Gespot: Cadillac CTS Coupé

Auteur: , 36 Reacties

Als je echt een exclusieve auto wilt rijden in Nederland: koop een Cadillac. Gok eens hoeveel Cadillacs er in totaal verkocht zijn in 2011? En hoeveel daarvan CTS Coupés waren? En dat terwijl de laatstgenoemde eigenlijk een behoorlijk originele auto is.

Om op vraag 1 antwoord te geven: 15 (pdf). Vijf-tien Cadillacs over een heel jaar. Dit is niet verder gespecificeerd, dus het antwoord op de laatste vraag moeten we u schuldig blijven.

Maar zo weinig verkopen voor wat toch eigenlijk een best nette auto is? Hebben wij in Nederland last van Amerikanofobie? En als Lee Towers het rijdt, moet het toch wel goed zijn? Misschien, maar het pijnpunt zit m in de prijs. Voor hetzelfde geld (75k euro) heb je namelijk een nieuwe Audi S5, en dat spreekt kennelijk wat meer aan dan een Caddy.

Toch is er iemand geweest die het heeft aangedurfd. Hij zette de zwarte CTS Coupé op 6 januari op kenteken, en was daarmee waarschijnlijk verantwoordelijk voor de eerste Nederlandse Cadillac-verkoop van 2012. Onder de motorkap snort een 3,6 liter V6 die 311 pk en 374 Nm levert.

Cadillac CTS Coupe

Wij wensen deze eigenaar veel plezier met zijn verse aankoop, en verzekeren hem dat hij een auto heeft die zeer uniek is in het Nederlandse straatbeeld, en dat is toch ook wat waard? Check de foto’s op autojunk, met dank aan PyroZnype.

Waarschijnlijk zal de ATS wel voor een afzetboost zorgen. Of hier een Coupé van komt is momenteel op internet de discussie. De een zegt niet, de ander zegt wel. Time will tell.36 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Origineel design, maar of het mooi is?
altijd leuk als iemand mijn auto spot…
;)
Ik zag em laatst rondrijden, tof ding totdat…. ik zag dat er een V6 in lag, hoe lame..
@The360box: Waarschijnlijk wil je dat ook niet met de slurptax in NL helaas… Dacht dat de CTSV wel redelijk verkocht?
@Sciurida: Een V6 heeft toch een emotie, vooral amerikaanse dingen.
@The360box:
Ja, zo’n V8 lijkt voor een Yank natuurlijk wel een must en The Real Thing. Maar nog niet zo lang geleden was een lekkere 6-pitter dat voor je Beamer of Merc. Bij die merken moet je het tegenwoordig vooral met 4-cilindertjes doen. Dan is zo’n lekkere 3.6 V6 zo slecht nog niet…
@ramshoek: Voor jou misschien..
Vandaar die reclame elke keer op BNR “Wilt u originaliteit? Koop nu een Cadillac!” Man, die reclame komt mn neus uit. Lelijk hok dit trouwens. Die achterkant dan
Hij is mooi, maar de prijs maakt hem lelijk
Volgens mij rijd er nog een in Omg. Haarlem. een zilvergrijze.
Doe mij maar voordat geld een benz C coupe
@mightymike: Nu je het zegt, helemaal vergeten, anyway laat die CTS-V vs. MB C63 en eventueel nog een idiote coupe komen!
Mooi is een subjectief begrip.. ik vind het een gewaagd design en mij kan het in ieder geval bekoren! +1 voor de eigenaar!
Ik vind dit een hele mooie wagen
Deze auto lijkt op een concept, wat bijzonder! niet heel fraai maar wel heel bijzonder wat hem toch fraai maakt! :)
james125 via iPad app
Komt door onze regering! Als het achterlijke stelsel van wegenbelasting en het al even achterlijke stelsel van bpm anders waren geweest, had cadillac in ons kikkerlandje een hoop meer auto’s verkocht!
Ik vind dat er veel meer Cadillacs rond moeten rijden. Ik denk dat van die 15 2/3 Escalades zijn.
Baas! Eindelijk iemand die gewoon anders durft te rijden: niet altijd maar duits, gewoon Amerikaans. Jammer dat er zo weinig mensen zijn in de klasse van de CTS die hun auto kiezen met het hart. Veel plezier aan de eigenaar toegewenst!
@toyotafortuner: Neem er een voorbeeld aan.
Zeker wel een vette bak!! Van mij ook een +1 voor de eigenaar!
Kijk! Een échte autoliefhebber, die gewoon kiest wat hij wil, en niet belangrijk vind wat de buren denken! Hulde! Zijn er helaas te weinig van in Nederland…
@Svenska_Aeroplan_AB: En laat GM nou net jouw SAAB de nek omgedraaid hebben. haha.. Maar neem er gerust ook een voorbeeld aan.
@eklasse: en dat zou nooitgebeurt zijn als er genoeg echte autoliefhebbers zouden zijn, zoals ik hierboven zeg!
Tof dat er een item is gemaakt agv mn upload, toppie!
Hihi, in Amerika begint ie bij $38,715. Opgelicht.nl?
Er is geen importeur en dealers voor Cadillac in Nederland nu toch? Niet zo heel vreemd dat je dan niks verkoopt.
@jolig: Ja hoor, Pietersen, in de Waalhaven van Rotterdam…
Terwijl je dit spul in Amerika op elke hoek van de straat ziet staan. Zonde, want heel fraai!
@ThomasBol: Beste Thomas, je kunt gewoon gaan slapen: In Amerika piepen ze ook niet dat ze geen Alfa Brera, Peugeot 406 coupe, Laguna Coupe of DS5 “op elke hoek van de straat” zien staan.
@eklasse: In Amerika piepen ze idd niet, dus……neem er gerust een voorbeeld aan zou ik zeggen.
We zitten al in een crisis periode en als je dan zo met geld durft te smijten(qua afschrijving) dan heb je in ieder geval wel lef… Als je er 10 jaar mee gaat rijden dan zal het je worst wezen maar wil je de auto over 2 jaar kwijt dan mag je blij zijn als je er de helft van je aankoop bedrag voor terug krijgt. Verstandig is dus anders maar mooi is ie wel…
Ik vind het echt wel een gave bak, alleen ik snap wel dat het niet verkoopt. Het uiterlijk moet je maar van houden, hij is relatief duur en amerikaans wat nou niet echt een premium imago heeft hier.
Nog niet misschien. 75.000 euro.. dan staan er voor mij 100 auto’s boven deze voor dat geld. Daaaaag GM..
@Freewarefreak: Daaag belastingstelsel, bedoel je.
Leuke auto. Waar kan ik zo’n mooie coupe kopen?
Het zijn een beetje de prijzen die het probleem zijn denk ik. Want serieus wat is er mis met het design van deze dikke Amerikanen?
Sinds deze designtaal ben ik echt fan van de nieuwe Caddilacs 8)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).