar ik prijs het rijgedrag van deze man verder.
@alcantara: Wie rijd er eigenlijk wel voor de lol zo’n auto in de prak? Can’t think of anyone.
Waar waren die laatste 4 minuten eigenlijk voor nodig? Die camera vertekent wel het beeld, 160 lijkt echt 80, vooral als hij van 350 km/h komt.
Ik zeg juist: hulde aan deze chauffeur.. Kijkt goed vooruit en remt op tijd.. Blijft zelfs niet links hangen met snelheden van 200 ?

Ik zou ernaast willen zitten, dat doe ik vrijwel nooit erg graag.
Iemand die op 2 banen een rijtje vrachtautos inhaald met meer dan 260 rijdt NIET verantwoord…
dan vind ik dit nog bruter , met je station

http://www.youtube.com/watch?v=Xet14ilCbrI
Waar praten we nog over, ach, 800 pk pff. ‘maar hoe hardt gaat hij nou eigenlijk?’ – ‘net nog 350 Km/p maar er zit meer in hoor!’ ;)
Mensen die zeggen dat deze man niet weet wat hij doet of onverantwoord rijd. Hebben zelf denk ik nog nooit echt hard gereden.

Ik ben zelf op 343 blijven hangen. Met de rs6. Maar voelde me in deze auto veiliger en verantwoordelijker als toen ik 230 reed met mij Opel Calibra
Die had meer als 300 meter om überhaupt wat af te remmen

Ligt aan de auto waar mee je rijd. En geen tunnel visie krijgen


Goeie dag uitgekozen…not ! Maar jeeee, wat is dat heerlijk om zó te kunnen cruisen !
Mooie weg is dit. Weet iemand welk stuk autobahn dit is?
http://static.autoblog.nl/images/wp2010/g-power-crash.jpg hmm…
…daar is een Brabus Rocket achterop gereden? ;)
volgens mij is het nep.. hoe hij daar met 200+ langs die vrachtwagen reed zet ik toch echt mijn vraagtekens bij.. volgens mij is dit gwn commerciele marketing promotie reclame of weet ik veel hoe je het ook noemt voor zon auto
@khaledos: BMW maakt bijna geen reclame, dat doet AutoBlog wel voor ze.
Natuurlijk is dit onverantwoord !!!……ik vind dat zodra er auto’s rechts rijden,je niet met meer dan +/- 50 km verschil mag inhalen.(is wel een onderzoek/wetsvoorstel waard).
Je moet nog enigszins kunnen reageren op onverwachts rijstrook wisselen,en de mede weggebruikers nog overlevingskans gunnen.
Al rijdt je 350……lekker vol in de remmen(goede remtest gelijk) en “rustig” inhalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).