Gespot: drie keer SRT Viper [muscle combo]

Auteur: , 31 Reacties

Dat is nog eens leuk spotten! Een heerlijke V10-powered supercar, die al wel onthuld is, maar nog niet bij de dealer staat. Tijdens de laatste testfase kan je er dan zomaar ineens drie tegelijk tegenkomen.

Autoblog-bezoeker mig748 was aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in de snelkookpan die Death Valley heet, om precies te zijn. En, zoals we allemaal weten, autofabrikanten zijn dol op dat stukje Amerikaanse woestijn met zijn extreme temperaturen.

SRT, de Dodge/Chrysler-divisie die hiervan is losgekoppeld om als zelfstandig sportwagenmerk neergezet te worden (je verwacht niets anders met een afkorting die voor Street and Racing Technology staat), had een drietal gloedjenieuwe Vipers naar de woestijn gestuurd, en deze stonden gebroederlijk bij elkaar op een parkeerterrein. Het blijven lekkere wagens, toch?

Resumerend: onder de motorkap van dit beest uit Michigan ligt een 8,4 liter V10, die 649 pk en 813 Nm produceert, en zoiets klinkt lekker. Met Lamborghini begint SRT bijna tot een uitstervend ras te behoren, als weinige fabrikanten die nog een V10 gebruiken.

Bekijk de spots op autojunk! Ik hoop wel dat ze niet vergeten bij de klantenversies de bumpers goed vast te maken.31 reacties

Het is inderdaad een ware schande dat er zo weinig V10 motoren geproduceerd worden. Staat altijd garant voor prachtig geluid!
WOHOO ik heb juist een grijze McLaren MP4-12C gezien! Zag er goed uit dudeeee!!!
Dit is dan inderdaad een bijzondere spot. De rode Viper die gepresenteerd is, is lang de enige geweest. Eind juni bij Jay Leno in de garage was het nog steeds het enige geproduceerde model. Blijkbaar is er in de tussentijd wat bij gekomen en lijkt de productie langzaam op gang te komen.

Wat een geweldige auto overigens. Het geluid is echt verbazingwekkend hard. Zie daarvoor youtube met Jay Leno en deze nieuwe Viper!
Grappig om te vermelden dat de V10 van dodge in den beginnen nog mede ontwikkeld/gegoten is door lamborghini. Is gewoon een V8 plus 2 cilinders. Maar daarom ook zo lekker.
@KUYL: Nog leuker om te weten: het is een oud blok uit een vrachtwagen. Deze is door Lamborghini onder handen genomen.
@fiatsco: Het was geen oud blok uit een vrachtwagen. Het blok was gebaseerd op de 5.9L Magnum, die maar 8 cilinders had en die lag in een paar pickup trucks en SUVs.
Carp0rn!
‘Het blijven lekkere wagens, toch?’ -> Misschien om in te rijden, maar zéker niet om te zien, wát een achterhaald design zeg! Man man man… Is ook een kwestie van smaak uiteraard, maar geef mij maar een willekeurige Europese supercar, ziet er een stuk beter uit en kan in de meeste gevallen vergelijkbare of betere prestaties neerzetten. Dusja…
@stationcar: Ik vind het erg gave auto’s, en ik ben met je eens dat er Europese auto’s zijn die beter zijn en er ook beter uitzien, maar ik denk dat het prijskaartje van deze auto’s even een stuk lager ligt dan een Europese auto met vergelijkbaar vermorgen en zelfde prestaties
@stationcar: er is een verschil tussen een achterhaald design en een tijdloos design.

Dat van de Viper was tijdloos. De wagen had een heel eigen identiteit dus waarom zouden ze het bij deze opvolger anders aanpakken?
@stationcar: Jij bent zeker fan van porsche? Als we het dan toch over achterhaalt design gaan hebben.
@sjaakk:
Zei ik Porsche? Ik zei Europese supercars, jij maakt er Porsche van. Ik vind, net als jij, het Porsche design even achterhaald als dat van de Viper…
@stationcar: Ik zeg niet dat jij dat zei. Ik stel de vraag alleen. Inderdaad ik ben totaal geen fan van porsche, maar ik vind de viper wel weer mooi.
Wow! Wat ziet deze Viper er lekker uit in het blauw zeg! Staat ‘m echt verschrikkelijk goed.
@fiatsco: Klopt, alleen vrachtwagen is een beetje overdreven.
Misschien voor nederlandse begrippen. Maar blok komt gewoon uit de RAM pickup 2500/3500. 2500 valt zelfs nog onder de noemer Light/medium duty. En zo heel oud ook weer niet.
Arg die reply knop werkt voor geen meter meer de laatste tijd.
@KUYL: Haha, ik zag je reactie nu pas. Maar we zeggen dus in feite hetzelfde.
ik vind die voorkant een beetje smakeloos, zeker tegenover het vorige model
Ik heb helaas het idee dat die loshangende bumper zo hoort.
Zelfs bij het introductie promo filmpje kon je een willekeurige a-klasse auto in de kieren parkeren.
Maar ondanks de bouwkwaliteit van een gekleide asbak uit de creche blijft het toch een heerlijk brute auto
Het worden nog leuke tijden voor de grijze import. Het rode exemplaar voor mij aub.
Die voorkant doet me opeens denken aan een Mazda RX-7?!
die blauwe…<3
Die bumper hoort gewoon zo, daar doen amerikanen nooit zo moeilijk over. vorig jaar was onze leenauto een ford flex met minstens 2 cm tussen de deurpanelen :P
De GT-R, 911 Turbo, Corvette en de Viper vergelijkbare auto’s. Zijn allemaal gewoon lekkere wagens met een specefieke identiteit die eigen is voor het merk. De nieuwe Viper is een strakke bak geworden, maar ik weet gewoon niet of ik ereen zou kopen mocht ik het geld hebben.

De GT-R is in alle opzichten gewoon perfect voor mij, het design van de GT-R is mooi en motorisch gezien zal het ook wel goed zitten. Deze Japanner zou ik wel met ogen dicht kopen!
Die blauwe is wel heul errug dik!
heb deze al gezien ook op http://www.autogespot.nl staan ze
@arias: Gefeliciflapstaart. Fijn voor je.
Geweldige wagen.
wel mooi hoe de carrosserie op mekaar aansluit, geweldige bouwkwaliteit!
Leuk om jezelf terug te zien op autoblog, overigens waren het er 4, waarvan eentje zonder meet apparatuur… En het mooiste waren de dikke testcoureuren. Die zaten die avond ervoor nog flink aan t bier in bij het zwembad;)
Ze lijken te verfijnd om amerikaans te zijn. Deze styling kan toch niet door dodge zelf zijn gedaan???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).