Geschiedenisvideo: De onsterfelijke Mercedes G-Klasse

Auteur: , 50 Reacties

Je houdt ervan, of je houdt ervan. Een tussenweg bestaat niet in de hoofden van uw geoogklepte redactie. Daarom moesten we allen weer een traantje wegpinken bij deze video over de geschiedenis van dit 33 jaar oude icoon.

We roepen altijd wel dat de G-Klasse iets meer dan drie decennia geleden bedacht werd, maar de wortels liggen bij een 4WD klassieker uit 1907 dat door de overheid gebruikt om koloniën in Afrika te doorkruisen. En de vraag naar auto’s die op elk terrein uit de voeten komt is altijd blijven bestaan, met de Geländewagen uit 1979 als gevolg daarvan. De ontwikkeling van die auto begon overigens al in 1972.

In de dertig jaar die volgden zijn er talloze bizarre variaties uit de fabriek in het Oostenrijkse Graz komen rollen, en hebben overheidsdiensten massaal gebruik gemaakt van zijn SUV+comfort kwaliteiten. Oké, de meest recente luxemodellen zakken in ruraal gebied nog wel eens door de pootjes, maar dat gebrek wordt weer gecompenseerd met de G65 AMG V12 die onlangs werd geïntroduceerd. En daar een mogelijke cabrio van indien u uw dagen in een zonnig oliestaatje slijt.

In de video horen we keihard marketinggeleuter in een door-de-jaren-heen-vormpje, maar samen met de teksten van Mercedes-designer Volker Leutz steek je er wellicht toch nog wat van op. Beeld op Blokhutjunk.nl.50 reacties

Gewoon een statement een G staat hoog op mijn verlanglijstje!
@mbfanatic: Ik heb nog wel een mooie G500 AMG voor je :)

http://dikkebig.com
Ik durf de boude stelling aan dat een G-Klasse beter is dan een Land Rover.
@gearhead: defender = mooier = beter
@ferrari94tr: mooier is puur persoonlijk. Ik vind de G-klasse toch wat beter eruitzien. En ben ik inderdaad ook van mening dat de G-klasse beter is dan de defender. Al is het maar om het feit dat de G-klasse waarschijnlijk langer heel blijft dan de Land Rover.
@Pordon: helaas moet ik je teleurstellen. Op mijn werk hebben we beide en de G klasse gaat vaker kapot dan de Defender. De Defender rijdt ook veel beterdoor het terrein. Let wel, ik vind de G klasse erg mooi aar de Defender is toch echt beter.
@ferrari94tr: ooit over de vele mankementen en gebreken van de land rover gehoord? Plus de onderhoudskosten van belachelijk voor het hutje op wie wielen. Ik rij zelf een vrij jonge lr (2007) vind het wel een karaktervolle auto, maar ik kan me niet voorstellen dat de lr beter is dan de G.
@gearhead: wat maakt ’t uit welke van die twee beter is, als er een Landcruiser is..
@rotarypowah: Ik vermoed dat het merendeel van de mensen hier alle drie de varianten genadeloos vast rijdt in het terrein.
@eklasse: Terwijl we “POOWWEERRR!!!” schreeuwen.
@eklasse: laat ik gelukkig ervaring in beide hebben. Voor de G hoef je net zo heel veel moeite te doen om hem vast te krijgen. De Defenderdaar en tegen banjert overal wel doorheen.
@rufctr01: Een G-klasse met goede terreinbanden heeft mij nog nooit in de steek gelaten.
@rotarypowah: Maar die auto heeft nog minder aantrekkingskracht dan verbrande koelkast. Daarbij komt dat ik ze (platteland alert) erg vaak zie rond rijden. Er rijden bijvoorbeeld 3 Landcruisers v8 rond hier, allen in het bezit van veeartsen.
Dan is een G of een Defender leuker omdat je ze minder ziet.
@ferrari94tr: oh zeker. Alhoewel zo’n oude Landcruiser wel wat heeft in mijn ogen. Maar goed, ik zit in een omgeving waar ik juist veel Defenders en G’s zie, misschien is dat ’t wel.
@rotarypowah: Er rijden hier vooral nieuwe Landcruisers rond. De eerste generatie ziet er erg mooi uit. Zeker als hij door liefhebbers goed bij gehouden wordt.
OT: Hoe zou het toch komen dat oude auto’s mooier zijn dan de nieuwe exemplaren?
@ferrari94tr: die landcruiser wordt inderdaad elk nieuw model minder mooi. Dat hebben ze bij MB en LR goed begrepen. Niet aan t oorspronkelijke ontwerp komen.
@rotarypowah:

Die zit +1 ;)
@rotarypowah: Klopt waar de LandCruiser meedoet speelt de rest om de tweede plek.
Als je een echte vent bent neem je een Puch variant, zo mogelijk nog kaler dan een oude G. De G65AMG is niet te omschrijven zo nutteloos but i friggin want one sooooo bad.
Heb toch liever een ml63 dan een g63 of g65 maar dan wel de ml uit 2009. Persoonlijk vind ik de ml63 toch de mooiste SUV als je het nog een SUV mag noemen:p
@mercedes63: Doe wat je niet laten kunt. Maar bewaar het voor een artikel over SUVs. En dat is dit toch echt niet.
@mercedes63: Eigenlijk zou jij verplicht een jaar lang in een mercedes A-klasse 1e model moeten rijden na deze verschrikkelijk ongepaste opmerking ;)
Een G mag nooit vergeleken met ’n SUV.
Elke keer als ik er in rijd geeft de G-klasse me een goed gevoel. Heb ook (uiteraard) een zwak voor een defender maar de G vind ik lekkerder rijden. Die defender blijft een sardientjes blik zo krap zit ik er in.
@eklasse: Ik vind de kracht van de G hem toch vooral zitten in het feit dat hij een alleskunner is. Je kan er mee naar de Opera en naar de Sahara. Een Defender is erg goed in het terrein maar niet bepaald comfortabel.
Tot je echt in de rimboe wilt rijden, en weer gewoon een Toyota koopt.
@mout: als je op safari gaat neem dan een land rover, wil je ook terugkomen, neem dan een land cruiser
1080p http://youtu.be/rVhrMVNyMsc
@Barnato: en zonder overspoeld te worden met reclame
opvallend om te zien dat er bij elk artikel over de G-klasse, weer door vele personen wordt geroepen dat je beter een Land-Cruiser kunt kopen.

Er zijn hier blijkbaar veel mensen met verstand van terreinwagens.
@desoper: Ik ga er gemakshalve van uit dat het mensen zijn die zelf een Prius rijden en alleen op die manier voldoening van hun merk krijgen.
@eklasse:

Ach meneer is op zn teentjes getrapt…
dus de mensen die voor een G gaan doen dat vanwege hun A klasse…ook iets met voldoening toevallig?
@redbeams: De mensen die voor een G-klasse gaan hebben gewoon stijl.
@eklasse:

Heb je lekker veel aan als je vast zit in de modder…je rijdt dat ding toch niet voor de buren.
@desoper: yep!
@desoper: vergeet niet ook iets te zeggen over de Defender-mensen trouwens.
@desoper:

Wij hebben vrij veel verschillende type´s van de Land Cruisers 90 100 120 op het werk werk gehad.
De meesten na bouwjaar 2000 zijn ook lang niet vrij van problemen hoor zelfs de 4.2 diesel´s hebben wel eens wat ook met de bak.
Wat toch wel een van de betere diesels waren.

Maar dat wil niet zeggen dat ze slecht zijn maar ook niet meer van de onverwoestbare kwaliteit van voor 2000.

Ik zou persoonlijk ook voor de G gaan want de G 290,300,350
diesels doen echt niet onder voor de LC.

Dat iedereen altijd zegt dat er meer toyota´s en land rover´s in delen Afrika en omstreken zijn zal met de prijs te maken hebben van de G.
En omdat ze daar veel links rijden en gebruikte land rovers uit Engeland en toyota´s uit Japan kunnen kopen.
één woord: prachtbak!
Ben al een tijdje op zoek naar een hobby auto , wordt of een Defender of een G of een Landcruiser. Alle drie lelijk , alle drie onverwoestbaar , alle drie met de juiste bandjes goed in het terrein ( belangrijk hier) ….. Wordt vervolgd.
@norge: gelijk de opvolger voor de caddy? Ik zeg de landcruiser!
@norge: Neu dit wordt puur een lol auto :)
@norge: Hou ons graag op de hoogte ben wel benieuwd naar je uiteindelijke keuze. Maar als ik een gok zou mogen wagen zou ik denken dat je voor de LandCruiser zou gaan, omdat ik weet dat een zwak voor de LC hebt.
Deze auto heeft echt nog eens karakter.
Tijdloos model zo’n G. En een Defender, een Landcruiser; iconen opzich die je niet moet willen vergelijken denk ik. Ja ik heb een voorliefde voor Mercedes maar ik zou ze alle drie toch graag op de oprit hebben. Nee mijn 240D gaat niet weg en de i40 kan niet weg. Luxe probleem? Nee dromen……
op naar de 50 jaar!
Zonder Rusland en China was de G-class al uitgestorven.
Ik spreek uit ervaring, heb zowel een defender 110 gehad als een mercedes 300GD.
In terrein zijn ze even goed, heb met beiden serieus terrein gedaann en meedere malen vast gezeten.
Mercedes is technisch veel beter, mijn defender was net een zeef, er lekte wel altijd iets, ook al was het net opnieuw gedicht.
Mijn nonkel heeft een nieuwe discovery en die gaat ook heerlijk.
Ik ben fan van beiden.
@ Norge, inderdaad banden zijn zeer belangrijk, je kan een perfecte terreinwagen hebben, maar zonder de juiste banden kom je nergens.
Dit is de kracht van Mercedes voor ieder zijn eigen offroader of SUV. Voor de liefhebber de G-Klasse en de rest kan kiezen uit de GL, ML, GLK prachtig. Zo veel keuze de echte Mercedes man hoeft nooit uit te wijken naar een ander merk.
-De G Klasse samen met de LandCruiser koning van de modder en zand.
De GL Klasse koning van het asfalt onder SUV’s.
Wauw dit is echt een van de meest coole auto’s ooit geproduceerd!
Are you allowed to drive an Mercedes g55 if you dont got an Russian passport and an cocaine habit? Aldus Chris Harris haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).