Gepersonaliseerde kentekens leveren Belgie 5 mln op

Auteur: , 55 Reacties

Gepersonaliseerde kentekens zien er niet alleen leuk uit, maar ze leveren de (Belgische) overheid ook nog eens keiharde knaken op. Wellicht kan deze informatie de Nederlandse overheid ook over de streep trekken? Als ze horen dat er geld mee te verdienen is willen ze het ongetwijfeld in hier ook invoeren.

In 2009 tot en met 2011 heeft de Dienst Inschrijvingen Voertuigen 7.059 gepersonaliseerde kentekenplaten uitgereikt. Dat kost 874 euro voor een kenteken met 5 tekens en 620 euro voor een kenteken met 6 tekens. Dat is makkelijk geld verdienen lijkt mij zo.

Wel is er een dalende lijn te zien in de aanvragen. In 2009 werden er 2.669 kentekens aangevraagd (opbrengst: 1,83 miljoen euro), in 2010 waren het er 2.361 (opbrengst: 1,74 miljoen euro) en vorig jaar waren het er nog maar 2.029 (opbrengst: 1,67 miljoen euro). In 2008 werden overigens nog zo’n 4.500 kentekens aangevraagd.

Hoeveel zou jij overhebben voor een gepersonaliseerd kenteken? Of vind je het maar onzin en ben je blij dat we het in Nederland niet hebben? (via: hln.be)

PS: Nog een voordeel van een Belgisch kenteken is dat je geen boetes krijgt.55 reacties

Voor € 874,- doe ik liever een meer zinvolle upgrade aan de auto zelf, bijvoorbeeld betere hifi-set of andere tierelantijn.
@pietjepuk: als je een audi / BMW / mercedes koopt kost een optie(bv. hifi) meestal heel duur , dan lijkt dat geld voor je gepersonaliseerde niet meer zoveel
@KaCh1ng: “kost meestal heel duur” :-)

Upgrade bij de nieuwe 3-serie van standaard naar upgrade HiFi (205 watt + 9 luidsprekers) is slechts € 645,-, de upgrade naar Harman/Kardon-setje (600 watt) inderdaad wat duurder. Dat ze bij Audi belachelijke prijzen vragen, tsja, daar doe ik niet aan mee.
@pietjepuk: Precies, dat zijn betere investeringen dan een kenteken.
@pietjepuk: Er wordt anders goed geld verdient met kenteken (door verkoop) handel in bijv. GB. Betere investering dan een speakersetje voor je pet mobiel lijkt me.
@barryb: Pet-mobiel, leg eens uit jongen?
@pietjepuk: Sommigen denken bij een upgrade van de audio enkel aan lompe subkisten in de kofferbak. Iets wat in 9/10 gevallen een alles behalve mooi geluid geeft.
@RoT___: zolang je maar lekker met die bass kan pompen, snap juh!
Zonde van t geld als je om de paar jaar van auto wisselt.
@stanlee: volgens mij staat de kenteken op je naam, en gaat ie mee met iedere nieuwe aankoop van je, correct me if im wrong
@Adanali: klopt helemaal :)
@Adanali: Dat klopt, met uitzondering van de recente wissel van kleine plaat naar EU standaard plaat. Toen moest iedereen hun plaat inleveren en een nieuwe plaat aanvragen. Voor zover ik weet moesten ook gepersonaliseerde platen worden ingeleverd.
Beetje lullig, want die hadden betaald voor hum plaat voor het leven.
@stanlee: Belgische kentekens zijn persoonsgebonden en niet gebonden aan een auto. Je kan op je nieuwe auto dus gewoon je ‘oude’ kenteken hangen.
Bestond er maar een kenteken met, Pas op.. Ik heb een grote.
Wedden dat je allemaal poesjes kan vangen..
@marokkaanseheld: toen ik zo jong was als jou zat ik met dit mooie weer niet zo suf te autobloggen op mijn tablet. Nee, toen ging ik nog lekker ouderwets van bil met een mooie meid ;)
the-budel-guy via iPhone app
@geengeldvooreennieuwe: misschien doet hij het allebei tegelijk :P
@geengeldvooreennieuwe: Ik had die tijd geen geld voor een nieuwe.
@marokkaanseheld: je bedoelt een katvanger?
@robbie: Vies, Robby, vies!
the-budel-guy via iPhone app
Mogen ze hier ook invoeren.
Voor de duidelijkheid: de Audi heeft geen persoonlijke.
@Bwlian:
Joh dan had er wel DKW opgestaan.
@jrk68: …en had die begonnen met 9 ipv 1.
De foto bovenaan is geen gepersonaliseerde nummerplaat! Alle Belgische gepersonaliseerde nummerplaten beginnen steeds met het cijfer 9. De afgebeelde nummerplaat 1-bmw-651 ziet er wel belachelijk uit, aangezien deze is gemonteerd op een Audi.
@toroloco: Helloooo Capt. Obvious!
“coureur” ofso lijkt me wel leuk op die 60pk lui diesel!
Maand geleden nog een mooie gezien op de A1 tussen Brussel en Antwerpen: Panamera gewrapt in het patroon van een koe. Kenteken (9) 666 VVV. Viel goed op, maar mooi is anders.
@RoT___:
Hij had wel zelfkennis.
Je bent een rund als je met een Panamera stuurt.
@jrk68: Dat dacht ik ook, ben hem alleen gaan waarderen. Heerlijke lange afstandscruiser.
@RoT___: Ja dat is elke sloep alleen moet je imo visueel gehandicapt zijn om hem mooi te vinden.
Laatst een gezien met oprah-666. Vond ik wel een goeie
Een Volkswagen met vier nullen erop ?
@norge: Zo zo, lekker denigrerend. En wat rijd jij dan wel niet, dat moet heel wat zijn als je dergelijke uitspraken doet.
@pietjepuk:
Voor zo ver ik weet een betrouwbare auto.
@jrk68: Gezien de zwijgzame reactie van @norge zal het wel niet veel soeps zijn.
@jrk68: Klinkt als @rechercheur ,ruikt als @rechercheur ,zou het ?
@pietjepuk: Hoe is het daar boven op de kast?
@RoT___:

Prima uitzicht hoor. Maar ben benieuwd wat voor ’n fantastische bolide @norge dan op de stoep heeft staan. Zijn reactie zal zeer waarschijnlijk uit jaloezie of iets dergelijks geplaatst zijn.
Ow, ik zie het al in z’n profiel, een Hyundai. Ik weet genoeg! :-)
@pietjepuk:
Nee dat weet je niet.
Iemands auto zegt niets over jaloezie.
Ik maak ook denigrerende opmerkingen over VAG.
Ik heb het zelf ook gereden en ook financieel zou het geen enkel probleem zijn.
Maar mijn ervaringen met hun producten en service hebben mij doen besluiten nooit meer een voet in hun showroom te zetten.
Een beetje simpele en primaire reactie dus die ik wel verwacht van een puber en niet van iemand van wiens leeftijd suggereerd dat ie iets met z’n volle verstand zegt.
@jrk68: Ik weet wel genoeg. Iemand met een Hyundai i30 van het vorige model, die heeft z’n auto niet gekocht uit emotie of liefhebberij. Gewoon een product om van A naar B te bewegen, zonder verdere tierelantijn of spielerei. Prima hoor, niets mis mee. Maar ga dan vervolgens niet alle VAG-producten op dit blog af lopen zeiken. Beetje kinderachtig gedrag.
@norge: jij rijdt in een fake honda, zo zie ik hyundai ng steeds
@KaCh1ng: Hyundai staat inmiddels hoger in de pikorde dan Honda. Honda, Mitsubishi en Subaru hebben hun positie in West Europa aardig verspeeld door telekens achterhaalde auto’s te brengen. Hyundai en Kia hebben nou juist precies gebracht waar de klant op zat te wachten.
Ik zou de genoemde bedragen wel over hebben voor een mooi kenteken. Snel invoeren!
EUR 1,67 mln op een overheidsbegroting, lmao. Doe maar ni jonges.
Als je de rdw genoeg betaald is het wel te doen blijkbaar.
Zoek AH-30-00 maar eens op!
@niekloog: *betaalt
Systeem heeft in NL geen zin zolang het kenteken bij de auto hoort en niet bij de eigenaar. Niemand betaalt een smak geld voor een leuk kenteken als hij het bij inruil naar een volgende eigenaar ziet vertrekken.
Dat is verdomd veel geld voor een kenteken. Ik besteed dat liever ergens anders aan. Maar als je toch geld zat hebt is het wel leuk.
De huidige kosten 1.000€ en is altijd met 9. voor. Ikzelf heb 100.TUS op mijn Lotus en zolang ik de wagen niet hoef te herinschrijven blijft dit zo, als ik moet herinschrijven dan wordt het 9.100.TUS … MAAR vanaf begin 2013 worden de gepersonaliseerde nummerplaten opengetrokken. Meer mogelijkheden (in combinaties) en er wordt ook gesproken dat je een nieuwe kan kiezen als je een nieuwe wagen koopt. Ik betaalde voor die van mij nog 620€ een kleine investering wetende dat het kenteken gebonden is aan mezelf als persoon en niet aan de wagen? Mensen geven tegenwoordig aardig veel geld uit voor opties (airco, panoramisch dak, hifi, leder…), waarom geen 1.000€ voor een kenteken je notabene levenslang kan behouden?
@XiPHiAS: Krijg jij als je een nieuwe auto koopt gratis een nieuw gepersonaliseerd kenteken? Of moet je weer 1000 euro betalen?

Zou wel eerlijk zijn als je er gewoon een nieuwe krijgt aangezien je al betaald hebt voor een kenteken voor het leven, maar vraag het me ten zeerste af.
meer tekens is minder betalen ?

doe mij maar een plaatje met : FUCK DE OVERHEID!

zal toch haast gratis zijn lijkt me..
@dennisr: is goedkoper omdat het oudere types zijn en ook andere combinaties. (vb B1234 of Z000F) cooler en dus ook duurder :)
@XiPHiAS: hoezo oudere type’s dan? ik lees dat 6 tekens goedkoper is dan 5 tekens terwijl je beide toch nieuw kan bestellen?

ik zie trouwens dat jij eigen platen hebt op je lotus.. maar hoe zit het nou als je een auto importeert ofzo, vaak moet je dan op kenteken laten zetten, kan je in jouw geval dan niet gewoon je persoons gebonden platen erop zetten?
Voorals nog lijkt mij het Duitse systeem het beste, alleen geconverteerd naar Nederland. Combinaties zijn talrijk.
Personalisatie is mooi, voor een ieder die dat wil, en kan zo blijven.
Het huidige systeem van ons is niet oneindig dus lijkt mij het Duitse systeem (geconverteerd en wel) een goede opvolger.
Hallo Den Haag, even opletten dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).