Gespot: Mercedes ML63 AMG met raar kenteken

Auteur: , 71 Reacties

Best vet, zo'n uber-ML met Brabus-schoeisel, maar we kunnen ons niet aan de gedachte onttrekken dat hier iets niet in de haak is.

Bovenstaande Mercedes-Benz ML63 AMG van de vorige generatie werd door roberto gespot in Marbella, sinds jaar en dag een favoriet oord voor grote jongens uit de drugshandel, vastgoedpenoze, autospotters en Sacha.

Maar net zoals bij deze BMW M3 in Albanië is er iets niet helemaal in de haak, of heb jij ooit een kenteken gezien dat begon met een cijfer/lettercombinatie? Wij niet in ieder geval. Het doet een beetje denken aan deze Touareg in Marokko vorig jaar.

Zou het misschien Hubert Möllenkamp zijn, de ex-topman van het omgevallen Rochdale, die van miljoenenfraude wordt verdacht, maar ondertussen wel in Spanje in een cash afgerekende Bentley Continental GT rond rijdt? Wie het weet mag het zeggen.. Bekijk de spot op autojunk!71 reacties

Gestolen?
Staat er niet gewoon SF…?
@niex: dat dacht ik ook al
@niex: sinds wanneer heeft de S twee scherpe hoeken in het lettertype van de kentekenplaten?
@niex: als je op SF-JL-32 zoekt krijg je een oude Opel Astra..
@thijsied:
ik krijg helemaal nx :D
@thijsied: wat nou als je 5F-JL-32 opzoekt?
@niex: dan zou het chassis ergens uit 96-97 moeten zijn…
@niex: Al had er een S gestaan dan hoorde de plaat op een blauwe Opel Astra uit 1997. Maar dit is overduidelijk een 5.
@niex: onmogelijk, want het kenteken SF-JL-32 is veel te oud (1997).
@niex: dan kan het nog niet want de auto is te nieuw om een combinatie te hebben met de cijfers aan het eind.. Dan zouden er 2 cijfers aan het begin moeten staan en daarna 4 letters dus dit kan sowieso niet
Ik heb me nooit aan de indruk kunnen onttrekken dat dit soort auto’s überhaupt niet door sociaal aanvaarde mensen worden gekocht.
@jrk68: Zoals Demy de Zeeuw en Crackory van der Wiel bedoel je?
@sir_smokalot: Crackory van der Wiel, LOL ! Maar vergeet Wesley Sneijder, Robert Doornbos, Christian Albers en natuurlijk Kim Dotcom, niet …
@dawwg:
Nee kim (dot)com heeft het er goed vanaf gebracht….
Sarcasme*
@sir_smokalot:
Ook voetballers heb ik zelden kunnen betrappen op een goede smaak.
@jrk68: Qua auto’s hebben voetballers een goede smaak. Alleen verpesten ze hem meestal: matzwarte wrap of veel te grote velgen…
solmatje via iPhone app
@jrk68: jij zou hem niet willen? Newb
@solmatje:
Als ik heel eerlijk ben……, nee.
in marokko heb ook genoeg van deze kentekens gezien op nieuwe auto’s
@madridsta: aha, dat zijn dus platen voor neder-marokko …
the-budel-guy via iPhone app
Hadden we vorig jaar niet al een ML met vout kenteken op autoblog??
Weer een crimineel met een vals kenteken dus… Enige plusje is dat het niet een echt ‘gecloned’ nr is en dus alleen de belastingdienst gedupeerd wordt.

Misschien een leuk onderwerp voor een rapportage door Sacha R. de Vries de volgende keer dat ie in Marbella is ?
Ik heb toen ik op vakantie was in Marokko, ook 2x zo’n kenteken gezien die begonnen allebei met ‘5F’. 1x een C klasse en 1x een ML een type ouder dan die uit dit topic. Ik heb ze toen gecheckt bij RDW maar ze waren ‘onbekend’.
@said1: Ja ik ook. Ook een vals kenteken op een RS4. Was in Tanger
Is het wel een NL plaat?
“NL” staat in het geel op een blauwe achtergrond, moet “NL” niet zwart zijn normaal?
@vale46: het is sowieso een valse plaat. Dat de kleuren dan niet helemaal kloppen is geen verrassing lijkt me.
@robbie: het zijn dan nog eens slechte vervalsers ook!
@vale46: volgens mij is het normaal wit op blauwe achtergrond…
@HDM: Je hebt gelijk, NL is in het wit geschreven
@HDM: Ah owke, het klopte in elk geval niet :)
Nog een foutje meer ontdekt dus!
@HDM: Je hebt gelijk, alleen is ie misschien hier ook wel wit. Kunnen we nu moeilijk zien.
Gewoon een steepje op de verkeerde plaats…
Hey, dat zie ik in Marokko ook..

Normaal zie je bij de normale kentekens bijv: 01-AMG-3
Nu zie ik in Marokko: 3A-MG-33

Dat klopt toch niet? Of zijn het weer gestolen voertuigen!
@said1 jah klopt zag een mercedes c klasse met zo een kenteken in tanger
@madrista: Dat betekent ze hebben die auto’s haram gekocht..
Daarom geven ze zo een vreemd kenteken.
Als ik al een nep kenteken liet maken en op mn auto zou zetten, dan zou het een ‘CD kenteken’ worden. Als je dan erop wordt aangesproken door agenten kun je je altijd nog beroepen op je zogenaamde politieke onschendbaarheid en gewoon wegrijden.
@b0ss: dan moet ja al wel iemand vinden die 2 kleuren platen voor je kan (na)maken. groene cd letters + rode letters voor de diplomatieke code
emile_benz via Android app
@driescuit: tegenwoordig is cd gewoon zwart. Zo rijden er in Oegstgeest 2 auto’s rond met CD-kenteken. Een Renault Modus en een wat duurdere wagen. Beide hebben CD in het midden en in het zwart. NL-platen.
emile_benz via Android app
@driescuit: allebei van hetzelfde adres.
@driescuit:
zie hier: http://925.nl/images/2010-03/cd_rijder.jpg
zoals Emile al aangeeft zijn de CD kentekens tegenwoordig gewoon hetzelfde uitgevoerd als de reguliere kentekens.
marokkaanseheld ik zou het niet weten ik dacht dat het nieuwe kentekens waren
Volgens mij is dit het formaat van tijdelijke kentekens in Turkije, correct me if I’m wrong.
Zou het kunnen dat die vent een tijdelijke Turkse plaat bij een NL vriendje in de autohandel heeft laten drukken en daardoor de layout van een NL plaat heeft gekregen?
@jrk68 mijn moeder rijd ook een ML63, wij verdienen ons geld gewoon eerlijk, dus niet zo generaliseren.
@kwaliteituitturijn: Heb je geen zus voor me dan? Ik zal echt goed voor der zijn. En dan kunnen we samen met ze 2e ons geld eerlijk verdienen..
@marokkaanseheld: Wat is dat nou weer voor een rare opmerking?
@agera: Is gewoon een vraag, ik wil mijn geld eerlijk verdienen.. Meer niet. :o
@kwaliteituitturijn:
Ook een Brabus? Want dat maakt wel het verschil in deze casus.
@jrk68: Dat is geen Brabus, deze Benz heeft alleen Brabus velgen..
@marokkaanseheld:
Dat is dan dubbel sneu.
Nep kenteken op een wannabee dopedealers bak.
@jrk68: Vind het ook zielig als mensen AMG logo plakken op een C200 CDI.
In deze klasse zijn de ML63 en de X5M gewoon koning en is het dus heel normaal dat deze auto’s zeer in trek zijn en populair bij vele soorten mensen. Tja de Touareg is te gewoon, Q7 te lomp en de Cayenne te lelijk.
Ik vind het alleen jammer om te lezen dat sommmige bloggers hier, deze auto’s de grond in boren vanwege het feit dat ik noem het maar voor het gemak “rare figuren” in rond rijden.
Het begrip “smaak” is te breed om het daadwerkelijk te kunnen omschrijven, maar in het kort bestaat het gewoon niet. Iedereen geeft zijn eigen draai eraan en dus subjectief.
@agera: De grond in boren heeft gewoon te maken met jalozie. Ze zijn gewoon niet zo ondernemend als de meesten met een dergelijke auto. Al zal deze persoon wel op een heel bijzondere manier ondernemen. Maar ach, toch ook wel respect, dat hij/zij het lef heeft zo rond te rijden :)
Als je zo’n kenteken gaat zoeken bij de RDW krijg je volgens mij ook niet altijd een eerlijk antwoord. Ik ben in Duitsland al twee keer door een Mondeo van het vorige model ingehaald. Hiervan viel mij het kenteken onmiddellijk op: 08-SC-17. RDW: onbekend. En dat is toch geen erg slimme vervalsing op een toch maar doorsnee auto. Volgens mij kunnen het toch ook wel kentekens zijn, waarvan je er als particulier niet achter kunt komen wat er achter zit.
Deze lettercombinatie is van een uitgevoerde kenteken. Waarschijnlijk is het kenteken op gele platen gedrukt ipv witte wat normaal het geval is bij uitgevoerde voertuigen.
@mootjuh03: Klopt helemaal, wij hadden namelijk precies het zelfde, een “transito” kenteken uit mijn hoofd. Kan dit niet gewoon vermeld worden in het artikel, zooitje sensatie om niks dit.
Ik weet wat dit is, dit zijn auto’s gekocht uit Nederland door noem het maar op (Fransen, Belgen, Spanjaarden, Marokkanen) omdat het op een of andere manier goedkoper bleek/blijkt te zijn dat in de genoemde landen. Dit is dus eigenlijk een Nederlands Export kenteken, Zo heb ik van meerdere mensen gehoord dat op deze auto’s geen bpm en btw zit, en daardoor dus extra voordelig zijn om bijvoorbeeld op vakantie mee te gaan, beetje stoer mee te doen en daarna weer te verkopen. Kenteken is naar mijn weten 3 maanden geldig.
@jeanclaude: precies. NL auto’s zijn voor andere Europeanen heel goedkoop als de BPM kan worden teruggevorderd.
Kunnen we gewoon niet reageren over de ML? Wie er in zit kan kapot.v.
Brabus kan niet met iets leukers komen. AMG is zoveel echter.
Exportkenteken

Wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Het exportkenteken is vervolgens 14 dagen geldig. U heeft dus 14 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming.

Een uitvoerkenteken kan echter alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Mocht de vervaldatum van de APK eerder aflopen, dan is de APK-vervaldatum de vervaldatum van het uitvoerkenteken.

De exportkentekenplaat bestaat uit een witte kentekenplaat met zwarte cijfers en letters. Op het kenteken wordt eerst één cijfer, vervolgens twee letters gevolgd door een combinatie van drie letters of cijfers vermeld.
@pietjepuk: Dan hoort het desbetreffende kenteken wit te zijn en tevens ook zonder blauwe EU-strook voor de letter- en cijfer combinatie.

http://www.vwe.nl/upload/images/Transitokenteken.jpg
@RickB:

Cijfer-lettercombinatie beginnend met 5F is voor een ‘regulier’ NL-kenteken niet mogelijk, maar voor een export-kenteken wel. Aangezien deze Mercedes ML in Marbella is gespot, is export niet eens zo’n vreemd idee. Waarschijnlijk heeft iemand bij de lokale autoshop in Nederland liggen slapen en een gele plaat in de stans gelegd, daarmee is 5FJ-L32 verandert in 5F-JL-32.
@pietjepuk: Dan nog moet dat niks uitmaken, moet het officieel zijn, dan moeten er stickers van de VWE op zitten en zwartte tekens op witte letters zijn. Dit om verwarring in het buitenland te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar Duitsland, daat kennen ze Kurzzeitkennzeichens deze worden op een witte plaat gedrukt met uiterst rechts een gele of rode baan met daarin de “houdbaarheids datum” de gele is voor binnen Duitsland en de rode voor binnen en buiten Duitsland. Dit zou verwarring brengen als ze dit op een regulieren plaat zouden drukken in plaats van deze Kurzzeitkennzeichens.
@RickB: Neem mij niet kwalijk, rood is uitvoer en geel is een Kurzzeitkennzeichen.
@RickB:

Waar wil je heen ? …

Feit is dat er een Mercedes ML in Marbella rond rijdt met een cijfer-lettercombinatie zoals deze wel voor exportkentekens gebruikt worden. Maar in plaats van een witte plaat is er een gele plaat gebruikt, en daarmee 5FJ-L32 automatisch verandert in 5F-JL-32. Als je kentekenpapieren hebt en naar de lokale autoshop op de hoek van de straat gaat, dan worden de platen gedrukt. Kan ook wel eens een zaterdaghulpje staan, die gele platen op de pers heeft gelegd, in plaats van witte.

Verhaal van tijdelijke kentekens in Duitsland is me bekend, heb namelijk ook wel eens een auto’tje bij de Oosterburen gehaald.
@pietjepuk: Dan nog is het de bediende die de cijfer en letter combinatie ingeeft. Ongeacht de kleur van de platen!
@RickB:

Ja, dus ?? Conclusie, verkeerde kleur plaat gebruikt …

Gast met z’n Benz ML heeft de auto bij de RDW aangeboden om uit te voeren, kentekenpapieren aangevraagd, daarmee naar de lokale autoshop om kentekenplaten te laten drukken en heeft geen witte maar gele platen meegekregen. Op de auto geschroefd en rijden maar.
Hehe doet me denken aan het verhaal van een motorrijder die gepakt werd met een Q plaat terwijl in die tijd alle motorplaten met een M begonnen.

Deze klunzen pikt de politie er toch onmiddellijk uit, niet?
Het is gefotoshopt, kijk maar naar het bovenste streepje van de F en de S dan zie je het duidelijk!!!
Kan het niet gewoon zijn, dat er iemand met een vals ‘nederlands’ kenteken in het buitenland rijd? Dat deze eigenaar denkt dat de politie niet exact weet hoe de kentekens er in NL uitzien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).