Gespot: Ferrari Rosso Mugello

Auteur: , 27 Reacties

Knalgeel schijnt de officiële racekleur van Ferrari te zijn, met vuurrood worden ze veruit het meeste geassocieerd, en saaie kleuren zien we uiteindelijk het vaakste, dus de Ferrari’s voor vandaag zijn... Rosso Mugello!

Ferrari 458 Italia

De “Betaalbare” V8-middenmotor-tweezitter van Ferrari begon zijn geschiedenis in 1975 vòòr de achteras van de 308 GTB, nadat de motor zich al twee jaar had bewezen in de aparte Ferrari 308 GT/4 Dino. In 1979 kostte de auto f.86.890, wat een stuk minder is dan de f.152.220 die je voor “de V12” van toen, de 512BB, moest neerleggen.

Het werd een redelijk succesvolle auto, die later met injectie werd geleverd, en nog later met vier kleppen per cilinder. De latere 328, 348, F355, 360, en F430 kregen eveneens veel aanhang, óók omdat ze leverbaar waren met een open dak. Bij de 348 en de F355 had je zelfs de keuze tussen een targadak en een softtop, wat inmiddels allebei niet meer wordt geleverd.

De Ferrari 458 volgt het succesvolle concept weer, en is, mits je op de juiste plaats bent, niet te missen. Leuk om te zien is dat de 458 niet alleen in heel veel verschillende kleuren kan worden geleverd, maar dat mensen de kleuren ook daadwerkelijk kiezen. Hoe vaak heb je een andere Ferrari in two-tone (rode/witte/gele “onderkant”, zwart dak) gezien? Rosso Mugello blijft overigens nog steeds vrij zeldaam.

Ferrari 458 Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari 458 Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari 458 Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari 458 Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari 458 Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk

Ferrari FF

Helemaal nieuw in de serieproductie van de Ferrari familie is dit concept. De FF is een soort tweedeurs stationcar zoals Lotus die vroeger had met de Elite, Reliant met de Scimitar GTE, en Jensen met de Jensen Healey GT, grof genomen.

Porsche heeft het eens geprobeerd met de 944 Turbo, maar stopte na 7 exemplaren met het bouwen. Ik ben geen Ferrari fanboy, maar ik moet ze één ding nageven, en dat is originaliteit. Waar Aston Martin en Lamborghini de laatste jaren wel erg veel blijven steken op dezelfde designelementen durft Ferrari het aan om steeds met iets afwijkends te komen, óók wat betreft de andere modellen.

De FF is zelfs een auto zonder concurrentie. Wellicht is het de reden dat er, voor het feit dat de auto nog geen twee jaar op de markt is, al veel exemplaren zijn verkocht.

Ferrari FF Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari FF Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk
Ferrari FF Rosso Mugello - Foto: Jim Appelmelk27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi kleurtje…
Die 458 is de lekkerste…
“Knalgeel schijnt de officiële racekleur van Ferrari te zijn…”

Nee, geel is de kleur van Modena, de geboortestad van Enzo Ferrari, en de stad waar de Scuderia Ferrari voor WOII gevestigd was. Daarom heeft de Scudetto — het schildje van Ferrari — een gele achtergrond.

Rood is van oudsher de nationale racekleur van Italië en is effectief Ferrari’s kleur geworden, omdat andere merken niet meer raceten, of louter in kleuren van sponsoren. Denk aan Martini-Lancia en Marlboro-Alfa Romeo.
@Lustigson: kijk dat zijn artikelen
Mooi kleurtje is het wel. Zelf zou ik wel nooit een Ferrari in het rood kopen, veel te typisch. Zo’n 458 ziet er prachtig uit in het wit, zwart en zelfs donkergrijs.
Wat is zo een FF lelijk trouwens, gewoon echt verschrikkelijk!
@kapiteinaudi:

Smken verschillen, waanzinnig mooi die/de FF
Staat er nou een hele foute Opel Tigra in het groen op foto 3 van de 458? of is het wat anders?
@daantjeds: jep…
Ik ben niet kapot van dat metallic rood. Ik krijg er hele foute associaties van. Nee Ferrari heeft een veel mooier rood. Niet dat harde knalrood maar donkerder, zeg maar bloedrood (ben de officiele benaming kwijt). Die is echt sjiek.
@midasracer: Volgens mij is dat scharlakenrood.
@midasracer: Scuderia Rosso ;)
@Jesper: Corsa is dat felle rood. Je bedoelt denk ik Rosso Fiorano?
@Forza: Ik bedoel scuderia ipv Corsa…
@Forza: Ik heb wat lijstjes door zitten spitten, maar de naam is wat verwarrend. Ik dacht dat het de Rosso Corsa was, maar op een ander lijstje is dat weer felrood. Lastig, maar als je het in het echt ziet (en dan naast een felrode) is het een zeer mooie kleur. Naast de ijsblauw metallic (430 scud met zilveren strepen) mijn favoriete kleur. Vintage Ferrari’s hebben deze kleur ook vaak.
wat een lelijke velgen op die 458, en hij heeft ook geen kentekenplaat.
@maseratizzzzzzzz: Aan de voorkant zit een kleine kentekensticker, zoals het hoort op een supercar, ook al kan het problemen geven met de blauwe pet (niet toegestaan namelijk).
@ricardo: ah ik zie het ja, maar deze is ook wel erg onoverzichtelijk, maar je moet wat als je een 458 hebt.
@maseratizzzzzzzz: asymmetrische velgen, haast nooit een succes in mijn ogen..
Wat een mooi merk is t toch
50 schades of red.
512 BB. EEN V12 ??
staat BB niet gewoon voor berlinetta boxer ??
@dennisvvti:
Jep, V12. Is een V12 met een blokhoek van 180º.

De blokhoek is niet zozeer bepalend of het een V motor betreft danwel een boxermotor. Wat écht bepalend is, is dat bij een V-motor de cilinderparen een kruktap delen en bij een boxermotor geeft elke cilinder een eigen kruktap.

Een Porsche 917 heeft daarom ook géén boxermotor maar een V12 met een blokhoek van 180º.
Mooi kleurtje, komt er heerlijk uit op foto 4. Velgen zijn lelijk.
Ja mooi. Die wil ik beide wel in mn garage. Maar die 458 liever gewoon rood. Van dat f1 rood. En de FF grijs of zwart.
Mooiste. Kleur. Ooit.
die kleur spuiten ze ook op blikjes Coca Cola ..

spannend hoor ..
Mmmm. Geil
FF ? Toyota gt 86 shooting break!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).