Gespot + Video: unieke Aston Martin DB6 Superleggera

Auteur: , 15 Reacties

Je komt niet elke dag een Aston Martin in een doodgewone parkeergarage tegen, laat staan een Aston Martin DB6 Superleggera!

Deze prachtige wijnrode coupé is Superleggera, wat staat voor een “super licht” karosserie. Een constructie van smalle buizen verstevigd met dunne beplating zorgen dat er gewicht bespaard wordt, maar biedt ook vrijheid in design en bouw. De auto’s met de Superleggera badge nemen hierdoor de mooiste vormen aan, allemaal dankzij geestelijk vader Carrozzeria Touring. Denk maar eens aan de Alfa Romeo 8C 2900 Mille Miglia, BMW 328 Touring Roadster, Lamborghini 350GT, een aantal Ferrari’s en de Pegaso Z-102.

Dat deze zilveren letters op de DB6 prijken is redelijk uniek. Het systeem werd toegepast op de DB4 en DB5, maar de DB6 was te groot voor deze versie. Hierdoor moest de conventionele body-on-frame techniek worden gebruikt. Desondanks moest een 4,0-liter 6-in-lijn motor de 1.474 kilo’s van hun plek krijgen. Dat moet wel lukken met 282 pk uit het standaard blok en 325 pk uit de optionele Vantage motor. In 8,4 seconden naar de 100 en een top van 241 km/u maakt deze schoonheid ook voor hedendaagse begrippen nog een snelle auto.

Niet genoeg aan onderstaand filmpje? Op Autojunk staan de foto’s.15 reacties

Hee de voorganger van de nieuwe Ford mondeo!
Pure kunst op wielen, wat een schitterende auto. Aston Martin produceert naar mijn mening de mooiste auto’s en de mooiste auto ooit is en blijft de Aston Martin DBS.
@house: Ik vind dat de One-77 toch echt de mooiste is, al komt de DBS er dicht in de buurt.
@kickass: De one-77 vind ik ook wel mooi maar de DBS vind ik gewoon perfect, ik zie gewoon geen enkel minpunt aan de DBS.
@lamborgfan: ik hou absoluut van de uitstraling van de DBS, daarnaast is de DBS snel genoeg en hoeft het van mij absoluut niet de snelste op de Ring te zijn of snelste naar de 100 te gaan.
Het is een gentleman’s car :)
@integralechubasco : ik zou persoonlijk voor zwart gaan of zo een aparte groen zoals de DBS die laatst nog in een artikel voorbij kwam op autoblog. Hij stond naast een Veyron dacht ik en een andere DBS.
@house: dbs is zeker een super mooie auto!
Maa ik denk dat je enigzins wel van de sportiviteit moet houden die hij uitstraalt. De nieuwe db9 vind ik bijvoorbeeld net ietsje mooier. En die vanquish, mwah.. ben ik nog niet helemaal over uit! Maar ik snap niet dat mijn naam nog als lamborghini fan staat. Want als ik de kans krijg.. zou ik eerst langs de AM dealer gaan! Alleen al voor de emotion control unit! :p (marketing gezeik, maar wel leuk) en dan nog die oude AM\’s hmm.. Kan uren naar fotos zoeken en kijken op internet!
integralechubasco
@house: ja, fantastisch he, maar wel kleurgevoelig ook… zou denk ik niet voor deze bordeaux kleur vallen, eerder een donkerblauw of zilvergrijs of uiteraard donkergroen. Moet wel zeggen dat ik de zwarte huid aan de binnenkant heel erg waardeer met deze kleur…
Mooier als die nijlpaarden ernaast dat is zeker…
Als je dit ziet begrijp je waarom coachbuilding weer in opkomst is.
Wat een schitterende auto en wat een mooie kleur…
http://forums.civfanatics.com/images/smilies/faint2.gif
Zetten ze erbij van 0-100in 8,4sec.en Topsnelheid van 241km/u.Is er iemand die dat wat uitmaakt.Met zo’n auto ga je geen stoplichtsprintjes doen of over de 200 rijden op de Duitse autobahn.Zo’n Aston Martin heb je om van te genieten.Als je erin wilt gaan scheuren ben je hem niet waard.
@Alfarobert:

eerst al je “licht gewicht” plaatwerk aan elkaar duct-tapen ..
integralechubasco
@Alfarobert: Niet met je eens… dit is een scheurijzer eerste klas, die moet je gewoon op zijn falie geven en als er iets kapot gaat vervang je het gewoon. Dat is echt het beste wat je kan doen met oude scheurijzers…
Volgens het artikel is dit een DB6 Superleggera maar was de DB6 te groot om de Superleggera-techniek op toe te passen. Juist ja. Een superleggera verhaal, dus. En hoe zit het met de authenticiteit van deze AM?
@benzinehoofd:
’t is gewoon een eerste klas bluf-ding.
’t is helemaal geen Super Leggera
En hij was helemaal niet zo snel als ze zeiden.
’t was gewoon een eerste klas teken van onmacht, dat AM absoluut geen antwoor had op de E-type Jaguar.
Die was goedkoper, beter (minder slecht is dat in Engeland) en net zo snel.
Dus ga ja dan bluffen.
@desjonnies:

tis wel ontegenzeggelijk “bijzonder” te noemen dat een auto-merk zijn bestaansrecht kan ontlenen aan de film-industrie ..

het fake gehalte is in dit geval een natuurlijk ingrediënt ..
wat een lof allemaal voor zo’n doodgewone auto.. het is een typische engelse waggie zoals er 13 in een dozijn passen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).