Gespot: klassiekers op CARnivale 2013 (Australië)

Auteur: , 13 Reacties

Van Australiërs wordt wel eens gezegd dat ze vrij weinig cultuur in hun donder hebben, omdat het zo'n jong land is. Qua autocultuur valt dat wel mee, er is een aantal mooie klassiekers op de boot naar het eiland gezet, zoals we in deze post kunnen zien.

Onze man down under, rremme, bezocht afgelopen weekend, tijdens Australia Day het jaarlijkse evenement CARnivale. Naast het recente supercarspul waren de oudjes ook vertegenwoordigd, grofweg verdeeld in de muscle cars en sportwagens van de jaren ’60 en ’70, en een aantal statige Britse rijkeluisvervoerders van voor die tijd.

We noemen onder andere de heerlijke Maserati Merak SS die hierboven staat afgebeeld, maar ook het nodige C3 Corvette-geweld mocht niet ontbreken. Een toefje elegantie werd verzorgd door onder andere deze na-oorlogse Bentley Mark IV Drophead Coupe Parkward.

Bentley Mk IV DHC

Alle uploads kan je HIER bekijken. Wat is jouw persoonlijke favoriet? Wordt het nieuwerwets, klassiek, of toch seventies?13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo’n LF-A in het blauw is toch wel heel erg lekker! Mijn favoriet.
Die Merak SS blijft echt een schitterende auto.
Seventies! Ben groot liefhebber van GT’s, praktisch en snel.
De maserati’s zijn wel OK, je kan ze moeilijk echt speciaal noemen.

De lagonda is fascinerend.
Zo’n parkward bentley iets leuker dan standaard troep maar valt toch in het niets bij een vooroorlogse.

Al bij al niets dat m’n hart sneller doet slaan.
Die Merak lijkt verdomd veel op een Matra Simca Bagheera, daar zal eigenaar Citroen minder blij mee zijn geweest denk ik..
@Teerdz: waarom, die 2 werkten vroeger wel vaker samen!
@MARS: Euh, nee. Citroen werkte niet samen met Matra. Toen Peugeot Simca overnam wisten ze niet hoe snel ze van Matra af moesten komen (beetje overdreven) wat Renault de Espace op heeft geleverd. De grootste commericele fout van Peugeot ooit.
staat ook in een gemiddeld NL dorp ..

valt gewoon zwaar tegen dus ..
Doe mij de Merak en de Khamsin maar!
De Corvette’s en de Lagonda doen mij persoonlijk het meest. Zo’n Lagonda vind ik echt cool. Knap dat onder die neus een dikke V8 schuilt. Die Maserati Merak SS is zeer fraai, mooie kleur ook.
Mmmwoah die Lfa en Maser Gt, de rest is net niets…
Geen lokaal spul?
Een Valiant Charger of Torana ofzo, dat is pas bijzonder.
Blijft cool hoor. Aantal jaar geleden genoeg moois kunnen treffen op de betreffende meeting. Zelf een aantal auto’s toen ook al gespot. Jammer van die vreselijke wielen onder de benz voor een paar jaar terug zaten er nog passende wielen onder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).