Gemeenten harken steeds meer parkeergeld binnen

Auteur: , 56 Reacties

We hadden al langer het gevoel dat Nederlandse gemeenten parkeren als nieuwe goudmijn hadden aangeboord en we hebben nu de kille cijfers om dat ook daadwerkelijk aan te tonen. De afgelopen 5 jaar zijn de inkomsten voor gemeenten uit betaald parkeren met maar liefst 38% gestegen.

RTL Nieuws is in de cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken gedoken en kwam tot de conclusie dat van alle verschillende inkomsten die gemeenten hebben, de inkomsten uit parkeren het meest gestegen waren.

Gemiddeld kregen gemeenten de afgelopen 5 jaar 20,3% meer geld binnen, maar de inkomsten uit parkeren stegen met maar liefst 38%. In 2007 ging het om een bedrag van 445 miljoen euro, maar dat is inmiddels al opgelopen tot 614 miljoen euro.

De belangrijkste inkomensbronnen voor gemeenten is overigens onroerendezaakbelasting (3,2 miljard euro) en rioolrechten (1,4 miljard euro). Maar het lijkt er dus op dat parkeerbelasting aan een flinke opmars bezig is.

Amsterdam is niet voor niks een van de duurste steden ter wereld om te parkeren.56 reacties

Voelen jullie hem al diep mensen? Ja, nog ff doorbijten, het gaat nog veel dieper..
@marokkaanseheld: thats what she said
@marokkaanseheld: maar nog altijd een hogere levensstandaard dan in Marokko, toch? :-)
En wat gebeurt en dan vervolgens mee? De helft wordt in een bodemloze put geflikkerd en de andere helft gaat naar wachtgeldregelings potje voor het afgelopen kabinet.
@gerbie: sinds wanneer betalen gemeenten het wachtgeld van ministers?
@robbie: er vloeit meer geld naar de staatskas dan ons allen lief is.
@gerbie: Gelul. We betalen per persoon 25 cent per jaar aan wachtgeld voor kamerleden. Met andere bestuurders erbij misschien 50.
@jelmer: Zozo, een linkse onwetende kwast die dit land naar de afgrond stemt. Stoer met die cijfertjes. Als je zo nou keurig wilt pissen, meld dan meteen of kinderen ook zijn meegeteld.

OT: ik vind deze tarief verhogingen absurd. Want extra plekken, ho maar.
@gerbie: Fantastisch dat je mij van onwetendheid beschuldigd, terwijl ik feiten noem waaruit blijkt dat jij gewoon aantoonbaar compleet gelul uitbraakt. Waar zou de term ‘domrechts’ toch vandaan komen?
Aah gelukkig wordt er geld ingezameld voor de uitkeringtrekkers .
@norge: Alle bijstandsuitkeringen bij elkaar kosten nog geen vijf miljard per jaar. Ter vergelijking: de zorg kost negentig miljard per jaar. Dus nee, daar gaat het geld niet heen.
@jelmer: Vergeet en passant ook de WW, WAO en legio andere uitkeringen even niet. Alles biju elkaar voldoende voor een bedrag dat jij van je aparatsjiks en linkse media echt niet te horen krijgt…
@lemans96: En dan zou ik ook graag alle toeslagen en kortingen mee willen nemen die je krijgt als je uitkeringstrekkert bent
Pff maar 38% ?! Ik had meer verwacht, gezien de bedragen die ik neertel aan die parkeerkaarten als er bezoek over de vloer komt. DIEFSTAL verdomme!

nou hoor ik sommige mensen al denken? hoezo betaal je parkeergeld voor je bezoek? simpel: turken vechten om de rekening te betalen, dat zit in ons bloed zullen we maar zeggen ;)
@bigcar: het is een hoernaillisten onderzoek…nooit goed dus. Het gaat hier om een landelijk gemiddelde, dat met 38% is gestegen. Daar staat dus ook Appelscha tussen, die z’n tarieven moest verlagen, omdat alle inwoners er vertrekken…zegmaar.
puntje bij het paaltje is gewoon dat crisis maar verholpen moet worden met duurder parkeren ? …
Tellen ze hier ook de parkeerboetes in mee? Zo niet dan wordt dit bedrag zeker verdubbeld. Daar komen steeds meer gemeenten achter, dat een beetje parkeer-agent maar 2 boetes per dag hoeft uit te schrijven om zijn inkomen terug te verdienen, de overige uitgeschreven boetes zijn pure winst!
@skysurfer: en wat nóg erger is…de politie of bonnenschrijvers krijgen het geld van de boete niet. Dit gaat alsvolgt:

1) het geld dat je ‘had moeten betalen’ gaat naar de politie
2) het bedrag dat ze gemakshalve erbij optellen, gaat rechtstreeks in de kassa van de Gemeente.

Dus, ‘onze politie’ doet werk voor de Gemeentes…zonder hiervoor gecompenseerd te worden.
Behalve van de invaliden natuurlijk, zoals we laatst zo mooi in een item zagen :D
Zorg dat je in een plaats woont waar geen betaald parkeren is, probleem opgelost. Ja, ik weet dat het niet simpel is, maar het is de enige oplossing.
@mercs: Leusden ! ftw….
De automobilist voor alle financieringsproblemen…
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/cashcow.jpg
@Dennis: ga dan fietsen!
@flippert: ga toch fietsen man;)
Het lijkt alsof wij er geil van worden , we worden her en der genaaid maar zeuren wel maar doen weinig ..
Als Autoblog een beetje meer onderzoek doet en verder kijkt dan het bericht van RTL dan kan men o.a. het volgende vinden op nu.nl:

“De stijging van de parkeerbelasting heeft een paar oorzaken, zo liet een woordvoerster van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) weten. Zo hebben meer gemeenten de belasting ingevoerd, zijn er in veel gemeenten grotere gebieden aangewezen waar de automobilist moet betalen voor een parkeerplek en zijn de tarieven gestegen.”

De stijging van de tarieven is maar één van de oorzaken! Al ben ik het wel eens dat die tarieven asociaal hoog worden in sommige steden.
@hammerman: En waar in het bericht van Autoblog wordt dan gezegd dat de stijging puur komt door de stijging van de tarieven?
Kom allemaal eens op bezoek in Leeuwarden! In een parkeergarage maximaal 7,50 voor een dag, ’s avonds (behalve op donderdag) maximaal 2,50. Maar een uurtje vanaf Amsterdam..
@jelmer: dan woon je ook echt voorbij het einde van de wereld. Een persoon met gezond verstand heeft daar niets te zoeken.
gedwongenleaser
@gerbie: die avatar van jou heeft meer relatie met het einde vd wereld dan Leeuwarden…
@jelmer: als het goed is, koppen wij daar alle asielzoekers heen…naar Friesland bedoel ik ? :)
Stijgende tarieven = minder bezoekers. MKB valt om en de ambtenaren slapen gewoon achter hun bureau verder. Ik maak het dagelijks mee. Volgende week ondernemersvergadering. Eens horen hoe men een vuist denkt te maken tegen de gemeente om dit te stoppen en we weer de rode loper kunnen uitleggen. Anders zit ik ook over 5 jaar in een pandje op een bedrijfsterrein ipv in de binnenstad.
@midasracer: jouw stukkie kan óók geïnterpreteerd worden, als ware jij ‘ambtenaar’…. ^^
@Megakix: ha ha, nee ik sta als ondernemer aan de andere kant van het bureau.
Zolang we niet en masse het bijltje er bij neergooien of dat bijltje juist ernstig dreigend opheffen, gaat onze regenten elite gestaag verder met ons steeds verder uitzuigen…
Bij ons in de wijk(één van de vier grote steden) is het sinds kort ook betaald parkeren. Resultaat: vele lege plekken en alle braakliggende hoekjes en gaatjes volgeparkeerd met auto’s. Ondertussen mag ik, bovenop mijn wegenbelasting, nog even €72,- p/j betalen voor mijn parkeervergunning…
Fantastisch!! Hoe duurder parkeren hoe minder mensen het kunnen betalen en hoe meer plek er dus voor mij vrij is. Ik vind dit goed! De sloebers hun 190d’s afpakken, de parkeertarieven omhoog: het wordt weer rustig op de weg. Top.
@flippert: salonsocialist!!!
@rufctr01: gaat fietsen! :-)
@flippert: nu lachen…straks huilie huilie doen..simpelweg omdat IEDEREEN in z’n leven genaaid wordt. Lees je mee ? Iedereen, dwz, ook ene @flippert.
@Megakix: echt niet, huilie
Als je bijv. een dagje Amsterdam doet, kan je beter niet betalen. Gewoon gokken. Als je langer dan 10u parkeert heb je de boete er al dik uit. En dat is helemaal niet zo lang als je misschien denkt. Maak er maar is een dagje winkelen van, nog ff eten nadien. Zit je dr zo aan. Geen boete, 65,- bespaart, wel een boete, alsnog 10,- bespaart. En hoe hoger de tarieven, des te eerder heb je het eruit. Ik betaal nooit als ik langer dan een paar uur moet parkeren.
@E34M5Touring: trein?
@flippert: Nee, opdonderen..
Zijn al zat mongols die in de >spits< met 15 boodschappentassen en 8 koters mijn 1e klas plek innemen.
@flippert: Het kost me, voor 2 personen, 88,- en 2,5uur heen en 2,5 uur terug. Met de auto kost het me een 1:15 heen en 1:15 terug en 50,- (met de Alfa). Bovendien mag ik roken en muziek luisteren in mijn auto en parkeer ik waar ik moet zijn en niet waar de NS moet zijn.
@E34M5Touring: om nog maar te zwijgen van de beslagen ruiten van die dampende forenzen om je heen, bah.
@flippert: Ja, mijn favo bezigheid is het niet. Ik heb dan ook de laatste 12j niet meer in een trein gezeten.
@E34M5Touring: als student…dus tot mijn 21e…gaat de goede kant op ! Heb al 19 jaar geen ‘treine rije’ meer gedaan ;)
@Megakix: Van 16 tot 18 op de scootert en daarna met de auto.
@E34M5Touring: scooter? Dat is toch iets met bontkragen en damestasjes roven?
@flippert: Toen nog niet. En ik woon op het platteland, dus weinig tasjes……
@E34M5Touring: boertje
@flippert: Vandaar ook de BMW…..
@E34M5Touring: met trekhaak dan toch wel? :-)
@flippert: Afneembare haak kerel, Farmersjiek weet u wel…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).