Geen draken voor de Chrysler 300 Ruyi design concept

Auteur: , 32 Reacties

Eindelijk. Een automaker die een speciale China-versie voor de Autoshow van Beijing niet volhangt met drakenspul. Chrysler heeft een 300 verduisterd en hem de naam 'Ruyi' meegegeven.

Deze 300 staat op 22-inch wielen en is voorzien van een aero-kit en een nieuwe, waarschijnlijk eenmalige, grille. De ruiten zijn in lijn met de auto flink wat tinten donkerder gemaakt en van achteren is deze pimpsedan te herkennen aan Chinese tekens in de badge.

Wat normaal glimt aan het exterieur van een 300 is bij deze uitvoering donkerchroom gemaakt. Glimmen is immers niet gangsta en bovendien onhandig als de auto in incognito-modus moet opereren. Onder de kap is alles verder bescheiden gebleven, met een standaard 3.6-liter Pentastar V6 die gekoppeld is aan een achttraps automaat van ZF. ‘Ruyi’ staat trouwens voor “als u wenst”.

De reden voor deze opgekalefaterde 300? Dit is gedaan om wat extra buzz te creëren rondom het feit dat Chrysler vanaf deze zomer een terugkeer maakt naar de Chinese automarkt met de 300 en de Grand Voyager, auto’s die wij met een Lancia-badge krijgen voorgeschoteld.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lancia thema?
@rs6issnel: nee 300C
@meneersander: nee, 300
@Jokkebrok: nee, Mercedes E-klasse
Wat zijn die velgen Übergeil zeg, kon ik ze maar onder mijn 300C krijgen
@mopar: Gezien jij een 300C hebt. Kun jij mij misschien wat informatie geven over een 300C. Bijvoorbeeld hoe betrouwbaar is zo’n wagen, ben je veel kwijt aan reperatie en onderhoudskosten ben er wel benieuwd naar.
@agera: Qua betrouwbaarheid heb ik geen klachten. Maar je bent gewaarschuwd: dit is geen auto voor de kleine beurs…daar ben ik vies op onderuit gegaan.

Onderhoudskosten (bij de dealer) zijn gewoon hoog, hij moet iedere 12000km een beurt hebben (gaat ruim 6L 5W30 in) en voor een setje banden ben je al gauw +/- €1200,- kwijt.

Het is geen wagen die je bij de lokale dorpsgarage kunt brengen want die weten veelal niet hoe ze zaken moeten vervangen. Tis dus ook even zoeken naar een goede merk-dealer want bij sommige heb ik het idee dat de monteurs de wagen niet eens kennen (bij een onderhoudsbeurt bij de chrysler dealer in Zwolle is er een keer de verkeerde olie in gegooid).

Als je een diesel hebt kan je die natuurlijk gewoon naar een Mercedes dealer brengen.

Al met al is het wel een geweldige auto om te rijden, heb er ook zeker geen spijt van dat ik hem heb gekocht.
@mopar: wel vreemd, in principe kan je hem wel naar elke dorpsgarage brengen lijkt me.. het zal hier en daar wat anders in elkaar steken maar een monteur weet toch wel wat hij er mee moet.. even extra kijken hoe het zit en ze moeten het zo voor je kunnen doen..

mijn mening? dealers zijn veel te duur, en persoonlijk vind ik ze (voor je onderhoud) overbodig..

en die velgen moet je aftermarket wel kunnen krijgen lijkt me ;)
@dennisr: Ja olie verversen kunnen ze allemaal (ik ook), maar complexere zaken zoals automaatbak olie of differentieel olie verversen dat kunnen ze niet (om maar niet te spreken over het niet in huis hebben van de onderdelen). Er is wel eens tegen me gezegd dat ze het wel wilden PROBEREN, maar niet zeker wisten hoe het moest, dan bedank ik vriendelijk en ga ik toch maar naar de dealer

Voor de olie zou je dus naar de dorpsgarage kunnen gaan, en voor de andere zaken naar de dealer…vind ik een beetje omslachtig.
@mopar: bakolie en differentieel olie vind ik toch ook wel iets wat je als gewone garage moet kunnen doen, ik zeg niet dat je (u?) geen gelijk hebt hoor maar vind het vreemd van zo’n garage dan..

het lijkt me namelijk dat zowel de bak als het differentieel een gewone aftapplug en vulplug heeft voor de olie verversing..

je ziet het ook wel eens gebeuren dat de universele dorpsgarage even een belletje doet naar de dealer mocht er iets onduidelijk zijn.. ik werk zelf in een garage en zoiets gebeurd wel eens, kan ook niet alles weten natuurlijk, maar onderhoud moet je wel van elke auto kunnen vind ik..

als ze iets willen ”proberen” zou ik denk ik ook vriendelijk bedanken.. zoiets moeten ze gewoon kunnen, ach voor zekerheid is misschien je dealer het beste, en die hebben idd wel de onderdelen, de universele garages kunnen gewoonweg niet veel onderdelen op voorraad hebben, daarvoor is de afwisseling te groot..
@dennisr: Zeg maar “je” hoor, ben pas 20 ;) Maar ja je hebt wel gelijk, misschien heb ik gewoon een stelletje beunhazen als dorpsgarage hiero…
@mopar: wow 20.. wel goed gedaan dan met zo’n wagen al :) als ik niet zo lui was geweest had ik het misschien ook gekund.. maarja.. *had ik maar een tijdmachine* :)
@dennisr: Op m’n 18e van me moeder overgenomen voor een moeder-zoon prijsje ;) An
@mopar: Thanks voor de informatie dit kan ik wel waarderen. Het was voor mij belangrijk om info te winnen van iemand die deze wagen zelf aan de tand heeft gevoeld en hem bezit dus dagelijks gebruikt van maakt.
Wel fijn dat je een objectieve visie hebt kunnen geven hierover.
Zit namelijk zo dat ik zelf ook overweeg om een keer als 2e auto iets in deze richting aan te schaffen. De 300C is een van de mogelijkheden. Ik vind het zowieso een machtige wagen en daarnaast is het geen saaie standaard Duitse wagen.
Nogmaals thanks :P
@agera: Geen probleem, maareh een 300C als 2e wagen? Dure hobby dan want 1853 kilo schoon aan de haak is toch aardig wat wegenbelasting als je hem maar 1x per week gebruikt.

Maar ik denk wel dat het een toekomstige klassieker gaat worden, het ontwerp is nu bijna 9 jaar oud en spreekt menig mens nog steeds tot de verbeelding…
@mopar: het is maar hoe je 2e auto opvat, kan zijn als auto erbij, of je eerste auto weg en deze als je ”tweede auto”.. nog lastig uit te leggen ook :lol:
mooie wagen, ook zeer mooie velgen! goed gedaan van FIAT/chrystler. en dat lancia thema grapje wordt nu een beetje oud, alsof iemand die een chrystler koopt het een ene milliflikker uitmaakt dat er ook nog ergens een lancia rondrijdt die onderhuids hetzelfde is.
@lambo4all: Volgens mij gaat het er meer om dat er Lancia kopers zijn die zich er van bewust zijn dat ze in een auto rijden die niet alleen onderhuids hetzelfde is als een Chrysler
@Jansen: maar is dat een straf? Want lancia heeft de laatste 20 jaar op een enkele uitzondering na geen goede wagens meer gemaakt.
Ik vind het wel een brute wagen! Imposante verschijning om tegen te komen :)
@jjdewilde: Inderdaad. Vind dit nieuwe model ook nog wat mooier dan de oudere, dus goed gedaan!
Mooi ding Lancia badge erop en gaan.
De geluidsinstallatie binnenin lijkt van Beats nu Dr. Dre te komen. Ze hebben geen detail over het hoofd gezien!
Die grille ziet er wel prachtig uit.
Geen V8?
Mooiste China-special tot nu toe.
Ziet er zeker niet verkeerd uit.
Enige mooie Chrysler! Nu nog een nieuwe 200 met wat meer uiterlijke kenmerken van de 300 en het wordt nog wat met Chrysler (of Lancia).
Hang er een Ferrari V8 in en het is af.
@nelly0183:
Of gewoon de 6.4 Hemi van SRT.
460+ hp / 460+ lb-ft.
En klinkt nog lekker ook :
http://m.youtube.com/watch?v=nFVq_3LMwaI
De nieuwe maffiabak voor Chinezen.
Oh wat is dit stoer!! Gewoon zo stoer dat hij prachtig is. #loveit
Knap ding. Waarom krijgen ze elders altijd de leuke, stoere, krachtigere, duistere dingen, en wij hier niet? Zijn wij te happy?
De1e chrysler die er een beetje redelijk uit ziet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).