Gert (van Samson) laat Belgen crashen door spandoek?

Auteur: , 39 Reacties

Valentijnsgebbetje uit Vlaanderen. Boven een aantal snelwegen hing verkapte reclame voor een Studio 100-productie in de vorm van een liefdesboodschap. En ja hoor, meteen werd er gecrasht.

Op een aantal verschillende plaatsen in België hingen gisteren ludieke spandoeken met een liefdesverklaring aan Marianne en een domeinnaam eronder. Het bleek reclame voor musicalgedoe van de toko die gerund wordt door Gert Verhulst. Een goedkope manier van aandacht trekken, en dan maar hopen dat het viral gaat. Dat is je in ieder geval gelukt, Gert.

Op een brug over de E313 in Ranst hing ook een spandoek, op een plek waar heel toevallig een paar aanrijdingen plaatsvonden. Reden genoeg voor het Vlaams verkeerscentrum om de sluikreclame weg te halen, zodat automobilisten niet langer werden afgeleid door Marianne de Ongevalsmuts.

Repo! Duiding!39 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik wil niet zeggen dat belgen dom zijn maar ze maken het er wel een beetje naar hoor…
@bastiaanstultjens: Wat heeft dit met domheid te maken. Alsof wij file’s door kijkers niet kennen. Veel mensen zijn nieuwsgierig en dan wordt dat weleens duur betaald.
@bastiaanstultjens:

AMAIII LETTERKES! LETTERKES!!
Ook niet de slimste plek om zo’n spandoek op te hangen. Dit stuk van de E313 net voor de splitsing met de E34 zit altijd bomvol, ook buiten de spits.
Straks krijgen we nog een zone 30 in de buurt van bruggen… :D
Studio 100 zal hiervan de rekening krijgen omdat het bij wet verboden is spandoeken aan te brengen aan bruggen en viaducten… Is al meermaals in het nieuws gekomen.
Net als bij flitspalen hebben sommige idioten ( en daar zijn zeker ook nederlands bij..) de gewoonte de rem in te duwen. Bij een hogere snelheid, en samen met de korte afleiding door het onvrijwillig lezen van het spandoek krijg je dan dit …

Kijk trouwens maar eens wat er in nederland zou gebeuren als je dit doet, zal ook wel een of andere bestuurder net te lang naar boven kijken om vervolgens zijn voorligger te “kussen” of net iets te veel uitwijken naar rechts/links ..
@tborre: onvrijwillig lezen van een spandoek? Dat bepaal je toch zelf of je dat leest ofniet. Of staat er soms een sniper langs de weg die op je begint te knallen als je niet leest?
@akrapovic: Hij bedoelt dat het vanzelf gaat.
Ik zou de schade lekker op Marianne verhalen, mag zij het verder oplossen met haar aanbidder ;)
@pier: Welke marianneke dan?
Als hij nou die meiskes van K3 hun tietjes vanaf een viaduct had laten flashen had ik ‘m meer een Koning gevonden. Maar nee, het moest een suf spandoek zijn..

Kennelijk is dat ook voldoende om de snel afgeleide Belg te doen crashen.
@tborre Gelijk alle reclame borden langs de snelweg maar verbieden dan?…
@Eric: reclameborden staan meestal links (naast de rijweg), en deze locaties worden voor plaatsing geevalueerd. In belgie zal je nergens reclamepanelen boven de rijbaan zien wapperen.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het rijgedrag van ” even remmen en lezen” ook dom. Hoeveel mensen bij een flitspaal niet op de rem gaan, ongeacht de gereden snelheid?

Juist om die nieuwschierige mensen tegen zichzelf te beschermen is het verboden een doek op te hangen.

Neem daarbij onze schitterende onderhouden wegen en een ongeluk zit er snel in, al is het in dit geval vooral wat lichte blikschade heb ik vernomen.
@tborre: even links/rechts wisselen.. reclamepanelen staan rechts……
@tborre: Reclame langs de snelweg is zeldzaam. Meestal zijn het van die ‘boodschappen van algemeen nut’, over Bob, gordel, enz…

Slimme commercanten vinden natuurlijk altijd wel een omweg. Zo staat er langs de E40 een oud vervallen boerderijtje, waarvan de vrij grote zijgevel ‘toevallig’ beschilderd is met de naam+logo van een bouwfirma…
het is MARLIJNEKE!
@blaaskaakmetavocado: Neeje, Marlèneke…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zonde van die E90 LCI..
@kaasboerin: en zonde van de Focus. Beide lekkere auto’s!
Als ze van een spandoek al gaan botsen……
Wat een knurften.
HAHAHAHA kunnen alleen de belgen zijn :lol:
Als er nou een billboard van Sapph of Sloggi met een paar leuke dames op hing oke, maar dit!
@akrapovic: ja die leiden inderdaad af, tering tyfus zeg!
Belgen:P
Noahhhhhh GERTJUHHHH amai he
Wel veel nieuws omtrent onze Belgische vrienden.
@tborre

En wat doe jij dan als je op het laatste moment een flitser ziet? De (veel te hoge) boete lachend betalen? Ik ben het wel met je eens hoor, als er iemand kort op zit kan dat tot ongelukken leiden. Maar het reflex begrijp ik wel: als de overheid nog gewoon boetes naar proportie zou geven dan zou ik het niet erg vinden als er een keer een boete iop de mat valt.

Gisteren heb ik trouwens ook nog een waterhoen dood gereden in maarssen: uitwijken kon niet vanwege een wegversmaller en volremmen ook niet vanwege een achterligger. Maar dat betekent niet dat ik mensen die wel remmen een idioot vind, het is namelijk een beslissing die je snel moet nemen.
@autoliefhebbert: ik snap vooral niet waarom mensen die 110 rijden waar 120 mag toch nog op de rem gaan … Moet maar eens letten, meer dan de helft gaat extra op de rem, al rijden ze niet te snel.

Daarnaast : als ik te snel rij is dat mijn probleem, maar bovenal betaal ik liever dan een ongeval te veroorzaken.
@autoliefhebbert:

als je echt remt in een reflex (wat ik best wil geloven) dan staat dat los van de hoogte van de boetes.

Als je “een boete naar proportie” zou krijgen van 10 euro, zou je dan niet remmen? Geloof ik nix van.
@tborre

Ja ik zou ook liever betalen dan een ongeval te veroorzaken, maar als je gewoon 140 rijdt en even 20 km moet afremmen dan kan dat best. Mits je niet gekleefd wordt natuurlijk…
Samson is ongedeerd? het opruimen gaat wel tot 31 februari duren denk ik..
@dennisr: van welk jaar?
Na het ongeval werd het spandoek uit voorzorg verwijderd.. Dat kan alleen in België ;-)
Wat zei ik laatst toch over belgen… de 2e x al deze week, mijn sarcastische opmerking gaat objectiveerbaar worden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).