Glickenhaus vertelt over zijn strijd tegen Ferrari [video]

Auteur: , 31 Reacties

Zijn creaties op basis van high-end Ferrari-modellen hebben hier vaak genoeg aan het woord gelaten, maar hoe is het eigenlijk met de beste man zelf? Bloomberg maakte een interessante repo over de man wiens foto menig dartbord in Maranello siert.

Uit onvrede over Ferrari’s designs samen met Pininfarina een Enzo van een nieuwe carrosserie voorzien, waardoor iets ontstaat met een lager zwaartepunt en een betere aerodynamica. Het was een ferme bitchslap in het gezicht van de Italianen. Uiteindelijk mocht James Glickenhaus het een officiële Ferrari noemen, nadat CEO Luca di Montezemolo persoonlijk poolshoogte had genomen, maar bij zijn raceversie was dat een ander verhaal. De raceactiviteiten van James Glickenhaus met omgebouwde Ferrari’s gaan daarom simpelweg onder de naam ‘P4/5 Competizione‘ door het leven.

We krijgen een kijkje in zijn garage, rijden met de Enzo 2.0 mee en zien de P4/5 Competizione bij de 24 Uur van de Nürburgring als een ster onthaald worden. Nee, het lijkt er niet op dat de voormalige filmregisseur er al genoeg van heeft. Die gaat nog wel even door met racen & ombouwen – en dat is op zijn Facebookpagina bijna in real-time te volgen.

Bekijk de video op Bloomberg. (De eerste 15 minuten = Glickenhaus-repo.)31 reacties

Het is wel erg mooi en bijzonder! Of ik dit liever heb dan een originele Enzo? Dan zal ik ze toch in het echt moeten zien.
@rufctr01: Ik zie het op de foto’s al. Een auto is in het echt al 10 keer dikker dan op een foto. Deze P4/5 is alleen al op de foto’s al 100 keer mooier dan de Enzo. Dat moet in het echt een bijzondere verschijning zijn.
Kan niet wachten tot ik 85 ben en een Ferrari kan kopen!
@benz190: Als je er iets voor wilt doen heb je hem dit jaar nog
@maxx1: Moet hij dan pooier worden of naar een modelautozaak gaan?
@maxx1: In Nederland moet je over lijken gaan om een Ferrari te kunnen kopen :)
@benz190: nah..het beroep van begrafenisondernemer betaald tegenwoordig niet zó goed meer hoor… ;)
@Megakix: er schijnt een vacature te zijn bij de Belgische douane… Iets met bananenimport naar Nederland…
Verdiend goed volgens de advertentie…
“Glickenhaus vertelt over zijn strijd tegen Ferrari” is hij dan een liefhebber,of juist niet?
@norge: Een liefhebber. Eigenlijk zelfs een te grote liefhebber aangezien hij de producten weet te verbeteren. Het verhaal doet mij een beetje denken aan de reden van het ontstaan van Lamborghini denken. het een totaal andere achtergrond, maar komt basaal op hetzelfde neer. Niet 100% tevreden over Ferrari, dan zelf maar een betere bouwen.
@ederooij: *poging tot het bouwen van een betere.
Hoewel ik Lamborghini\’s mooier vind (met uitzondering van de New Gallardo) weet ik niet of ze altijd beter zijn geweest.
Prachtig die scheepspijpen/uitlaten.
En die velgen zijn te bruut voor woorden.
Ik ga vanavond het filmpje afzien, maar ik kan nu al zeggen dat Glickenhaus ene held is. Hij is zeer actief met Facebook bezig en geeft geregeld commentaar op de reacties. Mooi om te zien hoe hij zijn magnifieke verzameling ook echt gebruikt.
had wel een stunt geweest als Luca zijn goedkeuring niet had gegeven ..
dan hadden ze serieus in hun eigen poot geschoten ..
de uber-Ferrari die geen Ferrari mag heten ..

bij Clapton konden ze tenminste nog 2.5 miljoen in eigen zak steken ..
en hier helemaal noppes ..
integralechubasco
Een broker moet je nooit geloven. Als hij zijn geld verdient op de stock-exchange dan weet je dat zijn agenda áltijd buy low sell high is. Beetje meeliften op het imago van een ander is lekker slim gedaan. Ik bedoel het zonder wrok, vind het een mooie auto maar de credits horen natuurlijk bij Pinin Farina die met het idee bij Glickenhaus kwam aankloppen.
@integralechubasco: Tja… elke broker houdt wel vast aan dat principe… anders zou een persoon niet lang broker blijven…
1 onderdeel zal hij nog aan moeten passen, die Ipod… Get rid of it! Alsof een zingende V12 niet goed genoeg is… Voor de rest hulde aan de man.
40 miljoen dollar aangeboden krijgen voor je wagen door Saoudis en nog zeggen: mijn wagen is niks waard want ik verkoop hem nooit (of het zou moeten een mislukte achterneef zijn jaren na mijn dood als ik er toch niet meer ben)… Chapeau!!!
weer een rijk meneertje-dingetje. Nee, ben niet jaloers kinderen, het is meer dat als je niets kunt het met geld opeens lijkt dat je wel iets kan.
Is Poolshoogte als je hoogte neemt op de lijn van Polen? Of moet ik dan meer denken aan de Noord- en/of Zuidpool?
@Stefje: Vinger aan de pols en voelen, of je hartslag aanwezig is!?! Die Polshoogte, dus typefoutje in de tekst, maar volgens mij was het weinige opgevallen, wel een goede, trouwens.

Persoonlijk vind ik de Enzo extreem mooi, de P4/5 van Glickenhaus is niet minder bijzonder, maar ik vind hem niet echt mooi, maar dat is mijn zienswijze.
Wel knap dat je de Enzo weet te verbeteren met enige aanpassingen. Wel is het zo, dat een ander vaak een andere kijk heeft op jouw ontwerp/produkt, dus het achteraf aanpassen van het origineel, is wel heel veel makkelijker, dan een uniek ontwerp vanaf de grond opbouwen. Niet bijvoorbaat lastiger, maar iets totaal nieuws ontwerpen is moeilijker, omdat je dan meestal geen, of minder fysieke uitgangspunten hebt.

Maar toch een knap staaltje werk van Glickenhaus en daarvoor verdient de man een applausje.
Welke strijd gaat het hier precies over dan? 1 keertje kam ferrari kijken naar zijn wegauto en hebben hem een approval gegeven, de tweede keer belde ze onderbouwd met een reden waarom niet en was het zo opgelost. Ik zie geen strijd?!
Er moet echt een kitcar replica komen van dit ding. Zo waanzinnig mooi.
@midasracer: Ik hoop dat de eerste die een kitcar maakt van de P4/5 met auto en al de shredder in belandt. Dat is net het mooie van deze auto, dat er slechts eentje is en dat moet ook zo blijven.
@xilver: Maar het is toch niet eerlijk dat hij de enige is die in zo’n auto kan rijden, toevallig omdat hij het geld er voor heeft? Als ik iets professioneel met Ferrari’s zou doen, zou ik er geen probleem mee hebben sloop Ferrari’s om te bouwen naar een dergelijke auto voor klanten. Gebeurt nu ook al met P 3/4’s, dus waarom niet de P4/5.
@midasracer: Tja het leven is nu eenmaal niet eerlijk. Ik vind net de exclusiviteit van die dingen mooier dan de kans dat je misschien ooit zoiets bezit omdat ze het in productie maken. Dat maakt het nóg begeerlijker!
Schitterend hoe die man aan zijn principes vasthoudt…. 40 miljoen aangeboden krijgen van een theedoek en nee zeggen, dat is pas karakter tonen.
Oldskool. Strak. Episch. Held. …en absoluut een autoliefhebber
\’poolshoogte\’ ???
Heel leuk, maar dat stukje over Branson (zelfde filmpje) was eigenlijk wel inspirerender.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).