Gestolen Alpina van AB-lezer uitgebrand teruggevonden

Auteur: , 45 Reacties

Dit doet pijn.

Goed nieuws, de gestolen Alpina van Marco is teruggevonden. Het slechte nieuws is dat de auto volledig is uitgebrand. Het ultieme doemscenario, waarvan iedereen hoopt dat het hem/haar niet zal overkomen, is uitgekomen.

In de Elgarlaan in Utrecht werd de betreffende B5 Touring aangetroffen. Volgens een getuige zouden buurtbewoners gezegd hebben dat de auto werd geparkeerd en een uur later stond de snelle station in de fik. De opvallende Alpina was geen bekende in de buurt. Criminelen lijken dus een willekeurige woonwijk te hebben uitgekozen om de auto te dumpen.

Omstreeks 03:45 stond de auto in lichterlaaie. Er is nog niets gezegd over de oorzaak van de brand, maar dat hier geen sprake is van een toevalligheid lijkt duidelijk. Op de Touring zelf zaten geen kentekenplaten. Wel trof de politie twee Duitse en een Nederlandse plaat aan in de directe omgeving van de auto.

De B5 Touring werd in maart gestolen van de oprit van Marco in Houten. Het laat nog eens zien dat dit soort auto’s zonder goede (externe) beveiliging een eenvoudig doelwit zijn voor criminelen. Een Alpina B5, maar ook een M5 of een Audi RS4/RS6 kun je, hoe triest ook, eigenlijk niet onbeheerd op je oprit laten staan. De auto inparkeren of voorzien van extra beveiliging is tegenwoordig een must. De politie heeft de uitgebrande Alpina meegenomen voor nader onderzoek.

Fotocredit: Michiel van Beers. Met dank aan iedereen voor de tips!45 reacties

My condolences Marco…
@ariif: Welkom op autoblog.nl. De voertaal is Nederlands. Voor Engels: zie autoblog.com.
Zonde! Idioot eigenlijk dat er nog steeds mensen zijn die niet met hun handen van andermans spullen af kunnen blijven..
@simonferrari: met deze graaicultuur en kleine pakkans zal het alleen maar erger worden.
@mar10us: graaicultuur slaat op hoge heren met hoge salarissen en dikke bonussen bij grote bedrijven, geen plof- en ramkrakers…
@simonferrari: die mensen zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Zeker als ze zien dat een ander meer heeft.
Bijzonder triest…
Wat sneu voor je Marco. Succes met het vinden van een waardig opvolger
Zonde, dit is erg pijnlijk als je daar je trots ziet staan…
Wat kut zeg! @AB ik hoop wel dat Marco al op de hoogte was? Lijkt mij bijzonder kut om middels dit artikel er achter te komen dat je auto is afgefikt
@kilum: Hoe dacht je dat te doen dan? De pers luistert middels p2000 naar brandweer meldingen icm diverse app’s. Ze rijden er achteraan en maken gelijk hun foto’s. Voor een autobrand gaat de politie echt niet met gillende sirene’s naar de oorspronkelijke eigenaar toe om slecht nieuws te brengen.
Het OM zou toch eigenlijk als onderdeel van hun onderzoek moeten kijken wat dit in totaal kost (auto, aangifte eigenaar, brandweer inzet, sleepwagen, onderzoek auto, kosten OM).
En dan een kleine wetswijziging die bepaalt dat als ze zo’n stumper vinden die persoon naast de door de rechter opgelegde straf, ook door het OM gekozen werk moet doen tot hij deze kosten heeft terugverdiend.
@hijman85: bestaat al :)
Jullie hebben gelijk, en verzekeraars eisen het ook meer. Betere beveiliging is een must, als je jouw bezit niet in vlammen wil zien opgaan. Ik heb op advies mijn auto uitgebreid met jamming detectie en meerdere startonderbrekers, extra tijdslot met daarnaast nog een afwijkend alarm. Jammer dat het zo moet, maar ik slaap er wel beter door.
@macchina: mag ik vragen hoeveel die extra beveiliging ongeveer kost?
@ouwedibbes83: Ik zou zeggen hetzelfde als een setje lichtmetaal. Ik betaalde ongeveer 1500 euro voor de twee extra systemen, inclusief plaatsen en certificaten (kan schelen in verzekeringstarief denk ik). Daarnaast zit je nog wel met een abonnement die ongeveer 250 per jaar kost, afhankelijk van wat je afneemt. Je kunt dat optuigen met meldkamer, real time tracking, zakelijk prive registratie etc. Daarnaast had mijn auto al tracking, dus dit is nu dubbel uitgevoerd. Mij ging het met name om de jammer detectie en extra onderbrekers, naast de track en trace. Het werkt overigens als een zonnetje. Het alarm is misschien een tik gevoelig bij in uitschakelen, maar dat kun je allemaal naar wens anders laten afstellen. Persoonlijk vind ik nul vertraging wel prettig, maar kan gênant zijn als je te snel de deur open trekt bij “per ongeluk op slot en dan gelijk van slot”.
@macchina: bedankt voor je uitleg!
Erg sneu en zonde, maar zo te zien zitten er nog genoeg Alpina onderdelen op om los te verkopen.
Man, wat klote! Ik hoop voor Marco dat hij goed verzekerd is en dat ze vlot uitbetalen, zodat hij in ieder geval op zoek kan naar nieuwe B5 Touring of iets anders leuks om de pijn te verzachten.
@edge:

Als dat zo is dan zou er al betaald moeten zijn. Topic was eerst van begin maart en na 30 dagen diefstal hoort een verzekering uit te keren omdat zij dan de gerechtigde eigenaar worden.
Kut voor je man. Hoop dat je goed verzekerd was en opzoek kan naar een nieuw liefde
Triest Marco, er staat een mooie B5 Touring te koop bij bmwtouringkopen Succes
En wat is dan het praktisch nut ervan geweest he, de auto is niet gestript ofzo. Enige wat ik kan bedenken is criminele ritjes en daarna sporen uitwissen.
Rand van Kanaleneiland, snelle vlucht auto’s, brand. Tja…
Vanochtend toevallig gehoord dat de maximumstraf voor plofkraken met gebruik van zware explosieven omhoog gaat naar het afschrikwekkende 48 (!) maanden. Dit zal dus nu wel een van de laatste auto’s zijn geweest die voor een dergelijk doel is gestolen…..
@justin1975: echt flinke straffen poehhh daar worden ze bang van.
Wat moet dat een vreselijk gevoel zijn als je trots is gestolen en op deze manier wordt teruggevonden. Heel veel sterkte… En dat tuig mogen ze van mij voor het vuur peloton zetten! Hebben nog nooit gehoord van normen en waarden en werken voor je centen. Bah!
Pfff wat een drama! Ik heb weet waarover ik praat, heb ik 2014 hetzelfde meegemaakt. 29 april werd omze Jetta mk2 gestolen in Zaandam om in de macht met 30 april gebruikt te worden voor een ramkraak daar… ook direct daarna in brand gestoken uiteraard om sporen te wissen. Wat een vreselijke k-situatie is dat. Zoals al geschreven, hopelijk wist Marco het al voordat dit artikel verscheen. Want wij kwamen de auto tegen op nu.nl (ofzo, een nieuwssite in ieder geval). Nooit wat van de politie vernomen. Helemaal niks. Konden daarna zelf op onderzoek uit waar de auto was etc. Ook nooit als verdachte gehoord ofzo. Bijzonder raar..
ik wens deze daders de tering en -EDIT: Suikerpsinnen- toe want die SMEERLAPPEN zitten werkelijk met niemand in . Marco veel sterkte toegewenst
@vwaudiporsche: Houd die ziektes maar voor je a.u.b.; uiteindelijk is het maar een gebruiksvoorwerp en niet je dochter !
@dawwg: ben echt benieuwd als ze JOU gebruiksvoorwerp stelen of je dan ook zo zou reageren ik heb er zo mijn twijfels over
Bearlock van 600 eurootjes had een hoop ellende gescheeld
@yzord: Kuisheidsgordel op je dochter ook … en als je je huis niet uitkomt, heb je ook minder kans aangereden te worden. Het gaat er juist om dat zoiets niet nodig is; weet je hoe fijn het is ergens te wonen waar je gewoon de schuurdeur het hele jaar open kunt laten zonder dat er iets gestolen zal worden ?
@dawwg: ja maar de realiteit is anders, is het niet? Als je al zon dikke bak kan betalen dan is het eigenlijk ‘vrij normaal’ (van de verzekering) dat je hem goed beveiligd.
@dawwg: Dat is meer geluk dan wijsheid..
@werf76: ik wou net zeggen!
Het gevolg van cultuurverrijking en het wordt alleen maar erger. Jammer van zo’n zeldzame auto.
Ps. Dat die brandweerman met een lifehammer de motorkap open maakt vind ik raar. Motorkaphendel is altijd een staalkabel. Konden ze dus gewoon, na het blissen van het interieur, van binnen openen.
Maarja, misschien wilde hij thuis wel vertellen dat ie een Alpina open heeft moeten knippen. Want stoer enzo.
@loserboi932: lul toch niet zo stom . Ben jij er ook zo een die een ambulance in de weg gaat rijden omdat hij zijn zwaai lichten aan heeft ? Want dat vind hii stoer en is dus lastig op de weg!
Zonde dat dit zo moet gebeuren. Zag laatst al een BMW M3 met een stuurslot, ik denk dat dat de richting wordt met dit soort praktijken
@funkiejopie93: Tja, dat scheelt ook maar 10 a 20s, maar goed, zo’n key-repeater past in je binnenzak, een koevoet valt al iets meer op :)
@dawwg: stuurslot = 10 a 20 seconden? Denk het niet
Willekeurige wijk my ass, aan de andere kant van de hoofdweg zit Kanaleneiland…
Wat klote zeg! Ze kunnen hun apenhandjes nooit thuis houden. Het enige “voordeel” is dat hij weer terecht is, dat geeft toch een soort van rust. Anders blijf je malen waar zal die zijn en komt ie ooit nog terecht.
Jeetje het lijkt wel een condoleance register hier, ja het is erg rot als je auto gejat wordt, en zo terugkomt maar het is puur materie. Mijn Bmw 5 serie is ook een keer gejat. Dikke pech, verzekering keert uit, lager dan marktwaarde , nog een keer pech. Maar ik ben alleen gehecht aan mijn naasten en niet aan een gebruiksvoorwerp…..
Verzekeraars zijn net zo grote boeven. Die weten niet eens wat de waarde is van deze bijzondere en unieke bolide. Laat staan wat een Alpina is. Doodzonde dit….. ik zou wel eens willen praten met degene die dit doet….wat hem bezielt….wat voor een mongool hij is…..iemand z’n hobby compleet kapot maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).