‘Geen Grand Theft Auto in Amsterdam’

Auteur: , 49 Reacties

Het spel waar menig gamer op zit te wachten komt volgend jaar lente uit: GTA V. In de aanloop hiernaartoe komen we steeds meer interessante geruchten tegen, evenals afbeeldingen van auto's die in het spel te zien zijn. Maar een GTA-versie die zich afspeelt in onze hoofdstad? Dat zit er niet in.

Grand Theft Auto 5 wordt weer als vanouds smullen, als we de eerste previews mogen geloven. In een fictieve omgeving met kenmerken van bestaande steden uit de VS rondrennen, rondrijden, rondvliegen, opdrachten vervullen en waar nodig bruut geweld toepassen. Want hé, je zit immers in het criminele circuit. In deze versie kun je zelfs kiezen uit drie louche personages (Michael, Trevor en Franklin). Zou een GTA-versie in Amsterdam daarom niet een recept voor succes kunnen zijn? Criminaliteit, prostitutie, speedboten door de grachten, onvergetelijke nachten (vrij naar Lange Frans) en ga zo maar door. Dan Houser, vicepresident van game-ontwikkelaar Rockstar, denkt daar echter anders over.

In een interview met InsideGamer zegt Houser dat er wel degelijk over is nagedacht, een GTA-versie met Amsterdam als topografisch uitgangspunt. Maar er is besloten niet over de landsgrenzen van Amerika heen te gaan. Edities van GTA hebben immers altijd een belangrijke link gehad met de Amerikaanse cultuur, films en dergelijke zaken (waaronder auto’s). Daar vanaf wijken zou betekenen dat Grand Theft Auto zijn universele aantrekkingskracht verliest.

Terugkomend op de auto’s: woensdag 14 november wordt er een nieuwe GTA V-trailer vrijgegeven. Wellicht krijgen we dan meer te zien van het wagenpark uit de nieuwste editie (zoals de Bentley-achtige cabrio bovenaan het topic.) Traditiegetrouw zijn het weer nepvoertuigen, geïnspireerd op bestaande modellen. Op Autojunk is men inmiddels druk bezig om onderstaande auto te identificeren. Iemand die het ziet?49 reacties

Ik vind de Cheetah wel wat weg hebben van een Peugeot RCZ eigenlijk. Al ligt dat natuurlijk niet echt voor de hand bij een US georiënteerde game…
@RRenault: volgende generatie RCZ dan of zo…?
@Carreza: dit lijkt toch aardig???
http://2.bp.blogspot.com/-R7VBSIgTPpc/UHHaQzGjchI/AAAAAAAAGPc/rZzbtoQiRgk/s1600/Peugeot-RCZ_R_Concept_2012_1600x1200_wallpaper_05+%28Copy%29.jpg
@RRenault: volgens mij wil je gewoon een plaatje van de nieuwe RCZ R ergens uploaden…
@mercedesclk350: Want? Ik heb gewoon een plaatje gegoogeld van “Peugeot RCZ spoiler”. Ik had eerlijk gezegd geen eens door dat het de nieuwe was, maar de compositie was gelijk aan het plaatje van de GTA auto, dat leek mij makkelijker vergelijken. Maar goed… Misschien ben ik onbewust wel een Peugeot fanboy :P
@RRenault:

Ik zie Koenigsegg + Gumpert Apollo + Noble M600.
@carmasterr: jou vergelijking is al beter.
Kan nu al niet meer wachten op de lente
Enige game dat ik nog zal kopen, enige game dat ik nog zal spelen, enige game dat mij nooit zal vervelen.

Because GTA.
Altijd een heerlijk spel. Can’t wait.
Bovenstaande Cheeta is volgens mij gewoon een vernieuwde versie van de Vice City Cheeta die weer gebaseerd is op een Ferrari Testarossa ofzo.. http://4.bp.blogspot.com/_oPSAZ3GGNTk/TCXFZ2QF0AI/AAAAAAAAAGc/r1gnipBBKMo/s1600/GTA%2520VC_Cheetah%5B1%5D.jpg
@Brutus:

Alleen in naam. Zeker niet in model.
@carmasterr: Dat probeer ik te zeggen..
@Brutus:

´Vernieuwde versie´ en ´opvolger´ zijn wel twee heel verschillende dingen he.
De Cheetah had in eerdere edities vaak wat weg van een Dodge Viper. En als ik die afbeelding zo bekijk komt dat ook nog wel vaag overeen met de nieuwe Viper.
@MJB: Ah wacht, ik ben in de war met de Banshee, dat was eerder de GTA-versie van de Viper. Maar ik blijf er wel bij dat ik deze nieuwe afbeelding op de nieuwe Viper vind lijken.
@MJB:

Sinds wanneer heeft de nieuwe Viper een middenmotor?
@carmasterr: Motor zit achter de voorwielen, dus inderdaad een middenmotor ;)
@motoragent:

Achja dat is natuurlijk ook zo.
Een achterliggende middenmotor dan, om het maar even ingewikkelder te maken.
@MJB: dit was ook een Banshee…
http://igcd.net/images/002/664.jpg
Jammer dat men zulke designers niet mee inzet op de conceptafdeling van autofabrikanten. Zou wel wat moois in praktijk kunnen opleveren.
En de ‘Bentley-achtige cabrio’ lijkt mij toch vooral een
BMW M3 E92. En anders een M6.
@carmasterr: ik zat eigenlijk eerder aan Mazda te denken, zie er eerlijk gezegd echt 0,0 bentley in..
Zou ook wat zijn zeg, GTA in Amsterdam. Zit je daar een kwartier met de controller in je hand op zoek naar een parkeerplaatjes voor je banshee…
Rockstar heeft in het verleden GTA London uitgebracht. Die was echt superbrits en cool.
Dus dat zou ik eerder zien als uitbreiding, dan Amsterdam.

Kan Davilex niet gewoon een A2 Racer uitbrengen? euhmmm, ik bedoel… Autodiefstal Amsterdam ;)
@motoragent: Kan je iig vrolijk alles afknallen, niemand die je tegenhoudt..
Hopelijk is de gameplay wat interessanter geworden. Online buiten beschouwing viel het qua gameplay en qua omgeving wat tegen de laatste keer. Technische prestatie maar uiteindelijk wat grijs, leeg en overbodig groot tegenover vorige edities.

Ipv Los Santos te recycleren mochten ze van mij eens de stad vd toekomst bouwen. Met input van mensen online qua infrastructuur/faciliteiten/gebouwen/voertuigen/… Hoe zou een GTA stad eruit zien als het internet en gamers/ingenieurs/artiesten de architecten waren. Dat maakt het op zich al een globaal interessant experiment – tegenover weeral dezelfde Hollywood steden en tijden als marktbare achtergrond. De gameplay sucked een beetje (ergens naar toe rijden en op de rooie bolletjes op uw kaart schieten), het scenario is niet meteen Kubrick of Scorcese, dus GTA moet het vooral hebben van de sfeer vd omgeving. Dus waarom niet eens de hele wereld op een kaart proberen te krijgen. Je kan real estate indelen volgens landen en continenten en daar een wedstrijd houden voor de beste ideëen. Ik denk dat mensen dat zelf gratis zullen willen doen. Tegelijk laat je ingenieurs, economen,… etc… de infrastructuur van hun dromen indienen om daaruit te kiezen. Je kan er veel mee doen.

In GTA zou ieder gebouw een architectureel experiment kunnen zijn. Iedere auto een concept car. Iedere locale economie een sociaal experiment. Jammer dat ze het bij grijze straten, bruine dozen en schieten op bolletjes houden.
@Pieter-Jan Catteeuw: Volgens mij weet jij totaal niet waar je over praat bij GTA V, deze game is helemaal niet grijs. Heb je toevallig al op google naar de screenshots gekeken van GTA V?
@Pieter-Jan Catteeuw: jaaaaaja………
De nieuwe cheetah lijkt wel verdomd veel op deze jongen:

http://static.autoblog.nl/images/wp2012/GTA-Spano-Geneve-2012.jpg


Zie ook: http://www.autoblog.nl/gta-spano-is-eindelijk-gereed-voor-productie-820-pk
@ardonjr: dat die auto ook echt GTA heet… Dat kan gewoon geen toeval zijn.
En juist GTA London was super! Veel leuker dan GTA2, net wat meer te doen dan in GTA.
Volgens mij zou een ‘GTA Europa’ met iets als Londen, Amsterdam, Berlijn eindelijk wat vernieuwing naar het spel brengen. Kunnen ze best gebruiken…
@Alwood: De USA heeft van alles wat, waarom zou je dan iets in Europa willen doen? Behalve als je graag een politie achtervolging wilt in een Opel Astra.
@bsxc2: Qua landschap is er geen land zo divers als de VS, qua steden is het precies het omgekeerde (uitzonderingen daargelaten (NY, SF, LV)). Het is dat iedere stad wel 1 of 2 landmarks heeft waaraan je de stad herkent, anders zou je niet weten in welke stad je je bevindt.
@Alwood: En toen kwam GTA III…
Patch downloaden en je kan met elke auto rijden die je wilt. Ik speel nu ook met een F10 M5 en Aventador in San Andreas. :)
Donder maar lekker op met die Amerikaanse cultuur. Dutch Pride 4-ever.
Hij doet mij een beetje denken aan de Lotus Evora.
Waarom Amsterdam? Ik denk bij een stad buiten de VS eerder aan Bangkok o.i.d.
Overigens doet de auto mij een klein beetje denken aan de Chrysler Crossfire. Hij zal er verder niet veel op lijken maar toch.
Wanneer gaan nou de automerken GTA subisdieeren zegmaar zodat ze in GTA tenminste de auto echt kunnen gaan namaken aangezien ze altijd slechte kopies van echte autos gebruiken
ik denk dat het een veyron is, in combinatie met een andere auto zoals altijd… het is altijd voorkant van het ene en achterkant van het andere.. voorkant van een lamborghini en achterkant van een zonda bijvoorbeeld.
Ascari misschien?
Ik vind ‘geen dit of dat’ nieuws altijd zo raar… ‘Boodschappen bij Albert Heijn niet uitverkocht.’
‘Gerard Joling is niet overleden’
‘Geen aanrijding op de A4’
Zo kan je overal nieuws van maken waar geen nieuws is…
Sorry maar dit is de enige echte Cheetah!

http://www.cheetahcars.com/images/LarryWebbpregrid.jpg
ik ga dat spel sowieso kopen, altijd al fan geweest van GTA wat bij mij begon met GTA2..

ZIN IN!!!
Heeft ook wel van een savage rivale.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).