Gevecht: Russische foutparkeerders vs actievoerders

Auteur: , 59 Reacties

Jij een sticker op mijn auto plakken en doordrammen? Prima, tik 'm aan!

Ze zijn weer terug. De heren en dames studenten van de actiegroep StopXAM. In hun onaflatende strijd tegen asociale en tegelijkertijd welgestelde foutparkeerders, die hun auto’s op de meest onmogelijke plekken dumpen, kan het er soms heftig aan toe gaan in de Russische hoofdstad. Zoals te zien was in dit filmpje, toen een geagiteerde Rusmeneer de jongelui zo zat was dat er een gun aan te pas moest komen.

Dacht je dat ze na zo’n incident uit het veld waren geslagen? Niet dus. De autohaters gaan door met belachelijk grote stickers op belachelijk stom geparkeerde auto’s plakken. En aangezien de lui van StopXAM ietwat volhardend zijn, levert dat soms pijnlijke situaties op. In ieder geval voor de knaap die in een gevecht terecht komt. Video!

Video: Parkeerruzie leidt tot straatgevecht

Voor meer info over deze actievoerders: lees dit topic.59 reacties

Enge mensen die daar rondlopen, ik kan me zeker voorstellen dat ze boos worden maar om dan daarvoor in gevecht te gaan….
@masterstig:

Hahah echt hè. Gast maakt ook nog ’s een backkick. Niet bepaald de plek om te knokken met iemand als je wil gaan winnen denk ik.
Waarom ben je een autohater wanneer je tegen fout parkeerders ben?
Fout parkeerders daar heb ik als autoliefhebber een hekel aan.
@KUYL: goed punt! Sluit ik me bij aan!
@Svenska_Aeroplan_AB: Maar heiligt het doel de middelen ??
@KUYL: Eens. Dat soort aso’s moeten gewoon oplazeren. Dat zeg ik als autoliefhebber.
ik zou precies hetzelfde doen, met hun poten van me auto afblijven moeten ze!
@audi18: Inderdaad, gewoon opruimen dat soort kl**tz*kk*n
@ferrari2011: Jullie zijn dus zo’n eikels die zich nergens iets van aantrekken. Ga niet zeiken dat de een niks fout mag doen als je zelf de wet aan je laars lapt k****lijer.
@ferrari2011: Beter nog, je bent niet eens oud genoeg om een wagen te besturen. Omhooggevallen snotneus.
@FredT: een wagen besturen is iets anders als een rijbewijs hebben. En of ik nu een auto heb of niet mijn punt blijft hetzelfde, van andermans spullen moet je afblijven! Foutparkeerder of niet. Schelden is trouwens nergens voor nodig, zeker als je mij ‘omhooggevallen snotneus’ noemt, blijf dan zelf ‘volwassen’ in je reactie :)
@audi18: Een onschuldige sticker plakken (die geen schade oplevert) is geen reden om er maar op los te slaan.

Jij haalt oorzaak en gevolg door elkaar: oorzaak = aso parkeren, gevolg = sticker. Als daar op volgt: klappen, dan ben je dus dubbel asociaal.
@dawwg: het gaat om het principe, of het nou schade oplevert of niet je moet van andermans spullen afblijven. om er op los te slaan gaat inderdaad wat ver, op een normale manier had hier meer op zijn plaats geweest. aan de andere kant is er niet te verstaan wat er gezegd wordt, ook door de actievoerders
is dat nou een infinity @1:30 op de achtergrond?
@smoelwerkje: Infiniti (met een i) FX, kan je herkennen aan de koplampen.
Waar kan ik zo’n sticker krijgen? :-)
Het is weer zo’n onzin “foutparkeerders”. Die actievoerders zorgen momenteel om een aantal dingen:
agressie, verkeersoponthoud, veiligheid (je ziet als bestuurder geen donder met zo’n sticker op je voor- en achteruit.
Moeten ze bij mij niet proberen want die sticker zou toch echt op zijn snavel belanden.
@norge: Ik denk dat jij ze wel een eland in de nek zou gooien!!
@bowie:

Sterker nog hij is er al een aan het trainen om er op eigen houtje in te klimmen.
http://www.youtube.com/watch?v=Iy-KiodcqOE
ik zou eerst die sticker op m’n ruit laten plakken en dan doorrijden. en dan zo’n achterlijke actievoerder aanrijden. als excuus kan je zeggen dat je hem niet gezien hebt door die stomme sticker. dat zal ze leren!
Beoefenen ze in de foto bovenaan niet gewoon een traditionele Russische dans? Ongeveer net zoals deze Duitsers bedoel ik dan:

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/EyBcM.jpg
@sir_smokalot: LOL hahahahaha +10
@sir_smokalot: Jep volgens mij doet die jongen met dat petje gewoon aan “Capoeira” en hij wou zijn skills tonen.

Maar even een vraag: Wat is nou de hele problematiek achter deze acties?

“De actiegroep StopXAM. In hun onaflatende strijd tegen asociale en tegelijkertijd welgestelde foutparkeerders, die hun auto’s op de meest onmogelijke plekken dumpen, kan het er soms heftig aan toe gaan in de Russische hoofdstad..”

Waarom bemoeien hun zich er mee dan? Voert de politie een gedoogbeleid? Meten die met 2 maten? Dat is toch een zaak voor de politie en niet voor de plaatselijke studentenvereniging?
@Freewarefreak: wat je laatste alinea betreft: JA! Politie doet geen fuck als je met wat flappen wappert. Schokkende docu over gezien. Politie werkt zelfs als taxi daar, als je maar geld hebt…
Er gaat is een dag komen dat dit zeer zuur gaat opbreken voor die jongelui… er loopt daar heel wat gevaarlijk en machtig volk rond in Moskou en de moment nadert dat ze tgn een uit de kluiten gewassen Vladimir staan met een Kalashnikov in zijn hand…
En dan kan het wenen beginnen.
Tja, als de politie niet ingrijpt moet de burger het wel doen, neen? Zouden we hier ook moeten doen. Eens kijken of de testosteronies-van-de-Lage-landen in deze thread dan ook in het écht zo’n grote bek zouden opentrekken. Ik denk overigens van niet, want typisch aan de gebruikers van dat soort taal is dat ze de afstand tussen hun duim en wijsvinger inschatten als 30cm.
Maar goed dat er geen één van dat stel kan vechten anders liep het goed uit de hand.
@GOD: Realiteit en Hollywood zijn totaal andere werelden.
@GOD:

maar goed dat er geen 1 WIL vechten .. anders had het idd anders geweest ..
@lincoln:

Het aller domste wat je kan doen terwijl er zon opgefokte idioot voor je staat te blèren is de andere kant op kijken.
1 klap en je hebt niks meer te vertellen.
Dit getuigd van niet kunnen, onzeker en daarom niet willen.
Is maar goed ook want vechten om een sticker gaat echt nergens over.
tuig…allemaal hae !
hahahahaha .. vrijwillig de parkeer fascist gaan uithangen ..
blijven toch een stel melkertbaners ook he ..

anyway ..
deze werkeloze stickerplakkers worden ook gewoon betaald door de winkeliers vereniging ofzo ..
zoals elke “demonstrant” op de wereld gesponsord ..
Die gasten hebben behoorlijk veel lef.. Doen weinig ze na.. Wel komisch dat iedereen eerst tegen die jongelui schreeuwt dat ze moeten gaan studeren en een normale baan zoeken..
Flik je deze shit bij mij dan stap ik ook uit om je een tik te verkopen hoor. Ik overtreed de wet, pak me dan maar terug met de wet. Overtreed je de wet en zit je stickers op m’n auto te plakken, dan kan je het krijgen ook. Opdonderen en ik kan er van genieten dat het grootste deel van de bevolking er daar ook zo over denkt.
@lemster: triest figuur ben je dan. Ipv je fout toegeven en niet als een mongool de aso uit te hangen.
@carbuff: hij geeft zun fout ook toe, hij zegt alleen dat de wet dat dan moet regelen en geen eigen rechter spelen. kan ik inkomen, al parkeer ik nooit fout. sterker, ik overtreedt nooit de wet. steek altijd mijn hand uit bij het fietsen, steek altijd over op een zo kort mogelijke wijze en sla nooit een zebrapad over, loop niet eens door rood. oh ja, vergeet wel eens een hoofdletter, plak dan maar een sticker op mijn beeldscherm…
@highperformance: oh ja, overtreedt met een vakkin tttttt… dombo, op mun 2e scherm ook een sticker…
@highperformance: Braaf manneke ben de gij zeg ;)
@lemster: je kan het ook zo zien. jij vind dat je niet aan de wet moet houden, dus dan maar niemand… kan het zijn dat jij tijdens het uitstappen een stalen pijp in je nek krijgt. en dan kan nog de hele bevolking het met je eens zijn.. minder pijnlijk word het er niet door;)
Als je het te druk vindt in je stad/woonplaats ga je toch lekker verhuizen i.p.v. wat zielig stickertjes plakken? En niet gaan janken als je een tik krijgt als je aan iemand anders zijn spul/auto komt.

Het beste is gewoon je auto parkeren, jongetjes een sticker laten plakken, geen discussie aan gaan (is toch kansloos en tijdverspilling) je ding doen/stad in gaan, na een uur weer terug komen, sticker er af pulken en weer weg gaan..
Jammer dat die gast met petje die kutstudent niet wat harder weet te raken…
Ik zou ook gewoon 1 rechter geven, ben IK een foutparkeerder? Mooi, daar hebben we de politie tog voor? die ons dan bekeurd? Waarom moeten jullie dan zulke grote k*t stickers erop plakken?
utr1984 via Android app
Politie is er niet altijd en helemaal niet altijd als je ze nodig hebt. Ik vind ’t een goede actie, ik kan mij ook irriteren aan lui die maling hebben aan andere weggebruikers. Mensen moeten gewoon eens normaal doen en rekening houden met anderen. Doen ze dat niet? Dan is zo’n sticker een vb om aan te geven dat die lui klootzakken zijn.

Mensen die hier roepen dat ze die studenten ook een klap zouden geven: jullie zijn precies degene die de veiligheid in ons land beperken door dat onzinnig agressief gedrag. Accepteer je fout en biedt je excuses aan op zo’n moment. Dan is het gelijk opgelost. Word zo moe van die bontkraagjes in m’n stad die gelijk agressief worden als je ze bv. vertelt dat ze niet zo aso mij via een busbaan moeten inhalen…
wie heeft die nederlandse kut muziek eronder gezet
Liever een stikker die gemakkelijk te verwijderen is dan een wielklem of wegsleep van tig Euro.

Die leus staat wel heel fout, daar hadden ze de banden ook lek van mogen prikken.
Heerlijk die hypocriete reacties. Je overtreedt de wet met foutparkeren, dus waarom zou iemand geen sticker op je auto mogen plakken. Zonder foutparkeerders waren er helemaal geen stickers geweest. Simpel. Natuurlijk moet iemand niet aan andermans bezit komen, maar je creeert zelf het probleem.
@carbuff: Inderdaad, als iemand z’n hond van de lijn haalt op ’n plek waar dat niet mag, zal ik hem ook effe in elkaar timmeren.. Als ‘ie z’n hond niet los had gemaakt had ‘ie immers geen klappen uitgelokt.
@ kaasboerin
Hahahaha! Mooie vergelijking. Die overigens wel een beetje scheef gaat. We hebben het hier over stickers, niet over iemand in elkaar timmeren. De foutparkeerders worden trouwens agressief, niet de studenten. In alle opzichten zijn de foutparkeerders de aso’s en diegene die de wet overtreden. Diegene die hier de foutparkeerders verdedigen parkeren waarschijnlijk zelf ook wel eens als randdebielen. Het is maar een wilde gok.
Feitelijk kunnen ze er gewoon niet tegen dat iemand ze op hun foute gedrag wijst. En dus wordt je dan agressief, omdat je niet genoeg hersencellen voorradig hebt om het te rationaliseren en te beseffen dat ze best wel gelijk hebben. Een sticker op je auto boehoehoe. Als iemand de auto daadwerkelijk zou vandaliseren is het iets anders, maar een sticker.
@carbuff: Dat zal zo zijn, en als je toch al weet dat ze niet toe zullen geven dat ze fout zijn, dan weet je vooraf als studentje al dat het hopeloos is. Die studenten hebben het “recht” niet om zich met zulke zaken bezig te houden, een agent wel.
Net of die studenten zich, op het parkeren na, perfect aan alle regeltjes in het leven houden, dacht het niet. Dus wie en je dan om je met andermans zaken te bemoeien..
@ integraturbo
Dus niemand mag zich met jouw bemoeien omdat jij gewoon lekker de wet wil overtreden en de aso wil uithangen. Zo werkt dat dus niet altijd, al zouden die aso’s dat misschien wel willen. Boven de wet?? Lik op stuk heet dat. Citizens arrest mag je het ook noemen, in een milde vorm (sticker) weliswaar. Als agenten niks ertegen doen, dan is zo’n actie best gerechtvaardigd. Verder is het een drogreden om niks te doen omdat je vermoedt dat het toch niks zal veranderen. Wel lekker apathisch.
Ik zou me persoonlijk om andere dingen druk gaan maken dan om foutparkeerders. Die kids zullen wel een afstudeerproject bedacht moeten hebben.

Als ik in het dagelijks leven iets fout doe, wie denk de persoon dan wel niet wie die is om er wat van te zeggen, niemand is perfect zullen we maar zeggen..
@integraturbo: Niemand is perfect. Maar zo aso parkeren is gewoon apengedrag en die gasten denken dat ze boven de wet staan. Dat zijn toch wel 2 hele verschillende dingen. Oeps, heb weer eens verkeerd geparkeerd! Is niet echt iets wat je zonder opzet doet (dus geen foutje).
Ik heb onvoldoende info betreffende de situatie in de Russische hoofdstad, wat parkeren betreft. Misschien zijn de parkeergarages stamp en stamp vol? Of betaal je asociaal veel roebels per uur dat het riskeren van een parkeerboete het overwegen waard is.

Wat ik probeer te zeggen is, dat dit gedrag niet alleen verklaarbaar is door een andere mentaliteit van de mensen (NL RUS), en is het gewoon nalatigheid van de regering door te weinig te investeren in nieuwe parkeerplaatsen..
@integraturbo: Dat van die parkeerplekken klopt wel in Moskou. Trouwens een bekend fenomeen in veel Europese steden (zeker oost Europa). That said, veel mensen zijn ook te lui om een paar blokken te lopen.
@carbuff: True :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).