Gefacelifte Ford Fiesta betrapt, incl. rare uitlaat

Auteur: , 21 Reacties

Dikke vette dubbele pijp op die Fiesta man! Je zou wellicht denken dat een of andere Sjonnie van een paar stukken pijp zelf een uitlaat had lopen knutselen, maar niet is minder waar. Wat we hier zien is een eerste glimp van de facelifte Ford Fiesta, zou die uitlaat het productiestadium halen?

En de Fiesta die we hier zien is niet zomaar een simpel instapmodelletje, het is gelijk de 180 pk sterke Fiesta ST. De rare uitlaat die erop zit is waarschijnlijk bedoeld om makkelijker uitlaatgassen etc te kunnen meten.

De opgefriste Fiesta, die waarschijnlijk later dit jaar onthuld zal worden, zal niet alleen een 180 pk sterker 1.6 liter EcoBoost motor onder de kap krijgen. Het ligt uiteraard voor de hand dat de nieuwe 1.0 liter driecilinder EcoBoost motor ook een plekje onder de motorkap gaat krijgen.

We verwachten dat die motor leverbaar gaat worden met 80, 100 en 120 pk. Of de huidige instapmotor (1.25 liter, 60 pk) behouden blijft of ook wordt vervangen door de nieuwe 1.0 liter is nog niet duidelijk. Dieselrijders kunnen uiteraard weer kiezen voor de super zuinige 1.6 TDCi met 95 pk/205 Nm.

Ook ligt het voor de hand dat het SYNC systeem dat debuteerde in de B-Max zijn weg zal vinden naar de opgefriste Fiesta. Overigens beperkt die facelift zich vooral tot de neus. Zo zullen de koplampen LEDjes krijgen zoals we op de Fiesta ST al zagen.

De tweede Ford die je op deze foto’s ziet is de opvolger van de Ford Kuga. Blijkbaar was Ford nog niet helemaal klaar met het testen van die auto voordat hij op de markt komt.

Bekijk alle foto’s die andries gemaakt heeft op Autojunk.21 reacties

Tjaa wat moet ik hier van zeggen
@zion88: Als je niks te zeggen hebt, zeg dan ook niks.
@Gnermo: Als je zegt ‘wat zal ik hier eens van zeggen’ maak je meer duidelijk over je mening op het artikel dan dat jij doet met jou reactie op het het eerder vermelde zinnetje. Vette uitlaat trouwens!
Die 5-Deurs Fiesta is voor de Amerikaanse markt. Escape ook trouwens.
@Rene95: wat voor nut heeft het om die auto’s hier te testen?
@robbie: koplampen en front zijn van de Amerikaanse Fiesta, achterkant van de europese. Foto’s gemaakt op Canarische eilanden is dan wel toepasselijk
@Benjamin1: De achterkant is ook van de Amerikaanse hoor, er zit geen vast mistachterlicht in de achterbumper en in de units van het knipperlicht en achterruit rijlicht zit een honigraat motief, wat bij de Europese niet zo is. Interieur is ook Amerikaans btw. :)
@Rene95: *facepalm*
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
In Amerika rijden ze al rond met die ledjes in de voorbumper. Denk dus dat ze het US model bumper gewoon hier op plakken.
eindelijk een sportieve fiesta, werd eens tijd.
Wordt een lekker bommetje en met een spannend exterieurpakketje wordt het ook een gaaf karretje !
Als je op een fabrieksterrein rond loopt hebben alle test auto’s zo’n uitlaat, inderdaad voor de emissietesten
@autogekk: Klopt inderdaad! Zijn gewoon op originele uitlaat gemaakt om ze snel te kunnen koppelen en ontkoppelen. Emissietesten of gewoon aan afzuiging
Altijd jammer gevonden dat er nog steeds geen ST is. Hopelijk is ie ook betaalbaar. Zal een mooie opvolger zijn voor m’n huidige auto:)
En voor wat dient die persluchtaansluiting helemaal linksachter?
Het blijft een spuuglelijk apparaat
uitlaat voor sjonnies!
Ja, dit is het Sport Exhaust pakket dames en heren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).