Geruchtje: VW Golf 7 GTI wordt 100 kg lichter

Auteur: , 32 Reacties

Ergens later dit jaar mogen we de zevende generatie VW Golf verwelkomen. Een Golf die echt nieuw is, en niet een Golf 5,5 zoals het huidige model. Uiteraard komt hier ook een GTI van, en naar verluidt wordt deze flink op dieët gezet.

De Golf 7, die op VW’s nieuwe Modularer Querbaukasten-platform (MQB) komt te staan (hier staan nu al de Up! en aanverwanten op) wordt lichter door toepassing van sterkere staalsoorten (die dus dunner kunnen worden geperst), geoptimaliseerde veringen en natuurlijk gedownsizede motoren. In de GTI-variant, aka de petjesmobiel, die zich volgens de bron qua uiterlijk sterker van zijn ‘normale’ broertjes zal onderscheiden, zal aluminium worden toegepast, onder andere in dak en motorkap.

Einde van het liedje zou een gewichtsbesparing van zo’n 100 kg moeten betekenen, zeg maar het gewicht van één dikke Duitser. En we weten allemaal wat dat betekent: een betere pk-gewichtsverhouding, strakker stuurgedrag, een lager verbruik/uitstoot, en dus een lagere aanschafprijs.

Qua vermogen hoeven we geen enorme sprongen te verwachten. De huidige motor heeft 210 pk, zijn opvolger misschien 10 of 20 pk extra. Maar: 1) hij schijnt wat koppelrijker te worden, en 2) als het gewicht inderdaad tot rond de 1.200 kg wordt teruggedrongen, dan is dit zeker genoeg om van de volgende GTI een mean machine te maken! En dat heeft hij ook wel nodig, want de concurrentie is moordend. (via Top Gear)32 reacties

Das een hoop
Hele maal top pie jop pie
Scheurbak voor alledag! ftw
the-budel-guy
`gedownsizede motoren.` golf GTI 1.4 TSI???
die dus dunner kunnen worden geperst
LOL, dat staal wordt heus niet dunner door het persen, dat is al dunner als het de pers ingaat.

Maar goed, het idee is duidelijk.
@Dino2400: Je weet niet wat voor verstrekkingen er onder die vuilniszak zitten :p

Oh nee, bij een VW weet je dat altijd ;)
Ja..Ok…Dunner gewalst dan…
@Dino2400: Leuk.. nog sneller deurbutsjes e.d..
Tsja word denk ik geen mooie wagen
@trisx: wat n laffe opmerking, zeg dan niks…
@trisx: op basis van? geef eens een argument. Dit zijn de meest simplistische opmerkingen die je ku(n)t maken.
Muhahahhaha nog meer downsize? Kom op johh GTI moet tog wel een beetje intressant blijven? Of moeten we eraan wennen? 2020 golf gti met twinelectro engine :)
@speedzz: ik vind lichter, meer pk’s en een betere wegligging anders best interessant..
Aan die foto te zien verandert er niet veel. Lijken wel wat dezelfde lijnen :/
100kg op een golf, dat is goed werk! De huidige GTI met 1300kg is ook gewoon een bakbeest!
Maar naar wat voor motor gaan we dan? Toch meer Nm en pk maar wel kleiner blok? Lichter dus ook wat minder MRB;)
Dat is niet zeker, maar ik verwacht gewoon weer een 2.0 TSI, of heel misschien wel een 1.8. Maar denk tich gewoon een 2.0. Dat downsizen sloeg op de Golf 7 in t algemeen, niet op de GTI-variant.
@sir_smokalot: komt de GTI ook in variant uitvoering!!!? ;)
Qeer ,really? Whoehaha, oh nee ,Quer nouja komt bij VW op hetzelfde neer ;)
Golf mogen ze van mij wel afschaffen, petjesauto…
@Mixpower: Nâh, vind het wel handig. Petjes en boomklevers hou je toch. Nu weet je tenminste op tijd als je er een tegenkomt.
@mout: die petjes worden vanzelf boomklever…té hard rijden op beboomde weggetjes ;-)
Hij zou ook zomaar met 4(!) wielen geleverd kunnen worden! Ook wordt “grijs” een leverbare kleur op de golf!!!!
@Benjamin1: Er wordt gefluisterd dat ie door een brede C-stijl degelijk zal moeten lijken!
De bedieningsorganen gaan veel hoogwaardiger voelen dan van de huidige versie. Het extra gewicht dat dit meebrengt wordt teruggewonnen door de techniek zelf zwakker uit te voeren. We noemen het klantenbinding.
Die GTI’tjes zijn best pittig!
Een kameraad had er 1, golf 5 gti (gechipped 250 pk) bij straatraces wel eens sprintjes getrokken, zijn gti tegen mijn e36 328i cabrio, vanuit stilstand was ik ietsje sneller, rijdend optrekken was hij sneller.. Zeker door de turbo (hoger koppel)

Deze golf 7 gti zal wel nog pittiger worden
@isobmw: gechipte golf 5 gti is zonder twijfel sneller dan jouw 328i hoe dan ook! tenzij je wat hebt gespeelt Met je auto.. Dat is dan een ander verhaal

LC. Van een gti is pittiggg
@speedzz: mijn auto is helemaal standaard (behalve dat ie verlaagd is) ik was toch echt sneller vanuit stilstand, maar ietsje sneller, en mijn cabrio is Amerikaans, plus 100 kg zwaarder als een normale 328i cabrio, ook heb ik gewonnen van een e60 530i terwijl op papier de 530i sneller is, je onderschat de 328i
@isobmw: Mijn pa heeft een E39 528i gehad. Heerlijk soepel blok. Heb je automaat of handbak?
zo op de foto te zien zijn ze nu nog steeds aan het testen met een auto in de vorm van een golf 5 gti… moet dat toch wel een goed karretje zijn dan :D
Is dat voor of nadat de navi er uit word gejat?
Wow zo op de foto kun je al zien dat het een vreselijk mooie auto gaat worden. En dan ook nog 100kg voor de GTI??? Pff wat een droombak.
In het artikel op de site van Top Gear wordt ook nog gezegd dat de voorste wielen 40mm naar voren komen te staan waardoor de nieuwe Golf minder “nose heavy” is en dus lekkerder een bochtje door komt.
@Seroo: Kijk, dat is nou interessante info. Wielen iets meer naar voren en 100kg minder betekent (hopelijk) stukken minder onderstuur :)

En waarschijnlijk krijgt de GTI nu ook de nieuwe 2.0T motor met 350NM die ookal in b.v. de A4 te vinden is ? Die schijnt ‘stock’ ookal naar 265pk te chippen te zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).