Gallery: Skyline-eigenaren stelen de show op Times Square

Auteur: , 15 Reacties

Een fraai nachttafereel met voornamelijk de iconische Japanner in de hoofdrol.

Al meerdere decennia weet Nissan hoge ogen te gooien met het GT-R-label. Gereserveerd voor het topmodel van de Skyline, was dit in de jaren ’90 een liefhebbersauto van het Japanse merk. Nog steeds is er bij Nissan een lekkere sportwagen beschikbaar die op het randje van supercarniveau opereert, de Nissan GT-R (R35). De auto die in 2007 de wereld deed verbluffen door betaalbaar te zijn en toch op de ‘Ring een Porsche 911 Turbo het snot voor de ogen weg te rijden. Het is één van de meest bijzondere auto’s van de afgelopen tijd wat dat betreft. En de perfecte opvolger voor de iconische Nissan Skyline GT-R (R34).

Door zijn betaalbare status kun je op een blauwe maandag nog eens zo’n GT-R zien (of horen) rijden. En omdat er dus een hoop GT-R-eigenaren zijn van zo’n beetje elke generatie, komen fans en eigenaren van de Japanse sportauto wel eens samen. Met een beetje geluk loop je meerdere GT-R’s tegen het lijf. En met nog meer geluk wandel je in New York over een goed verlicht Times Square in de avond, en is een hele kudde GT-R’s on tour.

Skyline GT-R zijkant

Dat laatste overkwam een vriend van Autoblog, Arno van MaxxMoto.be. Hij was in New York en tijdens een avondwandeling langs Times Square stuitte hij op de kudde sportieve Japanners. Iets wat je als doorgewinterde JDM-fanaat natuurlijk stikjaloers maakt. Maar Arno is de minste niet en neemt een gevuld filmrolletje mee. Daarop staan een paar gave foto’s van dit Skyline- en GT-R-spektakel. Oh, en een set andere supercars, zoals een Ferrari 488, Audi R8 en BMW i8 Roadster waren ook welkom. Maar het zijn toch de veelvuldig aanwezige GT-R’s die de show stelen. Zowel de R34’s als R35’s.

Skyline GT-R gathering

De show stelen op het toch al vrij populaire Times Square doe je zo. Bekijk vooral de gallery bovenaan het artikel (of onderaan voor appgebruikers) voor al het beeld.15 reacties

Mooie wagens! Vooral het scheef houden van de camera geeft de finishing touch… (:
@ddimi: en veel dubbel foto’s en zelfs 4 van een rechter buitenspiegel is ook wat veel van het goede.
Een R34 GTR blijft toch echt een droom van een auto. Enkel jammer dat je met de huidige prijzen compleet Loco moet zijn om er 1 aan te schaffen. Prijzen van meer dan 60.000 euro zijn geen uitzondering voor een model van 20 jaar oud. En dan heb je geen flauw benul wat er al die jaren met de auto uitgestoken is..
Waren die R34 niet illegaal in US? Ik meende mij te herinneren van wel
@beast95: Er zijn er legale geweest die geïmporteerd werden via motorex. Motorex moest hiervoor de nodige bewijzen leveren om aan te tonen dat het model voldeed zoals onder meer crashtesten met enkele auto’s. Motorex is echter later gepakt voor het frauderen met de goedkeuringen maar de geïmporteerde gtr’s zijn nog wel steeds legaal. Verder zijn er denk ik geen legale, pas van zodra ze 25 jaar oud zijn kunnen ze legaal geïmporteerd worden.
@ty5500: Je kan ze nog steeds invoeren via een show or display permit. Mag je alleen niet meer km’s rijden dan 2500 miles per jaar. https://en.wikipedia.org/wiki/Show_or_Display
Wat ook populair is invoeren in Canada en met Canadese platen en autoverzekering en in Verstatigde Eenden rondrijden.
Zo’n R34 GTR staat samen met de S15 Spec R nog hoog op mijn verlanglijstje👌🏼 Het is bijna Sinterklaas toch?
@kennone: Klopt, je zou NFS Heat kunnen vragen aan de Sint ;-)
Need for speed!!!
Ah dammit man, daar bewegen mijn vingers weer naar de Japanse veilingsites…
Da mat rood op die R34 staat hemels goed!
De rode exemplaren zijn erg lekker!
Leuk hoor, een meeting op Times square. Hoef je op de Dam niet te proberen…..
Wow supertof!!
Wat een ontzettend lelijke foto’s. Zo vertekend dat het pijn doet… Het mooiste aan die Skylines vind ik nog die achterlichten die zo mooi lijken te gloeien… Als een straalpijp van een straalmotor ofzo… Magisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).