GM en PSA nu officieel gezellig samen

Auteur: , 24 Reacties

De een kansloos ooit nog iets in de VS te verkopen, de ander op wat stuiptrekkingen na kansloos in de EU. Logisch om dan samen iets te beginnen? General Motors en PSA vinden van wel. De twee zijn gekoppeld voor de lange termijn.

Krijgen we straks allemaal Peuvrolet’s en Chegeot’s? Het begint er op te lijken. De twee willen veel platformen en onderdelen samen gaan gebruiken. Hierbij kijken ze vooral naar de middenklasse auto’s (308 enzo) en MPV’s. PSA verwacht op korte termijn 1 miljard euro in waarde te stijgen, goed voor de aandeelhouders. GM neemt even 7% van PSA over.

Hoewel de combinatie van verkoop en ontwikkeling op beiden continenten gunstig lijkt, blijven er twijfels over de deal bestaan. Zowel GM en PSA zijn een paar jaar terug keihard getroffen toen de crisis ook in autoland toesloeg. Ze konden niet op eigen kracht opstaan. Daarbij kan PSA niet anders dan concurreren met GM’s zorgenkindje Opel.

Over vraagtekens gesproken: wat vindt BMW er van als de 1.6’jes en elektro straks ook in Chevrolet’s liggen? Verliest GM straks nog meer geld aan PSA en verdwijnt bij Citroën de net zorgvuldig opgebouwde identiteit? We gaan het over een paar jaar zien. In 2016 verwachten de twee lovebirds een eerste gezamenlijk ontwikkeld model.24 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik weet niet wat ik hiervan vindt ;)
Volgens mij ligt hier geen hond wakkr van..
@bigcar: tsja.. honden en auto’s, blijft een lastige combinatie. Een station met grote ramen wordt dan altijd wel gewaardeerd.
dit noemen we een “sterfhuisconstructie” ..

bye bye Opel ..
Wat betekent dit voor Opel?
dat wordt cashen voor de aandeelhouders, kunnen ze een rc-z kopen!!!!!!!
Leuk, Kunnen ze samen slechte auto’s maken.

En ja, wij hebben heel veel slechte ervaringen met Citroën gehad.
@bmwalpina:
mijn Chevy rijd na 49jaar nog steeds perfect hoor ;) zie ik weinig andere merken doen
@bmwalpina: Leuk dat de BMW groep tegenwoordig (samen ontwikkelde) motoren van PSA leent ;-)
@ThomasBol: klopt. En dat hebben we geweten met de 1.6 thp in een c4 grand picasso. Ligt totaal nieuwe motor in, daarna nog versnellingsbak, turbolader, turbo zelf enz. Kapot gegaan. Nog nooit zoveel narigheid met 1 auto meegemaakt. En notabene een motor die ook in de cooper s ligt en met bmw is ontwikkeld.
Goed bezig!! Not!! Hoop dat ze er nog iets van maken, alhoewel GM mag van mij de pot op, maar PSA mag blijven.
Dit hebben we al eens eerder gehad 30 jaar geleden, toen Talbot door Chrysler werd ingelijfd. Was geloof ik ook niet zo’n succes. Peugeot nam uiteindelijk Chrysler Europe en daarmee ook Talbot over in 1979
Geen goed nieuws voor aandeelhouders. De overname gaat gepaart met een kapitaalverhoging waardoor ze in waarde eigenlijk dalen.
Zou PSA voor deze joint-adventure de naam Talbot weer van stal halen?

In 2016 verwachten de twee lovebirds een eerste gezamenlijk ontwikkeld model.

Zolang het tegen 2016 geen angry birds zijn geworden toch :lol:
Beetje “de dove helpt de blinde” verhaal. Zal uiteindelijk wel goed komen, beetje techniek onderling uitwisselen en samen upgraden kan geen kwaad neem ik aan. Helaas gaat hierdoor de eigen identiteit van het merk wel een beetje verloren.
“… wat vindt BMW er van als de 1.6?jes en elektro straks ook in Chevrolet’s liggen?”

BMW vindt daar helemaal niets van, want er zal contractueel zijn vastgelegd dat zowel BMW en PSA niet als een stel visboeren met de motoren mag marchanderen.
Oei, Opel afstoten en in zee gaan met PSA
om dat binnen afzienbare tijd te laten verdwijnen,
Als kostenbesparing de reden is, zouden ze daardoor wel weer winstgevend kunnen worden..
Bad meets evil
Het einde voor Opel is onzin, wie zegt dat deze technologie door Opel gebruikt gaat worden en niet voor Chevrolet. Sowieso denk ik dat het met Opel juist wel redelijk gaat. Waarom maakt Opel verlies? Opel ontwikkelt voor half GM producten, denk o.a aan onderstel Cruze, en vele onderdelen en motoren, dan is het nog niet zo gek dat chevrolet winst maakt en Opel verlies, ligt er maar net aan waar je de R
@tkmedia: *R
een zien hoelang dit blijft staan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).