Giedo van der Garde gaat Formule 1 rijden! [updated]

Auteur: , 80 Reacties

Hoera! Na Christijan 'tankslang' Albers hebben we komend seizoen eindelijk weer een Nederlander die achteraan het veld gaat meehobbelen!

Afgelopen seizoen mocht guitige Giedo al regelmatig achter het stuur van een Caterham kruipen tijdens de trainingen op vrijdag en nu lijkt het er dus op dat hij komend seizoen de teamgenoot zal worden van Charles Pic bij Caterham F1.

Het is allemaal nog niet officieel bevestigd, maar vanmiddag is om 16:00 een persconferentie bij sponsor McGregor in Amsterdam. Dan zullen we ongetwijfeld alle details te horen krijgen.

Er was ook nog heel even een gerucht dat Giedo komend seizoen “iets” bij Williams F1 zou gaan doen ipv Caterham, maar bij dat team zijn al 2 rijders vastgelegd (Maldonado & Bottas). Wel is McGregor al jarenlang sponsor van Williams F1.

Als we moeten gokken? We zetten 80% in op een racezitje bij Caterham, 15% op een testrol bij Williams en 5% op koning van Nederland. Wat denk jij dat Giedo bekend gaat maken vanmiddag?

Wat het ook is, hij mag zijn rijke schoonpapa in elk geval op zijn blote knietjes danken voor het kopen financieren van zijn hobby.

UPDATE 16:00: Jep. Giedo gaat sturen! Hij wordt full-time stoeltjesbezetter. Quote van de dolgelukkige Nederlander:

“I know I am ready to take the step up to F1 and all the work I have done throughout my career, and particularly in the last year with this team, has brought me to my ultimate goal. Throughout 2012 I was able to fully integrate myself into the team, both through the FP1 sessions I ran at a number of tracks that were then new to me, and as Reserve Driver, fully embedded with the team throughout the season. Now I can continue to learn at the highest level of motorsport and show that I am ready for F1. I cannot wait to start work.”80 reacties

Hulde!
internationale presentatoren: succes met het uitspreken van zijn naam ;)
@bigcar: Guudo Ven the Guard?
Ik hoop een vast zitje. Het is een goede rijder die durft.
Bronnen bevestigen aan de Telegraaf een zitje in de Caterham met startnummer 21.
Maakt de F1 toch weer wat leuker om te volgen!
die gozer kan niks, misschien in zn slaapkamer simulaties nadoen in zn f1 bolide naast zn bed, laatst ng op tv, wel gek dat je op basis van saldo eerder word geaccepteerd dan op driving skills, verklaart ook maar weer dat bernie elke x de heli pakt naar zn boot ofnee jach ofnee schip
@khaledos: Nounou, kan niks, dat lijkt me wat overdreven. Dat het geen supertalent is, lijkt me duidelijk, maar als je races kan winnen in de GP2, dan ben je sowieso geen stakker.
@pieterveer:
maar wel jammer dat door zo paydrivers mensen als Kobayashi geen zitje meer vinden omdat ze geen geld mee brengen
@RazorHead: het geld kan je nou eenmaal niet los zien van de sport, zeker niet bij teams als Caterham. Je kan je ook afvragen of Kobayashi, die ik ook graag zag racen, überhaupt trek heeft in een zitje bij Caterham.
@khaledos: we zijn gewoon weer eens vreselijk jaloers #stelletjeazijnzeikers
@khaledos:


Kijk eens wie er 1ste ligt net voor Vettel & Hamilton
Het heeft hem niet altijd meegezeten in zijn carrière en het was vaak net niet, maar talent heeft hij absoluut.
@SanderB:
Mis een linkje
http://youtu.be/kDkK8a4jHZ8
@SanderB:
ja maar hamilton heeft die Race wel nog gewonnen met een voorsprong van 8 seconden op Giedo..
Het hele verhaal vertellen hé jongen
@RazorHead:
Volgens mij is het geen schande om door de kampioen van dat jaar en latere F1 wereld kampioen verslagen te worden. Wil meer aangeven dat V/d Garde meer talent heeft dan merendeel van de mensen hier denkt.
@SanderB:
iedereen die in de F1 komt krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Sommige stellen teleur ondanks succes in de opstapklassen en soms is het andersom
@khaledos: Uhuh, hij kan niks. Kampioen worden in de World Series by Renault stelt niks voor. Ook kan iedereen zomaar meedoen met het McLaren Young Drivers Program.
http://www.2thetrack.com/2013/02/01/van-der-garde-in-formule-1/
Ik gun het hem van harte!!!
Gaaf voor hem! Maar een Nederlandse coureur zorgt er niet meteen voor dat ik fan word van Caterham.
@j00rs: Wij Nederlanders zijn zo lekker objectief altijd..
Ben zeer benieuwd wat die jongen klaar gaat spelen! Toch wel leuk om een Nederlander te zien in de formule 1.

En als het echt niets wordt, dan volgend jaar Frijns maar een kansje geven.
Ik zet in op een testrol bij McGregor, gezien de plaats van handeling.
Leuk voor hem natuurlijk, maar laten we hopen dat hij zich uiteindelijk weet op te werken naar een beter team.

Uiteindelijk natuurlijk nóg een reden om F1 te gaan kijken!
Ach, als teams toch geld boven talent verkiezen kan er net zo goed een Nederlander meerijden. Als Nederlander zijnde vind ik dit natuurlijk leuk, maar ik vind het extreem jammer voor Heikki Kovalainen.
@Edge: Kovalainen, is dat zo’n enorm talent gebleken dan?
@pieterveer: Kovalainen heeft het misschien niet geweldig gedaan bij McLaren, maar hij heeft de laatste tijd bewezen nog zeker wel goed te kunnen rijden. Met zijn ervaring erbij….Ik zou het wel weten als ik teambaas van Marussia of Caterham was
kunnen we al inzetten op een bijnaam voor tussen zijn voor en achternaam? en wie heeft al een mooie?
jos ‘grindbak’ verstappen (of jos the boss)
Christijan ‘tankslang’ Albers
@stekel: Guido van de Blauwe-Vlag-Garde
In de laatste alinea doen jullie alsof hij een standaard “pay-driver” is, maar dat vind ik bij deze man toch niet het geval hoor. Hij heeft toch wel het niveau laten zien dat formule 1 waardig is. Het wil niet zeggen dat hij in de formule 1 succesvol zal worden, iets dat bij Caterham sowieso vrij onwaarschijnlijk is, maar hij verdient wel een eerlijke kans en ik ben blij voor hem dat hij die kans nu toch lijkt te krijgen.
@RRenault: zonder een bak geld was hij nooit zo ver gekomen.

En op je 27e ‘doorbreken’ bij een achterhoede team is niet echt een prestatie. Zeker niet als je al sinds 2007 bezig bent om een zitje te veroveren.

Hieronder een stukje Wikipedia:

Formule Renault
In 2003 maakt van der Garde de overstap naar de autosport. Uitkomend voor Van Amersfoort Racing neemt hij deel aan het Nederlands kampioenschap Formule Renault waarin hij enkele successen weet te boeken.

Formule 3
De jaren 2004 t/m 2006 bracht Van der Garde door in de Formule 3 Euroseries. Hij reed voor de teams Signature, Rosberg en ASM. De resultaten vielen, op enkele uitschieters na, tegen.

World Series by Renault
In 2007 maakt Van der Garde de overstap naar de World Series by Renault. Zijn eerste seizoen weet hij geen potten te breken, en vallen de resultaten tegen. Zijn tweede seizoen, 2008, keert het tij en wordt hij overtuigend kampioen.

Aantal GP2-races 58
Overwinningen 3
Aantal polepositions 1
Aantal snelste rondes 1
@robbie: Laatste stukje klopt niet geheel, is namelijk een verouderde versie, deze klopt wel:

Starts: 82
Wins: 5
Poles: 3
Fastest laps: 3

Verder ga ik maar niet in op dit artikel en sommige reacties hier…
@robbie:
Die “bak geld” die hij achter zich weet is wisselgeld als je het vergelijkt met een Perez of Maldonado….

En zoals ik elders ook heb neergepend was hij ooit wereldkampioen op de karts.
Nu ken ik hem al vanaf zijn 10de en ben ik niet geheel objectief maar ik vind het wel mooi dat er weer een nederlander mee doet. Al waren er ook in Nederland grotere talenten in zijn lichting, het totaalplaatje moet ook kloppen.
Wie hem op zal volgen? Ik gok op Nick de Vries, al moeten we daar nog een jaar of 3/4 geduld voor hebben.
@jrk68: ik zie Robin Frijns erg ver komen.
Yeah! En formule 1 gaat officieel naar Sport1 nu! Doei formule 1..
@Brutus: Ja verdomme, gaat het eindelijk weer eens leuk worden (met een Nederlander in het veld) kan ik het niet zien. Oh ja en heb het geprobeerd met zo’n viewer via internet, stond mijn computer ineens vol met rotzooi. Kan iemand mij een 100% safe oplossing bieden incl link?
@maferick74: ik gebruik altijd rojadirecta.me hier staan links naar streams naar bijna alle sporten. sopcast is een handig programma om streams af te spelen, maar je moet soms een beetje geluk hebben met de kwaliteit. dit werkt iig bij tennis en voetbal, niet zeker of het ook bij F1 werkt.
@Brutus: Dat kwam mij een paar dagen geleden ook ter ore.
Er worden maar een paar races door een nederlandse zender uitgezonden en dan de rest onder een betaalzender?
Dast betekend dat ik dus enkel die eerste paar races ga zien.
Echt niet dat ik ook maar één cent ga betalen om dit opgedirkte showcircus op de buis te zien en die geldwolf van een Ecclestone ga spekken. Not in a million years.
Wtf is een caterham. Ik kijk alleen naar coureurs 1 t/m 10 de rest boeit me niet, ook al zit er een Nederlander bij. Zijn toch meestal prut rijders & zal me niks verbazen dat de meeste commentatoren zich zullen verspreken en dan gaan roepen: There goes Versteppen etc. :D
@bempi: Jij bent zeker altijd voor ”de gene die wint”?
@mikef10:

Nee degene die altijd 2de wordt, want die heeft namelijk geprobeerd om de hele tijd eerste te worden ten koste van alles. Kortom echt moeite doet en dus ook echt gaat racen om te winnen.
@bempi: to be the best you got to beat the rest. Als 2e ben je altijd de eerste verliezer. En dat geef je dan ook direct fantastisch weer.
@soes750:

Dat is wel zo en daarom zijn de emoties vaak prachtig. Denkend aan ultieme revanche, strijdlust & passie om nog beter te worden en dan later beloond te worden of nog verder in het dal te zakken b.v. met een 3 of 4 of 5de plaats verhevend de sport op alle fronten. En bovenal in de sport zijn er geen verliezers alleen maar winnaars. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. ;)
@bempi: geeft mooi weer hoe simpel (en stom) je de wereld bekijkt. Ook wel leuk om te weten hoor.
@lambo4all:

We hebben het hier wel over ‘alleen’ formule 1 & helaas niet over de wereld. ;)
Lach me rot om een aantal stumpers hier! ”Prut rijders”, ”saldo over talent”. Deze jongen hoort bij de 0,0000001% van de beste rijders ter wereld en hij is een prutser? Al zou ik 3x zoveel centen als Bill Gates hebben, de kans dat ik uberhaupt een rondje zou mogen rijden in de Formule 1 is nihil tot 0! Giedo heeft zeer zeker talent, en ik denk dat wij nog mooie dingen van hem gaan zien!
@mikef10: Nee hoor. Gewoon even de resten van HRT opkopen en jezelf tot racecoureur promoveren. Superlicentie halen is ook geen probleem want je zal tegen betaling vast wel de benodigde testkilometers mogen maken bij een F1-team
@mikef10: Ben het met je eens hoor! Je komt daar niet voor niets, en hij zal niet de beste zijn, maar hoop toch dat hij wat leuks wegzet! Misschien kan hij verassen in het eerste seizoen!
Alles hosanna voor niets als blijkt dat Guido weer gewoon een Nederlander is die een testzitje heeft. Chapeau…
zonder baard geen koning
@Bempi:
prutrijders in het achterveld? whaha, jij praat poep.
Dus toen Alonso nog bij Minardi reed was dat ook een ‘prutrijder’?
Gast, je moet ergens beginnen…
@racertje:

Gast de meeste beginnen bij dat soort racestallen en verdwijnen na een jaar weer. Soms kan je er maar dus beter niet aan beginnen. ;)
@bempi: Zei jouw mentor dat ook toen je aan de Mavo begon….?
@harie: dat is ook echt enorm volwassen, kijk eerst naar je zelf. Als je zon opmerking maakt en beter ben, moet je je schamen. Dat getuigt ervan dat je dan geen haar beter ben.
@harie:

Nee, maar zo te zien spreek jij wel uit ervaring ;).
F1.. Bestaat dat nog?
Heerlijk weer een nederlandse rijder in de f1

@ khaledos ik zou jou weleens willen zien rijden in zo’n gp2 auto!!! denk dat je nog minder van bakt dan v/d garde dat doet
Alleen jammer dat er vanaf volgend seizoen betaald moet worden om alle races live te kunnen zien.. Er zijn wel wat alternatieven.. Duitse zender RTL, als je die al ontvangt, BBC 9 (misschien 10) races. En Veronica gaat samenvattingen uitzenden?

Nou wat een feest……
@epimetheus: ja, ze doen er echt alles aan om kijkers te winnen in Nederland.
Wel gaaf voor hem! Hopelijk kan hij af en toe wat laten zien met z’n Caterham.
Ik kijk toch liever naar een paar goede coureurs uit het buitenland, dan een matige landgenoot.

Hoe Giedo het in de F1 gaat doen kan nog niemand zeggen, resultaten uit het verleden bieden immers ook hier geen garantie voor de toekomst. Als hij het niveau dat hij in de GP2 haalde weet door te zetten in de F1 zou dat heel mooi zijn.

In een Caterham zal hij geen potten kunnen breken, maar als hij het goed doet kan hij wel onder de aandacht komen bij een van de betere teams.
Leuk nieuws. Altijd mooi een NL’s tintje in de F1. Laat hem eerst maar is een seizoen rijden, voordat alle topcoureurs die dit blog rijk is beginnen te zeiken. Zo typisch NL. Ipv blij te zijn en een beetje Neerlans Trots te voelen, is het een rijkelui’s schoonzoontje die zijn stoeltje heeft gekocht. NEWSFLASH, iedereen KOOPT zijn stoel. En om in aanmerking te komen voor een stoel in de F1 moet je echt wel kunnen sturen hoor. Een stuk beter dan die amateur wielrenners en brommerpiloten hier. Ik zou in ieder geval zo willen ruilen, al was het maar voor een half seizoen. Gewoon om het hele circus een keer mee te maken vanuit de driver. Ik gun hem een geweldig seizoen en hoop op een superstunt. Een mooie Panis move zoals op Monaco een aantal jaar geleden. Ik ga zeker kijken!
Top !

Echt gaaf voor hem !
ik ben fan! f1 is apart en het blijft knap f1 bereiken zelfs met een zak geld.
Hoop dat Frijns ook nog een keer een kans krijgt, ik schat Frijns als coureur hoger in
Christian tank slang, jos grindbak echte auto en race sport leifhebbers.
Ik heb hele andere dingen onthouden van deze gasten en zeker van verstappen. Helaas is de F1 een soort van voetbal gelul geworden sinds Olaf mol met zijn ik zie niets en mis alles op de baan intrede deed in de F1
@yerrie:
Jij kan het natuurlijk allemaal beter achter de playstation…, azijnpisser.
Giedo heeft er van kleins af aan alles voor opzij gezet. Van zijn lichting op de karts hadden zo’n 10 kids het in zich om het zover te schoppen. Dus toch netjes dat hij het als hollander heeft gehaald. Hoe rijk zijn schoonpa ook mag zijn, hij is een pauper vergeleken met wat er elders geschoven wordt. (Perez, Maldonado…etc).
@jrk68: We zien hier een geweldige voorbeelden van de NLse mentaliteit. Schoppen en zeiken omdat iemand succesvol is/wordt. Iedereen loopt hier altijd wel met z’n only in America etc. maar daar zijn ze wel trots op prestaties, trots op een landgenoot die iets voor elkaar weet te boksen. Hier kunnen we alleen maar zeiken. En hem een beetje een beroerde coureur noemen, terwijl 80% hier nog niet eens legaal een brommer mag besturen. Of om @Robbie: ff te quoten: En op je 27e ‘doorbreken’ bij een achterhoede team is niet echt een prestatie. O nee? Wanneer zien we de Team Autoblog F1 introductie met Robbie als lead driver?
@E34M5Touring:
Hij heeft nog tegen mijn zoon geraced op de kart vroeger. En werdeldkampioen wordt je met karten niet op geld alleen, dat draait nog wel om talent.
Om die laatste stap als hollander te zetten valt echt niet mee. Nederland is als markt nu eenmaal van geen belang en sponsoren vinden is hier altijd een probleem geweest.
Daarom vind ik als duitser dat jullie best een beetje blij mogen zijn als iemand de topklasse haalt.
Maar zoals je terecht zegt zit Nederland vol met kleinburgerlijke kift.
@jrk68: We zijn nergens meer trots op. Zo jammer, hoogste podium in je sport halen en dan alsnog gekleineerd worden door mensen die zelf niet eens kunnen autorijden.
@jrk68:
Ik heb het helemaal niet over van de Garde , ik heb het over de overbodige sneer naar ALbers.
Gun het vd Garde van harte, helemaal top weer iemand iemand in de F1.
Lezen lukt nog maar iets snappen is schijnbaar moeilijker
Op de site van RTL-nieuws staat dat hij de zoon van Marcel Boekhoorn is. Waar komt dan de andere achternaam vandaan?
Van wie is McGregor ook alweer? Heeft ene VM daar geen vinger in de pap????
@ropbp:
Boekhoorn is zijn schoonvader, zijn ouders run((n)(d)en een babyzaak in Veenendaal.
Gefeliciteerd Goofy, succes!
de schoonzoon, bijna goed.

Ik lees ook dat TW steel (nederlands bedrijf) contract tekent met Force India, die hebben ook nog een zitje vrij en geld nodig? (1 en 1 en 1 is 3???)
Mooi nieuws, maar ik zal die gekke fin wel missen. Of rijdt hij nu bij een andere stal?
Its all about the money, its all about the dum dum duh dee dum dum.
leuk eindelijk weer een Nederlander in de f1 dat maakt het weer een stukje leuker om te gaan kijken
F1 is voor mietjes.. dit zijn pas helden!!http://www.youtube.com/watch?v=Ph0SjLC_lqk
@midasracer: met gekke fin bedoel je waarschijnlijk Raikkonen, bij Caterham reed Kovalainen.
@bluebird: Ja Kimi, maar dat is Lotus begrijp ik nu. Nou ja maakt toch niet uit. Dit jaar zitten de races achter de decoder, dus ik ga het niet zien. Alleen de BBC kan geloof ik nog een aantal races laten zien. Maar ook daar gaat de 2e helft van het seizoen op het betaalnet.
Geweldig een Nederlander in de F-1 , helemaal goed.
Je kan bakken vol geld hebben, maar talentloos kom je niet in de Formule 1,zo simpel is het.
Wie kan zich niet de topgear aflevering herinneren met de hamster in die Formule 1 wagen, kwam niet eens normaal een bocht door, terwijl die mannen echt wel wat vermogen gewend zijn.

Een nederlander in de formule 1 is als politiek den Haag, iedereen zeikt erover maar zelf bakken ze er geen hout van !
Inderdaad ropp, het blijft razend knap!
En over dat paydriver verhaal, al die gasten brengen geld mee in de vorm van sponsors, Alonso kwam ook in de Minardi met de hulp van Telefonica…
Kost dat ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).