Genesis GV80 als luxe alternatief op BMW X5 of Audi Q7

Auteur: , 14 Reacties

De SUV is eindelijk gepresenteerd.


Hier is ‘ie dan. Na een eerdere teaser begin deze maand heeft Genesis in thuisland Zuid-Korea het doek getrokken van de nieuwe GV80, de eerste SUV van het luxemerk.

De onthulling was in Seoul en voorlopig blijft de GV80 ook op Koreaanse bodem. Pas in een later stadium brengt Genesis het model buiten Zuid-Korea op de markt, waaronder naar verwachting in de Verenigde Staten.

Qua formaat concurreert de GV80 met auto’s als de BMW X5 en de Audi Q7. Het avontuur voor het luxemerk uit AziĆ« begon met een concept in 2017 op de New York Auto Show. Het heeft even geduurd, maar hier is dan het uiteindelijke productiemodel. Het is een aanvulling op het bestaande gamma van Genesis, dat bestaat uit de G70, G80 en G90. Dat zijn overigens allemaal sedans.

In de basis is de GV80 een achterwiel aangedreven SUV. Vierwielaandrijving is een optie. Genesis lanceert de SUV in eerste instantie met een 278 pk en 588 Nm koppel sterke 3.0-liter zescilinder dieselmotor. Later neemt het merk ook twee geblazen benzinemotoren op in het gamma.

Het merk wil zich onderscheiden door veel luxe aan boord aan te bieden. Zo beschikken de eerste en tweede zitrij in de GV80 over verwarmde en geventileerde stoelen. Daarnaast beschikt deze auto over Road-Noise Active Noise Control (RANC). Dit is door Genesis ontwikkelde techniek om rijgeluiden zo goed mogelijk te filteren.

Verder is het interieur een oase aan lederen materialen met bovenop het dashboard een 14.5-inch groot display. Een groot deel van de bediening van de auto verloopt via knoppen in de middenconsole.

Klanten hebben de keuze uit 11 exterieur kleuren en 5 combinaties voor het interieur. Wat de Genesis GV80 in Korea gaat kosten is nog niet bekend.14 reacties

Road-Noise Active Noise Control. Waarom ook niet? Eigenlijk een hele goedkope manier om je auto premium te maken. Dat mogen alle autofabrikanten wat mij betreft direct invoeren
Wat een mooi interieur! Eigenlijk best jammer dat het merk niet in Europa te zien is. Vind het er doorgaans erg fraai uit zien allemaal.
@viezefreddyw: Een nieuwe Genesis kun je gewoon kopen in Moskou of St-Petersburg. Of bedoel je EU?
@e550: Doorgaans ben ik niet veel in Rusland te vinden dus dat wist ik niet. Maar ja, in de EU zie je ze helaas niet.
Een schitterende kleur groen met mooi chromewerk, goed bezig! Mooi gecombineerd ook met het lichte interieur. De styling spreekt mij sowieso aan. Al zie ik dit wel liever op een grote sedan. En vervang dat twee-spaak stuur even voor een drie-spaak, dit is echt heel lelijk.
Check de filmpjes van Doug Demouro of throttle house op YouTube. Meerdere (ook oude) modellen van Genesis behandelt, erg toffe automobielen. Ook Kia en bijvoorbeeld Lincoln komen daar langs, ook erg toffe interieurs. Net iets anders dan wat we in Europa gewend zijn…
Strak ding hoor! Zeker zo in het donkergroen
Het interieur is zeer fraai.
Over de buitenkant ben ik iets minder te spreken, het profiel is prima en het neusje is best strak. De achterkant lijkt alleen door een knul van 14 afgetekend te zijn tijdens zijn maatschappelijke stage.
@vonklausenburg: Het is vooral heel generiek en inwisselbaar.
Poepiechique hoor! Zet een flying B op de neus en je fopt menig leek dat je een Bentley rijdt. En dat voor een kwart van de prijs.
@Edge: denk dat Luc Donderwolcke daar voor iets tussenzit ;)
Kek karretje
Zo op het eerste gezicht dat ik naar het interieur van een Bentley te kijken. Heel knap gedaan dus!
Welkom in het grote smoelenboek.

Fraaie wagen verder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).