Gespot: prachtige rode oer-Murcielago [6.2]

Auteur: , 19 Reacties

Sinds de introductie van de Lamborghini LP700-4 is het Aventador voor en Aventador na in spottersland. En als er dan een Murcielago wordt vastgelegd, dan is het 9 van de 10 keer een LP640 of, nog bruter, een SV. Het maakt de spots van de eerste generatie Murcie, zoals deze schitterende rode stier, des te bijzonderder.

Ik ga niet zeggen dat ik de Murcielago van voor de facelift mooier vind, maar hij is wel lastiger te spotten, en dat alleen maakt hem al begeerlijker voor de lens van de fotograaf. Van de 4.099 geproduceerde exemplaren is dan ook slechts een klein deel van het type 6.2 met de kenmerkende dubbele uitlaat.

Geproduceerd in de vijf jaar tussen 2001 en 2006 legde deze Italiaan 580 pk en 650 Nm in de schaal, aantallen waar zijn opvolger (waarvan de V12 groeide van 6.2 naar 6.5 liter) vooral in pk’s flink overheen ging, want het maxiumumkoppel van de LP640 bleef hangen op 660 Nm. Maar een Lamborghini is natuurlijk meer dan droge specs, het is een auto die je graag aan wilt raken, en helemaal als hij er uitziet zoals het exemplaar dat stijnmarcelis hier spotte.

In een oogopslag zie je dat dit een auto is die met niets dan liefde wordt verzorgd. De rode lak (eens een keer geen schreeuwerig geel of oranje) glimt prachtig en is smetteloos schoon. De velgen zou ik er zelf niet onder gekozen hebben, maar enfin, het is een plaatje, duidelijk een auto die geen aandacht te kort komt. Ook het feit dat in sommige Amerikaanse staten een kenteken voor niet verplicht is, helpt mee voor de fotogeniekheid. Want ja, dit is Amerika, Beverly Hills om precies te zijn. Wat een beauty. Bekijk alle foto’s op autojunk!

Hou je toch meer van het nieuwere werk, dan heeft Stijn in dezelfde rijkenenclave ook nog een mooie grijze LP640 op de foto gezet, die staat HIER. Persoonlijke voorkeur?19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
prachtige wagen zulle . had er zelf andere velgen onder geduwd .
Booooooring….
@alfamail:
Naar olie?
Mooiste Lambo samen met de Miura. Véél subtieler en eleganter dan de latere PL640 of de huidige LP700!
@StijnB: 1
Top kleur!
Voor mij was de Murcielago het absolute toppunt van Lamborghini. De Duitsers waren nog nauwelijks aanwezig maar toch was het een betere auto dan een Diablo. En oh wat is hij mooi…
Vergeleken met deze schoonheid vind ik de aventador een gedrocht!
Inderdaad een mooie kleur, en @stijnmarcelis: heeft mooie foto’s geschoten. +1
Of dat de auto uit één blok is gemaakt. Was bij uitkomst al één van mijn favoriete auto’s en dat is het nog steeds. Prachtig gewoon! (dit zijn de standaard velgen van toen trouwens, die heb ik er nooit echt mooi onder gevonden)
@quincy: Mee eens, wat een prachtige auto is het nog steeds. Laatst een compleet zwarte zien staan in Antwerpen. Geweldig ding :)
Ik kan er ook een aanwijzen in Zeeland, mooi ding, maar na de facelift vind ik mooier. Wielen zijn sowieso nooit mijn smaak geweest.
not , de LP460 ziet er 460 keer beter uit.
@w211: LP640 en 640 keer beter bedoel je.
@martinh: haha lol idd ,die nummers vergis is altijd.
@w211: (ik)
Dikke spot! Krijgen we trouwens geen foto van de maand deze maand?
Jammer van de blacked-out achterlichten, dat is meer wat voor Amerikaanse rapperijmensen…
pracht kleur, maar even over die velgen. Dat zijn toch gewoon de standaard Murciélago velgen die destijds geleverd werden. Er kwam toch pas keuze in velgen toen de LP640 kwam?
Ik zou persoonlijk bij zulke auto’s de fabrieksvelgen eronder laten zitten, de auto word al snel verpest door aftermarket velgen omdat het dan zo’n rappers imago krijgt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).