Geen boetes voor nieuwe kentekenplaten in België

Auteur: , 38 Reacties

In Nederland mag de overheid dikwijls harder falen qua ICT dan Robben vanaf elf meter, in België doen ze het tenminste zo dat de burger er een financieel voordeeltje uit kan slaan. Alle kentekens die na 27 april zijn uitgegeven -ongeveer 78.000 stuks- komen niet voor in de databanken. Kortom, géén flitsboetes voor hen die nieuw rijden.

Bijgekomen van het lachen danwel facepalmen? Gaan we verder. Vanaf de beruchte datum 27 april werkt men in België aan een nieuwe databank, en hierdoor komen de nieuwste kentekenuitgiften níét voor in de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). DeMorgen.be had een gesprek met de wegpolitie Vlaams-Brabant, en die zegt maar één optie te hebben voor overtredingen die binnenkomen, maar waarbij het kenteken niet in de database te vinden is: “verticaal klasseren”. Vlaams voor: een enkeltje richting de vuilnisbak. Want alle processen-verbaal oppotten is geen optie, aangezien ze binnen vijftien dagen in de bus van de overtreder dienen te liggen.

De politietop probeert de commotie en het databasefalen nog enigszins tegen te spreken en ook de DIV nuanceert het, maar waar het op neer komt is dat auto’s met nieuwe kentekens even helemaal ontzien worden qua flitsterreur. Voor hoe lang? Waarschijnlijk niet al te lang, aangezien de DIV verwacht de problemen snel te hebben opgelost.

Foto via Autojunk.nl

UPDATE: De Toyota GT86 uit Wouter’s driftbonanza rijtest stond op Duitse exportplaten, aangezien Toyota geen Belgische kentekens kon aanvragen vanwege een systeemfaal. Schijnt een dure hobby geweest te zijn voor Toyota.38 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
jammer, die van mij was net niet nieuw genoeg :(
Dit kan ook alleen in België hè….
Zo kan iedereen met zijn nieuwe auto(met nieuwe plaat) ongestoord de topsnelheid eens testen :D

Software & Belgisch overheid… Het zal nooit wat worden!
Ik denk dat de meerderheid van hun pc’s nog op Windows 95 draait.
@vale46: Je kan natuurlijk nog wel worden aangehouden…
@sdk16420: Dat wel, maar de kans is veel kleiner dan een flitsboete.
@vale46:

Helemaal niet die werken al lang op windows 8, je weet toch ook dat dit toch maar met belastingsgeld betaald word. Het zijn de ambtenaren die nog in het stadium van windows 95 zitten.
@Hupke: LOL :D
Excuus hoor, maar soms als ik de reacties hier lees denk ik dat ik hier op autoblog.be zit..
@bigcar: Zegt de man die hele verhalen in het Arabisch zit te rammen. *mompelt iets met Pot en Ketel*
Excuus hoor, maar soms als ik de reacties hier lees denk ik dat ik hier op autoblog.be zit.. Just saying..
@bigcar: Vind je dat dan storend?
Al die nieuwtjes over bijtellingen, Rijkswaterstaat, KPLD, bijleggen van asfalt, 130km/h, etc. Interesseert ons ook niet.
@bigcar: En dan? Mogen Belgen hier niet van het autonieuws genieten ofwa. Zevereir
@bigcar: bekrompen idioot, navelstaarder, dijkzeiker, kopkaas op je kaaskop en ga zo maar door!
@fortuna: je bent cheeseburger vergeten ;)
@bigcar: Excuus hoor, maar soms als ik de reacties hier lees denk ik dat dat Nederland België nog steeds ziet als een van zijn kolonies.

Er kan hier echt geen post over België voorbij gaan zonder “haha typisch Belgisch”.

Kinderlijk gewoon.
@Preske: België is nooit een kolonie geweest van Nederland, lees er de geschiedenisboeken eens op na! België maakte deel uit van de Nederlanden, tot de 9 provinciën zich afgescheiden hebben.
@bigcar: wie vroeg wat da gij denkt?
Ach ja, ik bespaar het gezeur voor de Belgen. Een beetje dom is het natuurlijk wel!
PLANKEN!! :lol: only @ belgium..
@dennisr: Wat dacht je van onze oosterburen? ;)
@kickass: ooh gebeurd overal een keer, behalve hier in Nederland natuurlijk.. hier zijn ze zo gefocust op het naaien van de verkeersdeelnemer dat ze daar geen fouten bij maken :lol:
Of je doelde op het planken.. dat kan daar altijd :D
@dennisr: Ja, dat bedoelde ik. :D
Haha, mooi. Het volgende falen van de één of andere overheidsdienst, hoe zou dat toch komen!
Dat verklaart veel… :) Binnenkort toch maar trager rijden dan :)
kan gebeuren ..

zo een zelfde situatie hadden ze ook in 1979 in Zimbabwe ..
dat hadden ze toen binnen 3 dagen opgelost ..
@lincoln:

Whahah hoe kom je daar nou weer bij dan?!
Hadden ze daar überhaupt wel flitspalen?
@rijbewijzer: gast…wat doe je
Ik wil geen olie op het vuur gooien ivm de België/Nederland discussie maar uit diverse studies blijkt dat de Belgische jeugd hun IQ beduidend hoger ligt dan de Nederlandse jeugd, en als je bijvoorbeeld naar de resultaten kijkt van het grote Nederlandse dictee jaarlijks, zitten meer Belgen, excuseer Vlamingen in de top. Een van de redenen dat het bij ons niet allemaal goed georganiseerd raakt is omdat wij met een blok aan ons been hangen, namelijk Wallonië, er gaan miljarden per jaar van Vlaanderen naar Wallonië die niet besteed worden zoals het hoort. Dat geld zou beter besteed worden aan de organisatie van ons landje. Als je naar Nederland ziet of Duitsland, dit zijn landen waar ALLES beter georganiseerd is. Maw, bij deze kan dan in feite ons IQ dan wel weer in vraag stellen…
@Volvo_440_turbo: Wat betreft de prestaties van de Belgen moet ik je gelijk geven, heeft evenwel niets met IQ te maken en wat je verder zegt is achterlijke N-VA praat (aka slecht verwerkte oorlogstrauma’s, ook alweer bijna 100 jaar oud)
@ Fortuna, de enige partij in België die nog nooit in opspraak is geweest ivm fraude en corruptie, is de partij die jij daar opnoemt. Ik ben niet akkoord met al hun punten, ik ga niet beweren dat als zij aan de macht komen alles koek en ei zal zijn, maar kan het nog slechter in België? De Socialisten zijn al sinds mensheugenis verweven in corruptieschandalen, de vld en de cd & v hebben altijd al onze ziel aan Wallonië verkocht en te veel toegegeven dan goed is… Sta jij er dan nog stom van dat er zoveel misloopt hier in België? Ons land draait vierkant en stevent af op een scenario zoals Griekenland, hiervoor moet je niet gestudeerd hebben om dit te beseffen… Als je wil vraag ik bij onze partij alle cijfers op van het geld da in de bodemloze put Wallonië wordt gedumpt, de werkloosheidcijfers en het procent aantal werkonwilligen enzovoorts, dit heeft niets met een oorlogscomplex te maken, dit zijn gewoon harde feiten waar we dagelijks mee te maken hebben. Ik woon op de taalgrens, de colruyt hier , sinds dat er meer Walen werken gaat de productie er op achteruit, dit kan ik met cijfers zwart op wit bewijzen! Ik herhaal nog eens, dit blok moet van ons been en dan kan er ruimte zijn om alles beter te organiseren hier…
Hmm wij hebben ook z’on 1-BMW-xxx plaat (op een skoda :) )en er zijn toch al een paar boetes aangekomen hoor. In dezelfde krant stond ook dat als ze 1 telefoontje doen dat ze wel weten van die auto is maar dat wisten ze blijkbaar niet op het flitsboetesdepartement. Das dan wel weer only in Belgium.
@skier: ik denk dat jullie die plaat al voor 27 april hebben
haha, zalig maar helaas hebben nog van de oude nummerplaten. misschien wordt het tijd om een nieuwe aan te vragen?
deze moest ik gewoon met jullie delen:
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1444450/2012/05/26/Zware-criminelen-mogen-voortaan-proces-afkopen.dhtml

ongelooflijk!
@4991: Ik heb het vanmorgen al gelezen, België is gewoon een vogelvrij land, ik weet ne gast die van een maat van mij 50000 euro via oplichting heeft gepikt, ook anderen heeft hij voor honderden duizenden euro’s opgelicht. Nu komt het, er is een vonnis van de rechter, zijn schuld is bewezen, maar hij heeft officieel niets omdat hij het geld aan zijn moeder heeft gegeven, daar zijn zelfs bewijzen van. Nu leeft hij in een OCMW woning en krijgt hij een uitkering. Het gerecht kan of wil niets doen… Welcome in België!!
Ik em juist gedaan met werken se, ik pak mijne Skoda 2.0 TDI 180pk, rij naar Frankrijk, waar het kan, zonder anderen in gevaar te brengen, tegen topsnelheid… ben da hier zo beu als kou pap!
@4991:

whahahaha die Turtelboom .. wat een rand figuur is dat joh ..

in NL zit het ook helemaal vol met van die Eddy Wally,s ..
@lincoln: haha, zij lijkt op één of andere tekenfilm figuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).