Gecrashte exoot: dit was ooit een..?

Auteur: , 63 Reacties

A) Ferrari Enzo B) Ferrari F430 C) Fiat Ritmo

Goed, ook al is het nog vroeg, het antwoord op deze vraag zal niet zo heel erg moeilijk zijn. Er zijn twee dingen die verbazingwekkender zijn: 1) iedereen is levend uit het wrak van de F430 gestapt en 2) het ongeval gebeurde in Griekenland, waar kennelijk nog niet het gehele land tot de bedelstaf is veroordeeld.

De grijze F430 was eigendom van I. Leontiadis, een Griekse scheepsmagnaat die kennelijk nog niet echt de pijn voelt die zijn landgenoten voelen. Of misschien nu juist wel in letterlijke zin, want ik kan me voorstellen dat je aan zo’n klapper wel een paar kneuzingen overhoudt.

In een buitenwijk van Athene verloor de volgens ooggetuigen te hard rijdende Leontadis op een nat wegdek de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. En toen waren er ineens twee halve Ferrari F430’s. Boom:1 – Ferrari:0 Als gezegd verlieten zowel hij als zijn passagier het wrak met een kloppend hart, wat toch wel een klein wondertje mag heten, als je onderstaand filmpje bekijkt.

Trouwens, hoeveel nieuwe Ferrari’s kan je eigenlijk kopen voor 130 miljard euro?

Met dank aan onze Griekse bloggenoten van autoblog.gr voor de tip!63 reacties

130 miljard, laat die lui mooi hun eigen land op weg helpen
@jasperd: Hetligt niet aan Griekenland hoor.Als je iemand de schuld wil geven voor de crisis dan moet je toch echt bij de USA zijn ( Lehman Brothers,Goldman Sachs) check voor de gein eens “Inside Job”.En laat je niet voor de gek houden.
OT : Bumpers zien er nog goed uit!
@nostravinniedus: Neuh, de Grieken zijn lieverdjes. ‘Krijgen’ geld van de bail-out en..kopen er goud en tanks mee.
http://de-beurs.nl/grieken-kopen-goud-met-ons-geld/
@heidekonijn: Inderdaad, I’ve said it once before and I’ll say it again.. Gebrek aan toezicht! Verdomme, je kan er wel tienmiljoenmiljard in proppen in dat primitieve volk met dat primitieve oerbeleid, maar zolang er geen goed scherp toezicht aanwezig is wordt het nooit wat.. Maar ja, elk EU land kan lekker politiek spelletje spelen en stemmetjes winnen op deze manier.
@nostravinniedus: Niet om heel politiek te doen op deze ochtend, maar er is in Griekenland een elite van rijken die hun geld in het buitenland op de bank heeft gezet en nooit belasting betaald.
@robinio: Zal wel kloppen als ik dit verhaal zo lees, maar dat is overal zo. Occupy Wall Street is er niet voor niks. Jammer wel dat er zoveel hippies tussen staan.

Het is m.i. een junkie-dealer probleem, waarbij de grieken de junks zijn, de griekse politici de dealer en de eu pablo escobar. De oplossing waarvoor ze nu gekozen hebben is het lossen van een heel containerschip coke. Lijkt me niet de oplossing.
@robinio: nogmaals,de crisis komt door voornamleijk de amreikaanse banken en het gebrek aan toezicht door de rgerering van de USA (FED) je moest eens weten wat die CEO’s van bijvoorbeeld Lehmans brother heeft gecashed net voordat die bank failliet ging , en wat de raiting was van dat bedrijf net voor dat ze faillliet gingen (hhogste raiting mogelijk).Griekenland is nooit echt rijk geweest, ook niet voor de crisis.Ze zijn slachtoffer en dat heb ik het over de bevolking, niet die 1 promille die de boel belazert. Oh ja sorry, dit is Autoblog
@nostravinniedus:

goed zo .. altijd de ander de schuld geven ..

laat maar eens goed zien dat je geen ballen hebt ..
@nostravinniedus:

Exuse moi. Belastingontduiken is volk-sport nummero uno in Griekenland !
Als je daar een offerte voor een loodgieter aanvraagt, krijg je er bijna standaard twee: eentje met belasting en eentje zwart…
Grieken betalen niet graag belasting (om het maar zachtjes uit te drukken). De staat heeft schuld dat ze niet meer achter hun centen aanzitten.

En dat zijn niet mijn woorden maar die van mijn griekse buurman twee huizen verderop. Die woont nu sinds 5 jaar in NL, is kok in een restaurant en heeft me de echt ogen geopend.
“Het is onze eigen stomme schuld” (zegt hij) dat het land zo gammel was en is. En “blijft” als de mentaliteit daar niet veranderd !!
Het land was financieel extreem gevoelig voor de klappen die we allemaal gekregen hebben. Natuurlijk hebben de Bankiers met hun graai-mentaliteit bloed aan hun handen, maar wuif de eigen schuld van de Grieken niet zo maar weg!

Zo, en nu terug naar Auto’s…
@nostravinniedus:
Tuurlijk, altijd die stoute Amerikanen.
Vanochtend was ik mijn brood vergeten, ook de schuld van die Amerikanen!

Niemend heeft de Grieken gedwongen dat ze al rond hun 50e met pensioen moeten gaan, en dat er een ambtenarenapparaat is waar voormalig Rusland nog een puntje aan kan zuigen.
Ze hebben alles echt aan hunzelf te danken.
Griekenland is al minstens 50jaar helemaal verrot.
@Hubert:
Tsja da’s natuurlijk ook een manier om jezelf voor lul te zetten.
Ga eens iets lezen, zoals dit artikel bijvoorbeeld.
Da’s met bronnen, jeweetwel (of niet..?)
@nostravinniedus: Inderdaad laat je niet voor de gek houden, inside job toont maar 1 van de oorzaken de crisis. De banken zijn niet automatisch de schuld van alles, niet zoals inside job een beetje laat blijken.
Dit ziet er wel uit als een stuk minder dan twee halve stijgerende paardjes! Zonde, want ik vind een F430 in het zilver erg appetijtelijk. De dude die erin zat is een lucky bastard!
Hoeveel nieuwe Ferrari’s? Ik denk dat je voor veel minder Ferrari in zijn geheel opkoopt en je kan er nog een museum me alle klassiekers bijkopen.

Zo niet alleen even plaatschade zeg!!! Dit is echt min 1.
Maar die gasten hebben echt ongelofelijk veel geluk gehad.
niet vergeten dat ze daarvoor al 110 miljard hebben gekregen, dus hoeveel kan je er kopen voor 240miljard!
dit was ooit een…

auto waar geen belasting over betaald is. #corruptie
Dat is niet bepaald zachtjes gegaan zeg maar.
Hou het maar gewoon bij gyros en tzatziki..
HOE is die mens en zijn passagier daar levend uit geraakt? Hij heeft al chance dat hij zo rijk is, maar hier levend uit geraken, daarvoor heb je volgens mij nog meer geluk voor nodig.
@jonee: de schade was waarschijnlijk aanzienlijk minder voordat de auto in de hens vloog…
Die gast heeft een goede engelbewaarder!
Auto’s die tegen een boom vliegen zijn meestal grafkisten…
Je rijdt snel wanneer je wil, maar toch niet op een nat wegdek? -=edit: doodverwensingen mag je voor je houden=-
Een trein machinist verdiende daar 120.000 hoorde ik laatst en ze werken daar tot hun 50ste ofzo dus denk met zo’n salaris dat iedereen wel een Ferrari kan rijden daar
@mightymike: Klopt, en er zijn allerlei onafgemaakte rails die doodlopen. Werkt paar uurtjes per week, topleven daar.
@kaasboerin: Als een God in Griekenland. Cirkeltje rond.
@kaasboerin:
lees dit eens
@mightymike:
lees dit eens
ach hij kan in ieder geval nog de linker velg en remschijf verkopen!
zonde zeg!
Ongetwijfeld een flinke klapper geweest, maar volgens mij ziet het er vooral ook dramatisch uit omdat ie uitgefikt is?
Hoeveel kost zo’n F430 vandaag nog? €150K*, 130.000.000.000/ 150.000 = 866.666.
* afgaand van de markt.
@The360box:
Misschien krijg je wel iets korting…
@Hubert: Hmm, volgens mij denk ik zijn er niet eens zoveel F430’s…
“Gecrashte exoot: dit was ooit een..?

Gepost op 23-02-2012 om 8:13 door sir_smokalot in Ferrari,/b>”

Ehm… moeilijk hoor! Ik denk een Renault Espace F1.
@rotarypowah: Hmz. Alleen het woord Ferrari moest dik gedrukt zijn, de rest niet.
Fout!
Griekenland is al zeer lang zo rot als snot, maar let op andere landen volgen : Portugal, Ierland, Spanje, Italië, Frankrijk.

Politiek zal de kiezers blijven belazeren met loze beloftes, in België bijvoorbeeld is de pensioenleeftijd verhoogd naar 62 jaar, maar er zijn onlangs nog 340 euro-ambtenaren met hun 50 ste op pensoein gezet met 9000 euro pensioen per maand.
Het is dringend tijd dat die eurobureaucratie sterk aangepakt wordt, Europese unie is trouwens ver zoek, elk land heeft nog steeds volledig aparte wetgeving, fiscaliteit, noem maar op …

De echt rijken betalen overal zeer weinig of helemaal geen belastingen, ook de grote bedrijven niet, je gaat gewoon in Monaco (of ander belastingparadijs) wonen en betaalt geen rooie duit belasting !

Ook USA-top , gehele midden-oosten, Azië in handen van maffia, logisch want de mens denkt gewoon : après moi, les mouches.

We stevenen af op een laatste crash (of fatale kernoorlog met Moslimlanden die kernwapens aan het maken zijn, Allah akbar, gelukkig weten ze niet eens wie Allah is …
En toen waren er ineens twee halve Ferrari F430?s

Taaltechnisch klopt dit niet helemaal. Er zijn namelijk niet 2 Ferrari’s. Maar 1 Ferrari bestaande uit 2 delen.
@Robbert89: nou, volgens mij snap je het zelf niet helemaal. Ik zie toch echt TWEE halve Ferrari’s.
@Robbert89: jij gaat uit van de pinda-theorie: je hebt 1 pinda. Dan haal je beide pinda’s eruit. En dan heb je nog steeds een pinda..?
@Poll: In een pinda zitten twee noten. Dus ja, dan is er nog steeds één pinda.
@Robbert89: LOL +1 voor Robbert89
@Robbert89: haha bull, dr liggen gewoon twee halve 430’s howr, ga nou maar weer huiswerk maken.
Vermits in België de markt voor luxewagens is ingestort, kan hij hier wel een 2’handsje op de kop tikken.
Hah 130 miljard… De VS heeft shuld (€) aan Europa van meer dan de hele wereld samen per jaar opbrengt. (Ja, ja geen raare vragen, dit is feit).
@mark88: kijk jij snapt het, of je even wil uitleggen aan Hubert want die denkt werkelijk dat het allemaal aan die grieken zelf ligt.En vervolgens aan spanje en vervolgens aan Italie.Zoals Bolkestein al zei:”die landen hebben geen discipline”, maar over de USA ( en de non regulering van Greenspan) hoor je die man niet.De hypocriet!.Sorry Auto’s was het onderwerp, ik ga wel weer door met werken
Die is stuk…
Of course de F430 !
Wat doen jullie zo moeilijk over Griekenland?? Mogen de mensen daar geen Ferrari kopen?? Wij hebben het hier ook moeilijk, toch rijden er hier en daar dure auto’s rond.
@siaram2:
Iedereen mag van mij een ferrari kopen, alleen niet van MIJN poen !
46 reacties, en toch ben ik de eerste:

Doodzonde voor die Ferrari.
Eeuh………mensen,ik ben Griek.Ik heb niet alles gelezen maar begin niet van Griekenland is rot en of dat die mensen geen belastingen betalen!Is het niet logisch als je je geld op een Zwitserse rekening kan zetten dat je dat doet,aangezien de situatie daar?Natuurlijk er zijn daar mensen die hun belastingen niet krijgen betaald!Bv.de postbodes daar worden om de 2 maanden 1000euro betaald en hebben geen pensioen! Dus krijgen ze hun belastingen niet meer betaalt!Het is belangrijker dat je eten en drinken hebt!Of de mensen van een televiekanaal daar worden 1 jaar niet betaald!Is het niet logisch dat het land niet draait!Ze hebben geen industrie!Mensen krijgen hun belastingen niet betaalt!Maar er is eens een helikopter boven Athene gevlogen en daar zijn 800 zwembaden niet geregistreerd omdat de mensen weten dat hun geld naar de zakken van de politiekers gaat! Zouden jullie dat ook niet doen?!Maar mijn nonkel heeft in Griekenland 5 winkels en heeft een luxeleven! Bv.een villa,nieuwe Lexus Rx450h,een jacht,gaat bijna elke maand naar de Griekse Eilanden!Maar begin niet van Griekenland is rot enzo….!De politiek daar is niet correct er is geen industrie en mensen vertrouwen hun geld niet meer toen aan de banken!Dank u voor dit te lezen.
@carspotter1:

corrupt = rot ..
hallo jongens weer effe on-topic ..

de schuldige van deze crash moeten we zoeken bij de “Amerikanen” ..
want die hebben laatst ook mijn magnetron gesloopt ..

met hun conspiracy theories ..
@lincoln: I lol’d :mrgreen:
C: Fiat Ritmo
Dat deed mijn vis ook toen hij overleed, dat heet rugzwemmen. De vis was nog wel heel.
Hij/zij heette brutus anthonie prutvis XVI, ondanks dat het de 2e vis was…
Waar moet ie uitgestapt zijn dan?
@lincoln ga trg nr school!
@carspotter1:

zullen ze in Griekenland niet leuk vinden als ik stop met belasting betalen ..
De reders zijn het rijkst in Griekenland. Die hebben hun miljarden ook al keurig in Cyprus of Zwitserland staan. Als dan Griekenland uit de Euro gaat en de nieuwe Drachme door gierende inflatie decimeert zijn ze nog eens tien keer rijker.

Maar de middenstand is daar de pineut. Scholen worden gesloten, mensen worden niet meer betaald. Echt een drama. Maar ik kan me al herinneren dat die belastingontduikingsverhalen 30 jaar geleden al bestonden. En kreeg Griekenland twee jaar geleden niet een paar miljard om een spoorlijn aan te leggen en is dat geld gewoon verdampt? Zonder represailles? Europa doet ook genoeg fout.
@lincoln hoe dat ge het draait of keert geld krijgen we
@carspotter1:

goed zo .. geen ballen geen trots ..
strontvolk dus ..

wees er maar trots op ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).